Kırıla kırıla kırmayı mı öğrendiniz? Hayat beni güçlendirdi bahanesiyle masumiyerinizi mi kaybettiniz.
Belki de tam tersi...
Belki de tam tersi...
Değerli Dostum,
38 Yaşına geldim. Yılların birikimi doğal olarak karakterime yansıyor. Yıllarla birlikte bende şekilleniyorum. Tıpkı hepimiz gibi. Hangimiz 15 yaşındaki gibi kalıyoruz ki. Hayatın kendisi zaten değişimi temsil ediyor.
Geçmişte yaşananları değiştiremeyeceğime göre pişmanlık duymanın bir anlamı yok fakat tespitler yapabiliriz elbette.
Ne yönde değiştiğimi düşünürsem;
Daha ılımlı bir insan oldum. Eskiden daha sert ve kırıcıydım. Yapıcı olmanın değerini anladım. Sanırım kendim hakkındaki en geçerli tespit bu olur.
Kırıla kırıla kırmamayı öğrenmedim. Kırdıklarım ve üzdüklerim yüzünden daha akıllı davranmaya çalışıyorum. Ben üzülen taraf olmadım. Genellikle kırıcı olan taraftaydım.
Masum muydum? Hiç bir zaman adımın masumiyetle bir arada anıldığını sanmıyorum. Hayat beni güçlendirmedi, en azından belirttiğiniz anlamda. Ben hep güçlüydüm.
Geçmişe dönüp bakmak ile ilgili aklıma gelen ilk şarkı ;
.
Bu şarkıyı da çok seviyorum. Anlamlı ;
.
Sabah sabah aklım iyi çalışıyor. Bu şarkıda kardeşimin benim için atadığı zil sesi ;
Ben eskiden böyle değildim
Ne zaman evden bakkala çıkamayan mastürbasyoncu kezolara denk geldim o zaman değiştim
Ben eskiden böyle değildim.
O kadar küçük şeylere sevinirdim ki. O kadar kendi halinde bir ben yaratmıştım ki içimde. Gelecek hayallerim, umutlarım. Ne kadar güzeldiler. Şimdi burada umutsuzluğumdan bahsetmekten nefret ediyorum ama öyleyim işte. Yorgunluğum arttıkça umutsuzluğum artıyor.
Başka bir ben karıştı içime. Gülmelerim azaldı. Duyduğum heyecanlar bile. Daha fazla çekilmez biri oldum, biliyorum. Görüyorum bunu. Huysuzum ve kaçıyorum insanlardan.
Yalnızlığı arayan birini, kendi kendine olmanın tadını seven birini üniversite sınavına girdiği sene zorlayan şey dersler değil, her gün dershaneye gitme zorunluluğudur. Bütün gün insanların arasında olmak. Ve de kendine zaman ayıramamak..
Büyük beklentiler asıl insanı yoran.
Ya ben ‘mutlu olmak istiyorum’ diye çığlık atmak istiyorum..
İçimde dışımda yetişkin oldu çoktan.. Ama cidden hayat güzel vuruyor. Vurdu mu otutturuyor.
Sağ ol abi :)
Ben böyle değildim sonradan oldum.
Bazı şeyler yaşanılmadan ders çıkarmak zor oluyor.
O yüzden yaşadım gördüm pişman oldum ders çıkardım bir daha yapmam..
Umarım, teşekkürler
Cevap
6Cevap
Evet eskiden inanan gerçekten biryerlerde bir dostluk bir güven vardır bir güvenli liman bulunur diyen bendim. şimdi hepsini olmayı seçtim gelene eyvallah gidene sessizlik işte böyle hayat kimini gülerek uğurlarsın kimini ağlayarak birgün ne gülücüğün kalır nede gözyaşların bir makina gibi duygusuz yaşar gidersin.
En büyüklerinden
ben eskiden de böyleydim denizim hep dalgalı, duygularım başına buyruk, cümlelerim rüzgar gibi savruk, düşüncelerim bazen dağınık, aman kırmaktansa biraz kırık dökük ben olsam da kendini bilmek güzel.. değişen ise sadece sevinçlerim...
Bana göre yok ama çevremdekilere göre eskiden daha neşeli, şen biri olduğumu söyler dururlar.
Ben eskiden böyle değildim
Dediğim o kadar şey var ki. s
Mesela abi ben eskiden bu kafar sorumsuz degildim...
Ne zaman ki sorumluluk omuzlarima agir geldi bosladim herseyi pes ettim...
Mesela ben eskiden mutluyum
Ya peki simdi? Tartışılır...
kırılmadan, dökülmeden eksilmeden bir şeyler öğrenilmiyormuş maalesef...
bu ülkede bu kadar yavşaaak varken
insan nasıl kırmasın hacı sen söyle
Tamamiyle değiştiğim için bunu söylemeye gerek duymuyorum
Ben eskiden böyle değildim demiyorum, artık büyüdüm diyorum.
Hâlâ büyüyorum diyelim
eskiden çok arkadaşım vardı hepsinin derdiyle uğraşırdım şimdi yok öyle bir dünya :)
Cok var eskisi gibi olmayi hem cok isterim. Hemde bazi sebeplerden istemem
Eskiden bu kadar neşesiz değildim, kendi kendimi taktım
Yaktim*
Ben unuttum tekrar acmayalim :)
Sağolasın :)
Eskiden böyle değildim o kesin. Ama eğer eski halim şu an yaşadıklarımla karşılaşsaydı ölmüştüm.
Tam tersi akillandim olgunlastirdi hayat
Yaşarken oldum diye devam eden... :/ :(
Bu işte abi böyle değildik işte :S https://www.youtube.com/watch?v=Mcz-S5XkQR8
Hayır yok. Olmaması daha iyi.
CAM gibi insanlardık kırdılar KESKİNLEŞTİK.
Belki , sanki lerde eklendi
Hayir yok neysem oyu
Varrr olmaz mı
Evet var.
Evet var.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar