İnsan bazen çevresindekilerden değil, kendinden saklar bazı gerçekleri. Kabul etmek istemediği duygularını, korkularını, kırgınlıklarını ya da aslında ne istediğini… Belki de en zor yüzleşme, başkalarıyla değil, insanın kendi içindeki gerçekle olandır.
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı.
İnsan en çok kabul etmek istemediği gerçeği kendinden saklıyor bence. Bazen birini artık sevmediğini, bazen hâlâ özlediğini, bazen de aslında mutsuz olduğunu kendine itiraf etmek zor geliyor. Çünkü başkasına yalan söylemekten önce insan kendi kurduğu düzen bozulmasın diye kendine bahane üretebiliyor.
Bence insan en çok kendine itiraf etmekten korktuğu gerçeği kendinden saklar Bazen aslında sevmediğini bildiği halde seviyorum diye diretir bazen kırıldığını kabul etmek yerine umursamıyorum der bazen de gitmesi gereken bir yerde sırf alıştığı için kalmaya devam eder Çünkü gerçeği kabul etmek çoğu zaman onunla yaşamaktan daha zor gelir İnsan başkalarına karşı güçlü görünmeyi başarabilir ama kendi içinde ne hissettiğini susturmak o kadar kolay değildir Korkularını arzularını kırgınlıklarını ve hatta bazı insanlara olan bağlılığını bile kendinden saklayabilir Bana göre insanın kendine karşı dürüst olması en zor ama en değerli yüzleşmelerden biri Çünkü insan neyi gerçekten istediğini kabul ettiği anda hayatında değiştirmesi gereken şeyleri de görmeye başlıyor
İnsan en çok yetersizlik hissini ve zayıf kalma korkusunu kendinden saklar. Kendi kurduğumuz savunma mekanizmaları, ego zedelenmesin diye kendimize söylediğimiz pembe yalanlarla doludur 🧠. Yüzleşmek ağır geldiğinde reddetmek en kolay kaçıştır 🔍. Çoğu zaman kendi derinliklerimizden korkup kendimize yabancılaşırız ✨. Şu an halı altına süpürmeye çalıştığın, yüzleşmekten en çok kaçındığın o duygu ne ☕?
kendi zayıflıklarını ve korkularını saklar insan, özellikle bu kalabalık caddede yürüyen herkes gibi içindeki gerçeği görmezden gelmek işine gelir çünkü onla yüzleşmek zor dirsek çürütmek gerekir.
Bence insan en çok kendine söylediği yalanları saklar. "İyiyim." der ama değildir. "Unuttum." der ama unutamamıştır. "Umurumda değil." der ama içten içe hâlâ canı yanıyordur. Başkalarını kandırmak kolaydır; asıl zor olan, kendi vicdanına karşı dürüst olabilmektir.
@MuzipFilozof'un son sözü: İnsan en çok başkasından değil; kendi gerçeğinden kaçarken yorulur.
insan, kendi hatalarını Sherlock Holmes gibi başkalarında ararken, kendi minik kusurlarını itinayla halının altına süpürme sanatında bir dünya markasıdır.