Hatalarımızdan ders çıkarıyorsak neden hata yapmaktan korkuyoruz?

Hatalarımızdan ders alıyor olmak hata yapmamız gerektiği anlamına gelmez çünkü. Sen bir gökdelenin 15. katından atlarsan en iyi ihtimalle bir kaç kemiğinin kırılacağını öğrenmen için gidip atlamalı ve bundan ders mi çıkarmalısın?
Her hatayı kendiniz yapamazsınız, bazen diğerlerinin hatalarından da ders çıkarmalısınız demişti düşünür, niye benzer bir hatayı başkası yapmışken sanki sonuç değişecekmiş gibi bende yapayım?
İşte bu yüzden yani aslında sonucunu bildiğimiz ama üzerine gitmek için direttiğimiz hatalardan kaçınıyoruz. Yoksa farkında olmadan üzerine gittiğimiz bir hatanın anca sonuna geldiğimizde anlayabiliriz hata olduğunu ve artık ondan korkabilecek zamanı çoktan geçmiş oluruz.
Bir Takım Hatalar Yapılmadan Doğru Yanlış Nedir? Ne Değildir? Öğrenilmez. Hata Yapmaktan Korkan İnsan Tedirgin, Çıtkırıldım Bir Yapıya Bürünür ki; Acaba Yapmamam Gerekenir mi? Yaptım! Hs... Diyerek Paranoyayın Sınırlarını Zorlar..
Bir ip düşün. Kullandıkça yıpranır. En sonunda kopar bağlayıp kullanmaya çalışırsın ama eskisi gibi olmaz. Hatalar da böyledir. Olgunlaştırırlar ama yıpratırlar da.
açıkçası ben ders çıkarmıyorum unutp gidiyorum sonra aynısını bir daha yapıyorum döngü halinde devam ediyor
Cevap
50Cevap
Ders çıkartırken bir bedel ödüyorsun, acı olgunlaştırıyor ama aynı zamanda bazı şeyleri kaybediyorsun.
Aynen öyle halkının.
Haklısın
Acikcasi ben korkmuyorum her seferinde salak gibi değer verip sonrasında da üzülüyorum
o da kötü :/ herkese hak ettiği değeri ver bu çok sevdiğin biri bile olsa.
e değişmek de senin elinde iradene hakim ol çocom :D daha ne diyim :D inşallah çok üzülmezsin ya
herkes mi hatasindan ders aliyor.. tabiki de hayir.. bazilari vardir ki ömür yaptiği hatalar damarinda dolaşiyor kan gibi ama hiçbir ders falan aldiği görünmüyor..
hata yapmaktan korkuyoruz.. bunuda herkes yapmiyor yani hata yapmak bazilar için normal birşey ya doğasinda. bu yüzdan farkında bile olmaz.
hata yapmadığım için bilemiyorum ama şöyle söyleyim ne kadar ders çıkardığımızı düşünsekte gene hata yaparız diye çekiniyoruz. emin olamıyoruz.
İnsanların ön yargısı yüzünden
onların ne düşünceği dışarıdan nasıl görüneceği hakkında kaygılar yüzünden
oysaki bir müsibet bin nasihattan iyidir
Gurur kirici veya affedilmez bir hata yaparsak diye. Sevgilini aldatirsan bu bir hatadir ama affedilmez... Bu yuzden bu hatayi yaomaya korkarsin...
Çünkü o dersleri sadece o hataları yapınca çıkarabiliyoruz.
Ayni hatayi yapmaktan korkuyoruz devamli ayni hatayi tekrarlamak aptaliktir
Hata yapmaktan korkuyoruz
çünkü ödeyeceğimiz bedeller olacak
çünkü büyüdük
Hata yapmaktan korkan insan temkinli ve dikkatli olur ve daha az hata ve daha az zaiyat verir
Hata yapmaktan korkarım ama yaptığım hatayi asla tekrarlamam insanlar bir tuhaf
Çünkü çoğu hatalar acı hatıralar ve hafızaya kazınan kötü tecrübeler olarak gerçekleşir. İnsan bu kötü duyguları tekrar yaşamaktan korkar hata yapmak istemez.
