Evet ateistim. Evet Tanrı'ya inanmıyorum. Ama ben hastalıklı birisi değilim. Adam öldürmüyorum, kedi kesmiyorum, hiçkimseye bir kötülük yapmıyorum. Sadece sizin inandığınız Tanrı'ya ben inanmıyorum. Ateist olduğum için sürekli dışlanıyorum. Ebeveynlerimin gözünde hayırsız evlat gibiyim. Akrabalarım ve diğer insanlar bana hastalıklıymışım gibi davranıyor. Ama ben kötü biri değilim ki... Kimseye zarar vermedim şimdiye kadar. Artık bıktım. Böyle yaşamaktan. Sizce ben de herkes gibi özgür olmayı hak etmiyor muyum? Bana gösterilen tepkiye rağmen kendi hayatımı mı kurayım yoksa hayatıma bir son mu vereyim? Siz benim yerimde olsanız ne yapardınız?
Cevabın nedir?
Kişilik & Karakter konusunda 602 cevap paylaştı. https://i.hizliresim.com/VVYrVj.jpg
https://i.hizliresim.com/vE4jEr.jpg
https://i.hizliresim.com/rQ9OQP.jpg
https://i.hizliresim.com/7kv6kl.jpg
En yakın arkadaşımla 2013'te eski telefonumda geçen konuşma.. 2 3 gün önce eski mesajlarımı incelerken rastladım..
Sorgulamak / sorgulatmak iyidir..
Ateistsin ve tepki alıyorsun.. Bu çok normal.. Ülkemizin %90'ı Tatlı Su Müslümanı..
Yinede sevinmemiz gerekir.. Daha beter olabilirlerdi..
Bende küçükken sorgulamaya başladım..
Ailemle tartışırım.. Babamla tartışırım din konusunu.. Annemi din üzerinden eleştiririm.. İnançları o kadar zayıf ki aslında..
Sorgusuz sualsiz inanıyorlar sadece.. Benim ailem bana çok saygılı.. Evlatlıktan reddedilen/namaz kılmadığı için dövülenler var..
Sana tavsiyem insanları * et. Yalnızlık iyidir..
Kimseyi umursama.. Dışlasınlar. O kadar da önemli olmasınlar..16 Yorumla
Soran+1 yılBen de tıp kazanmak için çalışıyorum
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim destek oldugun için
En İyi Cevaplar
Merhabalar,
Öncelikle gerçek Müslüman düşüncesine göre, herkese saygı ve sevgiyle karşılaşılması gerektiği söylenir ancak ben çoğu Müslümanın bu şekilde davrandığını düşünmüyorum.
''İnsana insan olduğu için değer verin.'' sözüne de pek inanamıyorum. Çünkü ölündüğü zaman bile insanları dinine göre ayıracak bir dinin mensupları da bundan farklı düşünmeyeceklerdir.
Ebeveynlerin, arkadaşların, senin bu düşüncenden haberdar olan herkes sana kötü gözle bakabilir. Onların kendisinden büyük biri olarak gördüğü tanrılarını tanımadığının farkına var. Onlara düşüncelerini açıklayabilirsin, kendi düşüncelerine belirli bir saldırı düzenlemeden. Seni anlamayacaklardır belki de daha kötü göreceklerdir. Ancak bunu yapmalısın, nedenlerini anlatmalısın ve kararlı olmalısın.
Tepkiyse tepki...
Yaşamaya devam et, hedeflerine odaklan ve seni sevenlerle ol.
Sevgilerimle,
Riddle.00 Yorumla
+1 yılherkes yaptığı şeylerden sorumludur. Madem sen tepki göreceğini bildiğin halde ateistliği seçiyorsun o zaman diğer insanların sana olan tutumlarına da bir şey diyemezsin. Bütün insanların davranışlarının bir bedeli vardır. Müslüman ülkede yaşayıpta kimse buna bir şey demesin diyemezsin. Hiçkimsenin sana karışıp laf söylemesini istemiyorsan pılını pırtını topla yerleş yabancı bir ülkedeki herhangi bir şehre. Kimsede inançsızların "düşünce özgürlüüğü istiyoruz, neden ateistlere böyle davranıyorsunuz" zırvalamasını çekmek zorunda kalmaz. Hem siz kurtulun hem de biz. İslamın güzelliğini o kadar anlatsak bile kafanız almıyor nasıl olsa.
02 Yorumla- +1 yıl
Müslüman ülkede değiliz dayı
- 1 yıl
Bu üslupla ne güzel anlatıyorsun dinini... Bravo
+1 yılbizim dinimizce Allah'a inanmayan biriyle arkadaş olmamız dahi günah ama dinimiz bize bu insanları dışlayın demiyor hayatınızdan çıkarın yalnızca diyor ve ailenin sana yaklaşımı çok yanlış olmuş eğer sana daha yumuşak yaklaşsalardı belki inanırdın mantıklı gelirdi bu sana ama sen ne olursa olsun asla ailenle barışmak için inanma içinden geliyorsa inan ve eminim bir gün inanacaksın intihar etmeyi falan da unut!!! hayat sana verilmiş bir ödül öldükten sonra ne olacak? yok olacağına inanıyorsun belki e tamam yok oldun diyelim sana verilmiş olan yaşama fırsatını boşa harcayacaksın başarısızlık senin alternatiflerine girmemeli :)
01 Yorumla- +1 yıl
Ateist deist kisilerler konusmak arkadaslik etmek gunah degildit sadece inanci zedeleyebilecegi icin tavsiye edilmez
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
27
Cevap
57Cevap
Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı. Sünni Müslüman olduğum halde, sünni Müslümanların haricindekilere inanç özgürlüğü tanınmaması beni de rahatsız ediyor..
İnsanlar o kadar taş kafalı ki, "hurafeleri" bile reddetsem tepki alıyorum..
O hurafeleri burada saysam (putlaştırılmış bazı nesneler) eminim birçok yobaz tepki gösterir..
Hayatına son vermeyi falan unut.. Yaşamak kadar güzel bir şey yok..
Tek yapman gereken ateist olduğunu fazla belli etmemek..
Dini konuları konuşmaktan mümkün olduğu kadar kaçınmalısın.. En azından toplumumuzda inanç özgürlüğü yeterince oluşana kadar..20 YorumlaBeyni hastalıklı insanların seni hasta olarak görmesi doğal. Onlara göre sadece kendilerinden olan doğru. Deist ve ataist olan arkadaşlarımı daha çok seviyorum. En azından düşünüp din ve tanrı gibi kavramları ret edebilmiş cesaretli insanlar (tanrıyı ret edebilmek cesaret ister. basit insanlar yapamaz) ve inançlılara göre inançsızlar daha insancıl olduğu bir gerçek. Ataist olan steve jops'un 10.000 afrikalıyı doyurup açlıktan kurtarıp mal varlığının çoğunu bağışladığını biliyoruz. Sen takma ve kabul dileceğin insanlarla muhattap ol :)
10 Yorumla
+1 yılToplum olarak genelde Farklı olandan Korkar veya Sevmeme huyumuz herzman vardır.. ben Ailemden Gizledim Sureklı dıslanacagımı bıldıgım ıcın. 15 yasından bu yana nasıl sakladım bılemıyorum gercı ama saklamayı basardım. bunun dısında dısarıda kesınlıkle Ateiti demedım. konusamacayacak ınsanlarla laf dalasına gıtmedım. gırmek durumunda oldugum yerde Sadece bilgimi konusturdum yetersı oldugum veya tartısmaın tehtıtkar veya tekrar eden benzerı sorulara dondugunde tartısmayı kestım.
daha bı ton soylenecek soz var Atest olarak yasabılmek ıcın. burası yetersız kalır.13 Yorumla
Soran+1 yılBen 15 yasimdan bu yadima kadar sakladim
- +1 yıl
:) ne mutlu Sana
- +1 yıl
Galiba artık saklamamalıyız, biz sakladıkça kendimiz gibi düşünen insanları fark edemiyoruz ve kendimizi yalnız hissediyoruz. Bilinçli insanların sayısının arttığının farkına varamıyoruz. Artık yazalım çizelim, ses çıkartalım, ne dersiniz?
+1 yılUmursama bile kendi kör dünyalarında yaşayıp günlerini öldürmeye devam etsinler. Şu bir gerçek ki sen onların bakış açısını anlayabilirsin ama onlar anlayamaz , anlasalardı zaten bir dini inanca bağlı kalmazlardı , kendi seviyende insanlarla arkadaşlık kur derim. Senin tek bir suçun var o da koşulsuz şartsız inanmak yerine sorgulamak ve gerçekleri öğrenmek :)
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılYaşadığın ortama bağlı ama ülkede yaşanacak yerlerin %80inde bu tepkiyi alırsın onun için yapabileceğimiz bir şey yok şuanlık.. Yaşama demiyorum tabi ki en güzelini yaşa, en doğrusunu yaşa insanlara iyinin, güzelin tanrılarla alakası olmadığını göster.. Hatta başarılı ol, en başarılısından ol aklın zekanın da tanrıyla alakası olmadığını göster. İntihar şu an düşüneceğin son şey olmalı, zaten ateistti kafadan sorunları vardı intihar etti dedirtmemek için yaşamalısın ve göstermelisin insanlara her şeyin din olmadığını...
Yıllardır ateist olan biri olarak "Daha iyi anlayışlı ve daha "insan" bir toplum içinde yaşaman dileklerimle " diyerek de bitiriyorum sözlerimi..
Sakin ol, kendine iyi bak :)00 Yorumlasenin inancın sana olduğu gibi ,
benim inancım da seni ötekileştirmemi yani sana yakın olmamamı , senin le arkadaş olmamamı emrediyor !
sen nasıl ki , inanmadığın gibi yaşamaya çalışıyorsan ,
bende inandığım gibi , yani Şehadet etmeyenleri kabul etmem , edinmem !
İslamı yaşadığını ya da bildiğini iddia edip de , hoşgörü adı altında ( ateist ) kişilerle dostluk, arkadaşlık ya da onları anladığını iddia eden kimseler büyük yanılgıdadır !
dedim ya , senin inanmayışın sana
benim inancım bana
ikimizde öğretilerini yaşıyoruz00 Yorumla
+1 yılHayır kardeş sakın hayatına son verme. Tamam inanmıyorsun ama ozaman bir düşün. Sen niye varsın? Nerden geldik biz ? Niye doğuyoruz? Niye ölüyorız? bir açıklaması bir nedeni olmalı bunlatın ve BİR YARATICI olması lazım değil mi? Durduk yere mi oluştu dünya? Tamam oluştu diyelim tövbe haşa.. e devamlı çevrendr gördüğün değişimler.. annenin bananın yaşlanması hastalıklar veya çevrendr gördüğün nimetler.. güzellikler .. kalp atışların her uyudugunda seni tekrar sabaha ulaştıran Rabbin değil de kimdir sence? Dünyaya yalnızca Allaha kulluk etek için geldik. RABBİM GÜNAHLARIMIZI AFFETSİN KARDEŞ. RABBİM DENİ HİDAYETE ERDİRSİN İNŞALLAH VE ŞUNU UNUTMA NAMAZ KILMAK BAŞINI SECDEYE KOYMAK ÖYLE BÜYÜK BİR NİMET Kİ İNAN İÇİNDEKİ BÜTÜN SIKINTILAR GÜNAHLAR EĞİLİNCE YERE DÖKÜLÜYOR GİBİ OLUYOR RABBİM HERKESE NASİP ETSİN İNŞALLAH AHiRETTE DE HERKESE CENNET NASİP EYLESİN..
00 Yorumla
+1 yılBir vakit namaza geç kaldığı için kılmayan ve sabahtan aksama kadar kılan bir neslin torunlarına bak harbi yazık su ateistleri bir türlü anlamıyorum yüzlercesiyle tartısmaya girmisimdir ve hiçbiri bana cevap veremedi ama yinede ben ateistim diyolar gerçekten yazık
00 YorumlaKeşke biraz Hz. Ali gibi davransanız. Hikayeyi tam hatırlamıyorum ama anlayacağın şekilde anlatayım,
Hz. Ali de inanmıyordu ama ahireti öğrendiği vakit bilmem ne adama "ya gerçekten ahiret varsa? O zaman ben değil sen yanarsın" diyerek tedbirini almış, islama uygun yaşamış.
Peki hiç düşündün mü, ya ahiret varsa? Her şey için bir gün geç olmayacak mı?00 Yorumla
+1 yılKardesim bak yol yakinken bu dusunceden kurtul git iman sagibi bir insanla konus bak bizim dinimizde zorlama yokdur git konus bakdin ikna edemiyolar basar gidersin biyere kendi hayatini kurarsin intihar fikrini cikar kafandan gencecik bir insansin neden hayatina son veresin ki
01 Yorumla- +1 yıl
blöf yapıyor elini kestirince bayılan insanlar bunlar ne intiharı
En sevdiğim arkadaşım ateist ve çoğu müslümandan daha müslüman gibi iyimser. Sizin tek farkınız detaylara girip Allah'a inancınızı yitirmeniz oysa Müslümanlık görmeden duymadan hissetmektir. Milletin fikrini önemseme çünkü gün geçtikçe Müslüman sayısı azalıyor ve Müslümanlar yalnızlaşıyor siz değil :((
00 Yorumla
+1 yılSenin böyle hissetmene neden olanlar hastalıklı, sen gayet doğal şekilde sorguluyorsun. Din de bir yere kadar sorgulamana izin veriyor tanrının nasıl oluştuğunu soramıyorsun mesela. Cidden varlık amacımız cennete gidip sonsuz bir mutluluk mu istemek olmalı, varlık amacımız bu kadar basit mi olmalı?
00 YorumlaKesinlikle önemsenecek bir durum değil. bu senin özgür ve hür iraden. Dinde zorlama yoktur. Allah'a inanmıyorsun diye kötü insanlar kategorisine girdiren insanlar tümüyle Cahil insanlardır. buna ailende dahil. Dediğim gibi bu senin hür iraden. Buna karar verecek yaştasın artık.
00 Yorumla
+1 yılateist olduğunu söyleme... türkiyedeki insanlar kültürsüz ve anlayışsız... kendi içinde yaşa ateistliğini... evleneceğin adama da söyleme ama tabi namaz falan da kılma sonuçta kimse sana istemediğin birşeyi yaptıramaz. sanki müslümanmışsın da ama görevlerini yerine getirmeyen tembel bir müslümanmışsın gibi davran ben öyle yapacam artıkinsanlara doğruları anlatmaktan bıktım usandım
23 Yorumla- +1 yıl
👏👏harikasın
- +1 yıl
sana destek vermek için burdayım ne zaman istersen. onlar bizi dışlarsa biz birbirimize tutunuruz :)
- +1 yıl
neymiş koçum doğrular
Bu senin görüşün senin kararin tamam tabiki aileni ilgilendirir eleştirirler ama onlarin da bu konuya alismalarina zaman tani. Ailen belki cok musluman bir aile olabilir bilmiyorum yoksa bu tepki bu kiyasla cok fazla. Sen kafani esip ben ateist olucam demedin herhalde.. zaten ateistsin bu evrenden baska biseye inanmiyorsun ee ne diye hayatina son vereceksin ki? Sacmalama lutfen kendine gel, hayatını yaşa
00 Yorumla
+1 yılKimseyi dinleme kimse karışamaz yargılayamaz, bırak onlar cahillik leriyle kalsın.. Sıkma sen canını onlara de ki masallar a inanmıyorz saçma geliyor diyosunuz yaratıcının kitap gönderdiğine mi inanıyorsunuz de 😅😅 ya tabi öyle deme de hani kendini bu kadar aciz de görme bırakın yanlış sa benim yanlışım de
00 YorumlaSon satırlar biraz ergen işi. Herkesin dini kendine, inanmıyorsan inananlarla tartışmaya gitmeyeceksin ve bu konuyu açmayacaksın. Eğer "Ben ateistim farklıyım, farkıma varın takılın l*n benle !" diye düşünüyorsan hayatına son vermen en hayırlısı tabi. Bende çoğu şeye inanmam, ailem dininde namazında ama nedense hiç senin gibi tartışmalarımız olmadı. Sen önce kendi içindeki çelişkileri hallet gerisi gelir dostum..
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılsakın son vermek saçmalama yaa ! ateist olabilirsin tamam ama bizim dinimizde özgürlük var bu senin kararın.. ailen için de zor olsa gerek hem de çok zor :( yani ailene de çoook hak veriyorum :( ama madem bunalımdasın kendine yeni bir hayat kur... ama intihar etme.. evet belki inanmıyorsun ama intihar iyi değil... belki birgün birgün neyse yaa boşver.
00 YorumlaHer önüne gelene ateistim diyorsan bu konuda konuşuyorsen dışlanırsın.
Ben de Müslümanım fakat önüme gelene ben Müslümanım demiyorum ki! Herkes dinini içinde yaşamalı.11 Yorumla
Soran+1 yılBir kötü INSAN yüzünden herkes Artik herseyi biliyor
Gizli Üye(30-35)+1 yılCanım kendini yıpratacak üzecek hiçbir şey yok. Benim de yok çevremde dostum arkadaşım. Ailem sen anne olsan senin yetiştirdiğin çocuktan ne olacak diyor bana sırf inanmıyorum diye. Bunlara takılma. Hadi çoğumuzun anne baba cahil okumamış etmemiş bilmiyor. Ya okuyup da hala böyle davrananlara ne demeli.. Kafan attığında yaz dertleşiriz kimsenin seni takdir etmesine ihtiyacın yok :)
01 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim destek oldugun için
+1 yılHayat inanarak değil; bilerek, öğrenerek ve sorgulayarak ilerler.. Bilmek modernliğin sonucudur - inanmak ise cehaletin sonucudur. Bilmek zorundayız, biz bilinçli bir canlıyız, tavşan değiliz, martı da değiliz. Bu canlıların hayata dair bir fikirleri yok... İnsanların binlerce yıldır fikirleri var... Bu bilgiler ışığında objektif bir bakış ile bir konuya inanmak mı istersiniz yoksa o konuyu bilmek mi istersiniz?
00 Yorumlaİnsanların görüşlerini boş ver sana bu konuda çok derin araştırmalar yapmanı öneriyorum özellikle felsefe kitaplarının çoğunu oku, bizde müslümanlık anne babadan geçtiği için anlamı bilinmiyor ve irdelenmiyor sen bunu aşmışsın şimdi önünde daha zor bir aşama mevcut yaşını bilmiyorum 25 yaşlarında beni anlarsın.
00 YorumlaMalesef ülkenin cogunlugunu yobazlar ve ırkcılar olusturuyor..
Yapilan ayrimlara ragmen onlara karsi direnmek en güzeli..
Hayatına son vermeyi falan aklindan silmelisin..00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 669 cevap paylaştı. Biz bu tur seyleri asamamis ve hicbir zaman da asamayacak bir toplumuz. Avrupa'da Amerika'da boyle seyler goremezsin. Asla umursama, birileri seni sevecek diye de ozgur iradenle aldigin kararlardan vazgecme sakin.
00 Yorumla
+1 yılaslında yapman gereken rengini belli eden insanlardan uzak durman.. insanların aptal insanların çokluğu düşüncelerini normal yapmaz... hayatına ve düşüncelerine sahip çık.
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı. anasını satim internet çıktı dinden imandan çıktılar. internet olmasa elin bebesi nerden bilecek ateistliği.
31 YorumlaMüslümanlık hoşgörü dini olmasına rağmen günümüz müslümanlığı yobazlık ilkellik seklinde yaşanıyor o yüzden ne desem boş o çevreden çok daha aklı salim dünyaya geniş bakan insanlarla ol
00 YorumlaBende almanyada Müslümanım diye dışlanıyorum bacim boşver :) herkes ne ederse kendine kimseyi ilgilendirmez.
10 YorumlaKimseye hiç bir şey açıklamazdım. Açık açık söylersin toplumdan dışlanırsın. Toplum zaten dini konusunda hep aynı revolüsyon yapmaya gerek yok.
00 YorumlaAteistler böyle seyleri gereginden fazla umursamamali, bu sebepten hayatina son vermeyi hic düsünmemeli.
00 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı.
+1 yılIste bu yaptiklari cok yanlis.. inanmayabilirsin ve sana katilmak zorunda deiller ama seni oldugun gibi kabul etseler ölceklermi sanki..
00 Yorumla
+1 yılSenin yerindeyim zaten bende bir ateistim ve duşuncelerime saygı gostermeyenleri hayatımdan çıkardım. Çok az insanla görüşüyorum ve böle olması daha iyi oldu. Aile konusunda da kulaklarını tıkamayı öğrenmelisin maalesef o konuda yapcak başka bişi yok
00 Yorumla
+1 yılBuradaki insanlar yeterli IQ'ya sahip değil anlamak için
elini yormasaydın03 Yorumla
Soran+1 yılAmafyardıma ihtiyacım var
- +1 yıl
vintagegirl aşksın sen cansın sen uykusuzluğum dalgınlığım hep bu yüzden <3<3
+1 yılBunu sürekli dile getirme her yerde yani dini inancını kimseye açıklamak zorunda değilsin madem bu konuda rahatsız oluyorsun o zaman dini inancını açıklama
00 Yorumla
+1 yılÖzgür olabilirsin ama Müslüman bir ülkede kalkıp ateistim dersen geneli yargılar, dışlar, küçümser ve bunlardan hiç kimse zarar görmez sen zarar görürsün.
00 Yorumla
+1 yılKimseye ateistim deme arkadaş. Bizim toplum aykırı fikirlere açık değil, ancak bunu bile bile her yerde ben ateistim dersen tepkiye de alışmak zorundasın. Ateist bir kişi neden ateistim der ki?
07 Yorumla- +1 yıl
Neden demesin? müslüman her yerde müslümanlığını gözümüze sokuyor?
- +1 yıl
Bizim toplum farklılıklara açık değil o nedenle söylemesin dedim anlama sorunun mu var @miraolympios
2. olarak eğer bir ateist gerçek bir ateist ise ben ateistim demez, çünkü o mantığa göre olmayan bir şeye mensup oldugunu söylemek, ben asgjksla'yim demekten bir farkı yoktur. Demek istediğimi anlamadığını umuyorum aksi halde ateizm'i içselleştirememişsin demektir. Eğer her yerde ateistim diyorsa bu onun ateist değil, anti-teist oldugunu gösterir. - +1 yıl
Anladığını umuyorum olacaktı*
- +1 yıl
Arkadaşım sen ateizmi önüne çıkan her şeyin varlığını reddediyor mu sanıyorsun anlamadım ki. Senin dediğin nihilizm. Ayrıca bir insan dine veya dine mensup olanlara saldıramadığı, bir kin beslemediği, nefret etmediği sürece anti-deist olmaz.
- +1 yıl
Ateizm senin mantığına göre tanrının olduguna inanmamak ve olmadıgını söyledigin bir şey için ben şuyum demek anlamsız. Yani birisi x var ve ben x'im diyorsa sen de her yerde ben x'in olduguna inanmıyorum ve ben a-x'im diyorsun. Yani olmadıgına inandıgın bir şey için ben şuyum demenin bir anlamı yok.
Ha bir de, ateizm aslında tanrının olduguna inanmamak degil, tanrının olmadıgına inanmaktır. Nasıl ki var oldugu kanıtlanamıyorsa olmadıgı da kanıtlanamadıgı için teizm bir inanç oldugu gibi a-teizm de bir inançtır.
Ateizm'i ateist kişilerden daha iyi biliyor olmak ne garip bir durum. Daha demek hala istediklerimi anlayamıyorsan boşver takıl sen. @miraolympios - +1 yıl
Canım ben bir felsefe öğrencisiyim inan senin gibi bir kafa görmedim. Ateizm öncelikle bir inanç türü değildir düşünce akımıdır. Yani ateizm sanıldığı gibi bir kavramın karşıtı değildir. Teizmin karşılığı ateizm değil anti-teizmdir. Yani ateizm hiçbir şey ile karşılaştırılamaz. Ama gerçekten mantığın beynimi yaktı geçti yani :D Neyse tartışmaya girmek veya uzatmak istemiyorum. Sen daha iyi bildiğini savunarak dolaşmaya devam et ortalıklarda..
- +1 yıl
Felsefe öğrencisiyim diyerek tartışmada üste çıktığını mı sanıyorsun? Hala söylediklerimi anlamadan yorum yazıyorsun. Ateizm'in sanılanın aksine bir düşünce akımı değil de bir inanç oldugunu göstermeye çalıştım ki olmadığı kanıtlanamayan bir şeyi savunmak inançtan başka bir şey değildir. Ha, hala aksini savunuyorsan boşuna okuyorsun.
Kimse seni dışlayamaz. Müslümanlara. diğer insanlara saygın varsa bazıları gibi saçmalık demiyorsan buna hakları yok
00 Yorumla
+1 yılbende inanamıyorum bir türlü ne anlatsalar saçma geliyor:D
11 Yorumla
Soran+1 yılAyni durumdayiz
Kişilik & Karakter konusunda 7,3b cevap paylaştı. Yakınsan bana gel.. Arada kahve içer dertleşiriz. Belki iyi gelir bu sana.
00 YorumlaKimsenin ne dediğini umursama onlara göre değil kendin için yasa kimene inanip inanmamandan
00 Yorumla
+1 yılhayatına son vermek mi? saçmalık. onun yerine cahilliklerine ver
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 1,2b cevap paylaştı. ben inanmıyorum gerçekten inanmadığına
amacın tepki çekmek farklı gözükmek
gerçekten inanmıyor olsaydın söz konusu bile olmazdı burada01 Yorumla
Soran+1 yılInaniyor olsaydim bu kadar dislanmaya dayanamazdim
+1 yılHerkesin hayatına kimse karışamaz burası hür bir ülke. ^^
00 YorumlaNeden inanmıyosun peki sebeb ne siz ölümsü zmüsünüz ?
00 Yorumlabende ateisttim gizli olmam olmuyorum , dışlansamda canları cehennemee :)
00 Yorumla
+1 yılDışlayanlar hata etse de sen de bu hatandan dönmesende dünya yine dönecek herkesin ettiği bir gün sorulacak unutma :)
00 YorumlaOlaya öyle bakma
İnancımız gereği sizi sevmememiz gerek sen de müslümanları anla...
Fakat altını ciziyorum bu size hakaret ya da satasmayi caizdir demedim00 Yorumla
+1 yıldini inancin olmaya bilir saygi duyarim dislayamam sonucta Allahin yarattigi kullariz dimi 😃
02 Yorumla- +1 yıl
Ne biliyosun 😁
- +1 yıl
hangi konuda
+1 yılya olduğun gibi görün ya da göründüğün gibi ol.. Sen göründüğün gibi yaşa bence ama şunu unutma her ataist bir gün müslüman olacak..
00 Yorumla
+1 yılMilletin fikrini önemseme en yakın arkadaşım deist önyargıların canı cehenneme
00 YorumlaSenin hayatın, senin tercihin. Kimsenin karışmaya hakkı yok.
00 YorumlaAteistliğini söylemeseydin keşke. Bu toplum böyle. Sözde Müslümanlık saygı gösterirdi.
00 YorumlaKim dışlıyor kuzum seni yanlış kişilerle muhatap olmuşun qnq
00 YorumlaBende seninle aynı duyguları yaşıyorum mesaj atar mısın bana?
00 Yorumla
+1 yılBen dislamiyorum kardesim olabilir tanriya inanmamis olabilirsn
00 Yorumla
+1 yılHerkesin kendi inancı kendine kimsenin karısmaması Lazım tabi onlar uzak durmak istiyosa onların kararı bence.
00 YorumlaAllahın varlığından süphe edenin aklından süphe ederim.
Seytan bile ateist değil siz neyin kafasını yaşıyorsunuz bilmiyorum.
Aman neyse.18 Yorumla- +1 yıl
Hı hı peki
- +1 yıl
Seytan Allahın varlığına ve birligine itaat eden bir melekti.
Ne zamanki ademoģlu yaratıldı kıskancliktan karsi geldi ve simdi o bu halde.
Lanetlendi..
Sizde lanetlenmek istiyorsaniz buyurun devam edin..
"Allah o şeytana lanet etmiştir. kim allah'ı bırakıp da şeytanı yandaş edinirse açık bir hüsrana kesinlikle yuvarlanmış olacaktır. şeytan, onlara söz verir, ümit verip hayal kurdurur, anlamını bilmeden okumaya iter. ama o, onlara bir aldanıştan başka hiçbir şey vaat etmez." nisa 118-120 - +1 yıl
"Hani biz meleklere, “Âdem için saygı ile eğilin” demiştik de İblis’ten başka hepsi saygı ile eğilmişlerdi. İblis ise cinlerdendi de Rabbinin emri dışına çıktı. Şimdi siz, beni bırakıp da İblis’i ve neslini, kendinize dostlar mı ediniyorsunuz? Hâlbuki onlar sizin için birer düşmandırlar. Bu, zalimler için ne kötü bir bedeldir!
- +1 yıl
şeytan meleklerden mi yoksa cinlerden mi? bir ayette geçiypsu sanırım ben atrşten yaratıldım, etten kemikten yaratılan insandan üstünüm diyodu sanırım, meleklerse benim bildigim nurdan yaratılmış varlıklardır
Soran+1 yılŞeytan yok! İnsanlar kendi suçlarını üzerlerinden atmak için şeytan karakterini yarattılar.
herkesi boşver, sen sen ol, zamanı geldiğinde ölecek olan sensiz, seslere aldırma.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılO seninle ve tanrı'n arasında ki bişey karışmak bana düşmez. Uyarimi yapar gecerim
00 Yorumlabukadar çok inana varken inanmamana sebep?
02 Yorumla
Soran+1 yılBircok sebeblerim var
- Devamını Gör (24)
Devamını Gör(69)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri