+1 yıl3500 vs. yazanlar uçmuş resmen.
Öncelikle şu hususlar göze alınmalı. Maaşınız ne kadar? Mesela erkek ve kız çalışıyorsa şu şekilde hesaplayalım.
Asgari ücretle çalışan kişiler olarak örnekliyim.
1000 + 1000 = 2000 TL (temmuzda net 1000 tl olacak)
Bu aylık gelirimiz. Fakat şu husus var sonuçta sen asgari ücretle çalışan bir kişisin yani ülkenin neresine gidersen git alacağın para aynıdır. Haliyle asgari ücret ile geçinen bir ailenin İstanbul'muş, İzmir'miş, vb. büyük şehirlere yanaşmayacak hiç kimse kusura bakmasın yani asgari ücret ile geçinip büyük şehire giderseniz yoksulluk çekersiniz ya da imkanlarınız kısıtlı olur.
Büyük şehirde ulaşıma vs. bir çok masraf harcayacaksınız üstelik oralarda hayat daha pahalı.
Mesela şöyle örnekleyeyim bizim burada 4+1 evimiz var biz 450 TL kira ödüyoruz ve ilçede yaşıyoruz. Bizim evin biraz daha küçüğü ama 4+1 o da kira fiyatı İstanbul'da tabi o ev kira fiyatı 1600 TL. Şimdi burada şu mesaj var İstanbul sosyetik şehir hayat pahalı fakat sana şu mesaj gönderiliyor sen ilçe de yaşarsan krallar gibi yaşarsın.
Bizim gelirimiz 2000 TL den daha yüksek fakat aylık harcamamızı yazayım sana.
450 TL kira
50 TL elektrik (evde çocuk filan yoksa bu masrafınız azalır çünkü bilgisayar bütün açık olmaz)
30 TL su
55 TL internet
20 TL telefon
Bunlar ev masrafının geneli toplam kaç etti. 605 TL eder. 2000 - 605 = 1395 TL
Eve alışveriş vs. yapılsa aylık 200 TL civarı diyelim hadi fazladan aldık hesabı yapalım. Geriye kalır 1195 TL çocuklarınız varsa harçlık verirsiniz (bizim burada 10 lira günlük harçlık alan zengin gözüyle bakılıyor. 5 lira harçlık yeter bile) 2 çocuk 5 er liradan harçlık alsa 300 TL yapar fakat hafta sonlarını filan çıkart diyecem ama hadi hafta sonu da gezsinler 300 TL harçlık diyin.
1195 TL - 300 TL = 895 TL
Kışın doğal gaz eklenir 150-200 lira gelsin en fazla yazın doğal gazdan zaten yırtarsın.
Gelelim ayakkabıymış üst baş mış vs. Bunlar abartılan şeylerdir. Hangi insan oğlu her ay üst baş almaya gerek duyar?13 Yorumla- +1 yıl
Ben mesela az alırım öz alırım 55 liraya internetten Adidas t-shirt aldım 2-3 senedir giyiyorum. 2 sene önce de nike t-shirt aldım 139 liraya onu da hayla giyiyorum. Ucuz yollu t-shirtlerimde var. Teyzemin aldığı kısa kollu gömlek var mesela beyaz renk çok severim 20 liraya mı ne aldı teyzem 3 senedir giyiyorum temiz de tuttuğum için sorun olmuyor. Yani senede 2 kez alırsın bir yazın yazlık giysiler bide kışın kışlık giysiler. Zaten bu hesaplamaya baktığımızda ailede iki kişi çalışsa birikim bile yapabileceği ortaya çıkıyor. Bide ekstradan ufak tefek fatura vb. harcama eklesek yaz aylarında siz 500-600 lira her ay biriktirirsiniz. Kışın ise bu rakam 150-200 lira daha düşer kaç eder 300-450 TL civarı para biriktirirsiniz. Kısaca asgari ücretle yaşayan bir çift ilçelerde orta halli bir aile gibi yaşayabilir çocuğu aç kalmaz açıkta kalmaz.
- +1 yıl
Ayakkabı vs. de aynı şekildir yani bunlar abartırlar bazıları ülke yönetimini kötülemek için. Zaten 1000 lira alan bir adam İstanbul'da yaşarsa zaten günlük 5-10 lira yola para verir. Ev kiraları desen pahalı kısaca İstanbul vb. büyük şehirlerden göçüp ilçelere geçmek daha mantıklı. Üstelik inanın bizim buranın domatesini, etini, lokumunu, köftesini çok överler. Adam İstanbul'dan geldi şunu diyor ben ömrümde böyle domates yemedim diyor lüks restaurantlarda bile böyle domates yok diyor bunlar domatesse benim İstanbul da yediklerim ne diyor adam.
Soran+1 yılMasaAllah ne yazmışsın abi haklısın tabi 😊
En İyi Cevaplar
+1 yılBelli bir rakam yazmak doğru olmaz. 3000 kazanan cebine göre yaşar. 10000 kazanan ona göre alışveriş yapar. 3000 kazanan kişiye 20000 maaş versen 4-5 ay sonra yetmiyor diye sızlanmaya başlar çünkü alışveriş standartı değişmiş olur. 100 tl ayakkabı alıyorsa artık 400-500 tl lik ayakkıbalara bakıp daha kaliteli olsun diyecektir. 30 binlik arabaya biniyorsa 200 binlik araç almak isteyecektir. Bu nedenle 5000 yeter ona göre davranırım diyen halt etmiş. Maaşı ne olursa olsun borcu olmayan var mı?
71 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu sitedekilerin hepsi yüksekten ucuyor galiba 😊 maasi yüksek alanlara lafim yok ama Türkiye'de asgari ücret bile 1000tl olamamisken bu kadar kisinin 3bin 4bin aliyorum demesi trajikomik ve ironik geldi bana 😊 benm günlük hesaplaniyor. Günlük 60tl aliyorum. Full time isimde de 1650+primdi ve yetiyordu yanliz olunca 😊
50 Yorumla
20 bin 50 bin lira deyince aklıma nedense hayaller Paris hayatlar Muş geliyor
11 Yorumla
Soran+1 yıl😊😊...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
81Cevap
Aldığın maaşa göre standartların yükselir. Sokağa çık bir şirkette pazarlama müdürü olarak görev yapan kişiye de sorsan açtır memur olarak görev yapan kişide açtır
13 Yorumla
Soran+1 yılKimse para yetiremiyor bu nasıl is ben de anlamadım 😊
Soran+1 yılÖyle gerçekten 😊
Kişilik & Karakter konusunda 648 cevap paylaştı. Yalnız yaşayan biri olarak 2007 senesinde 800 TL ile geçiniyordum
An itibariyle 25 000 USD ile hala geçiniyorum ve Walt Street boys lar gibi lüks yaşamıyorum12 Yorumla
Soran+1 yılAmerika da mı yaşıyorsunuz?
ne kadar kazanırsam o kadar harcıyorum :) yani her maaş geçinmeme yetti şimdiye kadar :D Eskiden lüks zevklerim yoktu şimdi var. Yılda 5 tatil yapıyorum pahalı parfümler takım elbiseler kol saatleri derken yine gidiyor yani
13 Yorumla
Soran+1 yılYani ama fazla israf a gerek yok bence sadaka falan veriyorsa niz tabi sorun yok 😊
Gizli Üye(36-45)+1 yılMillet hep 4000 5000 yazmışta kaçınız o paraları kazanabilecek göreceğiz. Dışarda öyle bir dünya yok maaşlar yerlerde haberiniz yok galiba.10 sene sonra bile yerinde sayacak çoğu kişi. Meslek ne kuzum sizin okul ne meslek ne?
13 Yorumla
Soran+1 yılAkademisyenlige kasiyorum şu an da. Ne olacak asgari ücret 1000 lira oldu sayılır. Millet kendini geliştirir iyi bir yerde de iş bulursa neden olmasın. Standartlar sürekli değişiyor sürekli.
Cevap sahibi+1 yıl5500 civarı maaşı var akademisyenlerin. O da 9 yıl okuyup ömrü bitirdikten sonra sabit kalmak şartıyla. Atanmak çok zor cogu bölüm için.
+1 yıl2,5 milyar maaş sanmıyorum benim aracımın mazotuna yetebileceğini😁
45 Yorumla
Soran+1 yılAhaha ben de 😂😂
- +1 yıl
senin nasıl büyük bir motorun var öyle :D mübarek araç değil gemi motoru :D
- +1 yıl
Bu bir espriydi😁 @kurtalanexpress
Soran+1 yılAhahahah 😂😂😂
- +1 yıl
Kaşını kaldır gözlerini de tuhaf tuhaf oynat tamamdır 😂😂
Yaşadığın yere göre değişir. Yozgat'ta falan olsam, 10tl'ye geçinirim heralde.
13 Yorumla
Soran+1 yılyozgat 😂😂
- +1 yıl
Ne kadar abarttiniz benim o kadar param olsa 5ay gecinirim galiba musrifsiniz
Aylık 40-50 bin falan olsa heralde geçinirdim yalnız başıma. :D
13 Yorumla
Soran+1 yılNereye harcayacaksin yav o kadr parayi 😊
Soran+1 yılÖyle gercekten
+1 yılmersin gibi bir şehirde 1,500 tl maaşlar 4 kişilik bir aile geçinebilir :))
16 Yorumla
Soran+1 yılBuyuk şehirler de biraz zor maalesef 1.500 tl ile. Ama diğer şehirler de elbette gecinilir.
- +1 yıl
mersin de büyük şehir. Ama ucuz şehir :)) İstanbul'da bildiğ. m kadarıyla en az 3-4bin lazım 4 kişilik bir aile için? :))
Soran+1 yılKesinlikle öyle en az 3.000 lazim
- +1 yıl
o zaman fizyoterapist olursam izmirde rahat yaşarım :D
Soran+1 yılIyi bir meslek 👍
- +1 yıl
tabikine :))
Tek başına İstanbul'da yaşayan biri 5000 tl altına rahat geçinemez. (sosyalse ve gezmeyi eğlenmeyi seviyorsa)
Diğer şehirlerde 3000-4000 arası yeterli olacaktır.10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBu durum kazancına bağlı gereksimlerle değişiyor :) Kimisi asgari ücretle geçiniyor kimisi :D 3-5 binle zor durumda kalıyor :D
Ne kadar paran varsa okadarda giderin olur
Benim şu kadar para beni geçinmemi sağlar demem gibi bir durumum yok fazla bir masrafım yok D: evden işe işten eve :D ayda 2-3 alışveris bitti :D10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Şu anki mütevazi yaşam tarzımla 1600-1700 falan yetiyor..
Yemek masrafım aylık 1000 lira falan, gerisi de faturalar, giyim ve biraz benzin..
Kendimi kasıyor değilim.. Eve çok daha fazla girdiği halde harcanmıyor.. Kenara kalıyor sürekli..01 Yorumla
Soran+1 yılIyimis 😊
bana 3 binde yeter.-ki belli bir zaman sonra olucaktır umarım :D
12 Yorumla
Soran+1 yılInşAllah 😊
Gizli Üye(36-45)+1 yılHerkes kazancına gore hayat standartını belırler benim aylık kazancım 9-10 000 arası minimum ve ona gore harcama standartım gezme ve giyim standartım var
11 Yorumla
Soran+1 yılAynen oyle
+1 yıl2500 alıyorum iyi geçiniyorum. Allah bereket versin :9
11 Yorumla
Soran+1 yılAmin ☺
Buna sinir koymuyorum. Maas alan degilde veren oluruz insallahh
11 Yorumla
Soran+1 yılInsAllah
Değişiyor bu durum gelen para ne kadsr fazlaysa masraflarda o kadsr artıyor mesela benim babamın aylık 200 bin e yakın bir geliri var ama harcamaları fazla olduğu için bazen açığı olabiliyor
1600 tl alan bir insan evini bile geçindirebiliyor yani bu durum tamamen kişinin harcamalarına bağlı00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılFarklı ülkelerdemi yaşıyoruz anlamıyorum ki?
