kürtler değil.
Kürtler neden bukadar dışlanıyor?
kürtler değil.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kürtler sadece pkk sebebiyle değil.. aşiret olup birleşip bazı insanlara haksız yere şiddet ve tehtit uyguladığı için, töre cinayetleri işledikleri için, evlendirecekleri kızlarına ve damadına cevaben : kızımız gelinlikle çıkar ve sadece kefenle geri döner bizde boşanma yoktur diye yanlış ve dinimize sığmayan görüşleri olduğu için, piskopat ve mafya onlardan daha çok çıktığı için, anlayışsız ve hoşgörüsüz ve haksız olmasına rağmen aksi yönde tutum sergileyip itiraz edene sataştığı için, zorla töre evlilikleri ve genç yaşta kızları evlendirdikleri için vb. bir çok sebebten sevilmiyor..!
( Genelleme yapmıyorum ) istisna olanlarıda çok ve çok doğulu arkadaşım var..! ancak çocukluğumdan beri kürtlere yakın muhitte oturdum, uzak muhitte olsa kürt mahallelerinin çoğunda pkk ve hdp destekçisi ve olay çıkaranları olduğu için, bazı erkekleri genç bile olsa vicdansız kendini beyenmiş ve sülalesine güvenip ağalık yaptığı kavga ettiği durduk yere insanlara sataşma, otobüse binip para vermeden inme vb. bir sürü olaylarına şahit oldum..!
Tahsil olarak Eğitim ve dini eğitim ile bu vb. hatalardan dönenler oldukça diğer iyi kürtlerde zan altından kurtulacak ve ön yargılı bakılmayacak inşallah onlara.
Peki böyle konuşuyorsun da yaşadığın ülkenin gerçeklerini neden söylemiyorsun evet Kürtlerimizin gençlerinin kanı delice akıyor evet Kürtler saldırgan evet Kürtler kavgacı ama Kürtler kendi insanı tecavüz etmiyor, kendi bacisina kardeşine şiddet veya tecavüzde bulunmuyor, insanlarin kafasını kesmiyor, kendi çocuğuna kendisinin vatandaşlarına bu tür şeyler yapmıyor en azından biz sizin yanınızda temiziz bizi elestirmeyin dönün toplumunuza bakın
@Ajsisvsjdbenusgxgs ay bırak ya tanimasak inanicaz
@Ajsisvsjdbenusgxgs Soruyu soran Kürtler neden bu kadar dışlanıyor? dediği için cevap yazdım, genelleme yapmadım ve de kürt kökenli arkadaşımın'da olduğundan bahsettim. Hangi köken ve inançtan olursan ol, doğruya doğru ve yanlışa yanlış demek lazım. Adalet herkese lazım. Türkiyemiz bir vucud gibi en ufak bir yaralanma veya ağrı bütün hepimizi etkiler ayrımcılık söz konusu olamaz. Türk veya Kürt ol başkalarına karşı haksız yere haksızlığın, saygısızlığın hadsizliğin tehtitvariliğin zararının dokunması vb. olmamalı. Allah'ın emir ve yasaklarına göre yaşanılmalı. Bir çok ülkenin içinde iyi ve kötü niyet ve karakterli insan var, Türkiyemizin içinde'de benzer durum var hatta kimliği Türk vatandaşı olup kendisi yabancı kökenli olup iyi ve kötü niyetli insanda var vb.
Bu durum toplumsal normların yönetici tayfası ve bundan nemalanmak isteyen çıkar gruplarının (yasa dışı örgütler ve dış politikada belirleyici olan ülkeler, ayrıca ekonomik çıkarı önde tutan silah ve uyuşturucu güçleri, ülkenin bütünsel bir yapıya kavuşmasıyla zarar edecek ekonomik dünya patronları) işine gelmeyen bir durum. Ayrıca bütünsel bir anlayış çatışmaları ve bu çatışmalardan ortaya çıkan ekonomik zenginliği ortadan kaldırır;yani halk ekonomik olarak yukarı çıkarken onların karı azalır. Bu yüzden bir ayrımcı zihniyetin ülkede olmasını isterler. Kürt ve Türkün toplumsal anlayışta buluşması temelde bir zihniyet sorunudur. bu yüzden bı zihniyeti güçlendirecek bir devlet politikasına ve bunu idare edebilecek politikacılara ihtiyaç var. Çünkü ne derler bilinir:Balık baştan kokarım. ..
Kokarmış, olacaktı son kelime...
Canım dışlanma yok sadece kurunun yanında yaş yanar misali içimizde okadar çok beyinsiz kanı bozuk varki bazıları hepsini aynı kefeye koyuyor... Aslında konu Kürt veya Türk olmakta değil insan olmakta işte azınlık olarak Kaldığımız için önyargıyı aşamıyoruz... bende Kürdüm ama Öcalan'ı Kürtler'in özgürlüğünün lideri olarak tayin eden ve bunun arkasına sığınanları Allah'a havale ediyorum !! Özgürlük adi altında örgütlerini gencecik askerlerin üzerine salan ve binlerce şehit verilmesine sebep olan bir insan yığını benim hakkımı savunamaz!! Çünkü Allah yolunda olmadığı sürece bir insanı Öldürmek savaşmak bizim dinimizde yok!!! Hangi özgürlük onuda anlamış değilim!! Türk Halkı'na verilen hangi hak Kürt Halkı'na verilmedi? ya da Türkiye'deki Türkiye cumhuriyeti kimliği taşıyan hangi insana verilmedi? Aynı Üniversitelere gidiyormuyuz? Evet! Aynı devlet dairelerinde çalışabiliyormuyuz? Evet!! Aynı suyu içip aynı elektiriği kullanıyormuyuz? Evet!! Aklıma gelmeyen bisürü hakkımız var zaten herşey Eşit! Özgürlük o beyinsizlerin cahil kesimin beynini doldurmak bişekilde kandırmak için uydurduğu bir kışkırtma Tekniği bana göre!!
Ne yazikki her kurt pkk lidir anlayisi olustu. Bu cidden cok uzucu bir durum. Cunku apodan nefret eden ataturku cok seven vatani icin olmeye hazir bircok kurt arkadasim oldu
her kürt pkk deyil işte
Insani insana kirdirdilar ne yazikki
kurunun yanında yaşta yanıyor
ama üzülülüyorum ayrım olunca.
aynı vatan, aynı toprak, aynı kuran, aynı bayrak, aynı cami,
ama hep ayrımcılık , ırkçılık.
Insanlari irkina gore degil de insan oldugu icin degerlendirmeyi ogrendigimiz zaman dunya daha guzel bir yer olacak
Cevap
49Cevap
Öncelikle genelleme yapma eğer yaparsan ıkçılık yapmayanlara büyük haksızlık etmiş olursun. Bence ırkçılık kadar saçma bir şey yok. Çünkü: her milletten her ırktan kötü veya iyi insan çıkabilir hem insanları tekil bireyler olarak değerlendirmeliyiz benim birçok kürt arkadaşım ve abim var hepside çok iyi insanlar türk arkadaşlarımda var laz arkadaşlarımda var hatta bir laz arkadaşım var kardeşim gibi adamın hası. Sonuçta her milletten kötü çıkabilir hem bizim müslüman olmamız kardeş olmamıza yetmiyorsa ben daha ne diyeyim. Yanlız kürtler, türkler, lazlar diye ayrım yapmamalıyız kim ayrımcılık yapıyorsa bu laf onlara gitsin çünkü eğer genelleştirirsek biride çıkar aşağıya yorumda yazarki ben türküm bir kürt böyle yaptı ya da bende lazım bana böyle yapıldı vs vs. Önemli olan kavrama noktası insanlara genellememek ve insanlara tekil bireyler olarak değerlendirmek hepimiz bu vatanın evlatlarıyız ve kardeşiz, herkese burdan selam..
Kürt halkini cildirtan devlet. Hersey batida. Bu devletin doğuya hizmeti yok! Ya orda okul yok okul olsa yolları yok. Daha hala elektrigi suyu olmayan köyleri var. Sözde teknoloji devrindeyiz. Nicin oraya hizmet yapilmiyor. Madem ayni vatan ayni toprak ayni bayrak eee herseyi cok iyi biliyorsunuz ya bunun sebebi ne peki. Asil ayrimciligi irkciligi turkler bizlere yapti. Sirf farkli bir dilimiz var diye. Bende kürdüm ve iyiki kürdüm. Batida yasiyorum ve oturdugumuz sitedeki türk komşularımiz evimizden cikmiyorlar. Cunku insani seviyoruz. Misafir agirlamayi seviyoruz. Insana deger veriyoruz. Önce insani yaradanın kulu oldugu icin sevin..
Doğuya su AKP hükümeti çok katkıda bulundu onlar sayesinde doğu hızla gelişti yalan söylemeye gerek yok. Ayrıca zamanında doğunun gelisememesindeki en büyük sebep aşiret liderleridir. Halk ne kadar istemese aşiret liderleri kendi menfaatleri için devletin hizmetini önlemeye çalışmıştır. kimse kendini kandırması.
%80 i falan hedepeyi doğrudan da pkk yı desteklemiş oluyor o yüzden dışlanıyorlardır ama adam akıllı yaşayan vergisini ödeyen topluma saygısı olan ve pkkyı desteklemeyen birinin hiç dışlandığını görmedim. En yakın komşumuz kürt. Ama adam gibi yaşıyorlar iyi de anlaşırız yani sorun ırkta değil.
Oyunu hdp ye vermediysen helal olsun sana. Dışlananlar bölücüler onlarda bunu hakediyor.
Bence bize değil kendinize kızın. Kendiniz derken kişisel konuşmuyorum yanlış anlama sen iyi olabilirsin senin gibi olan az da olsa vardır ama genel olarak kürtler bölücü oldukları için bir önyargı oluşuyo. Bu normal. O kadar olay, şehitler... Bunlardan sonra insan kinlenebiliyor.
Ama her kürt kötüdür demek kul hakkı olur. Nasıl ki her türk insan iyi değil her kürt içinde bu geçerli.
Herkes kendi adına konussun çok hassas bir konu asla ırkçi değilim çok doğu tarafından arkadaşım kardeşim var hiç bir zaman ne kurt nede ırk aklıma gelmedi ama bir kurt ya da türk vatanı için hayin plan içinde ise o benim için bölücü biri dır bununla beraber aşırı kurt ler var ki asla davalarından taviz vermeyen işte o ırk olarak öne çıkıyor ve bunuda tüm kurt halkı adina yapıyorum diyor aslında kimsenin burada bir suçu yok sadece bunu insanların beynine anılıyorlar ki ilerde derin dünya devletleri turkiyeyi rahat bolsunler...
onla alakalı değil ki. kürtler diye bir kalıp oluşmuş artık medya yüzünden. dağa çıkan teröristler kalıbı olarak kullanılıyor, kaçak elektrik kullanan insanlar için, insanları yankesenler için kullanılıyor. bence yanlış tabi bu durum. ama ister istemez bu oluyor. yani bence sen üstüne alınma. takılma böyle şeylere.
Aslında bu yıllardır bize empoze edilen/edilmeye çalışılan Kürt=Terörist yaftasının sonucu ne yazık ki. Yıllardır kardeşi kardeşe kırdırdılar Ben İzmirliyim, İzmirde kendi çok yakın çevrem bile Kürtleri sırf böyle gördüğü için sevmez. Batıda genelde böyle.
O kadar ayrıştık ki Kürtlerin de çoğu Türkleri sevmiyor. Oysa ki biz değil miyiz yüz yıllardır bir arada yaşayan?
bazıları şöle diyor hangi okula gittinde kürt olduğun için seni kabul etmediler bakın bir örnek kabul ettiler ama dövdülerde mehmet uzun bir yazar kürt biir yazar okula başladığında öğretmen ona soru sorduğunda anlamadığı için türkçe bilmediği iiçin ve kürtçe konuştuğu için dayak yedi nie çünkü kürt... şu hep kötülüyen insanlar medyanın oyunundasınız kürtler hep zulm gördü askeri darbeler yüzünden kürt anneler evde çocuklarıyla kendi dilini konuşamıyordu ana dil yasak çanakalede türkler kürtler falan savaştılar kazandılar ingilizlere karşı ama gel gör ki kürtçe yasaktı ingilizce zorunlu eğitim verildi o dışladığınız insanlar türkleşmemiş asilimile olmamış insanlardır siz sütten çıkmış ak kaşıksınız sanki faşistçe davranan insanlarsınız sadece
Kürtler sevimiyor değil , benim asker arkadaşlarımdan çoğu kürttür.
