En azından bana göre öyle
ne zaman mutlu olmaya kalksam daha büyük bir stres beni buluyor nedense
o yüzden ne zaman mutlu olsam korkar oldum sonrasında olacakları için..

Kesinlikle haklısın ve elimde Melih Cevdet üstadın Mikado'nun Çöpleri oyunundaki şu tespiti paylaşmak isterim:
"Mutluluk nedir diye sorsanız bana, kaşıntıdır derim. Bir gün az kaldı mutlu oluyordum. bir sancı saplandı belime, kıvrana kıvrana yatağa düştüm. Böbrek taşı imiş. Sancıdan öleceğim. Sabaha karşı idi, doktor geldi, morfin yaptı. Derdemez o korkunç sancı kesiliverdi, çok güzel bir dünya başladı birdenbire. İnanamıyordum. Mutlu idim, tam anlamı ile mutlu. Mutluluğumu doya doya tatmak istiyordum ama o ara, kulağımın arkası kaşındı azıcık. Şöyle sinek ısırmış gibi. Bense kolumu kıpırdatmak istemiyordum, mutluluğuma ara vermemek içinBama o kaşıntı bozuyordu mutluluğumu. çaresiz kaldırdım kolumu, kulağımın arkasını kaşıdım, tam olsun mutluluğum diye. Kolumu gene yanıma uzattım. biraz sonra. Biraz sonra gene o kaşıntı. Kaşıdım, biraz sonra gene. Gene kaşıdım. bitmedi, bitmedi namussuz kaşıntı, iğneledi durdu ve berbat etti mutluluğumu. O günden beri, ne zaman şöyle mutluluğa benzer bir şey duyacak olsam, bakalım bunun kaşıntısı nerden başlayacak diye beklerim. beklediğim de gelir başıma."
düşünsenize her gün gündüz gece hiç olmuyor o zaman gündüzün anlamı kalır mı ki? mutluluk da böyledir.. mutluluğun tadına varmak için mutsuz olmalı insan aynı zmanda.. yoksa o zaman mutluluk nedir bilmez
" Ne garip şey şu mutluluk,
Gitti mi gider, çağırsan gelmez.
Gelse de kalmaz, kalsa da yetmez." demiş Sunay Akın.
En güzeli her gün yeni şeyler bulmalı insan mutlu olabilmek için o zaman ardından gelen korkuyu, acıyı... daha kolay atlatabiliyor sanırım. Ya da ben kendimi böyle avutuyorum.
Ben de... Çok mutlu olduğumda beklenti içinde oluyorum, acaba nezaman bozulcak diye bu da bence kötü enerjiyi çağırıyor..
Cevap
0Cevap
Bazen evet bazen hayır.
Mutlu olmak istiyorsa mutlu olurm k😊😊
Evet aynen
Kisir döngü napcan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar