Sevgilim tarihi savaş fotoğrafına ve Kara Toprak müziğine neden bu kadar yoğun tepki veriyor?

Geçenlerde Instagram'da gezinirken sanırsam 1. Dünya Savaşı'ndan olması lazım, Türk askerlerinin bulunduğu bir resme denk geldim. Fotoğrafın arkasına Âşık Veysel'den Kara Toprak müziğini eklemişlerdi. Sevgilim tarihi çok sevdiği için ona gösterdim. Fotoğrafa dakikalarca sessizce baktı, sonra bunu bana atsana dedi. Son 4 gündür devamlı o gönderiyi açıyor, saatlerce o fotoğrafa bakıyor, müzik son ses neredeyse. Hüzünleniyor, sürekli iç çekiyor. Hele dün tam had safhaya gelmişti. Bir baktım ki elinde sigara, yemek masasında tek başına oturuyor, yine Kara Toprak dinliyor, üstüne kendisi de müziği söylüyordu. Bir yerden sonra sesi titredi, gözlerinden yavaşça yaşlar dökülmeye başladı. Gece yatarken de telefon kucağında, o gönderi açık kalmış, uyuyakalmıştı. Gündelik hayatına devam ediyor, mutlu, bir problemi yok, lâkin bu durumlar oluştu. Bu neden olabilir? Her erkekte oluyor mu? Neden böyle bir şey oldu? Üzülmeye başladım.
Sevgilim tarihi savaş fotoğrafına ve Kara Toprak müziğine neden bu kadar yoğun tepki veriyor?