1) Kuzenimin Karisi
2) Kuzenim
3) Halam
4) Dayim
5) Enistem
6) Yengem
7) Kayincosu
1-) Kocanın kuzeninin karısı akraba değilse hiçbirşeyin olmaz fakat evliliğe bağlı yeni akralık oluşumu gerçekleşmiş olur.
2-) Seninde kuzenin olmuş olur fakat mesafeyi korumak iyidir ahbap olmak kıskançlığa yada huzursuzluğa sebep olabilir.
3-4-) Kocanın tüm akrabaları seninde akrabaların olmuş olur.Kocanın amca-dayı-hala-teyze-dede-nine dediğine seninde aynı hitabı kullanman icab eder.
5-) Enişten olur.
6-) Yengen olur.
7-) Kayınçosu oluyor.
Hepsine dayı de geç. Ben öyle yapıyorum. Gerçi yengem biraz alınıyor ama alıştı.
yengen de tırnakların yüzünden sana güzelim derse görüssüüünn
kocanın halasına hala , dayısına dayı diyeceksin burası kolay :)
kocan kuzeninin eşine teyze demez ismiyle hitap eder eğer yaşıtsan ismini söylersin değilsen xxx abla dersin bu kadar :)
Esin nasil hitap ediyorsa sende öyle et. 7) kayincodur.
Pardon ama mesela dayım eşine gül dedi bende eşinden küçüğüm o zaman ben demi gül deyim? :D
Cevap
5Cevap
(3)kocanin halasina hala, (4)dayisina dayi de, (5)halanin kocasi eniste, (6)dayinin karisi yenge, (7)erkek kardesin eger buyukse kocandan kocan ona abi diyebilir. kucukse bende bilmiyorum. 1 ve 2 yi dogaclama abi abla ile hallet. isimleri ilede hitap edebilirisin, ozellikle yasit iseler senle
laaa düsündügün seye bak ben kendi akrabaları bilmem neyim olur amca teyze hala de gec hepsine ben öyle yaparım :)
aman salla ya bende bilmiyorum,isimlerini bil geç işte
kısaca:kocanın akrabaları kocanın neyi ise seninde aynı şeyin olur
Oha baska isinmi yok :)
Birtek 6. sorunun cevabını biliyorum o da babanne
Dıdının, dıdısının dıdısı.. :)
3)hala
4)dayı
5)enişte
6)yenge
7)bacanak
Sıkıntı yok, desin.
7 kayınço olacak anneme sordum da şimdi