+1 yılBu konuda son derece özenliyim. Bir Yazar olmama rağmen hala daha yazarken TDK sözlüğü ekranımda her daim açıktır. En ufak bir şüphede dahi ona başvururum. Dünyada kendi dilini yazışma dilinde en rezil kullanan milletiz ayrıca. Ben henüz "my pirayers" yazan Amerikalı görmedim bizdeki "Duvacı"lar gibi.
16 Yorumla
Soran+1 yılBir yazarın en iyi arkadaşı sözlük olsa gerek... Ben de her dilde sözlük kullanmaya özen gösteririm. Nasıl yazıldığını bilsem bile, yine de açıp bakarım, bakmakta fayda vardır diye düşünüyorum. Bir müddet sonra insan çünkü farklı kelimelere, terimlere ve kavramlara ihtiyaç duyuyor.
Bu soruda anladığım şu; insanlar o kadar eleştirmeye odaklanmışlar ki, sorunun nerden geldiğine dair ve takıntı nedenini hiç kimse sorma gereği bile duymadı. Kimse kimseyi anlamaya gayret göstermediği bir sitede, empati yoksunu insanlar arasında soru sormakta ayrı bir ahmaklık hani... Genelleme değil, biçoğu ne yazık ki öyle...
Dipnot: Son dediğine çok güldüm! "My pirayers" 😅- +1 yıl
"Bir yazarın en iyi arkadaşı sözlük olsa gerek" kesinlikle doğru bir tabir. :) Ama insan arkadaş seçimlerimde olduğu gibi sözlük arkadaş seçimlerimde de "samimi" olanı tercih ederim. Yani her sözlüğe de güven olmaz açıkçası. Microsoft bile Word'te yazarken bazı kelimelerimin altını kırmızı kırmızı çiziyor yazım yanlışı diye. Halbuki kendileri yanılıyorlar. Kodlamayı yazan arkadaşın Türkçe bilgisinden kaynaklanan koskoca bir sorun.
İnsanlar eleştirmeyi severler. Bizim geleneksel mesleğimizdir "eleştirmenlik". :)) Buraya şimdi gelsem ve "Jack Nicholson nasıl bir aktör sizce?" diye sorsam "Bence iyi aktör değil." diyenler bile çıkar. Ama sorsan kendisi 23 Nisan'da şiir bile okumamıştır hiç kürsüden. Ama hemen Atilla Dorsay havalarına bürünürler. Bizim millet çok kibirli. Cem Yılmaz diyor ya hani "Bana 'artistlik yapma' diyenler var. Hani artistine de artistlik yapma diyen tuhaf bir kafa var bizde" diye, AYNEN o durum işte. :)) O yüzden takma. Konu kalitesi ne ki Türkçe kalitesi iyi olsun.
Soran+1 yılHarfi harfine katılıyorum, çok haklısın. Biraz daha aceleci davransaydın Eig yi hak etmiştin :) Gülmeme neden olan yorumun için de çok teşekkür ederim bu arada. Allah da seni güldürsün ☺️
Uzun soluklu başarılar diliyorum.- +1 yıl
Teşekkürler :) Ben öyle EİG, Xper falan takılmıyorum ya. Benim için şunu duymak yeterli zaten. Çok teşekkür ederim. Buradaki bence yazılarıma da her zaman beklerim.
Soran+1 yılRica ederim. Bence'lerine rastlarsam, okurum mutlaka 😊
- +1 yıl
:) al bakalım kenarda dursun o zaman. beklerim.
www.kizlarsoruyor.com/uye/vladimirpuding/benceler
En İyi Cevaplar
+1 yılO yüzden dikkat ediyorum :)
01 Yorumla
Soran+1 yılAfferin. 😅
+1 yılBen sadece noktalama işaretlerine takıntılıyım "Neden ünlem var, kızdım bana yoksa, neden gülücük koymadı, birşey hoca gitmedi" diye. Sen şizofrensin şaka maka
14 Yorumla
Soran+1 yılŞizofren miyim 😃😳😳😳
- +1 yıl
Şaka yahu :) alınma hemen biraz titiz bir insansın sende benim gibi ama bu kadar olma. Can sıkarsın sonra...
Soran+1 yılÇok deyaycıyımdır zaten, detaylara önem veren titiz bir insanım. Bu huyumdan vazgeçmeliyim :) boşuna dememişler; şeytan detaylarda gizlidir diye... Sadece baş ağrıtır...
- +1 yıl
haha t:) abiki
+1 yılİçimi okudun. Ben de Almanya'da doğup büyüdüm ve benim de dil konusunda takıntılarım var. Sen kendi çizginden şaşma, seni çok iyi anlıyorum!😊
13 Yorumla
Soran+1 yılHele şükür gelebildin! Beni anlayan bir gurbetçi çıktı sonunda! 😃
- +1 yıl
Teşekkürler☺️☺️
Soran+1 yılRica ederim :)
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
51Cevap
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerkes de Soranın açığını aramaya başlamış. Okuduğunuzu anlamamışsınız arkadaşlar. Soran kişi kendisinin hatasız olduğunu Türkçeyi hatasız kullandığını söylememiş. "Ben de insanın hata yapabilirim ama öncemli olan o bilince sahip olmak, dili en az hata ile kullanmaya gayret etmektir." demiş ama anlayana...
13 Yorumla
Soran+1 yılBeni anladığınız ve destek çıktığınız için gerçekten çok teşekkür ederim. Herkes bir kusur açık bulayım da, olumsuz yönden eleştiri yazayım modunda... Ya anlatma kabiliyetim yok, türkçem yeterli değil ya da gerçekten insanlar empati denen eylemi algılayamamış ya da idrak edememişler. Bu tür insanlarla diyaloğa girmeye bile değmez, bildiklerinden hiç şaşmazlar çünkü.
Cevap sahibi+1 yılTürk diline gösterdiğinin hassasiyetten dolayı ben teşekkür ederim. Bir Türkçe öğretmeni olarak ben de sık sık hata yapabiliyorum. Ne var bunda? Önemli olan mükemmel olmak değil öyle biri de yok zaten ama bu bilince sahip olup elinden geldiğince dikkat etmek, unu yaymaya çalışmak kafidir.
Soran+1 yılRica ederim Hocam 😊👍🏻
Bende de aynı dert var. İşyerinde herşeyi yanlış yazıyorlar. Onları düzeltmekten yoruldum, bıktım artık! Ben de şimdi vazgeçtim herşeyi düzeltmekten. Takmıyorum artık. Şimdi kafam rahat. Akışına bırakmak gerek.
14 Yorumla
Soran+1 yılİşin tuhaf olanı ne biliyor musun? Gurbetçi olup da yaşadığın ülkedeki insanları da düzeltmek var. Hiç duymadığım ve görmediğim zor kelimeleri bile okulda hep doğru yazardım. Nasıl olur ya derdi yerlileri.. Ciddi anlamda takıntılıyım bu konuda.
Soran+1 yılÇok haklısın. Dediklerini dikkate alacağım ve takmamaya çalışacağım. Teşekkür ederim bu güzel yorumun için. 😊
Gizli Üye(30-35)+1 yılİstemsiz olarak hata yapılabilir, kib aeo by haha gibi kelimeler kullanmaktansa imla hataları yapmayı tercih ederim :) ama herkes boyle özgün yazsa güzel olurdu, bir kelime yanlıs yazdı diye senin soguman iyi bir durum degil. iletisim kurulabilyorsa sorun yok.
14 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın anında soğumamam gerekirdi. Bahsettiğim şahısın almanca telaffuzu çok iyi ama türkçesi vasat, resmen gurbetçi aksanıyla konuşuyor... 😕😄
Cevap sahibi+1 yılbazen mesale yazmayı bırak cogu zaman geliyorum yerine geliyok bekle gebermedin ya :D cabuk ısın geri
Soran+1 yılGeliyok demeyinnn 😃
Cevap sahibi+1 yıltamam demek :D
Bende öyleyim takıntılıyım fakat birisiyle konuşurken kullanmamaya özen gösteriyorum. Neden dersen, çok resmi buluyorlar. Kısacası karşımdaki kişi benden soğuyor. :)
13 Yorumla
Soran+1 yılDüzeltilmeyi çoğu insan sevmez. Soğuduğumuz gibi onlar da bizden soğuyor...
Soran+1 yılHarfi harfine katılıyorum.
bende öyle ya nasıl bir saçmalıktır ki bu, aynı senin gibi bende soğuyorum.. Hele sevgilim yanlış yazsın bir kelimeyi soğuyorum hemen ççç
12 Yorumla
Soran+1 yılNapıcaz peki biz?
Ben de bu şekilde düşünüyorum lakin bunu her yerde kullanamıyorum :D
13 Yorumla
Soran+1 yılKarşı taraf eleştiriye açıksa söyleyebiliyorsun. Aksi takdirde sert tepkilere maruz kalabiliyor insan...
Soran+1 yılAynen. İçim içimi yiyor, dicem (diyeceğim) diyemiyorum sonra vazgeçiyorum 😃 😋
+1 yılPeki sizin yazım hatalarınız ne olacak?
Komiksiniz!17 Yorumla
Soran+1 yılEleştiriye açığım, buyur. Yalnız unutmayın ki, aynı zamanda iki dille büyüyen bir insanım...
- +1 yıl
Aynen bende sizin gibi iki dille büyüdüm. Sorun o değil, sizin burada başkasını eleştirip, sonra kendiniz yazım hatası yapmanız. Bende yurt dışında yaşıyorum ama gelip burada arkadaşlarım veya tanıdıklarım hakkında atıp tutmuyorum. Yazım hatası herkes yapabilir - bende, sizde.
iyi günler
Soran+1 yılSorun insanların hata yapıp yapmaması değil. Yapamaz demiyorum zaten. Bendeki sadece bir takıntı haline geldi, istemsizce oluşan bir duygu, kendimi başkalarından üstün gördüğümden falan da değil... Sevdiğim insanlar hakkında da bu şekil konuşmam pek doğru değildi, haklısınız, bu konuda sizinle hemfikirim. Teşekkürler yorumunuz için.
- +1 yıl
Beni ilgilendirmez. Burası başkasının yaptığı hatayı dalga geçerek anlatılacak yer değil. Sevdiğii o cocuğun haberi var mı acaba bu kızın burada paylaştığı içeriklerden? Çocuk ona güzel bir dilekte bulunuyor, bu gelmiş hahaha duva değil dua yazılır diyor... Ne diyelim aferin iyi yapıyorsun mu diyelim
Zaten yorumlarda cevabını aldı hanımefendi söylenecek birşey kalmadı
Soran+1 yılHerkes anlamasa da tek tük beni anlayan insanlar var ya, o bana yeter. 😊
Çok sağ ol Özge...- +1 yıl
moonvssun88
İnsanlar doğru söylüyor işte. önce hata bulmak için çabalamışsın sonra bahsedilenin bu olmadığı söylenince de bu kez "sevdiği çocuğun haberi olmasından" falan dem vurmuşsun. Amacın sadece açık bulmak!!! olumlu değilsin yani! çocuğun adı sanı verilmemiş, resmi, adresi yok; anlatılan örnek hatanın ne olduğu o yüzden bu dediğinde de çuvallıyoprsun!!! Ne kadar anlamak istemesen de burada paylaşanın söylediği şey şu: "Ben hatasız değilim ama hata yapmamaya çalışıyorum elimden geldiğince, siz de bu bilinçte olun"
Kişilik & Karakter konusunda 6,5b cevap paylaştı. Kendinden beklentini yüksek tut ama karsi kisiyi oldugu gibi kabul et..
11 Yorumla
Soran+1 yılHaklısın. Takmamaya calışacağım bundan sonra.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılYazik o cocuga cunku niyeti iyi iken sen soguyorsun..
Hayir ben sogumam..11 Yorumla
Soran+1 yılevet haklısın bu konuda ama bu bir takıntı ve hep istem dışı oluyor..
