İffet nedir sizce?
Züleyha baştan aşağı âfet olsa yusuf iffet olduktan sonra ne yazar...
Züleyha baştan aşağı âfet olsa yusuf iffet olduktan sonra ne yazar...
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İffet; insanların birbirlerine karşı olan tutum ve davranışlarında Allah merkezli hareket etmesidir. Karşı cinsi muhatap alırken her şartta belli bir ölçüye bağlı kalarak akli muvazeneleri kaybetmeden mantık ve şuur çerçevesinde hareket edebilme bilincidir. Bu bilinç kaybolduğunda insan ile sınırları koyan Allah arasındaki şuursal bağ kopar ve insan her türlü hataya ve günaha kendini açık hale getirmiş olur.
O yüzdendir ki Allah iffetinizi koruyun buyururken bu bilinci ve hareket tarzını korumamızı emretmektedir.
İffet namus dur. Hz. Yusuf nelere nelere maruz kalmış kadınlar tarafından. O kadar yakışıklı olmasına rahğmen Züleyha olayını bilmiyorum. Biri açıklasın da öğrenelim
Züleyha hz yusufa aşık olmuş evli olduğu halde onunla birlikte olmak istemiş züleyha afet gibi güzeller güzeli bir kadınmış yusuf reddetmiş onu, yusufa iftira atmış hırsından züleyha yıllarca zindanda kalmış.. sonra çıkmış evlenmiş falan ama züleyha onun aşkıyla yanip tutuşmuş yillarca yusuf için saltanatından sarayından hatta güzelliğinden vazgeçmiş en sonunda yusuf almış züleyhasini bağrına basmış yaşlı haldeki züleyha ya dua etmiş Allah ona eski güzelliğini vermiş yusufla evlenmisler :)
Vay be ne güzel anlattın. :) Teşekkürler :)
Hikaye değil ama gerçek bu :)
Biliyorum Hz yusufun hayatından bir kesit galiba bu :) Ulan böyle Züleyha gibi bekleyen bir insanla karşılaşabilirmiyim acaba? :) çok merak ediyorum. Şimdi 2 gün içeri gir 3 gün hemen bırakıyorlar. Zorluk görmeden yani.
İsmim züleyha :) zuleyhanin kaderine benziyor kaderim :) sevdim ve sevdiğimi ölümüne bırakmam derim :)
Vay be isim karaktere bağlanmış ee bırakmam dedin de ne oldu anlatsana :)
Kadere bıraktım Allah ne derse o olur
Öyle hakkında hayırlısı Züleyha
Amin..
Namus ar demek
Cevap
3Cevap
iffet bedenin başka bedenle bütünleşmesi kısacası seks. Ancak asıl olan ruhun başka ruhla bütünleşmesidir beden zaten geçici ruh asıl olan. Benim iffetim seksten geçmez benim iffetim kalpten geçer
çok haklısın bu konuda züleyhayı züleyha yapan yusufun ahlakıdır
Katılıyorum :)
her yusufa bir züleyha her züleyhaya bir yusuf gerek
iffet diyince çoğu zaman namusda deniyo en azından ben öyle duyuyom
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar