Misophonia Hastalığı BelirtileriMisophonia hastalığı bulunan kişiler rahatsızlıklarını tetikleyen ses ile birlikte kendilerini bir anda sosyal bir kramp içerisinde bulurlar. Bu seslerin sürekliliği ve şiddeti devam ettikçe kişi oto kontrolünü kaybeder ve saldırganlaşarak şiddet eğilimi içerisine girebilir. Misophonia'nın en sık görülen belirtileri şunlardır:
Rahatsız edici sesler karşısında kulaklarını kapatma ve gürültüden uzaklaşma isteği,
Gergin, sinirli, endişeli ve sıkıntılı davranışlar,
Sesler devam ettikçe göğüs kafesinde hissedilen sıkışma hissi ve stres,
Gündüz olağan çevresel sesler nedeniyle devamlı stresli olma, gece ise sessizlikten gelen huzur hissi,
Bebek ve çocuk ağlamalarına tahammül edememe,
Başka birinin ayaklarını ritmik şekilde sallaması ya da herhangi bir nesneye ritmik şekilde vurularak çıkarılan seslerden rahatsız olma.
Rahatsız edici sesler karşısında kulaklarını kapatma ve gürültüden uzaklaşma isteği,
Gergin, sinirli, endişeli ve sıkıntılı davranışlar,
Sesler devam ettikçe göğüs kafesinde hissedilen sıkışma hissi ve stres,
Gündüz olağan çevresel sesler nedeniyle devamlı stresli olma, gece ise sessizlikten gelen huzur hissi,
Bebek ve çocuk ağlamalarına tahammül edememe,
Başka birinin ayaklarını ritmik şekilde sallaması ya da herhangi bir nesneye ritmik şekilde vurularak çıkarılan seslerden rahatsız olma.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
0Cevap
Psikolojik tedavisi yok mu
Düşünene elimle tikir tikir masaya vururken ölmek istemiyorum sanada yazık olenede yazık
Masaya vurmak icin bir gerekçen olmadığı icin ölmeyi hak ettiğini düşünürüm o an :)
Biraz araştırdım antidepresan ve psikolojik tedavilerde kullanılan ilanlarla bastırılabiliyormuş anca istemiyorum yeterince ilac kullanıyorum zaten : (
Ama sarki söylüyorum ve masayla ritim tutuyorum hakkin yok kizmaya öldürmeye ya da bir bebek ağlasa ya kendini tutamaz zarar verirsen durum ciddi Ve zor
Çocuklara zarar verecek kadar bilincimi kayıp etmiyorum çocuktur ağlar deyip umursamam benim takıntım gereksiz çıkarılan sesler bir yere vurulması ya da yemek yerken sesli yenmesi ayakların yere sürülerek yürünmesi ben bunlara katlanamiyorum keske kesin bir tedavisi olsa sebibi Tam olarak bilinmediği için tedaviler yetersiz kalıyormuş
Ama iste insanlara laf anlatamazsinki zor senin için Allah korusun bir gün bir sey yapsan fenaki ne fena
Lütfen tedavi olmayı ihmal etme anlatarak psikiyatriye ilaçsız gecer belki hı?
Bir sekilde çözüm üretmem şart çünkü bazı zamanlar katlanılmaz bi hal alıyor bazı insanlara yansitamiyorum içim içimi yiyor deliriyorum hatırımın geçtiği insanları kibarca uyararak engellemeye çalışıyorum... bu arada düşündüğünüz icin teşekkür ederim konuşmak paylaşmak iyi geliyor : )
O an muzik dinleseniz
O an gözünüz kapayın düşünün bir meşguliyet lazim size rahatlayacak zihninizi mesgul edecek bir sey
Çoğunlukla odaklanacak baska birsey bulmaya çalışıyorum bulamazsam ortamı terk ediyorum genelde videolara falan sarıyorum kafayi ki baska birsey duymayım
Hayat kalitesini düşürür arkadaşlarinla vakit geçirmek ya da es dost dimi ? Zor vallahi Allah yardımcın olsun
En cok evde yasiyorum bu problemi : ( amin allah razı olsun cok teşekkür ederim iyi geceler 🙏
Iyi geceler 🌸 Çikma odadan Halden anlasınlar
Sesten cok rahatsiz oluyorum ama hastalık olacak kadar degil
Cinayet işlemek üzereyim inan katlanamiyorum hic bir gereksiz sese mesela ayaklarını sürüyen insanlara tav oluyorum ensesine bi tane patlatasım geliyor
Benim de valla cocuklardan bile nefret ettim
Bir gün haberlere konu olacagim diye korkuyorum valla
Allah sabır versin sana da bana da
herşeyin temeli psikolojii
Psikolojik manada sağlıklı hissediyorum tek problem bu sesler
onlar fiziksel değildir beni yanlış anlama bunlar senin iç sesinde olabilir biraz rahatla o sesleri duyduğunda güzel şeylere yoğunlaş:)
Deneyeceğim 😌
inş iyi sonuç verir:))