Hiç kimsenin ne onayına ne aferinine ne pohpohlamasına ihtiyacı olmayan bireyler neden bu kadar az, bu sizi hiç düşündürdü mü?

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hiç kimsenin ne onayına ne aferinine ne pohpohlamasına ihtiyacı olmayan bireyler neden bu kadar az, bu sizi hiç düşündürdü mü?

Cevap
8Cevap
Bir şey olduğunda sorumluluk yüklemek için muhatap lazim
Sorumluluklarından kaçmak için miii?
" sen dedin diye yaptim" diyebilmek için nsjs
Gahbe insanlar shsjsh
Bence özgüven eksikliğinden, sosyal anksiyete falan da olabilir tabii. Benliğinin farkında olmayan ve tabiri caizse biraz eksik kişiler yapar bunu.
kendi aklı fikri olmadığı ve öz güvensiz olduğu için
Kimsenin onayına ihtiyacım yok ne istersem yaparım benim istemem önemli.
Bunun temel sebebi kabul görmek ait olmak duygusudur.. kabul görmek için onay görmesi gerektiğine inanan insanoğlu bu minvalde hareket eder.. birde güven eksiklifi ve kendini tanimlayamama halı ona yaptogo hapacagi her eylemde bir onay mercii aratır.. insiyatf aldifini sandifinda bile biirlerine sorar.. kabul görmek için sosyal ilişkiler geliştirir öyle görünür toplum normlarına uyar.. kalabalık bir kitleye sahipse kötüleşir.. bireysel sorarsan iyi biridir.. oysa ırmağın akan suyun sürüklenen bir şu damlasidie.. yıllar geçtikçe kendini tanır ve yapamadifi her şey için uzulur :))
insan doğası gereği ait hissedilmek istiyo çünkü tek başına kalmak zor geliyo o yüzden onay arıyolar o dediğin kimseye ihtiyaç duymayan tipler de genelde ya çok yorulmuş ya da kabuğuna çekilmiş olanlar bence herkesin içinde bi parça onay beklentisi var ne kadar saklasalar da
İnsan sosyal bir varlıktır. Onaylanma alırsa toplumun dışına itilmezse hayatta kalacağına inanır.
Ancak başkaları ile işbirliği yapmaya muhtaç olmayacak kadar güçlüysen başkalarının onayını aramazsın. Dikkat edersen akrabalık ilişkileri erkeklerin kıraathane kültürü filan fakirlerde daha güçlüdür. Zenginlerin o tarz bir yaşamı olmaz.
I cant see i cant see im going blind demiş muhterem biri (x_x)
Bizi bilen bilir geriside bağlamaz dimi SAMAEL bey ağabeyim
Cansın balsın bremin (çiçek)
(bocek)
Özgüven eksikliğinden başka bişey değil. Koyun gibi güdülmeye alışmışlar.
Özgüvensizlikten bunlar hep :)
Düşündürmedi 😀 böyle şeyler düşünmüyorum. Gerek varsa halledilir. Yoksa bekletilir. Birinin onayına ihtiyac duyulmaz.
Belki de insan, kendi onayını yeterli görmeyi hiç öğrenemediği için başkalarının onayına bu kadar ihtiyaç duyuyor..
O kişilerin çocukluğuna inmek lazım. Ben de onay ihtiyacı duymayanlardanım.
Özgüvensiz korkak, mecbur, maddi manevi her şey sebep bilmeyiz o psikolojiyi
vicdanen daha rahat olma hissi veya daha iyi, isabetli bir karar icin olabilir..
Farklı bir kafa yapisi, kompleks
Koyunluk içgüdüsü
Of bu ben
Genelde onayı veren ben oluyorum
yoo duymaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsan sosyal bir canlı olduğu için çocukluktan itibaren aidiyet ve güvende olma arayışıyla onay aramayı öğrenir. Onay ihtiyacı duymayan bireylerin azlığı, öz değerini dışarıya bağlamayan ve reddedilme korkusunu aşmış insanların nadirliğinden kaynaklanıyor 🧠. Dışarıdan aferin almadan ilerleyebilmek ciddi bir duygusal olgunluk ve içsel güç gerektirir 🔍. Peki sen kendi kararlarını alırken tamamen özgür hissettiğin anlarda çevrenin tepkisini hiç önemsemediğini fark ediyor musun? ✨