+1 yılAhahahaha bencede bak bu Mars'ta ki kısım çok dogru 😂 ben hayatımda ciddi manada 3 sevgiliminde Hesabını ödemişligim var kalabalıksak arkadaşlar varsa kırıştıgımızı bilirim ki sonuçta biri senin yediğini ödemek zorunda degil. Babamdan başkasına ödetmem normalde, ama benimde hesabımı ödeyenler olmadı degil. Yemin ediyorum çıkarıp koyacakken trip atıp kalkan neden koydun diyip Ayrılan erkek gördüm peki bunlar neden var?
Soruyorum ben sevgilimle yemek yedikten sonra hesabı ödiyecekken neden ödemeye kalktın diye ayrılmıştı. Neymiş erkekmiş gururu varmış, ben onu ezmişim insanlar bize bakmış. Halbuki ne bakması kimi ilgilendirir ki, toplumda insanlar bu şekilde görmüş yapacak bişey yok erkek hesap ödüyorsa o erkek evlenilecek erkek tamamdır diyor kızlar sebebide kızların %70 evlenme meraklısı sırf bu yüzden garantisi olmaya çalışıyorlar.
Daha dün ya evlilik programında evleneceksen gelde kız oglanı nasıl ezdi, parası yokmuş yemek yemege çıkarmış ben bunu kabul edemem Seda hanım flan, benim arkadasım ödedi dedi. Seda sayan ne kadar anlatıysada anlamadı.
Ya ben öyle bir kızım ki sadece söylemek için söylemiyorum utanmam bundanda sevdigim erkek istanbuldaydı o zaman 17 yaşındaydık. Ve ikimizde öğrenciyiz gelmesini çok istiyordum. O otobüs parasını denkleştirdi ama geldiginde ne kalacak yer için parası nede gitmek için parası vardı. Ben kendim için biriktirdigim paradan verdim sırf onu görmek için. Kendimlede gurur duyuyorum kim ne derse desin sevgi karşılıklıdır... Paylaşacaksın!!!20 Yorumla
En İyi Cevaplar
Hesap konusunda genel geçer bir gurur durumu var erkeklerde anlayamasam da.. Bazı kızlar da bunu kullanıyor açıkçası. Şuraya gidelim, bunu yapalım şunu yiyelim, bunu içelim. Zıkkımın pekini ye be hatun. Adamın da darphanesi yok sonuçta.. Kendi parasıyla yapmadıklarını başkasının parasıyla düşüncesizce uygulayanlara şaşırıyorum. Sonra adam 2 . buluşma için niye aramadı? E adam para basıyo bekle azıcık..
Neyse sadede geliyim param olmadığında arkadaşlarımla bile buluşmaya çekinirim. Kimse benim yediğimi, içtiğimi ödemek zorunda değil. Umarım bu kızlarımız da erkekleri sponsor olarak görmek yerine, onların da paralarının bir sınırı olduğunu, sıkıntıya düşebileceklerini farkederler.3014 Yorumla- +1 yıl
İşte bütün anlatmak istediğimi tek cümlenle özetledin. Kendi parasıyla yapamadığını, karşısındaki erkeğin parasıyla yapmaya çalışan arkadaşlaraydı bütün söylenenler :) para konusunda erkeğe bağımlı gibi yaşamayı ilke edinmiş ve eşitliği savunup benide burada cimri ilan eden arkadaşlara bu söz yeterli olur heralde.
- +1 yıl
Bravo. bir bayan arkadaşım vardı yerdik içerdik (yedirir içiriridim). Daha bir gün eve giderken 3 tane bira istemesinmi , Almadım tabiki bir daha da görüşmedim. Cebimi korumak adına :)
- +1 yıl
l*n teşekkür ediyorum be hatun, ağzına sağlık... Şimdi benimle evlenir misin?
- +1 yıl
yhu dunyada senin gibi kiz kaldimi yahu. dunyanin. en cirkini bileolsan seninle wallahide billagide evlenilir. zaten evlisindir de.
- +1 yıl
@Ressam2776 güldürdün valla kız hayatına genel olarak sponsor arıyormuş."Al bunu da yolluk yaparsın" diyen biri lazımmış ona. İyi yapmışsın :))
- +1 yıl
Gözü tok olan kızlar da var elbet. Onlardan seçmeye çalışın evlenirken hatta bulunca kaçırmayın. Çünkü sevgiliyken böyle olan kızların evlenince istekleri hiç bitmez. Sizi de yer bitirir.
Onun ömrü bunları söylemekle:"Ayşe'nin kocası şunu almış" "Fatmalar şuraya tatile gitmiş" "her evlilik yıldönümünde çiçek getiriyorsun" Sizin de ömrünüz milletin kocasıyla sidik yarıştırmakla geçer. Afedersin ama doğru olan bu "sidik yarıştırmak - +1 yıl
Gözü tok olan kızlar da var elbet. Onlardan seçmeye çalışın evlenirken hatta bulunca kaçırmayın. Çünkü sevgiliyken böyle olan kızların evlenince istekleri hiç bitmez. Sizi de yer bitirir.
Onun ömrü bunları söylemekle:"Ayşe'nin kocası şunu almış" "Fatmalar şuraya tatile gitmiş" "her evlilik yıldönümünde çiçek getiriyorsun" Sizin de ömrünüz milletin kocasıyla sidik yarıştırmakla geçer. Afedersin ama doğru olan bu "sidik yarıştırmak" tam manasıyla.. @Kuzu_Kuzu @Boğaçhan34 @Caliskanmemur - +1 yıl
gozlemlerinizden ve tecrubelerinizden istifade etmek lazim. cok dogru soyluyosunuz. o iyi kizlari bulup kesfetmek ve omur boyu rahat ettirmek lazim
Para & Ekonomi konusunda 2b cevap paylaştı. Bazı kızlar hesabı beraber ödemek istiyor ama erkekler izin vermiyor.
Şahsen ben izin veririm , yarı yarıya öderiz.
hatta kim de para varsa o öderse daha iyi olur.
Mesela bu gün ben de para olur , ben öderim
Yarın onda para olur , o öder.
Eğer ben çok zengin birisi olsaydım , değil kızlara
Erkeklere bile hesap ödetmezdim. Kim de para varsa o ödesin , kız ya da erkek diye ayırmaya gerek yok.
Bak ben geçen Esro Erol un evlendirme programında gördüm , iki çift 15 gün boyunca
her gün dışarı çıkıyorlar , adam bütün hesapları ödüyor , ayrıldıktan sonra canlı yayında bütün hesapları ben ödedim diyor , kız mahçup duruma düşüyor. Hiç gerek yok bu işlere , aralar kötü olduktan sonra para kavgası çıkabilir.
Kadın erkek eşit ise hesaplar da eşittir.41 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
126Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılAile yapisida önemli anne calismiyor kuafor elbise hepsini baba parasiyla okuyor baba parasiyla anne canim su telefonu istedi tamam kizim baban aksam geldiginde sorarim. Arkads cevresinde a sevgilimle buraya gitik sunu yaptik. Boyle mentalite gormus biri kalkip sevgilisine anlayismi bekliycek. Ben hem okuyup hem calistigim icin aile icinde bile verilen harcligimin degeri anlatildigi icin anneninde para kazanip ev butcesine katkida bulundugunu gordugum icin para essegi aramadim hic. Ha erkek arkadasin lux bir yerde bulusma teklif ettiginde ora pahali derim ne gerek var oda ztn kendini belli eder. Bir gunde parkta sahil turluyalim dediginde aa ama sunu yapalim bunu yapalim demem. Maasim geldigindeyse sinemaya gidelim param geldi askimi ben davet etmek istiorum dedigimdeyse oda bunu anlar. Arkadas arkadasa ise ztn konusuruz oncdn durumu yoksa yeri gelmis bn odemisimdir yeti gelmis o yeri gelmis alman usulu. Insan duyarli olmali ve iletisim onemli. Ztn calisan benden daha cok para kazanan sevgilim varsa onun odemmesi de normal. Benim ogrenci oldgmu biliyor sonucda
Sartlar ve durumlar ayniysa dedigim gibi karsilikli12 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYani cocuklara örnek olmali ebeviyenler
- +1 yıl
Senin gibiler kaldimi ya.:)
Gizli Üye(30-35)+1 yılValla normal arkadaş ortamında bile karşıyım ben bu duruma. Kadın erkek eşitliğini savunuyoruz ama faaliyete gelince bu sadece sözde kalıyor. Yanlış bence, arkadaşlarla buluştuğumuzda bile kızlardan hiç kimse elini cebine atmıyor, ben oturduğum yerde rahatsız oluyorum. Birkaç kere çıkardım parayı o kadar büyük bir tepkiyle karşılaştım ki... Neymiş efendim hesabı erkek ödermiş. Sanki o beni beslemekten, eğlendirmekten sorumlu kişi. Saçma geliyor ama benim arkadaş çevremdekiler fazla takılıyor bu konuya, erkek arkadaşlarım bile tepki gösterdi, biz varken sen mi vereceksin parayı diye. Yani bence çok saçma, ben o buluşmayı hesabı onlara kitlemek için yapmıyorum ama onlar hesap ödemeye çok meraklı :D "Hesabı erkek öder"düşüncesini nasıl empoze ettiysek çok iyi benimsemişsiniz valla :D sonuç olarak herkesin hesabına kimse karışamaz, herkes yediğinin içtiğinin sıçtığının parasını kendi ödesin. Kimse bizim hesabımızı ödemek zorunda değil. Paran yoksa kır dizini otur evde, ona buna hesap ödetme.
22 Yorumla- +1 yıl
Helal olsu:)
Cevap sahibi+1 yıl:) :)
+1 yılKendinizi bir halt sanip 3un 5in hesabini yapiyorsunuz ya vay be ne maddiyatmis..
Kendinizi parasi sagilacak inek gibi goruyor olmanizda sikinti olmasin?
Kacinizin balya balya parasi var da yaninda manken gezdirip bilmis bilmis konusuyorsa..
Odemek istemiyorsaniz ya yemege cikarmazsiniz ya da yariya yariya odeyelim dersiniz olur biter ama neler yasamisiniz iste tuh.
Adam asgari ucret icin calisir vs ama gel gor ki kendisinin parasi icin yaninda kiz oldugunu dusunur komik..
Para veriyorsaniz arkadan soylenmeyin durust olun, ikiyuzlu degil.14 Yorumla- +1 yıl
Ama genelleme yapmisin ve hemen hemen herkes icin bu cumleleri kullandigini da guncellemisin.
- +1 yıl
Dogru yarasi olan gocunuyordur.
Insanlar kendini inek gibi goruyorsa demek ki..
Ne erkek ne kız. Kimseye hesap ödettirmem. Ha gerçi arada arkadaşlarımla tartışmıyor değiliz bu konuda ben ödeyeyim hayır ben vs.. diye. Ama arkadaşım ödediği zaman bir daha ki sefere ona ödettirmem.