Yav vardir öyleleri mecburen kabullenicen bu gibi önemsiz birsey için icin bu kadar takma bee şu an sana yazarken 3 kez yazdığımı kontrol edip yazdim dersem inanirmisn :)
11 Yorumla
Soran+1 yılİnanırım 😊😊 yorumun için çok sağol... Takmamaya çalışacağım.
%100 katılıyorum! Kesinlikle haklısın, ben de dayanamıyorum maalesef ama bunun da önüne geçebilecek bir imkanımız yok. Günümüz iletişim teknolojileri oldukça baltaladı bu durumu...
14 Yorumla
Soran+1 yılGördüğün hataları direkt söylüyor musun? Yoksa kırmamak için görmezlikten mi geliyorsun?
Soran+1 yılAslında güzel bir huy değil mi? İnsanlar eleştiriye açık olmalı. Kişinin eleştiriye açık olabilmesi için de kendine güveni olması gerekir. Ne yazık ki coğu kendine güvenmiyor, yanlış anlıyor ve eleştiriden faydalanmak istemiyor.
+1 yılBenim tüm arkadaşlarım "de"nin ne zaman bitişik ne zaman ayrı yazılacağını öğrendi sayemde ^.^
11 Yorumla
Soran+1 yılSenin gibi bi' arkadaş herkese lazım :)
Kişilik & Karakter konusunda 550 cevap paylaştı. Yalnız senin de imlâ hatan var. Orda "yazıcağına" denmez "yazacağına" denir. Neyse gıcıklık yaptım, mutluyum. Ben de katılıyorum sana ama soğuma olmuyor. Sadece sinir olup uyarırım.
11 Yorumla
Soran+1 yılDiğer yorumlarda belirttiğim gibi, bana 'yazacağına' çok kaba geliyor, konuşulduğu gibi yazdım. Ama uyarın için yine de teşekkür ederim 😊
- Kişilik & Karakter konusunda 963 cevap paylaştı.
+1 yıldoğrusu "Yoksa ben normal değil miyim?" olmayacak mıydı? '')
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle.
+1 yılBen de nefret ederim. ''Beğenmek'' yerine ''Beyenmek'' diyorlar falan.
16 Yorumla
Soran+1 yılHahahahaha aynennn aynenn veya 'değil' yerine 'deyil' Bu nedir yahu? 😂
- +1 yıl
Noktalama işaretlerini yanlış yazanlara da çok sinir oluyorum. Cümle sonlarına 2 tane nokta (..) koyuyorlar ya vallahi sinirden geberiyorum. 2 tane nokta olmaz ! Ya tek nokta ya da 3 nokta olur.
Soran+1 yılSakin oool :)
- +1 yıl
:D Tamam
Soran+1 yıl😃😃😃 3 tane smiley
- +1 yıl
:) 1 tane
+1 yılYemin ediyorum aynı ben :d Çok çok dikkat ederim ve yanlış yazmamak için elimden geleni yaparım
12 Yorumla
Soran+1 yılSen de soğuyor musun peki 😃
- +1 yıl
Evet, hele de şu kısaltarak ve -de bağlacını yanlış kullananlardan :d
özellikle herkez yazanlar deli ediyor bni konuşmayı orda kesesim geliyor çok dikkat etmem ama bazı şeyler dikkatimi çekiyor
10 Yorumla
+1 yılAçıkçası göze çok batıyor böyle yapılan fevri hareketler, ben de sevmiyorum... Güzel dilimiz daha güzel kullanılabilir...
10 Yorumla
+1 yılBen arada yanlış yazıyorum 😄 ama geliyom gidiyom gibi yazanlara gıcık oluyorum bende..
12 Yorumla
Soran+1 yılYa da "geliyok" ve "gidiyok"
- +1 yıl
Aynen 😒😒
Benimde hoşuma gitmiyor. Çok itici oluyor gerçekten.
14 Yorumla
Soran+1 yılDüzeltiyor musun peki hata gördüğünde?
Soran+1 yılKimse eleştiriye açık değil ki...
Sırf bu yorumu yapabilmek için üye oldum.
Sinirimi bozan ise takıntılı olduğunu söyleyen kişilerin de birçok hata yapmalarıdır. Damn it, dude.
"Dilbilgisi, yazıcağına" nedir?10 Yorumla
+1 yılYazmışsın yazmışsın, en sonuna soru işareti koymamışsın :) (sana yazarken kasıldım) çocuğun verilmiş sadakası varmış 🙏
01 Yorumla
Soran+1 yıl😊😊
Kişilik & Karakter konusunda 694 cevap paylaştı. Takıntı böyle bir şey maalesef. Gurbetçi olmana rağmen nasıl böyle bir takıntı edindin şaşırdım. Bir çok imla kuralını bilmiyorsun :/
Neredeyse okunduğu gibi yazılan bir dilimiz olmasına rağmen arkadaşın duva yazıyorsa o kelimeyi zaten duva sanıyordur. Kendisi gurbetçi mi?03 Yorumla
Soran+1 yılBilmediğimi nereden biliyorsun? Öncellikle şunu bi' netleştirelim; Gurbetçi veya "Alamancı" diye nitelendirdiğiniz insanlar da Türk. Hatta ve hatta biçoğumuz Türk diline (istisnai durumlarda), kültürümüze, örf ve adetlerimize, sizlerden daha çok sahip çıkıyordur. Ayrı tutmayın bizi...
Bana gelince, mükemmeliyetçi bir karaktere sahibim ve her konuştuğum dilde telaffuz ve imlaya çok dikkat ederim ve kendimi sürekli geliştirmeye çalışırım. Takıntı haline geldi...
Bahsettiğim arkadaşta yaşadığı ülkeye daha çok ayak uydurmaya özen gösteren bir ailede büyümüş. Türkçesi vasat olmasıyla bir Almancası mükemmel... Anlayış gösteriyorum bu duruma tabii ama insan dil konusunda bilgiye aç olmalı ve kendini sürekli geliştirmeli çünkü hiç kimse, kelime hazinesi ne kadar zengin olursa olsun, bir dili ve kelimelerin tamamını tam anlamıyla bilmez ve bilemez de. Elinden geldiği kadar konuştuğu dili yarım yamalak değil de, adam akıllı, gerektiği gibi konuşmalı insan !
Soran+1 yılAnlamıyorsun değil mi? Ben mükemmel değilim, İyi olmak için çabalıyorum. Güleceğine, yorumumu iyice okusaydın anlardın... Her neyse. Gurbetçi olarak böyle bir takıntı yapmam da şaşırtıcı zaten değil mi ama? Gurbetçi ne bilsin, ne haddimize!!!
Yazık.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılkeşke herkes sizin gibi düşünse Türkçe özüne döner ve ingilizce karışık cümleler çıkmaz
14 Yorumla
Soran+1 yılBu durum Türkçe'ye özgü bir şey değil. Ne yazık ki her dilde öyle artık.
- +1 yıl
lafı başka yöne çekilen başka dillerde var mı
- +1 yıl
Türkçe dilinden başka bilmediğim için sordum
Soran+1 yılEvet, Almancada özellikle iş hayatında var bu durum.
+1 yılYa bazı bariz kelimelerde hatalar ve sesli harf yoksunu insanlar bana da itici geliyor
10 Yorumlabırı benden bahsedıyor.. ne yapalım bız sızın gıbı teknolojı ıcıne dogmadık hanımkız az tolerans gostereceksınız
10 Yorumlaphen cık dikkat ederm knk. s. s tercümesi
ben çok dikkat ederim kanka10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3,8b cevap paylaştı.
+1 yılNe dualarım seninledir o, ne de duvalarım seninledir... :S
Bence o, duâlarım seninledir ;)
Soğudum kız senden şimdi... :S
Ahahahghahaha... D: :D132 Yorumla
Soran+1 yılHahahahha
- +1 yıl
İşinize gelmedi değil mi? :O :D
Soran+1 yılYoo hayır aksine eleştiriye açık bir insanım. Yalnız bildiğim şeyi önüme serdiniz. Gereksizdi yanii :)
- +1 yıl
Biliyorsanız ^ işaretini koysaydınız Hanımefendi cik cik... :)
- +1 yıl
İşte bu @adreen Abi... Eleştiriye açık ama eig başkasına :D :D
Soran+1 yılSen hep Eig peşindesin zaten 😅 Durumumdan anlayan bir insanıın eig hak ettiğini düşünüyorum. Lütfen kararıma saygı duy!
- +1 yıl
Hyaır peşinde değilim senin peşindeyim #GizliAPLA :P :D (Şaka bir yana canın sağolsun arkadaşım bende #EBEDİYAT ı severim ;) Sana saygım sonsuz... Ama EİG bana vereydin iyiydi :/ Ahahahaha :D :D )
Soran+1 yılHadi hadiii, yeme beni ! 😃 Önceden Eig seçilmiş olan sorularda görüş paylaşmadığına dair bir yorumuna rastlamıştım. Prensibine aykırıymış 😅 Şimdi hal böyle olunca, eig yüzünden bana laf atma gereği duydun, olay bu.
- +1 yıl
- +1 yıl
Hem sen beni mi takip ediyon :@ Kimsin kız sen :@ Tey Allam yaa :D
- +1 yıl
Abi yok öyle bir dünya yaaa :S HALA kelimesi 1-Hala=Babanın kız kardeşine hala denir
HALÂ = Halâ sen yemek yapmadın mı? ikisini de şapkasız kullanamassın abi
@HHectoR - +1 yıl
Tekrar ediyorum. Bu kez daha ayrıntılı bir şekilde. Türkçede düzeltme işareti deiğimiz şapka kullanımı kaldırılmıştır! Sadece Arapça ve Farsça olan sözcüklerde kullanılmasına devam edilecektir. Dua arapça diyeceksiniz siz şimdi. Hayır! Arapça olan; duâ ; dua Türkçedir. Türkçeleşmiştir ve artık â kullanmaya gerekl yoktur. Hep verilen hala / hâlâ örneğini vermişsiniz. Cevap: yazarken cümle ya da paragrafın gelişine göre; konuşurken de vurguya göre o sözcüğün hala mı hâlâ mı olduğu anlaşılır. Bu dünyanın var olup olmadığını ben demiyorum TDK' nın görüşü bunlar... Bknz: cümle içinde kullanılşmış örneği de var.
tdk.gov.tr/index.php
Soran+1 yılDoğru söylüyor. Şapka TDK tarafından kaldırılmış bir unsurdur.
Ayrıca halâ değil, çift şapkayla "hâlâ" diye yazılıyordu.- +1 yıl
- +1 yıl
Soruyu takip erdiyorum yazıcam dönünce ;)
Soran+1 yılKısasa kısas diyelim Öğretmenim 😃
- +1 yıl
- +1 yıl
Bu soruyu takip etmişim eig seçin bari birini :S (Erkeklerden)
Soran+1 yılEig avcısı resmen yaaaa 😂
- +1 yıl
Yok yaa takip etmişim şimdi 17 soruyau takip etmişim neymiş nan diye baktım eig verilmemişlere yazdım böyle :D Bana vermeyin ziyan yok sıkıntı hiç yok ;) Ama hazır soruya girmişken dedim hani bir gariban sevinsin :S
(Ben çok garibanım :( :'( ) ahaha :D
Soran+1 yılSenin neren gariban yahu! Guru olmuşsun EiG oranın tavan yapmakta daha ne istiyorsun 😃 nanköör
Diğerlerine yazık değil mi 😕- +1 yıl
%11 çok mu? :O Hem sen parantez içini neden okuyon :@ ahaha :D + Kimsin sen merak ettim haa :S :D
Soran+1 yılGuruluğa göre %11 çok iyi sen ne diyorsun😃
+ben benim.- +1 yıl
Allah Allah :O Çok şey biliyon kız sen :@ Ben benim diyo yaa :D Ben de Sen benim zannettiydim :D
Soran+1 yılYanlış yoldasın genç
- +1 yıl
Oha yanlış anladın sen :S yani sen bensin gibi offf karıştı yaa benimsin anlamı değil yaa :/ Öyle algılama özür dilerim :( Tsanımadığım biri benim olamaz ki zaten
Soran+1 yılSakin ol şampiyon yanlış anlaşılma olmadı 😃 bir eig için neler çekiyorsun be guruuu 😃😃😂
- +1 yıl
Yok kız eig için değil merak ettim seni ve zamanında da baya yazmışız kimsin merak ettim ondan... D:
Sonra... Sonra da sen beni yanlış anladın sandım da üzüldüm dü :(
Beni engelleyin siz. Hızlı yazıp gönderiyorum ve burada düzelt butonu yok. Biri yazım hatamı eleştirdiğinde çok gıcık oluyorum.
