Cidden bunun alt spektrumları var ve sonunda çözdüm bazı insanlarda hafif otizm veya alt türleri oluyor çok üzücü ya.
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bununla ilgili bir video izledim iki gün önce. 27 yaşında otizm tanısı aldım diye içerik üretmiş bi kız ama çok açıklayıcı ve faydalı hazırlamış. Tanı almadıysan belirtilerini öğrenip psikiyatriste git hayatını kolaylaştırır. Ayrıca alt spektrum olanlarda görünüşten anlaşılabilmesi imkansıza yakın.
Kendini veya başkalarını bu şekilde etiketlemek seni yanıltabilir. İnsanların mimikleri, göz temasları ya da sosyal çekingenlikleri tamamen kişilik özelliklerinden veya dönemsel stresten kaynaklanabilir 🧠 Tavırları hemen bir kategoriye koymak yerine, altındaki duygu ve ihtiyacı anlamaya odaklanmak her zaman daha sağlıklı bir yaklaşımdır ✨ Seni böyle düşünmeye iten tam olarak hangi davranış oldu 👁️
Cevap
12Cevap
Olabilir. Bu seni kötü görünen biri yapmaz. Kendinle barışmalısın.
Evet güzelim zaten ama ciddn oyleysem kendimi öyle görmek istemiyorum mesela ben kendimi hep güzel bildim ama hayatımla bağlantı kurunca insanların tepkisine bakınca maalesef bu algı yerleşmez umarım bana
Umarım yerleşmez. Başkalarını sektir et. Sen kendine bak.
bilimyordum. nasıl oluyor onu da bilimyorum
Down sendromu olan ne yapsın hepsi kardeş gibi.
otizmin spesifik bir görünümü yok ki
Tipin normal değil dedi birisi mesela
arkadaşım görünüşü etkileyen tipik bir mutasyon olması için kromozomlarda bir farklılık olması lazım. sendrom olması gerek yani. Otizm bir spektrum bozukluğu, dış görünüşe etki etmez
Asperger sendromu olabilir o halde bende ama sendrom kromozoma ne gibi bı şey yapıyor ki
Mesela Messinin tipi normal mi onda asperger vardi
Asperger otizmin çok hafifi gibi bişey zaten onda da kromozomsal bişey yok. Kendine has bi görüntü verenler mesela down sendromu, angel man sendromu gibi şeyler.
Otizim down sendromlu gibi değildir tipleri birbirine benzemez
Özgüvenli hoş aklı başında bir kız olduğunu hissettim. Bu daha değerli inan.
Belki sana öyle geliyor fotoğraf koymadığın için karar veremiyorum ama kendini küçümseme
Asperger sendromu mesela o da otizm sayılıyormus hafifmis
Otizim liler normal gözüküyo
Evet doğru dedin otizm varsa normal gözüküyor aslında karıştırdım down farklı görünüyordu değil mi? Ay bu billgiyi dediğin iyi olduuu tipin normal değil diyenlerle bağlantı kurmama gerek kalmadı çok teşekkür ederim 🩷
Alakası yok :( yanlış dusunuyorsun
vücud gzelse farketmez beğenirler
Onlar da insan
Görmedik ama Elon MUSK ile kıyasla kendini.
Agayafhhassass
Güzelsindir kesin. Kusur aramayın.
doktora sorcan ablacım bize değil
Tipin nerde
Görmeden konuşamam
Nasıl oluyo
Yani bilmiyorum böyle göz çukurda ağız burun göz birbirne yakın ağız biraz daha çıkintili böyle
Yüz tipin mi
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?