Fakat cehalet olduğu için ve doğruyu yanlışı insanlar ayıramadığı için.
Kürt denildiğinde bu PKK lı diye sanılıyor hemen.
Çanakkalede şehit olan abilerimiz Her milletten vardı..
Hepimiz türkiye toprağında yaşıyoruz , ve bu milletin insanıyız.
Ayrım yapan yok. Hangi hastaneye gittin de tedavi edilmedin? Hangi okula gittin de alınmadın? Hangi fırına gittin de ekmek alamadın? Ayrım dediğin bu dediklerin varsa olur. Kürtsün diye biri seni yolda durdurup sana birşey mi söyledi senden bişey mi istedi? Bu gibi şeyleri göremezsin. Çünkü ayrım diye kastettikleri ve cahil olanları etkilemeye çalıştıkları şey toprak ve kimlik istemeleri. Madem ki herkes eşit niye ayrı bir devlet ayrı bir kimlik? Bir gurup kendini bilmez yüzünden bu durumun ağır sonuçlarını herkes ödüyor.
adamlar haklı sen bile kendi hakkına sahip çıkmıyorsan adam seni dışlar elbette neden umrunda olasın ki? birilerine yaranmak için kürdüm ama pkklı değilim hdpli değilim hihi yapsanız da onların gözünde zaten 2. sınıfsınız gözünü aç saftrik olma aklı başında milyonlarca türk de bizim hak arayışımıza destek veriyor zaten devlet yalanlarıyla kandırılanlar ve ırkçılar bize düşman sadece
Bazı türkler dememiz gerekiyor işte ama gennelleme yaparken öyle dersek çok saçma cümleler kurmuş oluruz
evet.
Kürtlerin bir ırk olduğunu düşünmüyorum.
konuştukları dil Farsça’nın farklı versiyonu gibi… İranlılar yani…
Türkiye’deki kürtlerin arasında bir çok asimile olmuş Ermeni var.
ek olarak bazı Türkler’de asimile olmuş araştırabilirsiniz.
kürdüm diyen toplumdan ben çok zarar gördüm.
Ben onlara bir şey yapmadım. Sadece ırk olduklarını düşünmüyorum.
Bunu bir 4o yil once soylesen haklisinn derdim ama şu an gityigim her devlet idaresinde hastanelerde universitelerde vs. Ayrim yok !
siz bir tutturmussunuz kurdistan diye ayrimin olmadigi ayni haklarla esit yasadigim bir ulkede ayri bir devlet neden?
Bende Kürdüm bu zamana kadar hiç dışlanmadım, dışlanırsam da kısacası umurumda olmaz. :D
https://i.capsspot.com/s/19/6/976054.gif
Dışlalamak ta dışlanmakta iyi bir şey değil ama şöyle birşey var kürtlerin 4/5 inde pkk sempatizanlığı mevcut bu yüzden genelleme yapılıyor. Ben mersinliyim çok kürt arkadaşım oldu ama içlerinden sadece bir kaç tane adam çıktı çoğunluğu pkk yi sesli ya da sessiz olarak destekliyor barış barış diye yakıp yıkıyorlar bunlar sence bu yüzden ön yargı oluşması normal değil mi?
Kürt ler pkk dan ayrılmadığı sürece sevilmezler benimde çok kürt arkadaşım var ve ülkücü ben onları çok severim.
Kürt'lerin bundan sonra işi daha da zor çünkü terör örgütünün siyasi kanadı yüzde on üçe yakın oy alarak Kürt'leri mecliste temsil edecek.
Bu artık tüm Kürt'le terörist algısını hakim kılacak..
Bence vatanperver Kürt'ler Türklüğü benimsesin, Türk'üm desinler.
Yoksa kurunun yanında yaşta yanacak..
Bak şimdi ben human görüşlü birisiyim. .
Kürtleri de severim her insanı severim ama Kürtler pkk ile bağlantılı olunca insan da ön yargı beliriyor yoksa kimsenin Kürtlerle sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum
Çünkü kürtlerin büyük bir kısmı sırf "etnik kimliği" için teröristlere destek veriyor neden çünkü onlarda kürt buda ister istemez dışlanmalarına neden oluyor.
Enterasan tanidiklarimin cogunun nereli oldugunu bile bilmem pesin hukumlu olmanin anlami yok memleketin ne onemi var onemli olan nasil yetistigindir. Nerde yetistigin degil.
Türk Kürt kardeştir, zaten ırkcılık yapanda müslümanda değildir. Ne kadar müslüman desede. Dağda ki itlerin çoğusuda Kürt değildir Ermeni asıllı şerefsizlerdir.
Genelleme yapmak yanlış kürtlerden de türkleri sevmeyen var arada çıkıyor öyle ırkçı insanlar hiçbir ırkı sevmezler siyahiler araplar gibi sorun sende değil insanların zihniyetinde
Aslında dışlanmıyor, sadece bu HDP ve diğer provakatif eylemlerde bulunan kişilerden dolayı diğer insanlara karşı ön yargılı davranılıyor.
Aslında ön yargı olmasa hiç kimseyle problem yaşamayız.
Sende mi? :D
E biz evlenelim ozaman :))))
Nikah memuru hazır mı, şahitleride bul :)
Bende mi derken? Orayı anlamadım, ben Türküm ve kesinlikle her kürt arkadaş pkk yı savunuyor ona eminim
Problem yaşamayız dedin ya
Sen kürt deyilmisin?
Her kürt arkadaş pkkyı savunmuyor ona eminim.
Hım peki :D
Hayatımda ilk defa birine
Evlenme teklif ettim :D
Garip bir duygu :D
Ben Türküm bir türk olarak kürt kardeşlerimizle problem yaşamayız eğer ön yargı olmasa millette. Bunu demek istedim.
Öyle olmalı zaten.
Haha daha dur yaşın genç yine edersin evlenme teklifi zamanı gelince
Ben etmem kimseye teklif falan
Başkası teklif etsin bana :D
Hoş begenmiyorum ya kimseyi nese
Kürtlere tarih boyunca haksizlik yapiyor sen yani mi anliyosun.
hep var.
kaçak elektrik kaçak su görgüsüzlük hırsızlık pezeveglik torbacılık şöyle bir etrafına bak bütün pis işler kürdlerde bir tane vatana millete hayırlı işleri yok mesela sadece vatan hainliği değil pislikte var işin içinde çöplükte büyüyen kedi gibi çocuklar felan
edit: ırkçıyım
ırkçısın? sende kürt doğabilirdin?
önemli olan insanlık degilmi?
%70'iniz hdp'e oy veriyor ama. Kurunun yanında yaşta gidiyorsa bu yakanların değil kuru olanların suçudur. Kalkıpta bize neden ırkçılık yapıyorsunuz demeyeceksin. Hdplilere dönüp sizin yüzünüzden bize ırkçılık yapılıyor bizi karalamaktan vazgeçin diyeceksin.
beyin fakiri kesim işte. bu ülkede ne saf türk var ne saf kürt var. boş boş konuşuyorlar
Türkiye'de 30 yıl önce yapılan şey bugün hissettirilmeden yapılıyor. Yazık valla. Yaşasın halkların kardeşliği!
Kendinizi cok kotu yansitiyorsunuz benim sahsen kurtlere karsi bir onyargim yok ama bu demek degil ki hepsine saygi duyuyorum. Bazi insanlar cok nankor.
Kurunun yanında yaşta yanıyor terörist Kürtlerden dolayı sanki bütün Kürtler öyle zannnediliyor
evet haklısın !
Vatan nı seven her Kürdü Severim ama haini Severim ben bir yüzbaşı yim bundan nerde pkk lı yi görsem direk öldurecem teslim ol yok artık
Çünkü kendilerini hep büyük görüyorlar halbuki Allah katında her ırk eşittir bilmeden Allah'a şirk koşuyorlar.
Hayır asla! imanım kuvvetli benim.
ben de seninle aynı durumdayım, boşver, dar görüşlü insanların icat ettiği bir şey IRKÇILIK.
Her zaman inançlı Kürtleri ayrı tutarız diğerlerinden.
Diğerlerine söylenenler yüzünden de siz alınmayın. Irk farketmez. Yapılan hainliktir..
Bu soruyu soran insanlara antipati duyuyorum :/
Bu ülkenin bir vatandaşısın Kürt olman fark etmez vatan hainliği yapmıyorsan
bazı insanlar at gözlüğü takıyor. sende haklısın. ben sadece teröritleri dışlarım sevmem
ben kurdum hic bir zaman daha hic bir yerde dislanmdm ve hic kurd arkdsm yok hepsi turkler ve benimde nasil pkk dan hdp den befret ettgmude bilirler
Ben ırkçı degilim. Herkes ırkçı degil her kürt de vatan haini degil.
Nasıl? Dışlandıklarından emin misin belki bikaç istisna var ama ben hiç şahit olmadım ya da ırk ayrımı yapmadım bide şunu düşün amerikada ki siyah beyaz ayrımı ırkçılık budur
Bir toplum, devlet vs. ye ait olduğunda onlar gibisindir, zorundasındır onlara göre. Toplum zihniyeti bu ne yazık ki.
adam olduktan sonra ırkın bir önemi yok tabiki. bana kalsa dangalak türkleri de sınır dışı ederim...
Ben 18 yıldır Türkiye'de yaşıyorum ama gerçekten kurtk halkımıza çok haksızlık yapıyorlar dil yasaği uzgurce kendi toprağında yaşamıyorlar elbete bir gün kutlarde içi de gün doğacak işte o vakit kimse engel olmicak 🌈🌈
sevilmeyenler sizin gibi olanlar değil canım. kalleşlik edenler ihanet edenler iyiliği bilmeyenler yüz verilince astar isteyenler rüyalarında göremeyecekleri yenilikleri hizmetleri gerçekte görünce bunun kıymetini bilmeyenler. kısacası bu seçimlerde HDPye oy verenler
Yapan var yapmayan var ama yapanlarda kürtlerin bölücü kısımlarına kızgınlıkları sebebiyle bu tarz hareketler sergiliyorlar
Dislanan siz degilsiniz zaten keske hepsi senin gibi olsa
teşekkür ederim. ama genelde hor görülüyor :(
Genelleme yapanlar utansin biz kurtlere degil bu vatandan haksiz yere toprak isteyip bubvatani bolmeye calisan bolucu ve anarsistlere karsiyiz
senin gibi biri olsun kürtün hası olsun severim ama bak işyerinde kankam bile gitrmiş hdpye vermiş hani vatan hainide görünmüyo değil ama bende şakayla karısık laf sokarım hep yinede seviyoz işte
Dağlara çıkanlar var ya hani işte onlar yüzünden hep bunlar
ben kurtler arasinda kaliyom bana merhaba dahi demiyorlar
İnsanlar ön yargılı ve ırkçı
o hdp pkk yüzünden adınız çıkmış bir kere malesef..
Kürtlerden çoğu hdpli diye. Tabi yine arada iyileri çıkıyor nadirde olsa.
yok dışlanmıyosuz kimdedi onu bizim ailede pilot-dr. dekan-başbakanda çıkardık böyle bişey görmedim ben
Dışlaniyorlar mı belediyeden tut resmi gayri resmi kamuda özel sektörde her yerde kürt yok mu dislansa böyle olur mu sence?
bizi birbirimize kırdırmak istiyorlar.
Kurtlerin iyiside var ama cogu vatan haini.
Çünkü onlar beyin hücreleri zayıf olup. Kendi ırkını üstün gören, kendilerini de seni de Allah'ın yarattığını unutan geri zekalılar.
benim imanım kuvvetlidir çok şükür.
Allaha şirk koşmak ta ne demek tövbe tövbe
İnsanlar irkci!
aynen öyle.
üzülme üstünlük takvadadır
cahil insanların yaptığı bişey ırkçılık
Hangi derin tarih bilgisi pardon? Sen derin bir tarih bilgisine sahipsen söyle bakalım hangi ırk daha üstünmüş kanıtla bunu. Birde bir halttan anlıyormuş gibi konuşuyorsunuz ya komiksiniz. Üstünlük ancak TAKVAdadır. @nutshell_
Cahilliğini bu yazdıklarınla kanıtladın daha ne yazsan kurtarmaz artık hahah :D Türkler üstünmüş aç bir veda hutbesini oku bari. Tarih bilen insan ırkçıdır diye birşey demedim benim yazdığımı bana savunuyorsun ben gerçek tarih bilen ırkçı olamaz diyorum zaten canım. Ve mal mısın gibi kelimeler kullanarak da kültür seviyeni de kanıtladın daha fazla konuşma :D @nutshell_
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar