Ben kadınım ne yani şimdi. Çok saçmaca..
Kadın mısın kız mısın ne demek ya?
Ben kadınım ne yani şimdi. Çok saçmaca..
O "kız" kelimesi nerden çıktı bilmiyorum ama ben bayan kelimesine de karşıyım.
Niye kadın yerine bayan sözcüğü kullanılıyor? Erkekler her şekilde erkek... Onlar da hitap kullanırken hiçbir şekilde sıkıntı çekmiyoruz ama cinsiyeti kadın onlara gelince nedense "kadın, kız, bayan" arasında gidip geliyoruz.
Durumu ne olursa olsun evlenmiş de olsak bekar da olsak biz kadınız. Cinsiyetimiz bu...
Milletin düşüncelerini tatmin etmek için şekilden şekile giriyoruz.
O soruyu soran da Gelişimini tamamlayamamış insan müsveddesi...
Ben bayan sözcüğünden nefret ederim. Bir erkekten söz edilirken, genelleme yapılırken hiçbir zaman bay denildiği görülmemiş. Ama kadın sözcüğü toplumda sanki kötü bir şeymiş gibi algılanmış, en küçük genellemede 'bayanlar'. En nefret ettiğim şeydir. Dediğin gibi 16 yaşından sonra kadın sözcüğü cuk oturur. Kızlık kadınlık cinselliğe bağlandığında saçmalıktan başka bir şey olmuyor
Halbuki Türk toplumun da kadın bakire olmayan olarak algılanıyor ne saçma.
Olgun olan dişi şahsiyete kadın denir.
Şimdi sen kalk 10 yaşında ki çocuğa kadın de olur mu olmaz.
burada namus ile kadınlık teriminin ayrılması gerektiğini anlıyoruz
fakat biz ayırdıkça birkaç namussuz çıkıp hayır diyor
Ahlak kavramında; kadın ve erkeğin kendi iradesiyle yasak ilişkilerden kaçınması gerektiğini öğütler.
Ticari argümanlar ise sürekli olarak olgun kadın;tecrübelidir
kız ise tecrübesiz acemidir zorlatmasındadır.
ben ise şuna inanırım yasak ilişki yasayan her birey namussuz ve ahlaksızdır
onları ne zaman toplumda söz sahibi yaptık o zaman bu toplum tüm değerlerini kaybetmiş oluyor
En iyi görüş seçiminde acele etmişim. Haklısınız sonuna kadar katılıyorum.
teşekkür ederim ama en iyi görüşten ziyade fikirlerimin bilinmesini tercih ederim
bu toplum bizim toplumumuz onu kurtarmakta bizim elimizde
Erkek-adam kız-kadın Bunları iki farklı şekilde ayırıyor toplum. Beraketini kaybetmiş kız kadın olarak geçiyor. Diğer tarafta belli bir yaş, olgunluğa ulaşınca kadın oluyor. Erkeklerde ise sanırım askere gidene kadar erkeksin daha sonra adam gözüyle bakıyorlar
@fairyogod topluma göre yazdım bunu kendi düşüncelerim farklı. Benim toplumda gördüğüm bu
Cevap
51Cevap
Bence de 16 yaşından sonra her dişi "kadın" dır.
Yaş kacramına göre kız denir..
Oğlan sözcüğü de aynı şekilde.
Hatta eril cinsiyet yorumlardan da anlaşıldığı üzere geç olgunlaştukları için..
Ne zaman kadın/kız ayrımı yapmamayı öğrenirse bende onlara o zaman "erkek" diyorum.. :)
Alkışlar sana :)
Bir dahaki sefere inş
Bene biz Turkiyede bu duruma kasmayalim. Bana kiz kadin disi bayan hanim istediklerini diyebilirler. Hanimefendi beyefendi kucuk hanim kucuk bey yeterli. 60 yasindaki dede bana muhtemelen kucuk hanim der. Ama 30 yasinda bir bey hanimefendi der. Herkes kendi yasina gore unvan kullanir. Size bayan denmesini istemiyorsaniz karsinizdaki erkege surekli bay diye hitap edin.
Olaylar değilti hep... Eskiden bekar olan hanımlara kız denirdi ve bu insanlar genellikle bakire olurdu. Gelinliğe takılan kırmızı kurdele vs bunları temsil ederdi. Şimdi öyle değil, zaten evlenme yaşı da ilerledi, bakire olarak evlenen kız kalmadı nerdeyse.
15 değil de 18 diyorum ben
Sonuçta reşit olduktan sonra , herkes kadındır bence
Reşit olmadan önce , ne yaparsa anne-babasından izin alınması gerekiyor ya
O yüzden çocuk anlamına gelen - Kız kullanılması gerekiyor bence.
Zara göre değerkendirilirse , ağzına sıçim o milletin
Reşitlikle alakası yok işte olgun olan kadındır.
Bizim çok bilmiş milletimiz kızı vajinal yolla cinsel ilişkiye girmemiş dişi, kadını da vajinal yolla cinsel ilişkiye girmiş dişi birey olarak tanımlıyor. Bir zarı namus belirtisi olarak kullanıyor. Yazık ki ne yazık.
Kadın dediğin olgunluğa ulaşmış kişiye denir. Kalkıp 10 yaşındaki çocuğa kadın denilmez. Zira 35 yaşındaki (bakire bile olsa ) bir kadına da kız denilmez yani.
Ayı mıyım yoksa öküz mü demek istemiş o? Sen anlamamışsın. Ayrıca kütük ya da kalas gibi bir gizli özneye de sahip olabilir. bir dibine bakmak lazım...
Kadınlık , Adamlık çok başka birşey.
Herkes kız ya da erkektir ama diğerlerini olmak için hak etmek lazım.
Aynen Teyzecim ;)
Bizim kafalar kadın ve kızı kızlık zarıyla kıyasladıkları için kadınım dediğinde neler neler geçiriyorlar kafalarında ALLAH bilir.
Gerizekalı çünkü onlar.
eger bir erkek sana bayanmısın kız mısın diyorsa bekaretin var mı yok mu onu kasdediyor yani biriyle beraber oldun mu olmadın mı olduysan kadın olmadıysan kızsın ;)
kız tabiri annelerin çocukları için ve henüz ergenliğe girmemiş kişiler için kullanılır. Kadın ise ergenlikten sonra kullanılan bir terim ve cinsiyet belirtmede kullanılır.
Evet kardeşim katılıyorum sana. Kızın karşılığı oğlandır kadının karşılığı erkektir. Ve bunlar doğuştan erkek olarak çağırılıyor. Bizde evlenene kadar kızsın. 😒
bizim milletimiz bakire olmayanı kadın zannediyor bazıları :D aynen katılıyorum 15 yaş üstü bütün bayanlar kadındır...:)
15 yaş üstü değilde daha olgunlar kadındır. bide kadın-kız tabiri cinsel yöndende marka tescil etmek için deniliyor olabilir -ki bu ibretlik bişey ama işte erkeklerin çoğu böyle ne yazık ki
kadınmısın kızmısın demek basıtce nıyetım belli demek.
kadın, bayan, kız
bunların hepsi kutsal şeylerdir korunması gereken. ısrarla altını cızıyorum. kutsal...
Kadin bekaretini kaybettikten sonra aldigin bir unvandir. Toplumumuza gore. Ama dedigine katiliyorum cocuklugu ustunden atmis butun disiler kadindir.
Bakire misin degil misin sorusunun kibar sekli olan soru.
Kibar olduğunu sanıyor ama aslında beyinsiz.
Fransızcadaki madam matmazel gibi düşün. Bizde de evlenmiş bayanlara kadın, henüz evlenmemişlere kız denir. Ama malum zihniyetimiz yüzünden bekaretini kaybeden kadın, bakire olanlar kız olarak anılıyor.
daha kız ne kadın ne onuda bilmiyorsun evlenmedi isen kız denir evlenince kadın olursun o manada sorulur arkadasım örnek olarak araba alırken hani derlerya kız araba neden öyle derler bozulmamış olduğu için
@Fairyogod sen gerçekten bana katılıyormusun yorumun pek öyle demiyorda
@Fairyogod boşuna yapıyorsun sende yanlış biliyorsun
Yanı kızlık duruyorsa kızsındır ama kızlık bozulmuştu kadın oluyorsun
Toplumumuzda bakire olanlara kız olmayanlara kadın demek gibi saçma bir ayrim var.
Saçma evet.
Blondewoman peki sen kadın mısın kız mısın :D kız derken galiba küçüklük kadın derken olgunluga erişmişlere diolar ama bence saçma bayan demek en güzeli. D
"Kızmıdır kadınmıdır bilemem" Tanıdık geldi mi? Balık baştan kokar diye bir söz vardır.
Diyen kişi saçmalamış aslında sanırım söylemek istediği Bakiremisin değilmisin anlamını taşıyor gibi.
Aynen bu soru çok gıcık. dişlerini vurup kırasım geliyor
Ağzını yüzünü neyse..
kızlık duruyomu yoksa bir başkasına verdinmi diyo üstü kapalı
Allah belasını veresice beyinsizler.
Cok basit kadın ve kız aradındaki farkı snlatmıyalım burada istersen.. git cinsel saglık bolumunde denk gelirsin..
Basit mi?
Ne yani bakire olmayan kadın olan kız mı?
Beyninizi nereye bıraktınız gelirken?
Ah kıyamam laf sokmaya çalıştı. Yapma annem tasarruf et biraz zaten 3 adet hücren var harcama ;)
Seninle polemiğe girip seviyene düşemem. Yaş 29 yazıyor ama beyin yaşı 3.
Senin zeka yaşın tutmaz benimle konuşmaya hadi..
Kız evlenmemiş Dişi cinsiyetli insana kadın ise evlenmiş Dişi cinsiyetli insana denir :D
Cinsiyetimiz kız bence kadın değil. Yani erkek/kız bunlar zıttır. Erkek/kadın değil
İlişkiye giren bayanlara 'kadın' ..
İlişkiye girmemiş bayanlara ise 'kız' denildiğini duymuştum :)
Aman boşver gerizekalı toplumun geri kalmış bir kelimesi. Her ne yaşta olursa olsun erkek erkektir kadın da kadındır.
Bak cinimm eğer bekaretini kaybedersen kadın olursun. O hala sendeyse kızsındır. Understand ME? 😆
Anladım tabi. Zihniyeti anlamadım ben.
İyide bunun zihniyetle alakası yok ki teori kısmı bu sadece
Yok teori falan değil. Çıkart nüfus cüzdanını cinsiyette ne yazıyor bak bakalım?
İşin o kısmı öyle fakat bu kısmını da kabullenmek gerekir. Aşırı Feministlige lüzum yok
Feministlik ile alakası yok. Aşağılayıcı bir sözdür bu.
Asalayici diye adlandırdığı durumu elbet yaşayacaksın diye düşünüyorum
Ağzınıza sağlık.
Ahahaha :D Kadın : İlişkiye girmiş kişiye denir.
Kız : İlişkiye girmemiş kişilere denir.
Zihniyete bak hele.
Haklısın. Saçma sapan bir zihniyet işte.
Ben olgun olan dişi şahsiyetlere kadın diyorum ama bende kadınım mesela bunu söyleyince dik dik yüzüme bakıyorlar :/
Cem anılı engelledim. Yorumlara da el falan atma lütfen.
Anıl seni engelleme amacım kişisel değil , yanlış olmasın tartışma yaratmanızı istemiyorum. Lütfen!
@Wiqqywon1
kadın demek bakırelıgı gıtmıs kısılere denır 15 yas ustu falan yok
Bakire her bayan kızdır kadın olmak için ilişkiye girmek gerekiyor mantığı
kız demek bekareti bozulmamış demek kadın demek bozulmuş
Saçma.
Evlenmiş çoluk çocuğa karışmışlara kadın , daha bekaretini kaybetmemişlere de kız diyolar :)
Bizdeki kadın/kız ayrımı masam/matmazel ayrımına denktir
aslında yaş ile ilgili değil biylojik bir durum bakireysen kızsın değilsen kadınsın.
Değil işte o zihniyeti de çözemedim.
neden değil ve neyini çözeceksin?
Turkiyede farkli algilaniyor genelde bekar hanimlara kiz denir
peki abla sen öyle diyorsan öyledir.
o onu bakire misin yoksa değil misin anlamında söylemiş
hanımefendi demeyi tercih ederim.
Böyle sorana ben ortaya karışığım diyorum :) :)
Kadın = Olgunluğa erişmiş.
Kız = Ergen ( gibi.) =)
Kimlikte bile kadın yazıyor :)
Aynen :)
yaş itibari ile sınıflandırıyorum ben oysa ki
Yaş= Olgunluk.
Bakire misin diye soryordur o
kızlıgı bozulana kadın denmıyor mu ya?
Denmiyor sen bari yapma.
Bakire olmayan insanların kadın olma mantığı.
Aklı olmayanların fikri olma mantığı.
Yanlış anladınız.
Haklısın bebiş 😇😇😇😏
:* Aynen bebiş.
erkekmi oglanmi sence bu nasil
Hahah süper :)
Yaslı misin genç mi Demiş asdfdd
Yaşım 30 nasıl gösteriyorsam o körmüsün dicem :D
Genç duruyorsun bence 😂
Türk milleti işte. Zikiştiysen kız değilsin artık.
bakirelik anlamında sormuştur kesin
Bayanlar kadınlar kızlar aman allahım :D
bakınız matmazel madam kavramı diyorum
Kiz kelimesine bekareti yükleyenlerin işi bu
"bakire misin" olarak da soruyor olabilir
Ne olduğunu bildiğinizi sanıyorum.
bakiremisin değilmisinin biraz daha kibar hali
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar