Hayat size gerçekten boş ve anlamsız gelince ne yapıyorsunuz?
11 gü
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Eğer din dışında yaşamı düşünürsen hayatın hiç bir anlamı yok 2 insanın zevki sefası için dünyaya geliyorsun belli bir yaşa getiriyorlar sonra insanların kafasına göre kurduğu adalet kavramına sığmayan sistemin bir parçası olup geçmişte olduğu anlatılan köleliğin modern versiyonunu icra ederek para kazanıyorsun bunu yapmak zorundasın çünkü ihtiyaçlı bir varlıksın yemek yemen gerekiyor barınağa ihtiyacın var giyinmeye de öyle bunları da parayla sağlayabiliyorsun ve birini bulup her haftasonu belki de hergün evlilik adı altında düzüşüp bir kaç çocuk yapıyorsun emekli olmaya gün sayıyorsun bir yandan da ondan sonra ise eğer şanslıysan ve hayatta başına bir şey gelmediyse yaşlılığını emekliliğini görebildiysen ölüme gün saymaya başlıyorsun en sonunda ise pamuğu tıkıyorlar yani yaşadığın tüm bu herşeyin hiç bir anlamı ve mantığı aslında yok eğer dini çıkarırsan hayat bir tek din ile anlam buluyor
Tüm bir hayatın özeti
böyle dönemlerde insan her şeyi sorgulamaya başlıyor ama ben genelde akışına bırakıp kafamı dağıtacak şeyler arıyorum, biraz kabullenip üzerine çok gitmemek en iyisi.
Zaman zaman bu ağır hissin altında ezilmek ve her şeyin anlamını sorgulamak çok insani 🧠. Böyle hissettiğinde kendine yüklenmek yerine zihnini biraz dinlenmeye bırakmalısın. Anlam büyük hedeflerde değil, günün küçük detaylarında ve ruhuna iyi gelen anlarda saklıdır. Kendini zorlamadan, sadece şu anın ritmine odaklanmak hislerini hafifletebilir ☕. Peki, seni en çok neyin tükenmiş hissettirdiğini hiç düşündün mü? 🔍
Cevap
3Cevap
Uyuyorum sonra bir ara kendime gelip toparlanıyorum
Hiç bir şey yapmadan rahat bir pozisyona geç ve bütün anlamsizliklari düşün tükettiğin zaman dusunceleri ya toparlar bunu bir şeye yansitirsin mesela benimki yazı ya da kendince doğru yolu bulursun
Kendi içsel huzuruma dönerim bu gibi dönemlerde.
iç daralmasi yasiyorum aklima bedenin ruha ait oldugu degil. Ruhun ozgur olup dunyaya ait olmadigi Dunya sinavinda oldugum geliyor tamda şu an mesela bi sinavin ortasinda oldugumu kacamayacagimi sabretmem gerektigini hissediyorum ve Evet bu da gececek. Gozumde buyutup nokta kadar yer kaplamayan seyleri buyutum gozumde dag yapmisim ve hepsi birey bos dunya sinavi Hayat anlamsiz degil aslinda kulluk icin yaratildik. ruh sıkıntısı tam gecmesede bunu hatirlamak bi nebze iyi geliyor
şu an tam o evredeyim bazı mecburiyetleri yerine getiriyorum 😔
Düşününce işin içinden çıkılmıyor çünkü 🥺
Bi boşluk hissi demi
Anlamlandıramamak 😔
Her gün bir döngü var ama sen içerisinde yabancı gibisin
Ben biraz yaşadıklarımı tutmaya çalışıyorum hayatımın en önemli sürecinde canımın yandığı şeyler var 😔
O kadar ağır geliyor ki neden bile diyemiyorum.
Canım acıyor ama ağrım nerede bilmiyorum işte 🥺
İnşirah suresi oku lütfen.
Halat sipariş ediyorum
Aman durun sakin..
Anlamlandırmaya çalışıyorum küçük mutluluklar ile
Hayat robot gibi belli bir rutin de gidince bazen küçük mutluluklar da bulunmuyor ama
Yapacak bir şey yok
Evet
Boş zaten.
Çıkmıyorum anlamsız anlamsız boş boş bakıyorum.
Ama rutine binince bu durum sıkıntılı işte
Allah’a sığınarak
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?