Aşırı hassas ve balık burcu biri olarak bu kafa karışıklığı ve duygusal karmaşayı nasıl sakinleştirebilirim?

Burçla ilgilenenler için söylüyorum balık burcuyum. O kadar karmaşık bir kafam var ki kendimi ben bile çözemiyorum sanki aklımda ve kalbimde oturmayan şeyler var orayı bulsam her şey hallolcakmış gibi geliyor ama asla işin içinden çıkamıyorum. Bazen umursamaz oluyorum ama genelde çok takıntılıyım ota boka takılıyorum bu huyumu sevmiyorum. Dışardan gamsız dertsiz görünüyorum hatta bazıları bana çok soğuksun sanki hiçbir şeyi ciddiye almıyorsun diyorlar ama bilmiyorlar ki içimde fırtınalar kopuyor. Yumuşak bir yapım var ama çok da fevriyim hemen sinirlenirim şakayı asla sevmem ya nolurdu bu kadar ciddi olmasam. Hayat üstüme üstüme geliyor resmen tüm sevmediğim şeyleri etrafıma çekiyorum nerde korktuğum şey varsa beni buluyor. Sevmediğim tipler etrafımda ama onlardan da kopamıyorum ve canım yanıyor. İnsan neden canının yandığını sever ki dost veya sevgili fark etmez. Sanki bütün herkes benim üstüme oynuyor beni sinirlendirmek, beni üzmek, beni küçümsemek için varlar. Aslında böyle değil biliyorum ama kafamı kontrol edemiyorum sanki her şeyin sonu bu düşüncelerime çıkıyor. Çok fazla kurallarım var kişilere karşı ama ben kurallara uymayı sevmem ya ben ne istiyorum bilmiyorum. Kişiliğim hiç oturmadı belki de peki nasıl oturacak? Hep bir soru hali ama hiçbirini çözmenin başında bile değilim.
Aşırı hassas ve balık burcu biri olarak bu kafa karışıklığı ve duygusal karmaşayı nasıl sakinleştirebilirim?