01 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 10,8b cevap paylaştı. hahahah ((: duvalaaarr
ben genelde yapmam ımla ve kural hatası10 YorumlaSaçma bence insanlar artık özellikle sosyal medyada bunlara dikkat etmiyor mesela ben. hep trafikteyim dikkatli yazamıyorum bazen gonderiyorum gidiyor zaten. insanlar kelimelri gördüğünde beyninde o cümle canlanıyor
10 Yorumlaseni bu kafayla gurbette tuttuklarına dua et başka bişey yapma sen...
13 Yorumla
Soran+1 yılNiye öyle dedin?
Soran+1 yılTakıntı dedim değil mi? İstem dışı olan bir takıntı ! Kendimi insanlardan üstün gördüğümden falan değil.
Ben o kadar takılmıyorum. Insanlar benimle samimi konuşmalı, dil bilgisi kurallarina uyayım da rezil olmayım diye kasmamalılar :) Ben de arada konuşma diliyle yazarım, önemi yok benim için :)
00 Yorumla
+1 yılBende dikkat ederim, kısaltmalardan nefret ediyorum.
10 YorumlaVar mı ben gibi düşünen ---imla hatası
Türkçede değil aynı şekilde Almancada ve birkaç dilde daha. --anlatım bozukluğu
Çok iyi anlaştığım bir erkek var--anlatım bozukluğu
Bana geçenlerde dualarım seninle yazıcağına...--yazım hatası
Yoksa normal değil miyim ben---devrik cümle
şimdi katılıyorum sana23 Yorumla
Soran+1 yılSağolasın amca. Sen soğusan da olur😃
Keşke sen de bir sürü yazım yanlışı yapıp da insanlara ahkam kesmesen.
01 Yorumlaİşim gücüm yok soruda imla hatası aradım, iyi mi. :/
13 Yorumla
Soran+1 yılSen de önüme serebilirsin, sorun değil.
Normal degil ama DUVALARIM sninle yazan insana da hic mi kitap gazete karistirmadin mi derler..
08 Yorumla
Soran+1 yılTürkçesi inanılmaz derecede bozuk. Üç harfli muhabbeti yaptık geçende, üç harflinin ne olduğunu bile bilmedi.. Gerisini sen düşün.
Soran+1 yılGönül diyelim 😊
Soran+1 yılMantık arayan bir insanım zaten. Başlıkta anlattığım şahıs ile çok uyumluyuz, ciddi anlamda çok zeki bir insan. Tek bir kusuru, ki büyük bir kusur aslında, türkçesinin bozuk olması. Almancası da tam aksine mükkemmel...
Soran+1 yılMükemmel* :)
Soran+1 yılHahahahaha sesli güldüm!! 😃😃
Türkçe de ayri yazilir
16 Yorumla
Soran+1 yılBen de sen gibi kesme işaretiyle ayrıldığını düşünüyordum ama yanlışmış. Ayrılmadan yazılıyormuş.
Soran+1 yılO şekilde de ayrı yazılmıyormuş :) TDK "türkçede" ye karar kılmış.
Bu yaziyi yazarken hata yapmamak icin verdigin çabayi takdir ettim
12 Yorumla
Soran+1 yılArkadaşlara göre hata yapmışım ne yazık ki:) takdir etmene gerek yoktu.
Sırf bu yorumu yapabilmek için üye oldum.
Sinirimi bozan ise takıntılı olduğunu söyleyen kişilerin de birçok hata yapmalarıdır. Damn it, dude.
"Dilbilgisi, yazıcağına" nedir?00 YorumlaDuva demek de hakkaten itici.
11 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle :)
+1 yılBende nedense bu sekilde konusanlara kil olurum samimi gelmiyo bana
11 Yorumla
+1 yılNedsyorshn cahnmm swn yahba seviyemmrm senii ama ben
00 YorumlaBen de hemen soğuyorum özellikle de senin gibi yazım yanlışı yapanlardan önce kendin yazmayı öğren sonra başkalarını eleştir
00 Yorumla
+1 yılYalnız degilsin... bende sen gibiyim ://
12 Yorumla
Soran+1 yılPek sevilmez bu huyumuz :)
- +1 yıl
Aynen 😄
Gizli Üye(30-35)+1 yılTürkçe-de Almanca-da :))
17 Yorumla
Soran+1 yılFarklı araştırmalar yaptım bu konuda. Ayrık değil ve kesme işaretiyle de ayrılmıyormuş. Doğru olanı başlıkta yazdığım gibi imiş... Yine de uyarın için sağol :)
Cevap sahibi+1 yılCümle içinde kullanımına göre değiştiğine biliyor olman lazım. Türkçe de ve almanca da derken bağlaç olan -de kullandığın için ayrı yazılmalı.
Soran+1 yılTDK "türkeçede" den yana kararını kılmış. Peki ona ne diyeceksin?
Cevap sahibi+1 yılCanım sen dediğimi anlamıyorsun. Cümle içinde kullanımına göre değişiyor, ek olan - de bitişik yazılır ama senin kullandığın bağlaç olan - de ikisinin arasındaki farkı öğren önce sonra gel burada imlâ klavuzluğu yap
Cevap sahibi+1 yıl*kılavuz :)
+1 yılBeyen diyolar ya şaka gibi
11 Yorumla
Soran+1 yılEn nefret ettiğim... 😕
Bende yürüyen bir Türk Dil kurumuyum (TDK)😂😂çok hassasım
00 YorumlaGüncellemede ilk cümlenizin sonuna nokta değil, ünlem konulması gerekirdi. Çünkü isyan ediyorsunuz, vurgulamanız gerekiyordu.
02 Yorumla
Soran+1 yılOkuduğun halde bu yorumu yapabildin ya, takdir ettim seni. Şapkamı çıkartıyorum!
Gizli Üye(30-35)+1 yılyok kanka bazen oluyo öyle hatalar
14 Yorumla
Soran+1 yılOlmaz demiyorum ki :/
Cevap sahibi+1 yılben çok hata yapıyorum ya konuşmam iyidir dinletirim kendimi ama olay yazmaya gelince acayip kötüyüm :D aşırı derecede hemde :D
Soran+1 yılBen her ikisinde de takıntılıyım 😕
Cevap sahibi+1 yılAllah yardımcın olsun :D
Yazıcağına değil de yazacağına olmalı. Arkadaşlarımın hatalarını düzeltmeye bayılırım gerçek hayatımda da asdfsdfds
05 Yorumla
Soran+1 yılKasten yazılmış olmasın? Hiç düşündün mü?
Soran+1 yılYazacağına çok kaba geliyor bana, o yüzden konuşulduğu gibi yazdım. Eğer bir hatam olsaydı emin ol arkasında dururdum.
Soran+1 yılDoğru diyorsun.
Bende seninle ayniyum
10 YorumlaBende takintiliyimdir da senin kadar da değil
10 YorumlaBen hataları yakalıyorum lakin ses etmiyorum.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 410 cevap paylaştı. Yok. Takıntılarından vazgeç.
10 Yorumla
+1 yılHerkez hata yapar. Pardon herkes :)
00 Yorumla
+1 yılYha Ne ALksı Vr. s
12 Yorumla
Soran+1 yıl😃😃 içim kıpır kıpır oldu, yapmayın şunu
- +1 yıl
tamam pardon :)
+1 yılAferin doğru diyorsun.
10 YorumlaIsm gucm yok snin içcn düzgün mu yapcam?
31 Yorumla- Devamını Gör (20)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat