Gizli Üye(36-45)+1 yılİşsiz, İzmirde 1850 TL iken şimdi yaşadığım yerde geçen sene 1650 verdiler ben şok, en zon İzmirde 2100 olmuşdu.. 1 sene sonra bende 1650 neyse meyse derken 2020 yi 1 parmak bal 🍯 çaldılar.. 9ayda 15 bin kazansam.. Yeni zamla Ben diyorum 2250 olur millet diyor 2500-2600 aha bak nolduu 2300 bereket versin açlık sınırı olmuş 5bin 🤑
Gel gelelim 3 bin arabaya masraf yaptım belki 2000 de benzine vermişimdir 1 senede 1500 kasko 700 mtv 1000 TL senelik vergi 3000 diş estetik de önemli 😂 5 bin saç ekimi 4 lastik 1800.. Üst baş kıyafet500, 600 TL ayakkabı 5 çift, 2000 TL telefon 5 senelik telefonum vefat etti.. 2020 mtv vergisi 350 TL geçinmek zor yetmiyor..
Şu an çalışsam 2350 TL görünürde 1 giderim yok ama yarın ne olur bilinmez..00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılAylık maaşıım 3000tl bunun harici 460yemek param 260 yol param var
Yetiyo çok şükur ama evleneceğim zaman tabi 4bin kusur kazanabilecegim işlere yonelebilirim.. simdilik kafam rahat oldugu icin pek oynamıyorum yerimden teknosada marka temsili olarak calısıyorum10 Yorumla
+1 yılYaşım gereğiyle henüz maaşım yok ama babam 11.000 TL maaş alıyor. İnsanların genelde çok büyük tepkisi oluyor ama inanın çok zor yaşıyoruz 11.000 TL normalde orta gelir demek ama Türkiye'de çok yüksek bir paraymış gibi karşılanıyor. Çok şükür istediğimizi alıyoruz ama zengin değiliz. Zaten ev araba taksitleri derken bide benim okul masraflarım ve giyim masraflarım derken ortada para mara kalmıyor ama Allah'a şükrediyorum 11.000 tl maaş alamayanda var.
37 Yorumla- +1 yıl
Valla bizimde aynı babam o kadar kazanıyo ama yatımız katımız yok yani
- +1 yıl
ailemin geliri aylik 10 bin köyde ev yaptirdik yazlik niyetine ev almak yerine uzaktaydik cunku , kardesm ozel uni de hukuk okuyor iyi kotu araba var yani acikcasi 10 bin lira para normal bir yasam sagliyor yarina ayirayim da yarin yerim diye hesap etmiyor yani insan , bu parayla zor yasiyoruz diyorsan zamaninda cok tutumsuz davranmis olabilirsiniz belkide :)
- +1 yıl
Canım benim sen köyde yaşıyorsun ama biz İstanbul da yaşıyoruz. İstanbul'da rezidans evler ne kadar haberin var mı? Arabamız var buna masraf gidiyor özel okulum var ona masraf gidiyor + çok kıyafet alıyorum. Çok kolay gidiyor ama en azından aylık her seferinde 11.000 alıyoruz şükrediyorum tabi ki orası ayrı ama köy yaşamı ile İstanbul da ki yaşam çok farklı. Birde yiyecek içecek alışverişlerimizi daha kaliteli markalardan aldığımız için onun da tutarı var anca yetiyor
- +1 yıl
köye yazın memlekete geliriz diye yaptirdik bir de findik bahcemiz var bir acidan gerekliydi ben burada kotu bir sey soykemek istemedim yanlis anladiysan ozur dilerim ayrica ben üskudar dogumluyum umraniye ve pendik de yasaadik uzun yillar 14 yasimda tasindik istanbuldan yani az cok ayni durumdayiz ozel okul falan diyince gidiyor evet haklisiniz ben burda patavatsızlik ettim sanırım kusuruma bakmayin ozur dilerim iyi gunler
+1 yılİşsizlik maaşı 1070 tl onu da almaya başlamadım daha tazminat yatmadı işten çıkarılmama rağmen. 600 tl nafaka. 8-10 bin kazanıp ağlayanlar bir sussun. Tek başıma çocuk bakıyorum. Şımarıklığın lüzumu yok🤬
22 Yorumla- +1 yıl
Başımın çaresine bakıyorum ama yazılanları görünce gerçekten şaşırdım. Üzücü
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
114Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılYalana gerek yok geçinmek için diyetteyim, hatta yürüyüs yapıyor ayağına işe gidiyorum, fakir ama gururluyuz :) şakası bir yana maas 2750 ev kira doģalgaz su elektirik yani genel olarak faturalar 700 tl+kira 1000+750 mutfak=2450 geri kalan 300 tl ile 1 ay suriyeli takniği 😂
22 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılÇoçuğu da yapıp rezil etmeye hiç gerek yok.