Ne gereği var ileride haram falan eder...64 Yorumla
+1 yılBen kendi adıma konuşmak istiyorum hiçbir zaman sadece sevgilim bana yapsın ben hep ondan bekleyeyim kafasını yaşamadım ve eminim ki benim gibi birçok kız vardır. Bunun yetiştirilme biçimi ve aileden edinilen kültürle çok ilgili olduğunu düşünüyorum. Benim annem her zaman kızım biz sana yetecek kadar harçlık veriyoruz bizi kimseye mahcup etme, sen bir kız olarak güçlüsün ve kimseye ihtiyacın yok telkinleri ile büyüdüm ama bir kız düşün ki sadece evlilik için büyütülen, sanki tek çıkış yolu bir erkek gibi büyütülen. Erkeğin parasını yemeyi hak gibi gören kızlar var ve biliyoruz ki bazı erkekler de artık zengin eş bulma derdinde yani eş parası yeme. Bazı insanlar ise hala eski örf ve adetlerini değiştirmeden çağa ayak uyduramayan kesimden ve bu ayrım da maalesef bundan dolayı.
10 YorumlaErkekler izin veriyorsa odeyebiliyoruz. Nedendir bilmem gururlarina dokunuyor. Hesabi ben ödeyecegim diye yarış ati gibi kostugumu bilirim. Lavobaya gitme bahanesiyle ödediğimi bilirim. Para mevzusunu hic sevmem arkadaşlık ve sevgililikte. Varsa verir yoksa vermez yea bugün de sen öde diyeni de sevmem. Ben vermek istersem veririm oda öyle. Ama dedigim gibi erkekler bunu gurur yapıp ayrılınca burun cevirip anlatıyor. bir kere de hesabi "ya lütfen bugün benden bak kırılırim" dedrtmeden bana ödeten erkek görmedim. He 1 tane para isteyen tanidim. O nasıl bir şeydir ya. Ve acitasyonla yapiyorlar tiksindim resmen acidim yolladim ama tekrar istedi bir sure sonra bidaha öyle erkek gözüyle bakmadım. Bugüne kadar kimseden para istemis insan degilimdir. ayip seyler bunlar.
02 YorumlaSonradan görme kadın kızlar var yapamadıklarını başkalarının üzerinden gecinerek yapmak gibi. ne yemekmiş ya ne kadar alçaltıyo boyle insanlar kadınları.. kurunun yanında yaşta yanıyor iste. erkek arkadaşım dısarda yemek yiyelim derken ya gittiğimiz yerde en uygun fiyatlısını yerim ya bende cebimde ne varsa destek olurum ya da evimde ne varsa kendim hazırlarım menemen yesen nolacak sanki. ilişki yaşıosan sevgi ask olmalı ve karşındakini düşünmelisin. aksi takdirde yaşanılan ilişkide sıfat farklı olur gözümde..
00 YorumlaBenim bu aralar işler kötü çekim yok. Kız arkadaşım çalışıyor. Bana para da veriyor, arabayla gezdiğimizde benzin de alıyor, mesaj hakkı da yapıyor. Bunlar kişisel olaylar.. O para yiyenlerde kız benimki de kız. Para yediren erkeklere bir çift lafım var;arkadaşım para kolay kazanılmıyor. Eğer seni görmek istiyorsa o arasın paran olmayabilir o ödesin, zaten anlayışlı insan değilse vur tekmeyi korkma. Zaten korktuğunuz için eziliyorsunuz. Hatun milleti arı gibidir. Korkunun kokusunu alır. Sen korktuğunu belli edersen üstüne gelir. Merak etme her zaman sana değer veren birileri çıkar ;) Yalnızlık ALLAH'a mahsus derler. Herkese İyi günler :)
00 Yorumla
+1 yılarkadaşlarımla da sevgilimle de hep bu yüzden defalarca tartışmışlığımız vardır... bana kendimi kötü hissettiriyo bu.. hem benim için hem de karşı araf için kötü hissettiriyo... yani ben kendi ayaklarım üzerinde durabilen bir insanım birilerinin benim için elini cebine atmasını kaldıramıyorum pek.. karşımdaki için düşünürsek de evet erkek için gurur meselesi haline geliyo anlıyorum.. ama imkanı var mı yok mu... kimileri gurur eder de yanındaki kızın elini cebine attırmaz ama belkide kendi cebindeki son parasıyla gururunu ayakta tutmaya çalışır... oysaki kızlar için bu gurur meselesi değildir.. daha doğrusu benim için değildir... bazı kızlar bunun lafını eder evet ama bence hiç doğru değil... neyseki sevgilimle bu sorunu aştık sonunda... yani cebimizde ne varsa ikimizindir yoksa da ikimizin yoktur.. :)
01 Yorumla- +1 yıl
benim dokunuyo işte... bana ait bir hesabı başkasının ödemesi benim zoruma gidiyo... o yüzden kolay kolay müsade etmem..
herkes bünyesine göre kız bulsun madem...
Ben şahsen sevgilim çok para harcamasın diye gittiğim yerde sadece çay içiyorum anasını satim neden kızlar şöyle kızlar böyle. Görende bütün kızlarla çıkmış ilişkilerde master yapmış...
bir kere bayanın hesap ödemesi çok irite edici. Bünyene göre birini bulucaksın arkadaş sen kokoş süslü uçuk biriyle çıkarsan tabiki her türlü hesabı ödersin ( Ha bünyeni aşacak bir yere mi gidildi o zaman gidilmeden önce anlaşılır hesap kırışılır yani bu da senin o kızla arandaki ilişkinin seviyesiyle alakalı şekerim)23 Yorumla- +1 yıl
Cok iyi.
Ben birakmazdim baskasi benim icin odesin mesela. Kendimi kotu hissederim, ama baskalari icin ne olursa olsun alrim. Okuldan arkadasim hic yemek yemiyor butun gun ben gidip alirim biseyler, kiz erkekte fark etmiyor. Birinin karni acsa alican, vicdan sizliyor. Sevgili konulara gelincede, yinede ben odemek isterdim, karsimda ki insana dayanmak istemezdim cunku kendimi dusuk hissederdim. bir kizim diye herkese benim icin odemesini beklemem yani acindiriyor gibi o ne oyle? Cebimizde para varsa ortaya koyarim, insanlarla birlikte oder paylasmak daha guzel. Hic anlamiyorum boyle konulari yok sevgilim benim icin odedi/odemedi falan filan, ne anlami var? Ode gitsin para paradir, birlik daha iyi bence. Ama belkide ben boyle dusunuyorum yani kendi dusuncem.
20 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılGörüsme asamasinda oldugum erkegin parasi yokken borc cekip yanima geliyorsa cok sinirlenirim. Hic gelmesin daha iyi. öyle sikintilara girmeye gerek yok.
Zaten ödetmeyi sevmiyorum ne yedigimi ne ictigimi. illa ödeyen olursa ertesi gün veya öteki bulusmada bende öderim karsiligini veririm. kimsenin hakkini yemem sevmem öyle seyleri. ama senin konusmalarinda ayri bir cirkin. bir zaman sonra otomatik olarak senin paran benim param konusu olmuyor. ve erkeklerin ödemesi centilmenlik ve hosumuza giden birsey. hani iki kurusluk cayida ödese hosa gider. yoksa sizin paraniza muhtac olan yok zaten.
acayip terbiyesiz buldum seni..14 Yorumla
Cevap sahibi+1 yıltürk kizlari kadar basiniza tas düssün :)
yurtdisinda yasiyorum burada yabanci kizlar erkeklerin direk yüzüne söylüyor bana birsey ismarla diye
sana öyleleri layik- +1 yıl
Helal olsun sana vallahi ne guzel yazmissin.
- +1 yıl
kesinlikle katılıyorum çirkinleşmiş arkadaş.. iki çay bile ısmarlamayan cimri adamla evlenmem büyük konuşuyorum ama bu böyle paranın ne lafı olucak ben de öderim ama adamsan cömert olursun paran mı az pamuk şeker alırsın gibi her şeyin zamanı usulü var yeri geldiğinde o fedakarlık yapar yeri geldiğimde ben fedakarlık yaparım
+1 yılKadınlar erkeklerin parasını yiyor diye birşey yok her erkek senin gibi cebinden iki kuruş para çıkmasından korkmuyor o yüzden hesabı ödemeyi kendileri istiyorlar genel olarak. Erkek arkadaşımda olduğu zaman o öder onda olmadığı zaman ben öderim gün gelir ortak öderiz paranın bu kadar dile dolandığı ilişkiden hayır gelmez zaten. Sana da nasıl bir hesap soktularsa artık çok etkili olmuş.
45 Yorumla- +1 yıl
İki kuruş için iki satır bile okumam açıkçası sadece soru başlığına ve genel olarak cevaplarına bakarak cevap verdim. Bir bayanla nasıl konuşması gerektiğini bilmeyen bir insanın bu kadar cimri ve görgüden bir haber olmasına şaşmamalı. Aşırı iticisin için dışına yansımış.
- +1 yıl
Olayın hala 2 kuruş olduğunu savunuyorsun. Yukarıyı cidden anlayarak okusaydın işin erkeğin sırtından geçinme kısmının ele alındığını gayet net görürdün. Özgürlük, eşitlik naraları atıp olay paraya gelince erkeğe bağımlı yaşamayı savunan kadınları anlamıyorum ben. Varsın benim adım cimri, itici olsun hiç mühim değil senin görüşündür. Bana görgüden bahseden biri olarak yazının sonundaki görgü çerçevesi içindeki hakaretlerini görmezden geliyorum şu an :)
- +1 yıl
Adam gibi konuşsaydın en başta adam cevap alırdın soran beyciğim. Arkadaş ortamında kimseye para ödetmeyen biriyim ben 35-40 lirayı düşünecek kadar durumun kötü değil şükür ve bende olduğu sürece sevdiğim insanlara yediririm ailemden böyle gördüm. Yorumunun altında erkeklik taslıyorsun ama bak bakalım öderim demiş miyim dememiş miyim cimri bey. Para kör etmiş sizi. @ersanbaslarrrr85
- +1 yıl
@ersanbaslarrrrr85
Para & Ekonomi konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bazen şanslısın bu konuda bazen sıkıntılı..
Düşünceli olanoda var düşüncesiz olanıda..
Kimisi ödetmez zorla.. Kimşde ses etmez o hesabı arıyor olsak oraya kadar gitmeyiz
Bemim için sıkıntı olmaz hesabı düşünmem..
Ama bazı aklımı almadığım lüks saçmalıkları var..
Tataı tuzsuz içeceklwri ve yiyecekleri olan yerler.. mesela ben.
Çokta lüks takılmam bir sallama çaya 5 10 tl geçiriyorlar, tadı yok ona neden vericem ki..
Mekanın önemi yok, çok olurmu önemli..
Köhne bir çay bahçesinde çok daha güzel çay içersin.. Ve zaten yanındaki kıydırıktan biri değil ki açık açık diceksin gel kızım şurda adam akıllı çay içelim..
Biraz mantık biraz gönül zenginliği birazda karşıdakini düşünme mevzusu..
Vee karakteristik özellikler..00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılReferans olarak bütün eski manitalarimi gösterebilirim... ben hesaba ortak olurum... ama bunu onun egosunu size göre gururunu incitmeden yaparım... hesabı o ödemiş gibi görünür mekanda ama ben kendi hesabıma düşeni ona vermiş olurum o öder hesabı çıkarız mekandan... yani çalışanlar anlamaz benim hesaba dahil olduğumu... ama o kişinin hesabını ödemem çok net... alman usulü arkadaşım sevgilim hiç farketmez kendi hesabımı kendim öderim... ve benim sevgililerim beni tanıdıkları için çekinmeden bugün param yok görüşmesek olur mu diyebiliyolar... Çünkü asalayici bir tavır gormeyeceklerini biliyolar... param yok dediğinde dalga geçen ya da soğuyan kızlara da genelde yalan söylemek zorunda hissediyo erkekler... param yok yerine işim çıktı gibi... yani ben para yiyen kızlara da kendini sömürten erkeklerede karşıyım...
10 Yorumla
+1 yılben bir kızla çıkıyordum babası ankaranın en zenginlerinden di. kızın parası pulu sınırsız kredi kartları vardı ama cimriydi arabası vardı deposunu bana fulletiyordu yemek yiyecez restoranta götürüyor hesabı bana kitliyordu. sinemaya gidecez ben bir bilet alana 1 bilet bedave günlerini bekliyordum bunu öğrendi gıcıklığına o günlerde gitmedi ve her iyi filmde haftasonu en pahalı olduğu zamanlar zorladı. evlilik konuştuk bir istekleri çıktı ortaya sadece salona istediği televizyon bile 10 yıl çalışsam ödeyemem tarzdaydı erkek yapar bizde herşeyi kız elini atmaz diyordu 3 ay kıza zor dayandım neredeyse 10 bin tl harcadım ve para bittiği için ayrıldım. sevdim ama olmadı
01 Yorumla- +1 yıl
enayilik mi ayıp sana ve o kız için değerdi yine olsa yine yaparım herşeyi
Gizli Üye(36-45)+1 yılgidip götünü açan kızları buluyorsunuz. onlar neden açılıyor peki biliyor musun sizin gibi malları kullanmak için. şimdi gerçek şu ki birinin seni düşünmesini istiyorsan önce onun sevgisini kazanmalısın. yanınızdakı kızlar sizi niye sevsin ki? sevilecek neyniz var ki? hiç bişeynz. siz bitaraflarına göre birliktesnz. deger yok ortada. çıkar ilişkileri var. kız tabi ki snei düşünmeyecek. taş olsa sevdigni mutalaka düşünür. taş olsa. yani bu kızlaırn suçu yok. onlar sevmiyor. sadece kullanıyor. haklılar. karşılıklı her şy.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl1-Atanlarımız da var zorla ödeyenlerde var bu içsel bir durum. Sürekli onun hesap ödemesi beni rahatsız eder;kendimi muhtaç hissederim.
2-Hep erkekten beklemiyorum hatta bir o bir ben ödeyeyim yük olmayayım. o da her zaman rahat olsun.
3-Param yok derse eee bende yokken niye çıkıyoruz o zamanda ben çıkmam gelmezsen derim. Ortak bir hayat için adımlar atıyorsam parayla yaşayacak değiliz.
4-Erkekler paranın yani maddiyatının çok büyük güç olduğunu düşündüğünden ezici davranıyorlar hemcinslerine ama bu tutumu kendi içinizde çözmelisiniz çözebilirsiniz.
Kızların büyük bir kısmı ona hesap ödeytim buna ödettim günü haftayı beleşe getirdim paramla da şunu alayım kendime derdinde;ödemeyin arkadaş zorlayan yok sizi, erkekler kız düşürme peşinde hesap ödüyorsa onlarda ödetiyorsa hangisi daha suçlu uzun tartışma konusu😉😏
Son olarak kendini bilen belirli olgunluktaki (belli yaştaki demiyorum bak olgunluk diyorum) insanlar parayla gücün de saadetinde olmayacağını bilir00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2 yillik iliskim var erkek arkadasimin her zaman parasi olmuyo ama bir gun olsun bunu dert etmedim yeri geldi ben odedim yeri geldi ikimizde de para olmadi 1 saat yol yuruduk. Bazi hemcinslerim iliski olayini sadece somurmekten ibaret goruyolar. Sevgili olduklari kisiyi degil imkanlarini seviyorlar. Hesabi odesin, arabasi olsun, luks icinde yasatsin tek dertleri bu. bir sure sonra anlayacaklar herseyin para olmadigini iliski icin iki tarafinda birseyler yapmasi gerektigini ama anladiklarinda da gec oluyo. Tabi tum sucu kizlara atmakta mantiksiz. Kullandirtmasin erkeklerde kendilerini. Baktin kizin amaci farkli sende ayril kardesim
00 YorumlaErkek parası olduğunda kızın elini cebine atırmaz ama bende boyle bir insanım benim olan onun onun olan benimdir onda yoksa bende var ben yanımda para olmazsa dışarı çıkmam karsimdakinde para olup olmaması beni ilgilendirmez ben kendimi güvende hissederim bir şeyleri yaparken birine bağlı olarak değil kendime güvenerek yaparim. Ve ben sevgilimin parası olmadığında en kucuk örnekle ona sigarasını alan insanım biliyorum çünkü bende olmasa oda bana der biseye ihtiyacın var mi diye ve bence kız erkek ilişkileri boyle olmalı maddi manevi destekle
00 Yorumlakadın erkek eşittir , sonuçta kendimden örnek veriyorum ben öğrenciysem o da öğrenci. onun hesap ödeyip de benim ödememem gibi bir durum söz konusu olamaz olmaması da gerekiyor. ya da olduysa da hesabı o öder başka alınacak bir şey varsa da ben alırım. sen erkeksin alacaksın , ödeyeceksin. erkek adam sevgilisine hesap ödetmez gibi düşüncelerin yıkılması gerekiyor.
20 Yorumla
+1 yılBugün bunu çok düşünmüştüm.
Sevgilimiz oluyor. Sözde kalpten sevgiden bahsediyoruz ama tip yoksa olmuyor. Kızı bir yere götürmüyorsan soğuyor. Elini cebine atmazsan cimri diyor. Yahu aşk karşılıklı ise hesapta alman usulü olur. Aşk paylaşılır. Paylaşmazsa adı platonik olur. O adını aşk deyip ölçülmez diyen arkadaş bu görüşüm.
Gidersin yersin veya içersin hesap gelir. Yarı yarıya ödersin ne karşındaki kişinin bir tarafını kaldırıp nede onu bak hesabı ben odedim diye kendini rençede etmezsin sözüm meclisten dışarı...
Bu devir de erkeksen ve paran yoksa nah sana kız.00 YorumlaValla ben arkadaslarımla bulusunca mutlaka ya orta ödüyorum ay bir o bir ben ısmarlıyorun 1 lira bile olsa koyarm (ısrar edenler oluyor ödeme bu sefer bnden olsun diye o manada 1 lira) ufak olaada katkm olsunda icim rahat etsin arkadaslarnada derim benim icim rahat etmez diye sevgilimlede böyleyiz nerdeyse o ban syler bu kdar var bnde sylerim bu kdar var diye ona göre elimizdeki parayla birlikte harcar eğleniriz :) yetiştirilme tarzımdan kaynaklı biraz :)
06 Yorumla- +1 yıl
Burada yorum yapan çoğu arkadaş olaya tek seferlik hesap olarak bakıyor. Senin gibi işi uzun vadede düşünemiyor işte. Sevgili dediğin en kötü haftada 1 buluşuyor. Her hafta 200 lira harcasa ayda 800 lira eder bizim ülkemizde asgari ücret 900 küsür lira zaten ya :D birde hala beni cimrilikle suçlayan ya da işi ne erkek ödeyecek diyen cahiller var.
- +1 yıl
İstanbul'da yasyorm çay avrken kahvede neymis zırt pırta sinemya gidilmz illa starbucks gdilck die brsyde yok tak koluna sevgine in sahile 2 çay bir nargile birde sacma sapan burger murger yiceklerine miss gbi sokak pilavı var hicbirseye degismem sahsen al pilavını ye hadi sinemayada git 20 lira bilet 30 lira hesap 20de mısır cola desen pilavda 10 desen 80 olur en fazla 100 lira odersn sinemaya her sefernde gdilmez ztn
Gizli Üye(36-45)+1 yılalıştırmayın, tabuları yıkın. nasıl alıştırırsanız öyle gider, maddi durumu da kötüyse hiç elini cebine atmaz bu defa. o insanda benze bencildir ayrıl daha karlısın yani? ama şuna da emin olun, 3 kuruşun hesabını yapmayan gurur sahibi çok kız var. hele hele öğrenci adama hesap ödedip kendi parasını cebinde saklayan insan vicdansızdır.
31 Yorumla
+1 yılbırak sevgiliyi, hayatımdaki erkeklerin hiçbiri hesap ödememe izin vermez. neden böyledir, bilmem.
81 Yorumla- +1 yıl
Vücut dilini iyi kullanıyorsun demekki
tamam, bayana hesap ödetilmez ama bayan da bayanlığını bildiği müddetçe. o elini o cüzdanına götürecek o çabayı göreceğim ağa, o zaman helal hoş olsun. 4 kere buluştuysak 1ini ne yap et sen öde mesela. diyeceğim o ki, erkeklikten ödün vermeyiz ama enayi yerine koyulmaya yolunmaya da geçit vermeyiz. yok öyle bir dünya
23 Yorumla
+1 yılKendini metresler gibi gezdiren insandan hayır gelmez. Burada "niyet" önemli. Dil ucuyla sorsa bile yeter de artar. Karşı taraf da kullanılmadığını bilir. Yoksa "Beni gezdirsin, ödesin, ben yiyeyim" diye bir mahluk-ül sığır adamı delirtir herhalde. Düşünceli insan olmalı. En azından denenmeli.
10 Yorumlaben sahsen gecen gun aynisini sormustum. Bir erkege hesap odetmekten nefret ediyorhm yani hic hosuma gitmeyen bir sey hic odetmedim ya da bana bir sey ismarlamadi su ana kadar. Ona bir kac kucuk sey ismarladigim oldu ama bunu da hic sorun etmedim. ben ise erkeklerin neden israrla asla bir kiza hesap odetmem diye dusunduklerini anlayamiyorum?
21 Yorumla
+1 yılŞefim kızın edeplisi namuslusu görüyoruz caddede kafede barda orda burada şurda hem kro tiplerin yanında bebek yüzlü kızlar var neden?
cebi doluda ondan cebi boş olsa kimse bakmaz ona zaten
Hayat işte kiminin gözleri renkli kimininse gözaltları müslüm baba böyle der şefim00 YorumlaŞu takındığın tavır çok yanlış çünkü her kız böyle değil sevgilimin durumu iyi olduğu halde para yiyor konumuna düşmemek için gidip bir yere oturalım dediğinde bile gel gezelim ben yürümeyi seviyorum diyen biriyim. Ki şuana kadar benim için 200 lira harcamıştır en fazla. 8 aydır çıkıyoruz. Kendi ihtiyaçlarımı sen girme ben alıp gelicem hemen diyorum. Bu kişilik meselesi genel bir cümle kurman hatalı
00 YorumlaBen valla genelde hesap ödeyen tarafım cebimde param yoksa buluşmayada gitmek istwmem gururuma dokunuyor karşı tarafın ödemesi kendi arkadaşlarım olsun erkek arkadaşlarım olsun ya hepsini öderim ya da kendi paramı veririm gereksiz bir gurur yapıyorum bu kınuda karşımdaki insan ödeyince kendimi ezik hissediyorum :D
01 Yorumla- +1 yıl
Tebrik ediyorum kocaman bir öpücük kazandınız
Asla kimseye hesap odetmem. Babama karşı duyduğum saygıdan dolayı. Allah a şükür harçlığım var elin oglu benim hesabımı ödeyemez ne alaka yani ha oldu ödedi tatliyida ben ısmarlarım. Erkek kardeşiminde ödemesini istemem hele ki daha kendi parasını bile kazanmadan ana baba parasıyla kıza hava atıyorsa. bir kız olarak zaten sevdiğim insanın zor durumda kalmasını istemem. ÖĞRENCILIK ZOR.
00 Yorumla- Para & Ekonomi konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılSorun değil, hatta işimize geliyor..
Bunların bedeli fazlasıyla, başka şekillerde (örn. doggystyle) geri ödeniyor çünkü. Ödemeyenlere de bedavadan yiyici'' diyoruz..
Kadın milletine bakıyoruz, ağızlarında paso yok erkek güçlü olucak, yok erkek şöyle olucak, erkek kadını taşıyabilecek tırı-vırı bikbik bla bla..
Al sana güçlü, kadın taşıyan erkek..
Hadi, öde bedelini yiyiyorsa..00 Yorumla
+1 yılya sana hep öyleleri denk geçmiş bence önyargı oluşmuş. benim ciddi iki ilişkim oldu şu ana kadar ilk tanışma zamanları hariç bazen ben öderdim bazen kız öderdi. hiç öyle yarım ağız falan da değil hani. yemek konusunu ayrı tutarsak sürekli para yiyen kız kasar gibi bişey oluyor para yediren erkekte kızdan parasının karşılığını alıyor merak etme.
00 Yorumla
+1 yılGenelleme üstüne genelleme yapmışsın dostum. Sevgilim de ben de öğrenciyiz, yeri geliyor o ödüyor, yeri geliyor ben ödüyorum. O anki maddi durumumuza bağlı yani. Sonuçta ikimiz de birbirimizi zor durumda bırakmak istemeyiz, değil mi? O yüzden genelleme yapmayın, milletin günahını almayın bence.
00 Yorumla
+1 yılHiç erkek parası yemedim. Karşılığını veremeyeceğim hediyeleri kabul etmedim. Kahveyi o ısmarlıyorsa yemeği ben ödedim.
Evet birçok kızımız asalak gibi yaşamaktan zevk alıyor, kabul ediyorum ama bunda hala hemcinslerinizden büyük çoğunlunun hesap işini erkeklik olarak görmesinin de suçu var.00 Yorumla
+1 yılErkek arkadaşimin maddi durumu çok iyiydi ve hesabi hep onun ödeyeceğini bildiğim için onunla yanliz 1 kere bile cafeye falan gitmedim ödememesi için.. grubla giderdik hep ya herkes kendi hesabini öderdi ya da 1 kere kizlar 1 kere erkekler. (tabi erkekler biraz zor ikna olurlardi) (ve bu arada Türk değilim söylediğim şeyde Türkiye de değildi)
ve haklisin çocuk ödemek zorunda değil hep.
ama bunu herkes anlamaz işte :)00 Yorumla2 bucuk yil oldu sevgilimle bulustugumuzda surekli disarda yiyip iciyoruz.. Ama ben sahsen rahatsiz oluyorum surekli onun odemesini istemiyorum o yuzden bazen alman usulu bile yapiyorum ne kadar sevgilim istemesede.. ornegin sinemaya gidince biletleri o aliyorsa bende yiyip iceceklerimizi aliyorum.. Ama bazi kizlarimizin beklentisi cok fazla malesef.
00 Yorumla
+1 yılValla çok haklisin erkekler çok enayi kızlar da çok kurnaz. Ben sosyalist bir insanım her zaman kadın erkek eşittir. Benim bir kız arkadaşım da öyle banane ben neden odeyeyim der. Ben sevgilimle çok gorusemedigim için bir yerlere oturmaya gidemiyoruz mesela sinemaya mi gittik hangimizde para varsa o öder. Bazen bende olmaz bazen onda. olmaz bir boyleyiz şahsen.
10 YorumlaValla üstüme alınmıyorum hiç çünkü hesabı zorla ben ödiycem artık dediğim olmuştur veya kasaya koşup lütfen benden alın artık parayı dediğim de olmuştur. Sinema, yemek vs bazı şeyleri o istemese de ben zorla öderdim zamanında. Her şeyi erkek ödiyecek diye bir şey yoktur yani :)
00 Yorumla
+1 yılAlman disipliniyle yetişmiş kız istiyoruz :)
https://i.imgur.com/59hQYB5.jpg62 Yorumlaharbi l*n :o :d neyse idare etcez artık :) sitede de neç ok kız yoo ben öderim diyor bize niye denk gelmiyonuz :d
3 numaralı cümlede tespitin a. q yani helal :)
3-Bi erkek param yok dediği zaman tamam buluşmayalım diyen kız çokta, bende var hadi çıkalım diyen kız neden yok?00 Yorumla
+1 yılbanka olarak kullanıyorsa o* olarak kullanılmyaı hakeder!
31 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılKızların sevmediği o barzo tarzlar dahil genelde kızların elini cebine atmadığını bilir istisnai durumlar olsa da. Bir de kızlar beğenmez barzo derler. Çok pişmanım 13 ay boyunca beni yedi tecavüze uğradığı yalanını söyleyip o herifle yattığını yakaladım. Sonunda gerizekalı senin suratına bakılacak insan sıfatı yok ben seni paran için sevdim cevabını aldım. Varsın gerisini sen karar ver
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılAmin doğru diyorsun, tabii biraz gözü açık olmak da lazım bu devirde
Bende ödetmem hatta hesap ödebeceği zaman hemen kalkarım ayrı olucak derim onlar gelemeden 😀 hızıma yetişip bazen ödedikleri oldu ama genelde öderim tabikide herkes öğrenci sonucta kimseye yük olamazsın sonradan lafını eder biri çekemem öyle şeyleri bende olunca arkadaşımınkini de veririm yanında yoksa insanlık hali bu sonucta...
00 YorumlaArkadaşım sevgili dediğin bazen cebinde paran olmadığını bilecek, bu seferde ben ödeyeyim diyecek. Ya da sırf havalı gözüksün diye seni sürekli pahalı yerlere sürüklemeyecek, seninle simitte yiyecek. Her şeyi paylaşacak, her halinden anlayacak. Ama öylesi var mı bilmiyorum
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 897 cevap paylaştı. Evet burada kural haline gelmiş bu durum. Russiada herkes yedigi kadar yani kendi hesabını oder. Böylece kimse enayi durumuna düşmez. Sana katılıyorum.
10 YorumlaO tip davranislari anlamsiz buluyorum alman hesabi ya da birgun kiz birgun erkek her zaman iliski icin daha saglikli ve mantikli, para yiyen kizlari ucuz goruyorum bir feminist olarak
10 Yorumlakızların hesabı ödememesini hiçbir zaman anlayamamışımdır. erkek ödemek zorunda zihniyeti de çok saçma. bence alman usulü ödemek çok daha mantıklı. şahsen ben direk elimi cebime atarım. o sefer olmadıysa bir dahakine ben öderim. ayrıca hesabı öderken havalara giren erkekler de var. onları da anlayamıyorum. bir kere başıma gelmişti. triplere giriyo falan. yani herkes kendi yediğini ödesin bence
00 Yorumla
+1 yılbence hesabi erkke ödemli kizin elini cebine götürmemeli sadece kiz ona olmadiğinda söyleyebilmesi için gereken güveni vermeli... olduğu kadar yiyin kardeşim cebinde paran yoksa git bakkaldan ekmek arasi kaşar kola al termosa çay koyup götürün samimi olun sen buşum oğluyum havasinda olursan kizda yter yârin evlendiindede süründür seni baştan neysen o ol kimse senin cebinden para almiyo.. para yiyen kizlar lafinida birakin paranizi yiyen kiz diil zaten sizde siz diilsiniz
00 Yorumlailiskiler cok lacka. sende olmaz o oder onda olmaz sen gel bende var dersin. ben erkek arkadasim zor zamanlar gecirse varsa param veririm. o da durumu kotu oldugu zamanda bile paran var mi diye sorar. sevgilim askim diyosaniz hakkını verin. kucuk hesaplarin pesine kucuk insanlar duser. para olayina takili kaliyosaniz sevgili edinmemeyi deneyin
00 Yorumla
+1 yılelit mekanlarda herkes yediğini içtiğini öder, veya ben çağırdım ben öderim diyen bana ödettirmeyen kız da çok oluyo veya ben çağırdım deyip ben öderim hatta toplasak kızlar benden daha çok hesap ödemiştir hangi devirde yaşıyoz * erkekler hesabı öder nedir hepimiz öğrenciyiz :/
00 Yorumla
+1 yılbir kere sevgilimden gizli cafede hesap odedim diye nerdeyse dayak yicektim erkekler bunu gurur meselesi yapmis durumda sanirimm kadin yeri geldigi elini cebine atmali erkekler buna izin verdigi zaman bu para somuren kizlardaortadan kalkmis olura
02 Yorumla- +1 yıl
Bunu anladigimiz zaman bu sorun ortadan kalkmis olucak iste :)
+1 yılYa öde konuşma ya da ödeme sus erkeklere tavsiyem bu
Seviyorsan karşındakine yaptığın iyiliği parayla ölçemezsin sevgiyi de siz aşk değil çıkar peşindesiniz beyler135 Yorumla
+1 yıldevir para devri gardas paran varsa tam erkeksin yoksa herseyn yarim kimse kizmasn ama cidden insanlk parayla satn alnr olms ben sahsen bir yere gttgmde hesabi kiza brakmam ama o kizida tanmam lazm para icin benle taklani zaten gozum kestrr aradaki mesafeyi kapatrm
00 YorumlaNıye nu kadar dolmussun anlayamadım hepsını de okumadım ama şöyle bir şey var herkes senin gibi değil. bir erkek bir kıza sevgilim diyorsa onu sahipleniyorsa senin dediğin gibi giden paranın hesabını yapıp dert yanmaz. Senin çevrende nasıl insanlar var bilmiyorum ama çoğu kızda parası yok diye buluşmayalım demez. Eski sevgilim hesap ödemek istedim diye kızıp kavga etmişti. Herkes senin gibi düşünmüyor yani.
02 Yorumlabuna erkekler sebep oluyo bence. erkekler genelde elini cuzdana atsan bile odetmek istemiyor. Zoraki odedin diyelim bir hafta tantanasini yapiyolar. sonucunu dusunmeden iliskiyi bu hale onlar getirio
04 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen kız olsun erkek olsun farketmez her zaman hesabı ben öderim. Sanırım bu konuda babama çektim. Babamda fabrika müdürleriyle yemeğe oturduğu zaman parayı babam verir. Hadi bir kez verirsin anlarızda her seferinde ne veriyon be adam adamlar müdür bırak onlar versin :)
00 YorumlaPara & Ekonomi konusunda 303 cevap paylaştı. hoş olmaz. üçünde beşinde değilim ama bir cafeye gittik oturduk hesabı benim ödemem farklı algılanabilir. orda hesabı onun ödemesi gerekir ama sonra kendi çapımda ufak tefek jestler yaparak telafi ederim.
10 YorumlaKendi öz babamın parasını yemekten çekinirken elin oğlundan beslenip de seviyemi düşüremem. Bunu yapan kızları midesiz buluyorum, ama yediren erkeklerin saf olduğunu düşünmüyorum yediriyorsa parasını birşekilde alıyordur karşılığını.
11 Yorumla- Devamını Gör (226)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat