+1 yılkorkma recm edilmezsin. aslında recm yahudilerin uygulamasıdır. islamda recm olmaz ama nedense sonradan islama yönlendirilmiş.
cinlerin olduğu bir gerçektir. ama her hastalığı da cinlerin üzerine atmak da anlamsız. hani her türlü herzeyi yeriz ondan sonrada "şeytana uydum" der çamuru şeytana atarız ya. bu da öyle.
havas ilmi cinlerin verdiği bazı rahatsızlıklar için mücadele eder. ama bir epilepsi nörolojik bir rahatsızlıktır. beyin lopları arasındaki elektirik alışveriş düzeninin bir anlık bozulması eplileptik reaksiyon olarak gözlemlenir. bun da cinlerin ne kabahati var. iyi bir nörolojik tedavi ile tedavi olunur. hangi sorunun hangi ilimde çözümü bunu bilmek gerek. labioplasti ameliyatı için göğüs hastalıkları uzmanına gittiğinizi düşünün.
aynı insanlar gibi iman eden ve etmeyen cinler var. etmeyenler bazı insanlara zarar verebiliyor. bu gibi durumlar havas ilmi ile çözülebilir. ama bu ilmi de şu an sağlıklı bilen olduğu kuşkulu. peygamber efendimiz zamanında islam adına büyük alimler yaparmış. nefsini körlemiş insanlar bunlar. bu ilimle her hastalık iyi edilemez. edilseydi peygamberimiz diğer rahatsızlıklar için tıp ilmi kullanmazdı.
kısacası hangi derdin hangi ilimde aranacağını bilmek gerek.22 Yorumla- +1 yıl
Recm sumer gelenegidir. Yahudilere atmamak lazim. Orayi gecelim espriydi.
Simdi bana soyledigin sey belli hastaliklarin cinlerin isi oldugu ve havasla cozulebilecegi mi? - +1 yıl
ben onlara hastalık demek istemiyorum aslında. hastalık tıbbi çözümlerle tedavi edilebilen rahatsızlıklardır. ama havas ilminin bunlarla alakası yok. cinlerin insanlara verdiği zararlar diyorum. yada cinlerin etkisinde kalmış olanların havas ilmi ile kurtulabileceğini söylüyorum. aslında insan kendi duaları ilede kendini koruyabilir. başkasınına ihtiyaç yok. pek bu ruhani işlere girmedim o kadar uzman değilim.
En İyi Cevaplar
+1 yılMigren tedavisi icin aklima su geldi
https://www.youtube.com/watch?v=MBMekOQExb4&feature=youtube_gdata_player
Hastalik zihinlerde (yatıyorum uzun uzun yazamadim)
Dip nota cevap: Ilk tasi en gunahsiz olanimiz atsin.11 Yorumla- +1 yıl
Ahaha.
Yat yat :D. İyi uykular.
durup durup göz gezdiyorum soruya ki, matıklı bulduğum cevaplar da olmuyo değil hani... çok da ehemmiyet vermiyorum senin de vurguladığın gibi.. önemsemiyorum. düşünce gücüne inanıyorum ben. yaşadıkları sıkıntıları bu uğurda bile olsa amaçlarına araç olarak kullanıp umutla bekleyen kişilerede fazla önyargılı değilim açıkçası. kaldı ki, şahit olduğum bikaç olaydan dem vursam yine senin de vurguladığın gibi recm'e eşlik etmem kaçınılmaz olur. :)
23 Yorumla- +1 yıl
Ahaha bebegim seni severim biliyorsun. Dusuncenin degistirilmesinin psikiyatrik alanda yeri vardir. Kaldiki psikiyatrlarin depresyon, obsesif kompulsif gibi gibi hastaliklarda uyguladiklari bir sey de terapidir. İlaci dayayip gecmezler. Ama yani tutup ta kanser hastasini, sara hastasini inancla iyilestiririm dersen kafa korum :D.
- +1 yıl
hocam düşünce gücü dedinde geçenlerde benim 3 göz açıldı küçük bir delikten tekrar bir dünya gördüm sonra tekrar gidemedim sence uzun süre nasıl bakabilirim o pencereden delikten gözden neyse o buna takıldım diger musallat olanları takmıyorum ama sorun yaratıyor olabilirler bilmiyorum :)
- +1 yıl
ya aslında medet umanlardan dı kastım. yazık günah falan filan... adam tükürüyo sıçıyo hötürüyo giden aha iyi oldum diyerek ayaklanıyo gibi bi durumdu anlatmaya çalışmaya çalıştığım. ay sinirden cümleleri bile aylıyarak kuruyorum. ağlıycam ramak kaldı.. sen bana kafa koy iyisi mi Venüs.
- Sağlık konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yıllink ben bunu gördükten sonra pek mantık aramıyorum
13 Yorumla- +1 yıl
bu linkteki pir olmaz, imam olur, imam olmaz papaz olur rahip olur, bu tip olaylar tüm dinlerin veya inanananlarının cinselliği bastırmaya çalışmasından kaynaklanıyor, mantık ve bilimle din ayrı kavramlardır, ikisini birbiriyle karşılaştırmamak gerek, ikisinin de kendi içinde tutarlı yanları var çünkü, litre ile kilogramı karşılaştırmaya benzer bu, birimler farklı olunca sonuçlar da farklılaşır, ama ikisi de kendi ölçüsünde doğru sonuçlar verir.
- +1 yıl
Ahahaha.
- +1 yıl
aaaaa o bendede var :)))
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
16Cevap
+1 yılister inanın ister inanmayın cinler bu dünyada vardı , kökü bizden önceye dayanır dinleri meshepleri şeyhul ıslamları bile vardır
tedavide en etkili yöntemlerden biride tedaviye inanmaktır bazı satılan ilaçların ( efhamlı denen kişilere ) vitamin hapı gibi , gevşetici hapları verirler sadece psikolojik gevşeme olsun ve iyileştigine inansın diye
ayrıca düşünceyle tedavi yöntemide zamanımızda küçümsenmeyecek derecedir
sen eger gittigin yerde tedavi olacagına , şifa bulacagına inanırsan şifa bulman kolaylaşır
yok sen inanmaz isen ne desek boşuna
şimdiden acil şifalar01 Yorumla- +1 yıl
Soyledigin sey efham degil. Obsesif kompulsif bozukluktur. Plasebo testi ilac piyasaya surulmeden uygulanir. Psikiyatr haric hicbir doktor boyle bir teshis koyamaz ve ilac yazamaz haliyle. Zaten plasebo etkisi olacak bir sey yazmaz doktorlar.
Varmis gordum. Tesekkur ederim.
Gizli Üye(36-45)+1 yılHocam Çetin Çiftçioğlu'nu bilirsin, tevellüt yeter. Şakacı hani.
Bakırköy meydan mezarlğın orada adam boş kavonozların üzerine şehir isimleri yazıp "hava satıyordu" . İşin garibi de bunları alan vardı. Sonra şaka yaptık deyip adamın parasını iade ediyorlardı. O programı izledikten sonra bu millete güvenim sıfırlandı.
Sülün Osman'ın hikayeleri anlatmıyorum bile...
Atatürk haksızmış, milleti gazlamak için söylemiş heralde. Türk milleti çalışkandır, Türk milleti zekidir...41 Yorumla- +1 yıl
Ne desem bilemedim. Bilim adamlari inancin %50 iyilestirdigini soyluyormus. Grip oldugumuzda kuran falan okuyalim derim.
o ilmin tedavi ettigi bazı durumlar var ama bu yazdıkların değil bunlar için Allah ilim vermiş mesela lokman hekimin ilmi yani doktorluk ama bu yazdıgın ilimle tıbbın sonuç vermedigi bazı hastalık olarak görünen rahatsızlıklar tedavi ediliyor.Ve sana bir bilgi bu ilim kolay kolay ögrenilecek bir ilim değildir büyük bir takva ve dini bilgi gerektirir her insan bu ilmi yapamaz cocukluk yaşlarda balanması ve el alınması gerekir. Bu ilmin gercek sahibi ortalarda net köşelerinde bas bas reklam yapacak insanlar değildirler reklam yapansa kesinlikle sahtekardır. okadar sahtekar varki inanamassın seninde bu tepkin cok doğal
00 Yorumla
+1 yılAçıkçası bu konuyu şimdi senden duydum ufak bir araştırma yaptım. Henüz konu hakkında net bir bilgim yok, o yüzden bu konu üstüne yorum yapmam doğru olmaz.
Ama şunu çok iyi biliyorum, ne tür hastalığınız olursa olsun, inancınız yoksa hiç bir tıp sizi iyileştiremez. Bunu Dinimiz de, bilim adamları da onaylamaktadır. Bir hastalığın en büyük ilacı ve hastalığı %50 iyileştiren ilk unsur içinizdeki iyileşme inancıdır. Siz gerçekten gönülden buna inanırsanız, Allah da size bu konuda yardım ediyor, yada acılarınızı azaltıyor.
Bilim insanların yaptığı araştırmada bir kişi inandığı anda vücut o anda %50 iyileşme sağlıyor, geri kalanı ise doğru ve zamanın da yapılan tedavi iyileştiriyor.132 Yorumla- +1 yıl
Su ana kadar hicbir makalede hastaligi iyilestiren ilk unsurun %50 inanc oldugumu okumadim. Hicbir doktordan da duymadim. İyi biliyorsaniz bu konuda bilimsel makale beklerim. Hele hele Allah'in hastaligi iyilestirdigine ve hatta aciyi dindirdigine dair bir makale hic gormedim. Cahilligime verin hangi profesor bu konuda bir makale yazmis?
- +1 yıl
İnandigi anda %50 iyilesme gosterecek bir hasta olsa hastanelerde ilahiyat profesorleri falan olurdu.
- +1 yıl
Her bıranç Dr. veya Profesör, ilahiyatcı veya adına her ne derseniz diyin. Her kez olaya haklı olarak kendi penceresinden bakar. 36 Yaşındayım, bir çok irili ufaklı hastalık geçirdim ve hepsinde de ya "ben bir saat sonra iyileşirim bir şeyim kalmaz" yada yarına iyileşirim bir şeyim kalmaz" derim ve buna inanırım. Kast ettiğim olay budur. Geçirdiğim ameliyat da en az 1 hafta hastanede yatmam gerekirken 2 günde çıktım.
- +1 yıl
Makale istemistim bilim adamlarinin hemfikir oldugu konusunda? Tecrube degil.
- +1 yıl
Bazen insanlar hastalıklarını türlü türlü hekim, dr. veya hocalar artık ne derseniz diyin giderler ama çare bulamazlar. Hiç umulmadık bir şeyden iyileştiklerini söylerler, bu bazen aspirin, bazen de nane çayı gibi basit ot türleri olabiliyor. Burada kişinin o anda o kullandığı şeyin kendisini iyileştireceğine inanır. Burada inanmak çok önemlidir, Kast ettiğim inanç budur. Kaynak istiyorsanız her hangi bir hastene Dr. ve Prof. larına sorun.
- +1 yıl
Bunun inanç ile ilgisi yok. Psikolojik, sinirsel ve motivasyon -dolayısıyla salgılanan enzimler ve hücre çoğalması- ile ilgisi var.
Bilmiyorsanız yardımcı olabilriiz seve seve.
- +1 yıl
Okuyacaksan buyur.
link
link
Daha detaylı bir şekilde öğrenmek istersen bunu hastanelere gidip veya hocalara, papazlara her neyi istiyorsan ona gidip sora bilirsin. Bir şeye inanmaz san onu asla başaramazsın.
Ben hayatım boyunca ister hastalık, ister meslek, ister kazanç, kısacası ne olursa olsun inandığım her şeyi başardım. - +1 yıl
Merak etme genede teşekkür ederim vücudumu bilmem gerktiği kadar biliyorum. İnanmayan bir hastayı hiç kimse iyileştiremez, iyileştirse bile çok kısa bir süre sonra tekrar aynı duruma düşecektir. Bir çok ölümcül olayı atlatan insanların hayatta kalma isteği, inanmaları v.s. nedenlerle başarmışlardır.
- +1 yıl
Hastaligin kaynagi psikolojikse evet inancla bu durum cozulenilir. Psikolojik durumlarda duzelecegine inanir ve mucadele edersen duzelirsin.
Ama bir kanser hastasi, bir sara hastasi, bir migren hastasi duzelecegine inanarak iyilesemez. Hele hele bu tur hastaliklari cine yoran kisileri psikiyatr paklar bilime gore.
Hastalik hastasi dedigimiz insanlar, ozellikle yalniz evhanimlarindan cikar. Bu kisiler doktor doktor gezer, hoca hoca gezer. Hastaliga care bulunmaz. Cunku hasta degillerdir. - +1 yıl
İnasn vücuduna hükmedebilir, sen beyninde pozitif etki ve komut verirsen, vücudun ona göre gereken salgılamaları yapar. Önemli olan doğru komutu verebilmekte ve verdiğin komuta inanmakta yatar.
Ben ne kadar konuşrsam konuşayım sen pencerenin sadece tek bir tarafına bakmak istiyorsun. Kafanı diğer yönlere çevirme gibi bir niyetin yok. Sorunda değil, amacımda seni ikna etmek değil. sana göre doğru o, bana göreyse bu. - +1 yıl
Yalnizliklarini bu sekilde giderirler. Bir de esleri ilgilenmiyorsa tamamdir.
Zirnik tanri inancina sahip olmayan insanlar iyilesebilir. Bunu da allahin bir hikmetine baglayabilirsiniz elbette sasirmam. - +1 yıl
Verdigin kaynak risaleyi nur, iki uc ayet, birinin yazdigi BİLİMSEL olmayan bir kitap. Makale degil. Bilim dunyasi %50 iyilestirdigine dair bir tavir icinde mi? Degil.
Kurandan ayet verip bilim diyeceksen konusmayalim zaten.
İyi geceler. - +1 yıl
Bana göre gereksiz boş bir tartışmaya döndü. Sen öyle görüyor ve inanıyorsun bende benim söylediğim şekilde görüyorum ve inanıyorum.
Ne tıp tek başına 100 başarı sağlar, ne hocalar, nede inanç. Bir canlının iyileşmesi için iki şeye ihtiyacı vardır 1- İyi olacağına inanmaya 2- Doğru tedaviye.
1 yıl ömür verilen, kanser hastası olan çok yakın tanıdığım şu an 8. yılını dolduruyor ve gayet de sağlıklı. Doğru tedavi ve iyi olacağına inanma onun 8. yılını doldurmasına vesiledir. - +1 yıl
Ben tibbin yaklasimini sunuyorum. Sadece tibba inaniyorum hastaliklar konusunda. Siz mucizelere inanabilirsiniz. Zamaninda gunesin dunyaya dusmemesinin mucize olduguna inanilmasi gibi.abi
- +1 yıl
Sanırım benim söylediğimi okuyor ama anlamıyorsun, yada ben anlatamıyorum.
Şu cümlende de "Sadece tibba inaniyorum hastaliklar konusunda" dediğin gibi inanmak, inanıyorum, Burada önemli olan inanmak, çok inandığın için vücudun aktivasyona geçer. - +1 yıl
Arkadasim tibba inanc, iman degildir. Bunlari birbirine karistirmadan durun azicik. Bu adnan oktarin insanlarin darwini peygamber olarak gordugunu soylemesiyle ayni hesap.
Sen simdi iki uc ayet okumakla, ufurmekle, onu bunu karistirip evde tutsulerle gezdirmekle bilimi bir tutuyorsun.
Tibbin bana hastaliklar%50 inancla cozdugunu soyledin. Verdigin kaynak ayet. Makale istedim yok. - +1 yıl
:D nasıl bir bakış açın varsa artık, her neyse umrumda bile değil. sanırım ya anlamakta zorlananlardansın yada ben anlatmakta zorlananlardanım. Tutturmuşsun bir kaval ha boyuna onu çalıyorsun. Benim sana söylediğimin tütsü veya üfürmekle ne alakası var. o zaten başlı başına uydurma.
Sadece tıp dediğin ilaçlarla iyi yapmada hikaye. Kullanılan ilaçlar bir tarafını iyileştirken başka bir yanına zarar veriyor. Bir zahmet git yüz yüze görüş dr. kaynak onlarda ok bye
- +1 yıl
Makale yok yani. Amlasildi.
- +1 yıl
Bu konularda kaynak çok, çok merak ediyorsan farklı görüşlerin öluşturduğu kaynakları bulur okursun ve savunmanı ve tazini ona göre hazırlarsın. Kusura bakma ben bu konularda çok cahil kalmışım. Kusura bakma senide baya yordum sanırım, cahilliğime ver. ok
connecticut Üniversitesi Ph.Dr. İrving Kristol
Miami Üniversitesi psikiyatri ve (NIH National Instite of Health) Dr.İronson
link
link - +1 yıl
İkisi de ayni link. Ve bunlar da makale degil. Ayrica eklemek isterim bu yazinin sahibi bir psikolog. Psikiyatr degil. Psikologun isi terapi uygulamaktir. Onceden de yazdigim gibi sizofreni, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk, kisilik bolunmesi gibi hastaliklar sadece terapiye cevap vermez. Sara inancla cozulmez. Gen kaynakli bir hastaligi inancla cozemezsiniz. Ancak terapisiz ilacla cozebilirsiniz. Bu durumda %50 kabul edilemez. Sara hastasinda sara gecirmeyecegim diye inansa gene gecirir.
- +1 yıl
Migreni inancla cozemezsiniz. Bunlar dusunce gucuyle olacak isler degildir. Norolojiye ugrarsaniz dalga gecerlee arkanizdan soylemedi olmasin. Cul capuk baglayip buyu yaptigini soyleyenlerle ayni kafa yapisidir. Terapinin bilimde yeri vardir. Ancak bahsettigim hastaliklarin hicbirinde %50 iyilestirme yasatmaz.
- +1 yıl
Senle aynı şeyleri ama farklı şekillerde konuşuyoruz.
Ne inanç veya inanmak, nede ilaç veya bu konuda her hangi bir meslek gurubunun uygulayacağı ilaç veya tedavi tek başına fayda göstermez. Verdiğim orantıyıa bu kadar takılman da bir garip. Kanser ilacının %100 hatta %50 iyileştirme göstereceğini kimse söyleyemez. Aynı şey inanc veya inanmak veya diğer her ne ise onlar içinde geçerlidir. Bunların en az iki veya daha fazlası bir araya geldiğinde iyileşmenin daha fazla olacağı yönündedir. - +1 yıl
Bundan daha açık ve net nasıl söylenir bilmiyorum, her hangi bir hastalık veya senin örnek verdiğin hastalıkları Tek Başına Tıp, Bilim, İnanç veya inanmanın geçire bileceğini kanıtlamış bir bir belge var mı? Dikkatini çekerim kullanılan her ilacın farklı bir yan etkisi vardır ve kimi hemen kimi yıllar sonra etkisini gösterir.
Şeker ve İnsülin kullanan insanların kullandığı ilaçlar mide veya ciğerlerde tahribat yapmakta, Hatta bazı ilaçlar ileri ki yaşta kanın kalınlaşmasına neden olmakta. - +1 yıl
Ah ben ne diyeyimki :). İlac sektorunu bilmeyen bir insana. Gecirebilecegine dair kaniti olmayan kimyasal maddeyi ilac diye satmazlar. Bunun deneyi, arastirmasi, sertifikasi, belgesi osu busu susu vardir. Eczaneden aldigimiz ilaclar tezgah altinda yapilmaz. Defalarca deneye tabi tutulup piyasaya sunulur.
Peki o zaman yanetkileri var diye ilac kullanmayalim. Allah babaya dua edelim. Evde tutsu yapip gezdirelim. Cul capuk baglayalim. - +1 yıl
Daha fazla yorum yapmayacagim. Daha once dedigim gibi. Ayet, hadis bilimsel makale yerini tutmaz. Bir psikologun bilimsel olmayan yazilari makale olarak sunulamaz.
Bu sartlar altinda daha fazla bilimden konusmak istemiyorum. - +1 yıl
Ne alakası var duayla üflemeyle, Git dolaptaki ilacını al kullanma klavuzunu oku, orada zaten yan etkileri yazar. Her ilaç en az 2 ila 5 yıl değişik teste tabi tutulur. Bunun için gerçek insan kobayları kullanılır. Neyse dostum gerçekten kusura bakma ben bu konuda cahilim, sense bilge. Sen bildiğinden sakın şaşma aynen devam et. Konu kabak tadı verdi be canım. İçin rahat etsin sen haklısın ok ;)
- +1 yıl
Havastan bahsediyoruz. O da bir inanctir.
Cahil oldugun cok belli zaten. İnancla hastalik iyilestirildigini iddaa ediyorsun. Ayeti hadisi gostererek. - +1 yıl
Evet çok cahilim inançla hastalık tedavi etmiyorum, sadece ilaçların önemli olduğu kadar, inanmanında önemli olduğunu söylüyorum. Ve diyorum ki sayın bilge Bunu sadece ben söylemiyorum, Türk Dr. ları dahil dünyadaki bir çok Dr. ve Prof. de bunu söylüyor. Sen tutturmuşsun inançla tedavi ediyorsun lafı nasıl anlıyorsan artık.
- +1 yıl
Bunu diyerek haci hocalara gidip somurulen insanlara da he demis oluyorsunuz. Neyse ya banane. Benim dememle sarlatanlar tukenmeyecek. İnsanlarin inanclarini somurmeye devam edecekler.
- +1 yıl
Sen nasıl bir kafa yapın ve anlama mantığın var anlamış değilim. Hangi cümlemden okuyup üflemeyi savunduğumu çıkardın çok merak ediyorum?
Bir hastalığın vardır Dr. sana ilaç yazar ama o ilacı daha önce kullanmışsındır ama faydası olmamıştır. Dr. sana başka bir ilaç yazar. Bir dahaki gittiğinde direk o ilacı yazmasını istersin çünkü o ilacın faydalı olduğuna inanırsın. Ama doğrusu bu değildir her ilacın astalık aşamasında azaltılır veya çoğaltılması veya bırakılması gereken bir süresi vardır. - +1 yıl
Ama sen ısrarla o ilacı yazmasını istersin çünkü o ilacın faydalı olduğuna inanırsın. Burada kast edilen inanma budur. Olayı nerden aldın, ne zaman aldın götürdün üfürükçülere getirdin anlamadım :))
Bu arada hangi inançtan olursa olsun, hiç bir üfürükçünün bir insanı iyileştireceğine veya iyi yapacağına inanmıyorum. İnandığım olay sadece bir hastalığın tedavi aşamasında o ve etrafındaki kişilerinde pozitif olmaları ve iyi olacağına inanmalarıdır. Benim sana kast ettiğim olay budur. - +1 yıl
Sorum ufurukculere buna cevap istedigim icin olabilir mi?
Bak guzel kardesim. O insanlar da ufurukcu iyilestirir diye inaniyorlar. Bu ayni o ilacin onu iyilestirecegine inanmak gibi. Anlatabildim mi?
diğerleri gibi bende sorayım havas ne diğeri ne... cin işine gelince sadee yurdum insanı değil dünyadaki tüm ülkelerde bunlara inanan büyük kitleler vardır...netekimm parapsikolji bunlar üzerinden doğmuştur...
00 Yorumlahaha denk geliyo arada yazdıkların dikkatimi çekti büyü falan :D insan beyni oyle güçlü ki hastalık eğer psikolojikse taparcasına inandığı o kişi veya sözde yaptıkları özde etkiliyo asıl güç kendinde kişilerin,mutluluk içimizde gibi oldu ama :D:D
02 Yorumla- +1 yıl
Sara, migren gibi hastaliklarin caresi inanmak degil be hocam.
+1 yılböyle şeyler batıl genellikle. ruh, psişik, ne bileyim maneviyatla filan bir tedavi de yok. bunun için bir açıklamaya da lüzum yok. kuran da belirtmiyor ki böyle bir olay.
recm de kurana dayanan bir ceza değil...05 Yorumla- +1 yıl
Recm sumer gelenegidir. Kuranda gecmez haklisin.
Aciklama yapin da demedim.
Maneviyatla tedavi olur mu? Sara, migren gibi hastaliklari cine eciye bucuye dayandiran var mi hala dedim.
Bir de soruyu okusaniz. Uc saat aciklamasam. - +1 yıl
yok efendim, soruyu okudum. maneviyatla tedavi olamayacağını da kendimce belirttim. sonuna recm ile ilgili bir şey vardı. onu da dipnot olarak ekledim. sümer geleneği mi bilmiyorum, fakat uygulayanlar, kurana değil, hadise dayandırıyorlar, hadis kuranı nesh etti diye yanlış bir görüş benimsemişler. neyse efendim. her devirde her şeye inanan çıkar. muhtemelen buna da hala inanan vardır. eğer sorduğunuz buysa...
- +1 yıl
Yok tamamen esprisineydi. İnternetten uzerinden recm olamaz zaten :)).
- +1 yıl
o konuda o kadar emin olmayın derim. radikal dinciler onunda bir yolunu bulurlar...
- +1 yıl
Deme oyle seyler korkuyorum :)).
+1 yılHavas ney diyenlere; link
01 Yorumla- +1 yıl
ne alaka :D O havaş hemde, havas haber ajansı var onu mu diyo acaba .d
Bazen cahillik iyidir. ama bazen de cahillik cok kötü sonuclar dogurur
00 YorumlaSağlık konusunda 1b cevap paylaştı. hey ttt bee kim der bu yazıyı okuyunca yıl 2013 diye
bu arada önceki resmini eleştirmedim hakkım yok böyle bişeye ama bu resim daha şık durmuş bence10 Yorumlahavas ne ya ilk defa duyuyorum cahil hissettim kendimi
00 Yorumlahava yolu servisi değilmi o servismi çarpıcakmış kıhkıhkıh:p
24 Yorumla- +1 yıl
haykırdımmmmmmmmmmmmmmm :DDDDDDDDDDDDD
- +1 yıl
Turkce karakterim yok diye ustume gelmeyin nan. Yok iste uuuuu ssssss ggggg
- +1 yıl
Hec :D.
havas ney trolling ne ya boş işlerle uğraşma git doktora nane limon bitti gitti ne cahil adamlarsınız
03 Yorumla- +1 yıl
Off soruyu okuyun bir kere de. Nedir bu xper meraki anlamis degilim. 10 tl icin. Abuk subuk yaziyorsunuz. Vereyim paranizi duzgun cevaplayin. Okuyun.
- +1 yıl
Abi tutup bana migren, saranin tedavisini havas diye ortaya atmisim gibi cevap verirsen. Boyle de atar yaparim :D.
Sağlık konusunda 4,4b cevap paylaştı. niye recm edileceksin evladımm.sara için cinlenmiş diyorlar doğru duymuşsun
00 Yorumlagece gece korkmuyor musun :P
014 Yorumla- +1 yıl
Yoo
- +1 yıl
İzlerim sorun yok.
- +1 yıl
Dusunelim. Carrienin sonunda ciglik atmistim galiba o.
- +1 yıl
Buyuyu izlemedim. Digerlerinde tahmin etmistim sonunu zaten. Xfiles dizi degil mi yavs.
- +1 yıl
Ehe okkis.
- +1 yıl
İzledim cok guldum.
- +1 yıl
Bilmem.
- Sağlık konusunda 862 cevap paylaştı.
+1 yılhavas ne ya ?
010 Yorumla- +1 yıl
Büyü müyü diyor zaten uçmuş soruyu soran:)
- +1 yıl
Saat ilerledi normal :DD
- +1 yıl
İnsanlar ucmus ben gayet yerli yerimdeyim.
- +1 yıl
yerden yükselme falan yok yani güzel.
- +1 yıl
Astral seyahata cikan falan var la oyle deme :D. Gezip geliyorlar manevi alemleri. Bir de anlatiyorlar.
- +1 yıl
ben çıkcamda korkuyom geri gelemem diye :DD
- +1 yıl
gelmesende kurtulsak.
- +1 yıl
anammm o kadar kötü müyüm yaa :D
- +1 yıl
ebet
- +1 yıl
ühühüüüühühühühü
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!