Sorularınızda rahatlıyorum. Öyle sorular soruyorsunuz ki içimi dökme imkanı buluyorum. Beni sürekli melankolik bir halde görüyor olabilirsiniz ki so 2 haftadır çok melankoliğim gerçekten.
Sorunuza gelince; öncelikle hangi konuda vefâlı olmak gerekir. Maddi anlamlardaki vefâyı samimi bulmuyorum. Örnek verecek olursam zamanında bana maddi anlamda iyilik yapıp ve bu durumdan dolayı vefâ göstereceğimi sana insanlar yanılabilir. Bu beklentiye girmemeleri gerekir bence.
Ama en zor anlarımda manevî desteğini esirgememiş olan insanlara öyle bir vefâ gösteririm ki ömürleri boyunca unutamazlar. Unutamazlar derken göstereceğim vefâyı değil beni unutamazlar. Onları hiçbir zaman bırakmam çünkü.
Cümleninde başında söylediğin gibi insanoğlu nankördür bu yüzden birine vefalıyken başkasına nankör olabiliyoruz bunada menfaat diyoruz anlayacağın yeryüzünde ki en tehlikeli canlı her zaman insandır.
Doğrudur yukarıda ki cümlemde de belirttiğim gibi insanoğlu tehlikelidir bu soruya ciddi yanıt veren olduğu kadar dalga geçende olacaktır tıpkı benim farklı bir konuya dalga geçerek cevap vereceğim belirsiz olduğu gibi. Vefada aynı böyledir işimize geldiği gibi davranıyoruz ucu açık bir konu bir insan vefalıyım diyemeyeceği gibi vefasızımda demesi çok zor bu biraz şeye benziyor hani söyledim ya "insanoğlu nankördür" diye ama bende bir insanoğluyum insanlık kötüye gidiyor diyoruz ama kendimize bunu diyemiyoruz bu kadar samimidir işte insan.
İnsanların soruya verdikleri yanıtlara müdahale edemem elbette. Ki ben de bazen şaka yollu şeyler yazabiliyorum. İçimi acıtabiliyor ancak bu denli serkeş yaşıyor oluşumuz. Gerçeği çıplak gözle görüyor olmak iyi değil.
Bazen hayatı akışına bırakmak en iyi ilaçtır sende burada ki cevapları akışına bırak boşver her çeşit insan var var da olacak bunun önüne geçemiyoruz maalesef.
genel olarak dostlarıma karşı vefalıyımdır yapılan iyiliği asla unutmam birde yapılan kötülüğü genelde kazık yiyen taraf ben oldum vefalı olduğum için o ayrı