Sese karşı aşırı hassasiyet, psiklojik bozukluk yapıyor. Ne yapmalıyım?

Öncelikle derdimi nasıl anlatacağımı kestiremiyorum. Benim psikolojik sorunlarım var. Mesela takıntılı bir insanımdır. Elim nemsiz iken hiçbir maddeye dokunamam, bulunduğum ortamlarda kapıların illa kapanması gerekir, bir insanla aynı odada uyuyamam, gürültülü şeyler karışısında sinir krizi geçiririm (ezan sesi de dahil). Kendi dış görünüşümü falan hiç beğenmem. İnsanlara güvenememekten dolayı arkadaşım kalmadı. Hemen Hemen her gün ağlayarak uyuyan bir insanım. Bunlar 3 yıldır falan böyle. Herneyse size kısa bir özet geçeyim dedim asıl konuya gelirsek; GÜRÜLTÜ. Ben gürültülü olan hiçbir şeye tahammül edemiyorum. Mesela tam uykuya daldım, uykumun en güzel yerinde uyandıran sesler, uyumaya çalışırken vızıldayan sinek sesi, tavana damlayan yağmur suyu, köpek havlaması, araba sesi, insanların itici sesleri, bazen klavye bazen tuş sesleri, yanımda telefonla konuşulması falan filan... Bu böyle uzar gider. Bugün yine bu durumumdan dolayı sinir krizi geçirdim. Sabah odama giren birisinin bilgisayarda klavyeyle bir şeyler yazmasından ve bağırmasından ötürü ağlayark uyandım, sırf çıkardığı gürültü için. Az evvel de, tam sabah erken kalktım, uyuyayım dediğim ve uykuya daldığım bir vakitte, adamın birisi bir şeyler anlatan (dini şeylerdi sanırım) sunucunun sesini sonuna kadar açmış araba radyosunda, sanırım tüm sokak duyabiliyordu. Ben bunu duyunca yine ağlayarak sinir krizi geçirdim. Gittim elimi yüzümü yıkadım geldim bilgisayarın başına oturdum ve size yazıyorum. Benim bu sese karşı aşırı hassasiyetimin açıklaması nedir, sebebi nedir, ben gerçekten böyle bir insan olmayı istemiyorum. Bakıyorum hep etrafımdaki insanlar hiç bana benzemiyor, top atsan uyanmıyor. Artık sırf bu yüzden hayattan soğur oldum. Ha diyorsunuz ki madem klavye sesinden rahatsız oluyorsun şu an klavyeyle yazmıyor musun? Sanırım bu hassasiyetim sadece uykuda, uykudan uyanma gibi zamanlarda oluyor. Neyse arkadaşlar, durum böyle. Bana yardım edin, verin tavsiye falan bir şeyler dayanamıyorum artık.
Sese karşı aşırı hassasiyet, psiklojik bozukluk yapıyor. Ne yapmalıyım?