2500 yeter diyen var, 2000 diyen bile var.
Ev kira ise 1000 TL, faturalarla beraber en az 1500 TL ( 2 de olabilir )
Hiçmi kıyafet alınmayacak, hicmi dısarda bir yemek yenmeyecek, araba masrafları?
7000 TL alıyorum yetmiyor.
Biraz frenledikten sonra 5000 ideal.03 Yorumla- +1 yıl
Ev kirasi mi kira derdim yok 😄
- +1 yıl
7000 yetmiyor mu nasil yetmez o kadar param olsa 3bucuk ay gecinirim
Cevap sahibi+1 yıl@Sorularcevapları benimde ev kiram yok, şükür kendi evim. Arabamda şirket arabası yani masrafı yok.
İnanki 7000 Tl yetmiyor. Ay sonu hep eksi hep eksi. Bereketi mi yok anlamadımki.
+1 yılşu an çalışmıyorum ama 1200 1300 tl lik bir iş benim için çok iyi olur.
13 Yorumla
Soran+1 yılInşAllah bulursunuz öyle bir iş 😊
- +1 yıl
İnşallah nasip :)
- +1 yıl
Insallah bir an once bulursunuz isinizi
+1 yıl6 ya yakın alıyorum ama her ay değişir. Çok şükür iyi
14 Yorumla
Soran+1 yılMasaAllah meslek nedir peki? 😊
Soran+1 yılYaş gerçek değil dimi 😕
- +1 yıl
Reklam ajansı. Devredicem ama babama
- +1 yıl
Normalde babalar cocuklarina devreder sizinki tam tersi
eşle birlikte 4000-5000 tl maaşa rahat bir şekilde yaşanabilir diye düşünüyorum amaç mutluluksa.
15 Yorumla
Soran+1 yılArtar bile 😊
Soran+1 yılKesinlikle katılıyorum. Asgari maaş alıp 6 çocuğuyla geçiniz mutlu olan var. Ne mutlu onlara 😊
Soran+1 yılInşAllah 😊
- Kişilik & Karakter konusunda 413 cevap paylaştı.
+1 yıl2.500 alıyorum ama inanın tek başıma geconemiyorum o parayla
12 Yorumla
Soran+1 yılDogrudur lakin biraz kismak gerek giderleri yoksa 2500 lira gayet iyi bir para
- +1 yıl
Valla haklısın ama bende sorumluluk yok ya ha bire ye o yüzden yetmiyor :)
+1 yıl1bin alıyorum coluk cocuk yok Allaha sukur yetıyor azı bulamıyan cogu bulamazmıs helal yoldan :)
10 YorumlaAmacı geçinmek olan bin lirayla da geçinir. Benim amacım geçinmenin çok üstünde, lüksün de üstünde.
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 523 cevap paylaştı.
+1 yılaylık ne kadar maaş alırsam alayım o maaş nedense yetmiyor :) :) :)
bunada şükür :) :)
maaş ne kadar artınca harcamalarında bir o kadar arttığını gördüm :)
gerçi herşeye zam geldi gelecek o yüzden 10 binde alsak değişen bir şey olmayacak :)01 Yorumla- +1 yıl
Ben 2000ile gecinebiliyorum ustlelik 4kisi
+1 yılNefsine hakim biri değil gibisin. Ben asgari ücret almadan yani 750 TL maaşım ile 3 yıl çalıştım. İşe giderken cebimde en fazla para 5 TL en az hiç olmadan gittim. Paramı aileme verip ailem yine de bana 50 TL verip ertesi gün o parayı onlara geri verirdim çünkü ihtiyaç duymuyorum.
02 Yorumla- +1 yıl
Allah (c. c)'a şükretmediğin ve nefsine hakim olmadığın sürece 4 bin TL kazansan bile sana Yetmez!
Soran+1 yılAbi ne yaptın sen ya nefsin hakim olamama falan. Basit bir soruyu nereye getirdin. Herkesin yaşam standartı farklıdır. Cevaplar da da gördüyseniz bazısı 10 bin yetmiyormuş. Eğer ben çalışırsa kardeşlermin eğitim masraflari ile ugrasacgim. Malum üniversite de eğitim ucuz değil. Hakkında bilgi sahibi olmayıp tanımadığınız insanlar hakkında böyle yorum yapmayın ramazan gününde. hadi selametle size.
+1 yılYasam sartlarima bagli... Ailemle yasiyorsam 4 bin civari, tek isem 2 bin civari yeter.
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 24,1b cevap paylaştı. Valla ben maaşsız parasız yaşıyorum geçinmiyorum öyle ot gibi yaşıyorum.)
10 YorumlaUc bin bes yuz lira yetmiyordu iyi ki tek basimayim :D
10 Yorumla
+1 yılsadece spor masrafım 2000 lira aylık. ev kirası elektrk su yok babaya yaslıyorum. 1500 de ben harcıorm. toplam 3500 falan alıorm tam yetıor. :)
10 Yorumla4 bin tl yeter arta kalanını da bir köşeye koymak için :)
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 2b cevap paylaştı.
+1 yılEvin kira değilse, bekarsan veya yeni evliysen, ekstra masraflar olmazsa 2.000 TL yeterli olur.
20 Yorumla
+1 yılÇok para lazım çook. şu an her şey olur arkadaş öğrenciyiz ne gelirse kardır. alt sınır 3 diyorum 😃
10 YorumlaEvli ve çocuklu olmadığım için kazandığım para çok rahat bana yetiyor.
20 Yorumla
+1 yılbekar iken 2 bin.
çocuksuz evliyken 3 bin.
çocuklu evliyken 4 bin lira20 YorumlaGelir ne kadar yükselirse giderde yükselir 2bin tl ile geçinende var 10bin tl ile geçinemeyende bana 5bin yl yeter
00 Yorumla
+1 yılOrtalama 2500 € artı araba, çok şükür 🙏 gayet tatmin edici
03 Yorumla- +1 yıl
Ne yaptiniz cok abartiyorsunuz
- +1 yıl
Almanya’da yaşıyorum, buranın şartlarına göre çok uçuk değil, ortanın biraz üstü
- +1 yıl
Orasi ucuz olurdu normalde sasirdim
+1 yılAyna 10.000 $ kafamdaki en lüks hayata yetiyo yaşamak için 3000 lira yeterli
10 Yorumla
+1 yılbana 1.500 artı sigorta artı yemek tamamdır :D
13 Yorumla
Soran+1 yılAhaha arti 😂
- +1 yıl
bu kadarı benim için kafi :D
bana maaş vermesinler merkez bankasını versinler D:
10 Yorumla
+1 yılBen 10-15 bin almak istiyorum :D
14 Yorumla
Soran+1 yılTıp okuduktan sonra uzmnalasirsan alırsın tabi doktor hanim 😊😊
- +1 yıl
İnşallah :D Ama geçindirmek için 2000-3000 yeter :D
Soran+1 yılAynen Allah bereket versin
- +1 yıl
Ozaman doktor ol😃
Kişilik & Karakter konusunda 792 cevap paylaştı. yaşam standardına bağlıı
12 Yorumla
Soran+1 yılAynen
4 bini nasıl almayı düşünüyorsun merak ettim :D
25 Yorumla
Soran+1 yılSağlık sektöründe olan bir mesleğim var. Mezun olayım da inşAllah alırım 😊
Soran+1 yılSeans başı ücret alabileceğim bir mesleğim olacak bakalım Allah bilir 😊
Soran+1 yılTeşekkür ederim sagolun
+1 yılşu an öğrenciyim ama ilerki mesleğimde 5500 tl ile geçinebilirim..
05 Yorumla
Soran+1 yılMeslek nedir acaba kuzu 😊
- +1 yıl
idari yargı hakimliği..
Soran+1 yılMasaAllah 😊
- +1 yıl
teşekkür ederim daha iyileri sizin olsun :)
Soran+1 yılTeşekkür ediyorum 😊
+1 yıl10K ve ustu bana yetmiyor acikcasi
15 Yorumla
Soran+1 yılNe yapiyon o kadar parayi abi? Nasıl yetmiyor 😮😊
- +1 yıl
tek basimayim birde valla bende bilmiyorum bu 10K da butun giderlerim gittikten sonra cebime kalan.
- +1 yıl
ben biraz kolay kazaniyorum o yuzden sanirim hesapsiz harciyorum
- +1 yıl
Nasil yetmiyor herhalde cok para harciyorsunuz
Bana o kadar para verilse 5ay gecinirim
+1 yılBana aylik en az bir 2000 lazim :)))
11 Yorumla
Soran+1 yılInşAllah olur canim 😊
+1 yıl20.000 civari kazaniyirum yetiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılMasaAllah amca. Allah bereket versin 😊
- Kişilik & Karakter konusunda 976 cevap paylaştı.
+1 yıl1500 alıyorum şu an yol yemek masrafı bende olmasa çok güzel yetiyo ama bu sekilde 2000 olsa anca yeter
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılZaten aylık en az 64.000 kazanıyorum
13 Yorumla
Soran+1 yılŞaka mi? 😀
- +1 yıl
hayir gayet olabilir. Girisimci bayanlarimiz var dogru sektorde ticaret yapiyorsa az bile :)
- +1 yıl
Yonetici falan misiniz mesleginiz nedir bayagi kazaniyormussunuz
En az 3000 le geçinebilirim bende
12 Yorumla
Soran+1 yılBu devirde öyle canim 😊
ben 3 bin alsam yeter ama burada yasayacaksam :-)
13 Yorumla
Soran+1 yılOrası neresi bakim 😊
Soran+1 yıl😊...
Benimde aylık gelirim 880.000 TL anca yetiyor
11 Yorumla
Soran+1 yılGerçek mi? 😐
+1 yıl1500 le ev gecindirim ben
41 Yorumla4bin sanmıyorum benim mazotuma yeteceğini hıh 😂
12 Yorumla
Soran+1 yılAhahah 😂😂
- +1 yıl
2ay gecinirim o parayla
+1 yılPara olmadan da yaşarım ben.😂
14 Yorumla
Soran+1 yılDiyosun nasıl olacak o iş 😊
- +1 yıl
Ne bilim ben 😂
- +1 yıl
Paran yoksa yasayamazsin
- +1 yıl
Cok sakacisiniz 😂
2500 olsa yeterlidir. Fazla Mal İyi değil :)
13 Yorumla
Soran+1 yılAynen öyle demiş büyükler vardır bir bildikleri 😊
Soran+1 yılEhehehe 😂😂
+1 yıl100.000 dolar anca yeter
14 Yorumla
Soran+1 yılAnca mi? çok lüks yaşıyoruz sanırım 😊
- +1 yıl
benim mazot parama yetmiyor aslında ama olsun idare eder geçiniriz :D
Soran+1 yılAhahha 😂😂
- +1 yıl
Ne yaptiniz tl uzerinden hesaplarsak 640000 mi ne oluyor bu kadar parayla ne yapiyon her ay villa mi aliyon
Kiyafet icin 1000 Euro yeterli olyior
13 Yorumla
Soran+1 yılMasaAllah.1000 euro mu yurtdışiysa normal dicem de yine fazla yav.
Soran+1 yılAhaha ucuz bir de pazar da 😊😊
+1 yılSanmiyorum 4binin bana yetebilecegini
12 Yorumla
Soran+1 yılBenim arabamin mazotuna yetmez 4 bin lira 😂
- +1 yıl
Ahahahah yetmez disimin kavuguna yetmez :D
+1 yıl1.500 TL. yeter. Evli değilsem ve çocuğum yoksa...
10 Yorumla
+1 yıl2.000 tl tek kisi icin yeter..
10 Yorumla- Devamını Gör (57)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler