Erkeklerin doğuştan gelen o sarsılmaz iddiası ve rahatlığı mı gerçek özgüven, yoksa kadınların fırtınalar koparken bile sergilediği o soğukkanlı duruş mu? Sizce kadınlar mı daha özgüvenli yoksa, erkekler mi?

( Argo yasak!) Teşekkürler.
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Erkeklerin doğuştan gelen o sarsılmaz iddiası ve rahatlığı mı gerçek özgüven, yoksa kadınların fırtınalar koparken bile sergilediği o soğukkanlı duruş mu? Sizce kadınlar mı daha özgüvenli yoksa, erkekler mi?

( Argo yasak!) Teşekkürler.
Kadınlar çünkü günümüzde herşeyi bedeniyle yapıyor dersem haksızlık etmiş olurum aslında ya yani tamamen öyle bakmamak lazım bu olaya. Erkekler sanki biraz daha özgüvenli duruyor dışarıdan bakınca ama onlarınki de bazen içi boş bir cesaret olabiliyor. Kadınlar ise daha çok kendi ayakları üzerinde durdukça başarılarıyla ve emekleriyle o güveni kazanıyorlar. Zaten çevreme baktığımda da kadınların hayatın her alanında daha güçlü ve ne istediğini bilir halde olduğunu görüyorum. Erkekler sadece daha rahat rol kesiyor bence olay tamamen bundan ibaret aslında yani kadınlar çabalayarak hakiki bir özgüven inşa ediyor bence.
Buna şöyle bir cevap vermek istiyorum:
Erkekler : Ataerkil bir toplum olduğumuz ve ataerkilliğin "heyt höyt" zannedildiği bir dönemde olduğumuz için erkeğin gereksiz iddiası bana yersizdir. Bu, kişinin kendini ispatlama çabasının doğurduğu bir şeydir. Erkeğin rahatlığı ise aslında yüzeysel bakış açısından ve detaylı düşünmemesinden kaynaklanır.
Kadınlar : Bir çok noktada maalesef hak ettikleri saygıyı göremeseler de buna rağmen asil duruşlarını asla dışarı yansıtmazlar. Kadının asilliği güzelliğinden gelir sanılır lakin aslında soruda bahsedildiği gibi içinde kopan fırtınalara rağmen çevresine sakin bir yel estirebilme yeteneğindendir.
Kavramlara gelecek olursak, özgüven ve karakter doğuştan gelen bir şey değil, kişinin kendini geliştirme seviyesiyle oluşan şeylerdir. Bu bağlamda kadın yahut erkek olarak ayırt etmeyi doğru bulmuyorum. Her iki cinsiyette de tüm bunları çürütecek kişiler olduğu gibi bunlara tam uyan kişiler de var.
Çok güzel bir açıklama oldu. Emeğine sağlık 😀👏
Teşekkür ederim
Kişisine göre sanırım bu durum ama daha çok erkekler bu konuda sağlam kalıyor sanırım doğru ya da yanlış bakmadan ama kadınların etkilenmesi daha kolay olabiliyor özgüvenini daha çabuk kaybedebiliyor ama toparlandığında daha gerçekçi oluyor 😌✨
Yerim seni de yorumunu da 😀
Kişinin karakterine göre değişiyor. Bazılarında gereksiz özgüven var içine baksan bomboş, bazıları da yaptıklarıyla gösteriyor bize özgüvenin nasıl olacağını..
Çok iyi cevap 😀👏
Her her zaman 😀
Rica ederim.
Erkeklerin sergilediği o rahatlık genellikle toplumsal koşullanmanın getirdiği dışsal bir özgüven illüzyonuyken, kadınların özgüveni kriz anlarında filizlenen içsel bir dayanıklılığa dayanır 🧠 Erkekler başarmaya, kadınlar ise atlatmaya programlanır. Dolayısıyla fırtınada soğukkanlı kalan tarafın derinliği her zaman daha gerçektir 🔍 Peki senin hayatında o sarsılmaz görünen duruşların arkasında kırılganlıklar gözlemlediğin oldu mu? ✨
Cevap
8Cevap
Kendini önemseyen kendine daha çok güvenir
Katılıyorum.
Kesinlikle
Karaktere göre değişir
Kişilikle alakalı. Bence erkeği kadını yok ama erkekler biraz daha saf kanarlar hemen 😂😂
Öyledir muhakkak 😀
Erkeğin aldığı cesaretin ve tavrın yüzde kaçını alabiliyor kadın?
Ben size soruyorum sende bana mı soruyorsun? 😀
Hemcinslerin adına cevap vermeni bekliyorum 😉
Tamam cevaplayalım o halde 😀.
%80 nini alıyor. Sebebi ise sudur, erkek açılma davranma ve ilk adım konusunda ne kadar özgüvenli, cesaretli olursa olsun. Tutarsızlık sebebi ile bir tık geride kalıyor. Kadınlar ise ilk başlarda verdiği çekingenlik ne kadar fazla olursa olsun, sergiledigi tavır, verdiği güven ve azmi nedeni ile bir tık daha önde olur. Ortama hesaplarsak kadınların %80 ni demem deki sebep ise, erkeklere nazaran daha çok verimli bir hayat sürdürdükleri ve kendilerine olan güven nedeni ile daha sadık kalmaları, yaşamın çoğunu daha fazla üstlenmelerinden kaynaklanır. Her ne kadar erkek özgğveni denilse de kadınların öz güveni daha önde olur. 😀
Sende buna inandın 😂
😀 inanamak mı? Yazan benim.
Gerçekçi olarak yazalım o halde.
Yarısını dâhi almıyor. Sebebi basit, toplumsal etkenler neticesinde baskılanan ve finansal olarak bi kazanım ve başarı elde edemeyenler, kendini güçlü hissedeceği bir erkeğin yanında bulmak, hazıra konmak için bi arayış içinde. Sıfırdan cesaret ile başarmak mı yoksa kısa yoldan başaran ve uzun yol alarak hayatını yaşayamamış bir erkeğin başarımlarına ortak olmak mı? Burada cesaret yok şahsen. Bir erkek olarak nelerden taviz verip, karakterimizi dahi bazen hiçe sayıp sırf bize dayatılan baskı ve yetersizlik hissi sebebiyle sürekli bir kazanım ve bir şeyleri paylaşma refleksini ayakta dik durmak, mücadeleci ruhunu yansıtmak ve sorumluluk bilincinde olup bakman gereken bir aileye iki kuruş, iki ekmek getirmek için olmaz denilen işlere girmek, çalışmak, imkansız denilen şeylerin üstüne gitmek sence yabana atılacak şeyler mi? Çocukluktan itibaren böyle bir baskı altında büyümek ve erken olgunlaşmak zaten cabasıyken, cesaret ve özgüvenli olmak zaten elzem bir durum. Finalde kadın, erkek meselesine gelecek bir olgu değil aslında. Kadınların yüzde kaçı böyle riskler alıp, kendi ayakları üstünde durabiliyor bu toplumda? Asıl soru zaten bu olmalı. Bir erkeğin hayatını, yaşadıklarını anlamadan ve görmeden. Kadınlar güçlü artık demek saçmalığın daniskası.
Ben ikna oldum 😀
Ayakları üzerinde duran çok kadın var.
Ama senin söylediklerini de yabana atmamak gerek. Haklılık payın çok yüksek. Sen hemcinslerin için açıklama yap dedin bende yaptım. Ama bu demek değil senin sözlerini es geçip yabana atmak. Hangi pencereden bakarsan, o pencereden görürsün ışığı. Bu yüzden senin her sözün ve anlattığın her şey doğru ve erkeklerin finansal olarak güçlü bir yapısı olduğu kanaatindeyim. Emeğine sağlık.
Dediğim gibi erkek, kadın meselesi değil. Kıyaslayacak olursak iki cinsiyetinde kendince ağır sorumlulukları var. Önemli olan bunları görmek ve birbirini anlamak. Özgüvenli, başarılı kadınlar tabi ki var ama bu genele vurduğumuzda erkeklerin yanında hiçbir şey olarak kalıyor. Çünkü dayatılan bir durum var. "Sen erkeksin, güçlü olacaksın, cesur olacaksın, herkesi koruyacaksın, anneni ve kardeşlerine sahip çıkacaksın, kimseye boyun eğmeyeceksin vs vs."
Anladım. Çok da güzel anlattın. Senin baktığın yer ağır bir sorumluluk. Bu da bu tartışmanın galibi seni yapar. 😀👍👏
Kadınlardaki karşıki dağları ben yarattım havası hangi erkekte var ki
Kadınlar tabikj ddjdj
😀
Erkekler sanırım, altı boş mu dolu mu tartışılır
Kadınlar auralıdır her erkeği etkıler
erkek
Erkekler
Kadınlar
Erkekler ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?