Ulan ergenlere bak sen kız tavlamak için 10 binler havada uçuşuyor. Baksan baba parası yiyorlardır denyolar. Ne olacak 18 yaşında dizilerde villalarda yaşayan ergenleri izleye izleye sanal ortamda bu kadar sallaması normal.
62 Yorumla- +1 yıl
hakikatten, 10 bin neylerine yetmiyor aaaa :/
Masallah herkes milyarlari kazaniyor. Bunca işsiz bunca asgari ücretli nerede acaba?
62 Yorumla6000 civarı birazda aileden var ama, kredi taksitleri az kaldı ama kısa dönemli bataklar çok yasadım antalyada, İstanbul gibi yerde asgari ücretle ev gecindirenlere hayranım, bence ekonomi Nobeli onların hakkı
00 Yorumla
+1 yılHerkes 7 8 binden bahsetmiş yetiriyor çok şükür diyorlar. Askeri ücretle 4 çocuk bakan insanlara acımasızlık
31 Yorumla
+1 yıl5400 net elime geçiyor, rahat rahat da yetiyor. Hatta çok da güzel bir birikim yaptım, elimden geldiğince de yardım kuruluşlarına destek oluyorum. Tabi olmayana Allah benden çok versin.
10 YorumlaGündem konusunda 554 cevap paylaştı. Asgari ücret, yetmesi için civciv olmamız gerekiyor. Oncacık parayla civciv beslenir anca.
40 YorumlaVergi rekortmenleri hep KS da takılıyormuş meğer. At yalanı ,,,,,, inananı. Maaşları çoğu Bulgar levası olarak yazmış galiba. 🤣
25 Yorumla- +1 yıl
onların anlattigi kadar param olsa ben internet kullanmam , o seviyelerde para kazanan insanlar tv internet pek kullanmazmis ve gayette mantikli adam 20 bin aliyorum diyor :DD kizlar soruyorda bu soruya cevap veriyor sosyo ekonomik durumun insan yasamina etkisini okumamis burda ölumune salliyor :D
Gelire göre giderin olur. 2324 TL maaş alan da ay sonunu bir şekilde getirmeyi başarır. 50.000 TL maaş alan biri de ay sonunu zor getirebilir. Bu yaşta 2-3 sene yetecek birikim yapmak da ne bilim.
00 Yorumla
+1 yılmaaşın önemi yok ki..
insanoğluna hiç bir para yetmez..
4 bin alan bir insana sorsan oda borç..
10 bin alan bir insana sorsan oda borçta.. 😀10 YorumlaYerine göre değişiyor maaşım ama en az aldığım 8-9 bin arası yetiyor mu? Açıklçası harcayacak fırst bulamadığım için yetiyor. İşimi merak edenler için TSK personeliyim “komando”
00 Yorumla
+1 yılYaklaşık 4200 lira kazanıyorum , ikramiyelerle 4500 gibi bir rakama ulaşıyor. Araç için yakıt giderlerim olmasa harika olacak ama yetiyor tabi yinede.
00 YorumlaBana yetiyor bu senin harcama alışkanlığına bağlıdır ornegin lukse duskun marka meraklısı ya da dışarıda çok yiyip içmeyi seven birine yetmez
00 Yorumla
+1 yılŞu an çalışmıyorum, işe girdiğimde alacağım maaş 3600 civarı. Bu da bana yeter diye düşünüyorum.
33 Yorumla- +1 yıl
Bana yeter dedim, size yetmeyebilir.
- Gündem konusunda 853 cevap paylaştı.
