Kendimi çok çirkin buluyorum, sevmiyorum. Psikolojik sorunlarım hayatımı mı etkilemeye başlıyor?

Merhaba arkadaşlar. Aslında çok çirkin değilim. Bunu bilmeme rağmen kendimi çirkin buluyorum. Görünüşümü beğenenler de var fakat kendimi güzel bulmuyorum. Lütfen kızmayın ya da bir şey söylemeyim ama hayatım çok monoton ve ben de burada şizofren gibi yaşamadığım hayatları yaşamış gibi sorular soruyorum, anlatıyorum. Bunlar beni az da olsa mutlu ediyor, böyle bir hayatım olsa güzel olurdu gibi. Hayaller kuruyorum güçlü ve zeki bir kadın olmakla alakalı. Zekamı cidden iyi buluyorum iyi gözlemciyim, yeteneklerim var. Ama güçlü bir kadın olmanın kıyısından bile geçemem gibi geliyor son günlerde. Tipimle alakalı dalga geçen olmadı hatta genelde övülürüm ve bu beni çok şaşırtır. Ama eğer bir gün dalga geçilirse bunun altından kalkamam çünkü en zayıf noktam dalga geçilmesi benimle. Aynaya bakıp ağladığım oldu, bu yıl derslerde başarılı olmak istiyorum ama kendime hiç güvenmiyorum. Sürekli kendime, acaba başarabilir miyim? diyorum. Ancak çok zayıf biriyim. Geçen yıl 3. sınıftaydım ve birkaç dersimin iyi olmasıyla inek diye dalga geçildiğini hatırlıyorum. Ben de ikinci dönem salmıştım kendimi. Notlarım kötüleşmeye başladı. Bazen kendi yaptığım hareketlerden iğreniyorum. Eski fotoğraflarıma bakıp çok güzelmişim keşke böyle olsaydım şimdi de diyorum. Sürekli bir yerimi değiştirme çabasındayım. Aynaya geçip kusurlarımı buluyorum. Kilolu değilim. Boyum 1.69 kilom 52. Aslında normalim. Ama kafamın içinde dönüp duran düşünceleri asla engellemiyorum. Güzelliğe aşırı önem vermeye başladığımdan bunun zekamın önüne geçeceğinden korkuyorum. Deliriyor gibi hissediyorum. Belki de delirmek üzereyim bilmiyorum. Kaç kez sordum buraya nasıl mutlu olurum gibi sorulardan ama hiç cevabımı alamadım. Sadece şunu soruyorum, ben neden böyleyim? Benim suçum neydi. Kimseye hiçbir şey yapmadım, kendi halimdeydim şu zamanlara kadar. Fakat artık bu psikolojideyim birkaç yıldır. Ve bu birkaç yıldır aklıma kötü düşünceler gelmeye başladı. İnsanlardan hoşlanmamaya başladım. Ne yapacağım? Ben kötü biri miyim?
Kendimi çok çirkin buluyorum, sevmiyorum. Psikolojik sorunlarım hayatımı mı etkilemeye başlıyor?