Yaşadıkları insanı değiştirebilir.
Karakteri de değiştirir mi?
Karakteri de değiştirir mi?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bence insanın karakterini ortaya çıkaran yaşadıklarıdır. Sağlam karakterli biri yaşadığı acılarla daha da olgunlaşır; zayıf karakterli biri ise aynı acılar karşısında kırılabilir. Yani olaylar herkesi değiştirmez, herkeste var olanı daha görünür hâle getirir. Bu yüzden aynı olayı yaşayan iki insanın bambaşka kişilere dönüşmesi şaşırtıcı değildir.
Hayat bana şunu öğretti: Acılar karakter yazmaz, karakteri ortaya çıkarır. Çünkü insan en çok kaybettiğinde, en çok yalnız kaldığında ve en çok sınandığında gerçekte kim olduğunu öğrenir. O yüzden ben karakterle yaşanmışlıkların birbirinden ayrılmaz olduğuna inanıyorum.
Her nehir, kendi yatağında akmaya meyillidir. Ama bazen deprem, yağışlar.. vs dış etkenler nehrin akışına ve yatağına etki edebilir. Ama yine de bir süre sonra nehir, aynı yatağında akmaya devam eder.
Yani genetik etki ile insanlar zaman içinde büyük değişimler yaşayabilir.
Çok büyük travmatik deneyimlerin, karakter üzerinde kalıcı etkiler yapabileceğini düşünüyorum.
Genelde insanın çevresi değiştirir aile yapısı bulunduğu ortam yaşadığı çevre ama insan iradesi ve aklı olan bir varlık olduğu için her zaman rabbinin rızasına uygun bir hayat yaşaması gerekir bunu hepimiz yapamıyoruz buna ben de dahilim ne yazık ki çevre bizi bozuyor çoğu zaman
Her ikiside etkendir bence
İnsan çekirdeğinde temel bir mizaçla doğar ancak yaşadığı kırılma noktaları, travmalar ve tecrübeler bu hamuru şekillendirir. Karakter, karşılaştığın olaylara verdiğin tepkilerle zamanla esner ve dönüşür. Yani yaşadıkların karakterini tamamen sıfırlamaz ama onu yeniden inşa eder. Sen hayatındaki hangi büyük olaydan sonra kendini eskisi gibi hissetmemeye başladın? 🧠🔍✨
Cevap
23Cevap
Karakter sabittir yaşadıkları yön verir
yaşadıkları..
Genelde yaşam tarzı etki eder gadası
yaşadıklarımız karakterin o an ortaya çıkmayan taraflarını gün yüzüne çıkarır, bence insan sıfırdan değişmez ama olaylar onu farklı davranmaya mecbur bırakır.
Merhaba,
İnsanı insan yapan yaşadıkları bütünüdür. Kişilik ve karakterini oluşturur.. 😅
Yaşadıkları da değiştirir, değiştim..
hocam psikolojide bu kisini ayrı tutamazsın zaten psikolojide karakter yaşadıklarını yaşadıklarında karakterini etkiler
Yaşadıkların karakterini, karakterinde seni değişir..
İnsan değişmez yedisinde neyse yetmişinde de odur
Niye zor soru seçtin şimdi ya
Yorma beni lütfen🌺
Bak ya yaşıma laf etti edepsiz
Kırıldım
Yaşadıkları ve travmaları önce davranışlarını daha sonra karakterini değiştirir bence
insan yaşadıklarından sonra bir deri değiştirir
Yaşadıkları herşeyi değiştirir
Bence insanı asıl değiştiren yaşadıklarıdır
Karakter yaşananlarla şekilleniyor
Yaşam etkili olur
Zamanla yaşadıkları değiştiriyor insanı..
Eninde sonunda karakteri
Yaşadıkları değiştirir
Yaşadıkları diye düşünüyorum
Yaşadıklarını karakterini oluşturur
Karakter
Yaşadıkları
Bence yaşadıkları
Yaşadıkları
%50 %50
Yasadiklari
Yaşadıkları kesin degistirir
Yaşadıkları