çünkü ders çıkarayım dersen sıcıp sıvayıp iyice dibe batma ihtimali var..
bazen hatalar sonucu insanlar ölüyor bile...
ne biçim soru sormuşsun :)
Çünkü yalnızca ders çıkarmayı biliyoruz.. Çıkardığımız o dersi aklımıza, gönlümüze tam anlamıyla yerleştirmeyi başaramıyoruz.. Öyle olunca aynı çukura birden fazla düşüyoruz. Böyle olmaması gerek tabii. Kurallarla hareket etmek gerek ve kendi kurallarını da çiğnememek.. Belki bu sayede bir yol katedilebilir.
Ders almaktan korkuyoruz belki dersin ardındaki sıvdan kalmaktan korkuyoruz
Hata yapmaktan hiç korkmadim, hicbir hatamdan ders cikarmadim cunku yaparken hata mi degil mi diye dusunmedigim icin , hata mi degil mi sonucuna da varamadim :) Hayat bu kanıyı düşünecek kadar uzun değil.
Hata yapmaktan korkmam ama aynı hatayı tekrarlamaktan korkarım
Her hata iyi değildir bazıları kötü sonuçlar doğurur. Akıllı insan aynı hatayı iki kez yapmaz. Hata yapmadan önce de iki kez düşün.
çünkü ders çıkardığımızı sanıyoruz bu yüzden de diğer insanların gözünde kusursuz görünmek için hata yapmaktan korkuyoruz
Okuldaki derslere. benzemiyor hayatta ki dersler de ondan
hata yapma korkumuz olmazsa ders çıkarmayı da bilemeyiz bilinçsizleşiriz yani
Hatalarımdan çıkardığım dersi bile alttan alıyorum 😝
Hatalardan ders cıkarmak secılebılen bısey degıl. O edınılen zorunlu tecrubeye gırıyor bence.
çünkü yaptığımız hatala bize acı veriyor zaman içinde alışıyoruz ama bu acı verdiği gerçeğini değiştirmiyor
hatasız kul olmaz ama her zaman hata yapmak da olmaz ki ders çıkartıp tekrar hata yapmak çok saçma
bazen dönup dolasip gene ayni hataya kostugumuz zamanlar oluyo
Bir daha aynı hatayı yapmanın korkusu devam eder çünkü
Hata yapmadan başkalarınınınkinden ders çıkarmakta var
Çünkü biz genelde ders yapmayı sevmeyen bir toplumuz
ya yaptğın bir hata bir ömür acı veriyorsa sana bunu da düşünmek lazım
hatalarından ders çıkararak hata yapmak istemezsin amaçta budur zaten? ders çıkarmak için hata yapmak gerekmez.
çünkü hatanın telafisi olup olmayacağını bilmiyorsun
Cunku gerceklerle yuzlesmekten korktumuz icin
Demek ki ders çıkartmıyorsun
çünkü aynı hatayı bir daha yapıyoruz
Gerçekten güzel soru takdir ettim seni 👍 çünkü yaptigimiz hatalar sonucunda yaarlar alıyoruz
Korku insanı durdurma refleksidirde ondan
Her hatadan ayni dersi almiyoruz ondandir...
Ders çıkaramama korkusu.
maliyeti karından daha fazla olduğu için.. ;)
Cunku her hatanın bir bedeli oluyor
Çünkü bazen çok pahalı şeylere maal olabiliyor.
bitsin artık bu dersler istiyoruz
Bazı hataların telafiisi olmuyor
bazı hataların dönüşü olmaz
çünkü yanlış oldugunu bile bile yeniden yapıyoruz
Adı üstünde korkağız tekvandocu bac
Gerekli dersleri çıkaramayacağımız için olmasın?
kendini ya da bir başkasını üzmemek için
Hataların çekiciliği yüzünden..
hata yapmayı seviyoruz bence
cıkaramıyoruz bence ders
hayır hatalarımı tekrarlarım
insan olmak böyle bir şey sanrıım
tkrarlamayı severizzz
bazı hataların telafisi olmaz
hata yapmaktan korkmuyorum ki ben..
Çünkü Hatasız Kul Olmaz
Aynı hatayı yapmaktan korkuyoruz
Güzel soru ama cevabını bulamıyorum