Mutsuz insanlar ikiye ayrılırlar: birinci grupta mutsuzluklarının farkında olan ve bunu değiştirebilmek için bir şeyler yapmaya çalışan insanlar vardır, ikinci grupta ise mutsuzluğunun farkında olmasına rağmen bunu değiştirmek için hiçbir şey yapmayan insanlar vardır ve bunların tek yaptıkları şey diğer insanların kafasını " ben çok mutsuzum ya hayat bi bana zor" minvalindeki cümlelerde manipüle etmeleri ve kafalarını şişirmektir. Mutsuz olduğunuzun farkındaysanız -ki farkında değilseniz hiçbir sıkıntı yok- bu iki gruptan birini seçmeniz gerekir. Benden size tavsiye ikinci gruba ait olmayın..😊
Mutluluğumuzu mutsuzluğumuzu artırmak kendi elimizde mi?
Mutsuz olmak için çok neden olabilir, şans yüzümüze gülmüyor olabilir ama en azından olabildiğimiz en mutlu hale kendimizi getirebiliriz. Umudumuzu hiç kaybetmeyip çabalarsak mutlu birine dönüşebiliriz.
Mutsuz olup etrafa mutsuzum demek de mutsuzluğu yaymaktır. Sürekli mutsuz olduğunu dillendirmek, sürekli dert anlatmak hem kendinizi hem de anlattığınız kişiyi mutsuz bir insana dönüştürür.
Kesinlikle. Mutlu olmak bir seçimdir. Mutsuz insan basitçe değer yargılarını değiştirmelidir. Mutsuzluğun sebepleri vardır ve bunları tespit ettikten sonra mutlu olmak için iki seçenek doğar: o sebebi yok etmek veya o sebebin bir mutsuzluk sebebi olma vasfını yok etmek. Yapabiliyorsan o sebebi elimine etmelisin. Bu mümkün değilse, müdahale yöntemini değiştirmeli ve o sebebin ifadesini değiştirmelisin. Uyaran ve tepki arasında organizma vardır. Hislerimiz, düşüncelerimize bağlıdır. Örneğin içkinin haram olduğunu ve içenlerin cezalandırılacağını düşünen bir ailenin başına yıkılır dünya, çocukları bir yudum alkol içtiğinde. Buradan hareketle mutsuzluğun ortadan kalkması ve mutluluğun filizlenmesi için düşünceler değiştirilmelidir. "Seven insan sürekli konuşmak ister." diye düşünen bir insan, en yakın dostunun onu pek sık aramamasından mutsuz olur. Lâkin düşüncesini "Biriyle sürekli konuşmamak onu sevmediğini göstermez." şeklinde değiştirirse bu mutsuzluk ortadan kalkacaktır. Daha uzun ve ayrıntılı yazardım ama belki konuyla ilgili bir bence paylaşırım ileride. Güzel soruydu.
Her insanin mutlu olma yõntemi farklıdır.. temelde çoğu şey hem elimizdedir hemde değildir ama insanın kendini neyi mutlu edeceğini önce bilmesi gerek, ve bunun içinde çabalamalı kendinizi mutlu edemiyorsanız mutsuzda etmeyin çünkü umut tükenen bir şey değildir hayatta, sürekli negatiflik olumsuz ve şikayet etme düşüncesi insana olumsuzluk aşılamaktan başka bir işe yaramaz...