Kırdığınız zaman özür dilemek sizin için bir ağırlık oluşturuyor mu, yoksa incittiğiniz insanların kalbini almak için çaba sarfedenlerden misiniz?
Teşekkür ediyorum...

Hiç beceremedim.
Kaç kez çınladı kulağım da ben tıbbi olarak değerlendirdim durumu.
Hiç işime gelmedi gerçekler, işim düşmedi hiç o mevzulara.
Kaç insan kırdım habersiz, kimin ahını aldım da asfalta yapıştım kaç kez.. De, ben yine nelere yordum durumu kim bilir benden başka..
Kırdığın kadar kırılırsın dediler de benim kırgınlığım uzak kaldığım İstanbul'dan öteye geçmedi.
Hiç vicdan yapmadım kimseyi kendime..
Yok muydu yoksa diye yokladım da mereti.. Vardı ama pili bitmiş saat gibiydi. Saati sorsalar cevap veremezdim.. Ama saat vardı..
Vicdanım beni mi ziyan ediyor, yoksa ben güzel insanları mı..
Hiç bilemedim..
Evet duygusuz oldugu kadar bencildide
https://www.youtube.com/watch?v=yy3EpWYfG1s
Yabancı dilde bilmiyosundur sen şimdi
Yabancı ülkelere gitmesini biliyosun ama
Sen beyin yoruyosun ya
Linkin hatrına çirkefleşmeyeceğim @Gentleman_JOHNNY
Nicke bak ya 😒
Kırmamaya çalışırım itina ile..
Ama kırmışsam gönül almak için 500 takla atarım.
Lakin haksız yere özür dilemem asla, bazen kırdıysam da sebebi vardır çünkü.
Kesişmek derken ters düşmek mi :/
İnsanları en iyi sinirliyken tanırsın çünkü içinde saklı olan her şey bu zaman ortaya çıkar bu yüzden sinirlerine hakim ve söylediğin sözleri süzerek söylemek gerekir. Hele ki bu sevdiğimiz bir insan ise yarın olmayacakmış gibi davranmak gerekiyor sonra keşke keşke keşke diye kendi kendini bitiriyor insan. Bunun bilincinde olduğumu düşünüyorum bu yüzden kalbini kırdığım kişi olduğunu düşünmüyorum böyle bir durum olduysa ya ben fark etmemişimdir ya o fark ettirmemiştir bu yüzden değer verdiğiniz sevdiğiniz insanların kıymetini bilmek gerekir sonra çok geç olabiliyor.
Bazen özür dilemek bile önemi olmaz karsıdaki seni anlamadıgı sürece. Cabalarıda bosa gider malesef.
Sorun gönül vermekten'dir :)
Cevap
29Cevap
32 yıllık yaşamımda bir tek kişiyle bile küs kalamadım. Ne yaşanmışlıklarım var oysa...
Ne ihanetler gördüm, ne büyük kırgınlıklar. Bir şekilde küs kalmamayı başardım.
%100 haklı olduğum konularda bile gönül almayı becerdim. Haklı olmak bir şey kazandırmıyor çünkü...
Konuyla ilgisi yok ama bu parçayı çok seviyorum. "O" na gelsin ☺☺☺
Eğer gerçekten suçlu olduğumu biliyorsam hiç tereddüt etmeden gerekirse deniz eviyesinde alaak bil özür dilerim. Özür dilemek günahın kefaretlerinden biridir bence ve bunu yaparken gocunmaya ya da bunu gurur meselesi yapmaya hiç gerek yok. Önemli olan şey kendini, vicdanını hatalı olduğuna ikna edebilmektir. Zaten bunu yapabildiğimiz zaman, özür dilememek bir işkence olur.
Haksız olursam dayanamam affettiririm kendimi, içimi sinmez, vicdanım rahat etmez.
Haklı olursam ve karşı tarafı seviyorsam, değer veriyorsam hakkımı savunur, olayı hakkaniyet yönünden bakmasını sağlamaya çalışır, küsmesini engelleyip, yine gönlünü yapmaya çalışırım..
:)
Özür dilemek erdemliktir. bencil olmayan dar görüşlü olmayan insanları anlayabilen ve hatalarından ders alabilenler özür dileyebilir suçsuz dahi olsan sırf bir olayı büyütmemek kalp kırmamak için bile özür dilenebilir. evet çogu zaman dilerim
Evet mutlaka telafi etmeye çalışırım hatamı. Sonuçta bir eşeklik yapmışım. Özür dilemek ve hatamı düzeltmeye çalışmak beni küçük göstermez ya da gururumu kırmaz. Aksine beni yüceltir :)
Kim olursa olsun, istemeyerekte olsa kalbini lırdıysam özür diler, gönlünü alırım.
Çaba sarf ederim , Özür dilemek benim icin zor bir durum değil..
Eger gercekden hataliysam özür dilemek benim icin sorun teskil etmiyor. Fakat gönül alma konusunda pek becerekli olmadigimi düsünüyorum.
Yoo özür dileye bilen insanlardanım. Zaten bana insanlar cok uzun süre sinirli kalamaz.
Sacma sapan şeyler yapar güldürürüm:Dasd
Elbette..
https://i.hizliresim.com/PoBQ8b.jpg
Bugün kırdım sinirime hakim olamadım özür dilerim @mlsakrgn
Bilirim galiba 😇😇 ama hiç kırmamak daha iyi tabiki 😋😋
Bu konuda ne haldeyim bilmiyorum çünkü çok kalp kırmadım
aslında kolay özür dilerim ama ciddi konularda pek özür dileyemiyorum beceriksizim bu tarz konularda
Cok gonul kirarim yanlislikla ama sonrasinda da zamanla alirim, fethederim ^^
gerçekten büyük bir hatam olacak anca o zaman dilerim onun dışında pek dilemem
Küslük sevmem. Hatam yoksa bir özür dilerim, uzatmam. Hayat kısa, kavga yerine konuşmayı tercih ederim
Kirmamak mesele ozur dilemek değil. Sucluysam da özrünü dilemeyi bilirim ama
Özür dileyemiyorum haksızlık yapıp kırmışsam felaket gönül alırım
Ben bilirimde keske birazda insanlar anlasa bu isten
Sadece Özür dilerim karşımdaki kişi beni taniyorsa zaten onun iyiliği için kıldığını bilir
işime gelirse ortada alınmamış gönül brakmam gelmezse gonlu olup olmadıgına bakmam
Ben arızayım bu konuda alana kadar bırakmam. 😅
Özür dilerim, gocunmam bundan.
Kendimi çok kolay affettiririm😅
biraz uzun surer ama alirim :)
fenna b i Dilim olduğu doğrudur :D
duygusallığını yesınler :)))
yahu bari hava sızdıran bir kapak takaydın sıcakda bana zulum yaptın şimdi :)
Kırdığım gönülü onarmadan rahat uyuyamam
haketmişse gönlünü almak için uğraşmam
:D :D bu sefer de böyle olsun :)
suçsuzsam kesin alırım
Kırdığım gibi tamir etmeye çalışırım.
evet hatalıysam özür dilerim
Kalp kirmamaya calisirim :)
Tabi ki sarf ederim degerli kisiyse..
sevdiğim insanları kırmak istemem.
Değer verdiğim insanların gönlünü alırım 😊
evet özür dilerim barışırız :D
Pek çaba sarfetmem açıkçası.