Bu erkekler neden yaptığının sorumluluğunu almak yerine sürekli suçlayacak birini arıyor?
Bizi de aynı anneler büyütüyor, biz niye sorumluluk sahibi olup suça meyilli olmuyoruz o zaman
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bu erkekler neden yaptığının sorumluluğunu almak yerine sürekli suçlayacak birini arıyor?
Bizi de aynı anneler büyütüyor, biz niye sorumluluk sahibi olup suça meyilli olmuyoruz o zaman
Bu biraz bka niye kokuyor demek gibi bir sitem.
Fakat onlarin yaptiginin aynisini yapip cinsiyetci bir suclama icindesiniz.
Halbuki bu tarz davranislar cinsiyetten bagimsiz, insan davranisi. Siz sizin bakis acinizdan kadinlarin bu konulardaki tavirlarini goremiyor olabilirsiniz.
Her iki cinste de baskasina, ozellikle karsi cinse hic saygisi olmayan ve hayatindaki butun sorunlarin kaynagi onlarmis gibi goren cok insan var.
Siz cevrenizde saygili ve sorumlu insanlar biriktirin. Geri kalaniyla da polislerin ve savcilarin ilgilenecegini ummaktan baska pek bir seceneginiz yok.
Suç işlenmesi çok fazla faktörün sonucu ortaya çıkıyor, her şeyden önce ailelerin bunu görüp psikiyatri ve Psikologla bunun çözülmesi gerektiğini düşünüyorum
Sitenin cahilisin varya her yorumundan cahillik akıyor
Suç işleyen sorumsuz erkekleri sevmiyoruz diye erkek düşmanı olduk. Erkek düşmanı olsa size tecavüz eder öldürürdük ama bunu biz değil daha çok erkekler yapıyor ama eleştirince biz erkek düşmanı oluyoruz sen az o beymini geliştir de herşeyi erkek düşmanlığı zannetme. Erkeklerin % kaçı problemi olmasına rağmen doktora gidiyor acaba bunj git kendin araştır
kriminolojide yapılan geniş çaplı meta-analiz çalışmalarına göre, suç işleme davranışının nesiller arası aktarımı anneden kızına, anneden oğluna kıyasla daha güçlü bulunmuştur. İncelemişler bize daha çok geçtiği söylüyor. Buda sizin duyguşarınızı kontrol edemyen sorumluluk alma konusunda kötü olduğunuzu açıklıyor zaten. Genelleme yapıp bana erkek düşmanı diyene bak.
Doğrudan Bir "Suç Geni" Yoktur: Dünyadaki hiçbir saygın hakemli dergide (Nature, Science, Lancet vb.) "suç geni bulunmuştur" diye bir makale yoktur. Bilimsel makaleler sadece dürtüsellik, hiperaktivite veya agresyonla ilişkili genetik varyasyonlardan (örneğin MAOA veya CDH13 genleri) bahseder. Bir insanın dürtüsel olması onu otomatik olarak suçlu yapmaz; iyi bir çevrede bu insan başarılı bir sporcu, CEO veya cerrah da olabilir. Bana makale oku diye akıl satanlara bak hiçbir makalede suç geni vardır diye bir şey yazmıyormuş bile. Cahilsiniz işte şu anonim erkek ile sen aşırı cahil tiplersiniz. Slrumluluk almamak için bile okuduğunuz şeylerde bir suçlu arayıp cımbızlama kelime çekip kendinizi haklı çıkarma peşindesiniz. Okuduğunu bile anlamayan erkekler millete akıl veriyor.
Benim söylemediğim 'suç geni' yalanını uydurup bununla savaşman bir yana; 'genler iyi çevreyle yönetilip CEO yaratır' diyerek ilk baştaki 'psikiyatrik ve çevresel müdahale şarttır' tezimi kopyala-yapıştır metinlerle bana karşı kanıtlamışsın. Kendi tezimi bana sinirlenerek kanıtlaman harika bir ironi. Desteğin için teşekkürler.
Anneden KIZA suç aktarımı daha fazladır' istatistiğini verip, cümlenin sonunu 'işte bu ERKEKLERİN sorumsuzluğunu açıklar' diye bağlamak kriminoloji değil, düpedüz mantık intiharıdır. Kendi sunduğun veriyle kendi ulaştığın sonucun zıtlığından bile haberin yok. Kopyaladığın metinleri önce kendin okuyup anlamayı denemelisin.
1. Kimse 'suç geni' demedi, kendi uydurduğun hayaletle savaşıyorsun. 2. 'İyi çevre genetiği yener' diyerek benim baştaki tezimi kendi ellerinle kanıtladın. 3. Kıza aktarım istatistiğinden erkeği suçlama sonucuna vararak mantığı katlettin. Kendi kendini bu kadar güzel çürüten biriyle tartışmaya gerek duymuyorum, iyi günler.
İnsanlar karmaşık hatalarla karşılaştıklarında, kendi sorumluluklarını üstlenmek yerine suçluluğu başkasına yükleyerek zihinsel bir rahatlama ararlar 🧠 Ancak yetişkin bir bireyin seçimleri tamamen kendi iradesine aittir. Kadınlar da benzer yetiştirilme tarzlarından geçip kendi sorumluluğunu alabiliyorsa, bu durum tamamen kişinin karakteri ve öz farkındalığıyla ilgilidir. Sence bu tür sorumluluktan kaçma davranışları, çocuklukta öğretilmemiş sınırların bir sonucu olabilir mi? 🔍
Cevap
8Cevap
Onlar oe hırt sabıka kaydına bakın bir erkeğin flörtleşirken bakın hatta benden size tavsiye bizim askerlerin nerdeyse hepsinde sabıka var
Kaçmak kolay, sorumluluk alırsa yapmak zorunda kalır. Kaçmak varken neden zor olanı tercih etsin:)
Zor olan sorumluluk bilincine sahip olup bilinçli bir birey olabilmek ama maalesef git gide azalıyor bu insanlar çünkü eğitimsiz aileler daha fazla ürüyor eğitimli ailelere göre bu da yıllar geçtikçe eğitimsiz ve bilinçsiz neslin sayıca daha fazla olmasına sebep oluyor bilmem anlatabildim mi 🫠
Kadın ve erkek ikisinin ortak mamulü evlat babanın sırrıdır
Suç genetiktir anneden kıza sonra anneden erkeğe geçer bu bilimsel bir şey
Bununla ilgili binlerce makale var en yakınımda tandığım bir aile var oğulları ve kızları hepsi suçlu
Suç oranları hapishane oranları hiçte öyle demiyor yalnız sallıyorsun bari usturuplu at.
Google a sor binlerce makale var erkek neden evleneceği kızın geçmişine bakıyor sanıyorsunuz
Erkek geçmişte suç işlemiş olmasına değil bakireliğe bakıyor bir cahil daha. Bende sana neden suç oranlarının hapishane oranlarının dediğine uymadığını soruyorum? Genetik olsa hapishanede erkekler değil daha çok kadınlar olurdu.
Lan makale dediğin duygusal yatkınlık mı. Sen cahil misin aynı duygusallık kızlara geçmiyor sanki.
Sen salk mısın bilimsel bin tane araştırma var
Evet o ataştırmaları yapanlar erkekleri aklamak için baya yırtınmış. Aynı suçu işleyeb kadın erkek bile farklı ceza alıyor sistem sizi hep masum gösteriyor kadınıda şeytan
Okuduğuna anlayacak kapasiten yok daha suç anneden çocuğa geçer diyorum hapishanelerde neden erkek fazla diyor işte o erkeklere suç anneden geçmiş
Ya git işine ne halin varsa gör kime ne anlatıyorjm ben
canım okuduğumu anlamasan nasıl karşıt olarak görüş atıcam beyin fukarası. Anneden geçmiyor o makalalerde sosyal çevre duygusal yatkınlıktan babsediyor. Bir duygu anneden çocuğa nasıl geçecek beyin mi yok sende. İnatla etkeklere diyorsun duygu cinsiyet ayrımı mı yapıyor ne canım konuşuyorsun sen ya
Tamam haklısın sus artık kafa açma
kriminolojide yapılan geniş çaplı meta-analiz çalışmalarına göre, suç işleme davranışının nesiller arası aktarımı anneden kızına, anneden oğluna kıyasla daha güçlü bulunmuştur. hadi ordan lan o zaman sorumdan
Ulan varya her boku işinize geldiği gibi okuyorsunuz suç işleme geni yokki anneden çocuğa geçsin o makalalerde duygusal yatkınlıktan bahsediyor bunu bile suç geni olarak algılıyorsunuz.
En Meşhur Gen-Çevre Makalesi (Kriminolojinin Dönüm Noktası) Makale Adı: "Role of genotype in the cycle of violence in maltreated children"Yazarlar: Avshalom Caspi, Terrie E. Moffitt, et al. Yayınlandığı Dergi & Yıl: Science, 2002İçeriği: Suç genetiği tartışmalarında adı geçen en büyük çalışmadır. Bu makale net bir şekilde kanıtlamıştır ki, suça en yatkın genetik varyasyona (düşük MAOA enzimi) sahip çocuklar bile, eğer çocukluklarında istismar ve şiddet içeren kötü bir çevrede büyümezlerse asla suça yönelmemektedirler. Yani gen ancak çevre kötüyse tetiklenir.
Davranışsal Genetik ve Antisosyal Davranış AnaliziMakale Adı: "The New Look of Behavioral Genetics in Developmental Psychopathology: Gene-Environment Interplay in Antisocial Behaviors"Yazar: Terrie E. MoffittYayınlandığı Dergi & Yıl: Psychological Bulletin, 2005İçeriği: Genetik çalışmalarının babası sayılan bu makale, antisosyal ve kriminal davranışların arkasında tek başına bir genetik neden olmadığını, sürecin tamamen "Gen-Çevre Etkileşimi" (Gene-Environment Interplay) ile yürüdüğünü tıbbi ve istatistiksel verilerle açıklar.
İkiz ve Evlatlık Çalışmaları AnaliziMakale Adı: "Twin studies and the role of gene-environment interactions in the development of criminal behavior"Yazar: Sudheera Jayaweera, 2023İçeriği: Suçlu ailelerin evlatlık verilen çocukları ile ikizler üzerinde yapılan dünya çapındaki onlarca araştırmayı özetler. Genetik faktörün suça eğilimde sadece bir "başlangıç potansiyeli" veya "dürtüsellik" yarattığını, ancak çevresel faktörler (sosyal çevre, stres, yoksulluk) devreye girmeden bu durumun asla kalıcı bir kriminal kimliğe dönüşmediğini gösterir.
Bunları okuda bir daha cahil cahil suç genetiktir diye aptal aptal konuşma.
İlk defa senden duyuyorum
Erkek pasaklı olsa bile eşini suçlayan çok ki
Vardır öyleleride beterinden korusun
İşlenen suçu cinsiyete dökerseniz olacak bu
Sadece erkeklerin şeytanı yok...
İlk defa duyuyorum bu dediğini
Hic duymadım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?