Kadınlar daha zeki
Erkekler daha zeki
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Bana göre zekayı tek bir tarafa ihale edip şu daha zeki demek çok yüzeysel kalıyor. Çünkü ikimizin de aklı, hayatı tutuş şekli bambaşka çalışıyor.Erkeklerin o pratik, net ve sonuca odaklı aklına bayılıyorum mesela. Bir kriz anında hiç lafı dolandırmadan, duyguyu işin içine katmadan tak diye çözümü koyuyorlar ortaya. Daha stratejik, daha analitik bir bakış açıları var ve bu gerçekten hayatı kolaylaştıran bir şey.Ama biz kadınların zekası da çok daha derin ve sezgisel bence. Biz sadece olayın kendisine bakmıyoruz; arka planını, hissettirdiği şeyi, söylenmeyen sözleri bile tek bir bakışta okuyabiliyoruz. Aynı anda bin tane şeyi düşünüp o stresi yönetebilmek, ilişkilerde o dengeyi ve uyumu kurabilmek müthiş bir zihin kıvraklığı gerektiriyor.Yani biri mantığıyla yolu açıyor, diğeri sezgisiyle o yola ruh katıyor. Biri diğerinden daha zeki değil aslında; ikisi bir araya gelip birbirini tamamlayınca hayat anlam kazanıyor.
Zeka geni X kromozomunda. Erkeklerde bundan 1 tane kadında 2 tane var. 2 kromozom 2 farklı zeka seviyesinin ortalamasına neden oluyor. Bu yüzden kadınlar zeka olarak ortalarda yer alırken erkekler ya en tepede ya da en alttalar.
Dünyanın en zeki insanları da erkeklerden çıkıyor en aptal insanları da yani.
Yani sıralama aşağı yukarı şu:
En zeki erkek> en zeki kadın> en aptal kadın> en aptal erkek
Olay sadece genetik etkiyle şekillenmiyor. Yaşam tarzı, sosyal durumlar.. vs de etkiler. Erkekler çoğunlukla dışarıda gerçek yaşamın içinde hayat mücadelesi verirken kadınlar da çoğunlukla evde güvenli alanlarında daha korunaklı durumdalar. Bu iki farklı durum kişilerin gelişimleri arasındaki farklı doğrudan etkiler
Bu zekadan çok akıllı olmayı şekillendirir. Erkekler zaten daha mantık odaklıdır.
İkisi aynı şey değil işte. Zeka birşeyi anlama ve kavrama yetisidir. Akıl doğru ile yanlışı ayırt edip doğru olanı seçmektir. Mesela bir kadın entrika çevirme konusunda yetenekli ise bu zekadan kaynaklanır ama boşanma konusunda çok fevri davranabilir erkek ise öyle değil.
Yani diyorum ki akıllı olmak duygularla mantık arasında denge kurmaktır. Ben mesela matematikle haşır neşir olduğum için zamanla bu durum hayatı daha fazla formüle ederek yaşamama ve duygu mantık arasında dengeli olmama neden oldu.
Sanırım insan olarak bakmak gerekir. Limi erkekler kadınlardan zeki iken, kimi kadınlar erkeklerden daha zeki. Fakat genel anlamda dersek, kapitalizmin en çok kullandığı cinsiyet kadınlar.. bu kadınlar erkeklere hizmet edip, onları zengin ediyorlar. Makyaj ürünlerini, "moda" deyip uyduruk kıyafetleri, lüks ve konfor arzularını kullanarak telep etmeyi en çok yönlendirebildiği cinsiyet kadın. Bu kocaman setörü biyüten çocuk ve kadınlar hep öncelikteler. Erkekleri xe bu sistemin içerisine ancak kadınla sokabiliyorlar, yine kullanılan kadın. Bu kadar çok kullanılmanın bir tanımı olabilir.
Bence kadınlar daha zeki, erkekler daha zeki diye kesin bir ayrım yapmak doğru değil. Zekâ kişiden kişiye değişir. Kimi kadın çok zekidir, kimi erkek çok zekidir. Önemli olan cinsiyet değil, insanın düşünme şekli, olaylara bakış açısı ve kendini geliştirmesidir. Bana göre zekâda kadın erkek yarışı yapmak yerine, insanların birbirlerinin farklı güçlü yönlerini kabul etmesi daha doğru.
Anket seçeneğim: Kadınlar daha zeki 🧠
Zeka cinsiyete değil, beynimizi nasıl kullandığımıza bağlıdır. Ancak duygusal zeka, detayları fark etme ve sezgisel gözlem yeteneğinde kadınlar bir adım öne çıkıyor 👁️ Erkekler daha düz ve odaklı düşünürken, kadınlar detaylardaki ipuçlarını çözer. Anket şıklarında kadınları seçsem de asıl zeka, iki tarafın da zihinsel potansiyelini nasıl yönettiğindedir 🔍 Sen günlük hayatında en çok hangi zeka türünün eksikliğini hissediyorsun? ✨
Cevap
11Cevap
karaktere göre değişir...
Bu konuda şunu söyleyebilirim. Zeka konusunda erkek ve kadın arasında öyle belirgin bir fark yok ama, erkeğin daha üstün olduğu kesindir. Çünkü kadın, erkek gibi düşünemiyor. Yani çok ayrıntılara dalıyor. Bu da onun çok karmaşık duygular içinde kaldığını gösteriyor. Bu da bize erkek gibi yüzeysel bakış açısına sahip olmadıkları, yani çok detaya inmeyip yüzeysel konularda yorumlayıp bunu bu şekilde kabul edip uygulamaya koymayı, kendilerince dahada ayrıntılara bölüp içinden çıkılamayacak gereksiz ayrıntılara kafa patlatıp sonuçta gereksizce zamanı öldürüyorlar. Buradan bile onların zihinlerini gereksiz yere işgal eden şeyler afedersiniz çöp oluyor. Bu açıdan bakıldığında; erkekler daha yüzeysel, bayanlar ise çok ayrıntılı düşünüp kendilerini sıkıntıya sokuyorlar. Bu da zihinlerini boş yere işgal eden ayrıntıya dönüşüyor.
Bu eskiden beri çok tartışılan bir konuydu. Erkeklerin beyni daha büyük olduğu için daha zeki oldukları savunuldu bir dönem ama bu tez gümbürtüye gitti.
Şu an en yaygın ve sıhhatli araştırma, ortalamada eşit oldukları ama grafikte farklılık gösterdiği yönünde. Kadınların IQ'ları birbirine daha yakınken erkeklerinki daha uzak. Yani üstün zekâlı erkek sayısı, üstün zekâlı kadın sayısından daha fazla olduğu gibi düşük zekâlı erkek sayısı da daha fazla.
Güç erkeğe, güzellik kadına verilir; ama her şeyi yenen güç, yalnız güzelliğe yenilir..
Yani diyeceğim o ki erkekler istediği kadar zeki olsun , onları biz yönetiyoruz 💅🏻
İnsandan insana değişir ama kadınlar şeytan bin bir türlü p.. lik gelir akıllarına saf canım değiller kadınlar bir erkek yalan söylesiği zaman ne yapıp edip ortaya çıkartırlar
Bu genellenilirmi acaba?
Kimisi kivrak zekaliği vardir, kimisinin pratik zekasi, duygusal gibi gibi yani kișilik daha cok gibime geliyor benim
Kadınlar bizi maymun eder, yemiş gibi görünürler oda işlerine geldiği için, biz onların yanında kafada scotchbride taşıyoruz.
Bulaşık sün geri 🤣
Taze beyinler bilmez
Kadınların şeytanlığını zeka olarak adlandırmak istemiyorum
Zekanın cinsiyetle alakalı değil, aile genetiği ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum.
Kadınlar daha zeki pratik ve çok kıvrak zekaya sahipler , biz erkekler kaffadan sakkatız yaw 😂😂
kadınlar daha zeki diyemem asıl mesele erkekler daha m4l.
erkek dediğin tek hücreli canlının az biraz daha zekisi.
kadınlar çok çok daha zeki, karşılaştırmaya bile gerek yok ama kadınların zayıf yanı inanmak, güvenmek konusunda aileden gelen yatkınlıkları. bizim en büyük eksiğimiz bu
Dünyanın en zeki insanı william James sidis tir Yani bu bilgi bile erkeklerin olduğunu gösterir
Sormak bile hata, kadınlar tabiki😏
Cevabını bildiğin soruları neden soruyorsun😅
Sende haklısın 😅
Erkekler daha zeki kadınlar daha şeytani
Erkekler daha şeytan t.. üz eden cinsiyet kim?
Ben senin adına değil genel olarak söyledim konu erkekler ve kadınlar olduğu için. Kadınların yapabileceği en büyük kötülük çocuğunu öldürmek fakst tecavüz ile boy asla olcusemez. Dünya üzerindeki en büyük kötülük tecavüz bunu da bir tek erkekler yapabiliyor zaten
Ama senin yaşadığın şey çok kötü bir durum geçmiş olsun
Evet ama yine tecavüz daha ağır bir durum bundan
Çünkü bedenine iznin olmadan zarar veriyor ve rızani almıyor.. oldurmekten daha kötü bir durum
Niye sinirlendin bu kadar evde kalmış erkek kurusu amca? Gagshwssbshah
Bütün bilim adamları erkek aq bu da sorumu şimdi
İki cinsiyette zeki degil. ama sizin dediğiniz şey daha saçma çünkü ya bilmiyorsunuz ya da anlamiyorsunuz bilim insanları zeki de olsa direkt zeka ile ölçülmez bu. Kaldı ki bilim kadınları da var. Bu zeka değil tamamen ataerkiden kaynaklaniyor
Zekanın cinsiyet ile bir ilgisi yok.. primat turlerinde zeka belli bir IQ da olur. Bizden daha zeki türlerde vae
Övünmek için demiyorum ama kadınlar daha zeki.😇
Genel olarak kadınlar daha zeki
Erkekler daha zeki
Erkekler tabi ki. Erkek safa yatmayı sever.
Primat turuyuz hepimiz aptaliz.
kadınlar tabiiki
Kadınlar
Kadınlar
Kadınlar
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?