Herkese merhaba;
Kendimi çok yalnız, güçsüz hissediyorum. Yurdumu değiştirdim. Acaba ondan olabilir mi? Yerimi mi yadırgıyorum?
Kendimi çok yalnız, güçsüz hissediyorum. Yurdumu değiştirdim. Acaba ondan olabilir mi? Yerimi mi yadırgıyorum?
Onlar gibi olmayı kes çünki değilsin. Onlar sana muhtaç değil.Onlar için bir ucubesin. Tipki benim gibi. Su anda sana ihtiyaçlari var ama olmadiginda cüzzamli gibi dışlarlar.Ancak dünyanin izin verdigi kadar iyiler. Sana gösterecegim. Isler yolunda gitmediginde bu medeni insanlar birbirlerini yer.Yani sen canavar degilsin. Sadece herkesten öndesin.
ben onlar gibi değilim ki.Kimse bana muhtaç da değil.
Bizim evdeki çiçekler de bazen yeri değiştirilince yerini yadırgıyorlar. Güneş aldığı eski yeri özlüyorlar, gün içinde aldıkları ışık miktarları değişmiş oluyor, kısacası hayata baktıkları pencere değişiyor. Sen hangi tür çiçeksin? (Nasıl bir iltifattır arkadaş bu, kendimden utandım)
yüzümde kocaman bir gülümseme oldu senin sayende hiç böyle ilginç bir şekilde iltifat eden olmamıştı(iltifat eden olmamıştı daha önceden) çok teşekkür ederim ben ne tür bir çiçeğim bilmiyorum
nerden biliyorsun hakkım olduğunu
:)
her anne çocuğunu sever sakın böyle bir şey düşünme ilk başta işe kendini değerli hissetmek ve kendine güvenmekle başla daha sonra kendini daha iyi hissedeceğine eminim çünkü sen kendine değer verirsen insanlarda sana değer verir bence bu sorunu aşabilirsin sen =)
Büyük ihtimalle ondandır bende bu sene yurda geldiğimde eski arkadaşlardan kimse yoktu biri okulu bırakmış biri başka bir yere gitmiş kötü oluyor sonuçta neredeyse bütün vaktin yurtta geçiyor alışmakta zor yalnız değilsin anlican :(
evet ondandır ben de öyle düşünüyorum.
Cevap
17Cevap
Bazen insan gerçekten güçlü bile olsa aslında güçsüzdür. Hani yapabilecek birşey yoktur ya öyle bir durum sadece beklersin ve beklemek insanı çok güçsüz yapıyor. Bunu yenmek için yapılacak tek şey unutmak ve hayata karışmak hatırlamamak oyalanmak.
insanın enerjisi düşük olduğunda herşeyi kötü yorumlar, böyle yaptıkçada herşey daha kötüye gider. Kısır döngü gibidir. Olumsuz düşünceleri kafandan çıkartıp biraz daha iyimser, biraz daha kendinle barışık olursan dış dünyanıda o kadar iyi yöne çevirebilirsin. Böylece kendine saygını ve güvenini de arttırırsın. Emin ol böyle birisi insanlarla daha rahat iletişim kurar. Kötü hissettiğinde güzel şeyler düşünmeye çalış, moralinin yerlerde sürünmesine izin verme
bence git yat uyu ve kalktığında çok daha güçlü olacağına ya da rahat ve kaygısız olacağına kendini inandırmaya çalış.. ben öyle yapıyorum. coğu zaman işe yarıyor. zaten bu durumun da gelip geçici sadece biraz sabret..
Daha önceki yurtta nasıldın. orada cok mu güclüydün? yurdunu degiştir ya da degiştirme o okul eninde sonunda biter yurt kimseye kalmaz tıpkı bu dünyanın kimseye kalamdıgı gibi.
çok yardımcı oldun:)
hayatta her zaman birileri yanımızda olmak zorunda değildir bence yalnızlığıda yaşamak gerekir bana göre yalnız insan daha çok düşünür daha güçlüdür öteki türlü çevrendeki insanlardan güç alırsın ama yalnızken kendinden güç alırsın
Yeni yurda geçtiğin için bu durumdasın, yerini yadırgıyorsun, merak etme birkaç hafta içinde kendine gelirsin.
gelirim di mi inşallah Allah'ım.
sevgilin falan yokmu ? benimde ünv. de nerdeyse hiç arkadaşım yok bir türlü edinemedim:) ama sevgilim boşlukları kapatıyor en azından kapatmaya çalışıyor.. hayatının aşkını bul derim
Yeni yurdun hayirli olsun...
Zamanla arkadaşlıklar kurdukca sıkıntın azalır..
Yeni ortama uyum sağlamak baslarda biraz zor olur ama yakında alisabilirsin...
teşekkür ederim Alalh razı olsun.
bazen tek başına da yaşamayı öğrenmek gerekir. İlla tanışacağın insanlar olacaktır yeni yurdundan biraz adaptasyon süreci yaşaman normal.
İnsana bazen değişiklikler iyi gelmez buna alışması zaman alır senin ruh halin alışmamış belliki.
o değilde kızların hiç biri yorum yapmamış nedir bu kendi cinslerinden nefreti arkadaş?
yok canım yaptılar hemcinslerimin bazıları birbirine karşı nefret dolu hepsi değil.
nerde hata yaptığını söyliyim çok iyi birisin sanırım ama aynı zamanda çok ters olduğun yönlerin de var..sanırım..
evet herkes iyi olduğumu söyler ama kimse yanıma yanaşmaz.
hayır aksine sabırlı bi insanım diğer insanlar gibi başkalarını hemen etiketlemiyorum insanlar hakkında kötü üdşünmememe rağmen bi arkadaşım bile yok.
piyasadakilere göre fazla iyiyim ama dediğin gibi her istediklerini yapmam.iyiyim ama salak değilim.
Egzersiz yap, protein ağırlıklı beslen.
Çok fark edecek.
Üzüldüm haline boşver değerini bilmiyorlarsa sede oları arama Dostumu aramayacaksam niye dost olurum ki o insanla allaha şükür öyle değilim.
bu kadar mı kötü yaa..hakket annen niye sevmiyor ki sana.acaba sen kuruntu mu yapıyorsn
bilmiyorum sadece sevmediğini biliyorum yüzüme karşı da söyledi kaç defa sordum anne beni seviyor musun diye ne evet dedi ne de hayır kızdı bağırdı her zamnki gibi.
o beni hiçbir zaman sevmedi sadece görevini yerine getirdi beni besledi büyüttü ama sevmedi.
sen bilmiyosan biz hiç bilemeyiz. Ama umarım ondandır :)
çok yardımcı oldun ben burada adam gibi soru soruyorum siz dalga geçiyorsunuz.
burdan nasıl bi yardım beklemektesin anlam veremedim..
tabi ki burya dalga geçmek için sormuyorum çok mantıklı ve yardımcı olan cevaplar da oldu yeni bakış açısı sağladı bana.
benimle tanisabilirsin,kendini oyle hissetme,kendine guven
bende hep olumsuz dusunen bir insanim,cok sadik,ve samimiyim
yanliz deglsin,konusuruz..
teşekkür ederim gizli74628 şu makale sunum bir sınav bitsin geliyorum siteye.
tamam bekliyorum, basarilar :)
Fazla kasma .Yalnızlığı sevmeye çalış bu seni güçlü kılar.
Charles bukowski oku yalnızlığın ne kadar iyi olduğunu anlıcaksın.
Iyi şeyler duşun bır sevgılın varsa onla konuş gez boyle şeyler yap.
can sıkıntısından sevgili yapmak iyi fikir ama düşünceme ters.
Kaç gündür yeni yurdundasın ki?
geçen çarşamba taşındım floral
hiç yalnız kalmıyorum merak etme.
güçsüz değilde yalnız hissediyorum bu aralar
bu kızda psikoloji falan kalmamış yıkık herşey :(
:)) sağlık olsun ya takma kafana olur bir gün
ne zaman nerede hata yaptığımı da bulamıyorum bulaamdım hala
Bir süre sonra geçer. Arkadaşlık kurmaya bak
alisinca gecer
inşallah.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar