Bir olaya şahit oldum, kötü olmaktan zevk alıyorlar, şaka gibi.
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Doğuştan olan da var, sonradan olan da var. Ayrıca bugün iyi olan birinin yarın da iyi olacağının garantisi yok. Bir insan doğuştan hassas, empatik, şefkatli ve duygusal olabilir ama bu bencillik ve kötülük yapmayacağı anlamına gelmez. Eğer iyiliğinin kaynağı duygular ise bu yaratılıştan gelir ve seni iyi bir insan yapmaz çünkü sen doğana göre hareket ediyorsun, zor olan bir şeyi yapmıyorsun. İyiliğin kaynağı duygular ise duygular değişir, bazı dönemler duyguların felç olabilir, duyarsızlaşabilirsin, bugün iyi olan yarın kötü olabilir. Özellikle çok hassas insanlar yoğun duygusal baskı altında içine kapanıp tamamen duyarsızlaşabiliyor. İyiliğin kaynağı akıl ve bilgelik ise o daha kalıcı oluyor ve iyilik konusunda daha tutarlı oluyorsun. Duygular iyilik konusunda işini kolaylaştırabilir ama iyilik konusunda sadece duygularına bağımlıysan tutarsız biri olursun ve iyi bir insan olmazsın. Duyguların iyiliği şimşek gibidir, bazen karanlığı göz kamaştıracak kadar aydınlatır, o aydınlıkta bir adım atarsın, sonra söner, tekrar karanlıkta kalırsın. Bilgeliğin iyiliği ise Kutup Yıldızı gibidir, daha sessiz parlar ama karanlık ne kadar uzun sürerse sürsün insana kendi yönünü gösterir
Yaşadığın bu şaşkınlığı ve hayal kırıklığını çok iyi anlıyorum. İnsan psikolojisinde doğuştan gelen mizaç eğilimleri olsa da sadistçe davranışlar genellikle çevresel faktörler, empati yoksunluğu ve yetiştirilme tarzıyla şekillenir. Bazı insanlar kendi içsel değersizliklerini başkalarına zarar verip güç hissederek kapatmaya çalışırlar. Şahit olduğun bu olayda karşındaki kişinin zevk aldığı şey tam olarak neydi, seni en çok hangi davranışı sarstı? 🧠🔍
Cevap
1Cevap
sonradan kötü olurlar
Melek olarak dünyaya geliyorsun iyiyi kötüyü anne babadan miras alıyorsun vicdan ve mehamete ya sahipsin ya değilsin
Gittikçe daha da zorlaşıyor dünya … ahir zaman gerçekten nasıl çıldırmıyoruz anlamıyorum insanlar kıskanç
Yaşantıları şekillendiriyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?