+1 yıl8 bin. aracım eski yeni arac alacak para biriktiremiyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Eskisinin nesi var?
+1 yılCerencıgım maasım asgarı ucret yetıyo sukur evlı degılım bekarım benım bırıkmıs de yok cerencıgım saglık olsun
00 YorumlaGündem konusunda 415 cevap paylaştı. Yetiyo. Kadının yaşı erkeğin maaşı sorulmazmış aslan parçası.
10 YorumlaAylık maaşımın yani çalışmıyorum ama bir maaşım var bir önemi yok ama yetiyor bazen yetmediğide oluyor
00 Yorumlaİyimis kac para birikimde 2 3 yil yetio ya 😅 burdakilerde amma zenginmis bee herkes 10K ustu
10 Yorumlaaylık gelırım 60 bin lıra zaten 30 bını sabıt kıra gelırı gerısı ısyerımden ama kaznadıkca daha fazlasını ıstıyo ınsan buna saıd oldum para tasımaktan nefret edıyorum
03 Yorumla- +1 yıl
Merhaba, bana sponsor olmak istermisin 😄
- +1 yıl
@TabiatYolcusu 4 ogrencı okutuyorum gureste sponsor oldugum bırı vr
- +1 yıl
Tüh bee kota dolmuş
+1 yılAylık param asla yetmiyor, desteğe ihtiyacım var...
21 Yorumla
+1 yıl10katına çıkarsalar yine yetmez bin katına çıksa yine yetmez YETMEEEEEEZ
11 Yorumla
+1 yılsimdilik maas yok bilemicem, ama maas olmadan yetiyorsa maas olunca da eminim ki yetecektir :D
00 Yorumla
+1 yılNet 2bin 300 euro civarlarinda. Yetiyormu.. yetiyor cok sükür. Tabi arada sirada tatilde biryerleri gezince, dikkatli harcamak lazim..
21 Yorumla
+1 yılNet maaşım yok avukatım ama şükürler olsun kiramda yok iyiyim
07 Yorumla- +1 yıl
Soruyu anlayamadim
- +1 yıl
Ne için avukat lazım veresat ilamı çıkmadı mı
- +1 yıl
Sulhxeza da dava açılması lazım öncelikle ne davası qcilacagina bakılması lazım uzun sürüyor maalesef sonuçlanması önceliğin konuşup uzlaşmak olsun yoksa bulunduğunuz şehirde ortalama bir avukat çözüm bulacaktir
+1 yıl6 bin maaşım şuanlık , yalnız yaşamadığım için yetiyor.
00 Yorumla
+1 yılAsgari yetiyor ama bekarken evliyken kesinlikle yetmez.. ;)
00 Yorumla
+1 yılHazıra dag dayanmıyor ki Şu an ki kosullarda 5 bin lira bile yetersiz
00 Yorumla
+1 yılMaaş sorulmazmış ama çok şükür yetiyor... 2-3 sene sonra ne yapacaksın peki?
00 Yorumla6750 TL alıyorum bir kısmı kredi çekip araç aldım ona gidiyor bir kısmı ile de gecimimi sağlıyorum
00 Yorumla
+1 yılçok şükür olmayana versin allah mesleki olarak fazlasıyla kazanıyorum ama parayı harcamayı severim
00 YorumlaÇalışıyorum maaş sıfır yemek ve yol benden 600 tl içerdeyim meslek stajyer😭
01 Yorumla
+1 yıl50 bin Tl, Eh idare ediyorum. Bazı aylar yetmesede.
00 Yorumla
+1 yılÖğrenciyim 1500 lira maaş ve part time iş çalisiyorum bir şekilde idare ediyoruz
00 Yorumla0.3 cent/(bölü) 120, Şaka da Yapmıyorum... Kader Utansın!
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendi işim dükkanım olmasına rağmen piyasa kötü yetiyor tabii ki ama bu yeni iş kuracaklar nasıl geçiniyorlar aklım almıyor
11 Yorumla- +1 yıl
Ne iş yapıyorsunuz?
+1 yılŞükür diyelim maaşınız çok iyi yetiyor fazlası bile kalıyor
00 Yorumla
+1 yıl4800 ama babamdan aldığım harçlık hariç. Yetiyor hatta birikim bile yapabiliyorum.
20 Yorumla- Gündem konusunda 588 cevap paylaştı.
+1 yılŞükür yetirmeye çalışıyoruz...
Peki sen nasıl bir işte çalıştın da biriktirip 2 3 sene yetecek kadar para biriktirdin? 😲00 Yorumla 4100 civarı alıyorum daha yeni başladığım için yetiyor yarısı ile birikim yapıyorum eşya alıyorum yeni eve çıktım diğer yarısında fatura yemek kira gidiyor
01 Yorumla
+1 yıl3 bin üzeri ev kendimin olfuğu için yetiyor birikim bile yapıyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılbirikmiş paran Rothschild hanedanından kaldı herhalde. Bu nasıl zenginliktir arkadaş!
Aylık maaşım 150 TL
yarısı kumara gidiyor00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılişsizim, açız çok şükür elhamdüllilah köprü ve kanal var...
30 Yorumla
+1 yıl2324 lira 70 kuruş
Her akşam alemlerdeyim bitmiyor bir türlü20 Yorumla
+1 yılbelirli bir maaşım yok..
cafe işletiyorum ve ortalamanın üstünde kazanıyorum..00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOtelde kalıyorum yiyip içiyorum masrafım yok artıyor.
02 Yorumla- +1 yıl
kaç para maaş alıyorsun ve otel masrafları ne kadar?
Cevap sahibi+1 yılOtelde çalışıyorum masraf yok.
+1 yılYettiğini bil yeter maaşımı yazamam
00 Yorumla
+1 yılArtıdan 10 bin kalıyo her ay ya Allah razı olsun asgari ücretten 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılNe yetecek be önüm arkam borç aldığım aylık 960 tl 13 saat çalışyorum hayvan gibi
00 YorumlaBelirli bir aylık gelirim yok maaşlı çalışmıyorum çünkü ama sanırım aylık 60-80 bın arası degisiyordur
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yıl25-30 k kazanıyorum ve hala borcum var borç ödüyorum
00 Yorumla℅15 kar marji var aylik 13.000 tl giderimiz var bize kalan aylik ciroda 18 20 bin arasidir
05 Yorumla
+1 yıl5 bin kadar. Aileyle yaşadığımdan sorun olmuyor evlensem yetmez
02 Yorumla- +1 yıl
@Gülsümx ödemeler vs var
Şükür aylık gelirim 8 bin TL yetiyor sırada evlilik kaldı bir evim var arabam var biraz da zaman işte
07 Yorumla- +1 yıl
Meslek neydi? Türkiyede böyle bir meslek yok da ayda 8k
- +1 yıl
Aa özür dilerim askeriyeyi düşünmemiştim. 21 yaşında astsubay olmak çok güzel gerçekten
- +1 yıl
@radiohipotermology Böyle meslek var tabiki. Devlette çalışıyorum, ne yaptığımı da söylemeyeceğim ama ortalama 13 k maaşım var. Ha tabi otelde çalışıp 1600 lira aldığım zaman da oldu...
- +1 yıl
Abi bizim duyduğumuz meslekler doktor hemşire imam öğretmen onlar da 4k üzeri yok ne bileyim 13k devlet kime veriyor merak ettim doğrusu. Meslek neydi @honeybadger
- +1 yıl
@radiohipotermology Söylediklerin de en az 5-6 alıyor ya. Girmesi daha zor memurluklar var mesela dışişleri hazine vs. Ben havacılık sektöründeyim, devlette.
Gizli Üye(30-35)+1 yılMaaşım yok , yalnız senin 19 yaşında nasıl birikmiş paran var onu anlamadım
01 YorumlaGündem konusunda 4,2b cevap paylaştı. yetiyor maaşım diyebilirim
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl0 to erdogan hukumetine tesekkur ederim ahirette gorusmek dilegiyle
20 Yorumla
+1 yıl5700tl her ay gelirim var ortalama değişiyor 7000 de oluyor 4000 binde
00 Yorumla
+1 yılYetmiyor en az 6 bin en çok 16 bin kendi işimi yapıyorum kalan para değişiyor
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılEskortluk yaptin glb 2 3 senelik parayi nasi buldun vay gahbe
10 Yorumla- Devamını Gör (107)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat