İnsanlara çok itici geliyorum ve ailem dışında kimsenin beni sevmediğini hissediyorum. kendimi değiştirmem gerekiyor, bunu nasıl yapabilirim?

uzun zamandır insanların benden hoşlanmadığını hep uzak durmaya çalıştıklarını hissediyorum. ama bunun dışarıdan soğuk görünmemden de kaynaklı olmadığını düşünüyorum.çünkü başta görüşüp konuştuğum insanlar sonradan mesafe koyuyorlar ya da sosyal medyadan tanıdığım insanlarla yüzyüze görüştüğümde benden soğuyorlar. kesinlikle kimseye bir zararım olmaz kötü niyetli biri olduğumu da düşünmüyorum ama öz eleştiri yaptığımda vardığım bazı sonuçlar var. mesela sıkıcı biri olduğumu farkettim, konuşacak konu bulamam çoğu zaman, bir muhabbet olduğunda da onu ilerletemem hemen konu kapanır. biraz da sinirli ve çabuk parlayan biriyim bazen kırıcı olabiliyorum. bu özelliklerimi değiştirmek istiyorum. daha sakin ve daha konuşkan daha hazır cevap ve eğlenceli biri olmayı çok isterdim. bunun yolu da sanırım daha çok insanlarla diyolog kurmak.. bunu da ben ne kadar istesem de karşı taraf istemediğinden bir kısır döngü ortaya çıkıyor. sizce bunu nasıl kırabilir kendimi nasıl değiştirebilirim?
İnsanlara çok itici geliyorum ve ailem dışında kimsenin beni sevmediğini hissediyorum. kendimi değiştirmem gerekiyor, bunu nasıl yapabilirim?