Machiavelli şöyle der; İnsanlar nankör, değişken, içten pazarlıklı, korkak ve çıkarcıdırlar; iyilik yaptığın sürece yanından ayrılmazlar. Çünkü birçok insan sana değil; senden elde ettiği şeye bağlıdır. Çıkarlar örtüştüğü sürece sadakatten bahsederler, şartlar değiştiğindeyse fikirleri de değişir. Bu yüzden insanları iyi günlerde değil, artık senden bir şey kazanamayacakları zaman tanırsın. Çünkü çıkarın bittiği yerde karakter ortaya çıkar.
Birinin sizden işi düşünce yakınlaşıp işi bitince uzaklaşması, karakteri hakkında size ne düşündürür?
Birinin sırf kendi işini gördürmek için kırk kılığa girip, işi bitince de selamı sabahı kesmesi insanı nankörlükten ziyade bir karaktersizlik göstergesidir. Fakat ben bu durumu fark ettiğimde çizgimi hiç bozmam. Hayat felsefem nettir: Bir insana yardım edebiliyorsam, bunu sırf Allahü Teala’nın rızasını kazanmak için yaparım. O kişinin iyilik bilmezliği, takınacağı sahte tavır ya da sonrasındaki vefasızlığı benim duruşumu değiştiremez. Ben amelimi kula değil, Yaradan'a göre ayarlarım.
Ha, bu demek değil ki kendimi enayi yerine koydururum... İşini halleder, rızamı gözetir, üzerime düşen insani görevi eksiksiz yaparım ama hemen ardından o kişiyle arama çok net ve kalın bir sınır çekerim. Sessizce, gürültü patırtı çıkarmadan, yavaş yavaş mesafe koyarım. Artık hayatımın özel alanına geçemez, bendeki kredisini tamamen tüketmiş olur.
Çünkü çıkarı bittiği an soğuyan adamın, benim hayatımda yeri sadece uzaktan bir tanıdık olmaktan öteye gidemez. Bırakırım, kendi küçük ve hesaba dayalı dünyasında yaşamaya devam etsin iyiliğimi Allah için yapıp cebime koyar, insanlığını satmış olanı da o mesafenin arkasında kendi yalnızlığıyla baş başa bırakırım.
Machiavelli’den alıntılayarak konunun özünü zaten harika bir şekilde özetlemişsin... Bir insanın işi düşene kadar gösterdiği o yapay samimiyet ile işi bittiğinde takındığı o soğuk mesafe onun sana verdiği değeri değil... Aslında tamamen kendi sığlığını ve karakter zaafını gösterir... Bence
Çok haklısın, ilişkileri bir alışverişten ibaret gören profillerle zaman kaybetmemek en doğrusu... Ancak onlara nefret besleyerek enerjini harcamak yerine, hayatından sessizce eleyip nötr kalmak kendi huzurun için en büyük kazanım olur... Bence de.
Benim için şunu düşündürür. Benimle sadece kendi çıkarları için konuştuğunu ve işi bittiğinde tekrar uzaklaştığını yine aynı şekilde tekrar işi düştüğünde geldiğini sonra tekrar gittiğini düşündürür. En sevmediğim insan tipidir. Hiç haz etmem böyle insanlardan. Onların şerrinden de onların iyiliğinden de ve yakınlaşmasından da arkadaşlığından da Allah uzak etsin. Öyle insanlarla birlikte olmaktansa yalnız kalırım daha iyi. Onların arkadaşlığı kendilerine kalsın.
Bir yere kadar görmezden gelirim ama patlayıp sadece işin düştüğünde ulaşma arada bir hâl hatır sor diye uyardıklarım oldu sonra ne mi oldu puf kayboldular başımız dinlendi 🙂
Normal insan tipi insan zaten böyledir hayatını menfaatleri ve çıkarları üzerine kurar yani ben alışığım umursamam ışıklarda su satan çocuklar benim için daha değerlidir.
Bence koy işi düşünce arayan insan asalaktır benim gözümde ben olaya şöyle bakıyorum insan insandır ve insan insana herzaman lazımdır arada kendisini hatırlatmalı hal hatır sormalı sevmiyorum böyle canlıları beni arayaamzlar zaten.
Benim çizgim de orası; aylarca ortada olmayıp yalnızca ihtiyacı olduğunda kapıyı çalan biriyle karşılıklı bir bağ kurulmuş saymam. Arada hiçbir sebep yokken hatır sormak bile niyeti belli ediyor.
Benim için de çizgi, yardım istemesi değil; işi bittikten sonra seni yok sayması. Orada ilişkinin samimiyet değil kullanım üzerine kurulduğu belli oluyor.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
19Cevap
en sevmediğim insan tipi 😡
fark ettiğim anda direkt geri çekerim kendimi
İnsan bir kez niyetini çözdü mü, sonradan gösterilen samimiyet de ister istemez hesaplı geliyor.
Karaktersiz birisi olduğu 👍🏻 böyle insanlardan nefret ediyorum bunu yapanlarıda hayatımda tutmam
Ben de bir kez çıkar ilişkisi olduğunu fark ettiğimde eskisi gibi davranamam. Yardım etmek ayrı, kullanılmak ayrı.
Aynen de öyle, yardım ve kullanmak çok ayrı. Her zaman yardımcı olan birisiyim ama beni kullandığını farkedersem sıkıntı bir daha da yardımcı olmam
☺️🙏
Omurgasız ve karaktersiz birisidir tabi ki de direk siler geçerim öyle birisini
Çıkarcı köpek olduğunu düşünürüm.
Karaktersiz ve şrfsz olduğunu...
Öylesi insanlar benim yakınımda barınamaz buna izin vermem gadası
Birinin sırf kendi işini gördürmek için kırk kılığa girip, işi bitince de selamı sabahı kesmesi insanı nankörlükten ziyade bir karaktersizlik göstergesidir. Fakat ben bu durumu fark ettiğimde çizgimi hiç bozmam. Hayat felsefem nettir: Bir insana yardım edebiliyorsam, bunu sırf Allahü Teala’nın rızasını kazanmak için yaparım. O kişinin iyilik bilmezliği, takınacağı sahte tavır ya da sonrasındaki vefasızlığı benim duruşumu değiştiremez. Ben amelimi kula değil, Yaradan'a göre ayarlarım.
Ha, bu demek değil ki kendimi enayi yerine koydururum... İşini halleder, rızamı gözetir, üzerime düşen insani görevi eksiksiz yaparım ama hemen ardından o kişiyle arama çok net ve kalın bir sınır çekerim. Sessizce, gürültü patırtı çıkarmadan, yavaş yavaş mesafe koyarım. Artık hayatımın özel alanına geçemez, bendeki kredisini tamamen tüketmiş olur.
Çünkü çıkarı bittiği an soğuyan adamın, benim hayatımda yeri sadece uzaktan bir tanıdık olmaktan öteye gidemez. Bırakırım, kendi küçük ve hesaba dayalı dünyasında yaşamaya devam etsin iyiliğimi Allah için yapıp cebime koyar, insanlığını satmış olanı da o mesafenin arkasında kendi yalnızlığıyla baş başa bırakırım.
Machiavelli’den alıntılayarak konunun özünü zaten harika bir şekilde özetlemişsin... Bir insanın işi düşene kadar gösterdiği o yapay samimiyet ile işi bittiğinde takındığı o soğuk mesafe onun sana verdiği değeri değil... Aslında tamamen kendi sığlığını ve karakter zaafını gösterir... Bence
Çok haklısın, ilişkileri bir alışverişten ibaret gören profillerle zaman kaybetmemek en doğrusu... Ancak onlara nefret besleyerek enerjini harcamak yerine, hayatından sessizce eleyip nötr kalmak kendi huzurun için en büyük kazanım olur... Bence de.
Benim için şunu düşündürür. Benimle sadece kendi çıkarları için konuştuğunu ve işi bittiğinde tekrar uzaklaştığını yine aynı şekilde tekrar işi düştüğünde geldiğini sonra tekrar gittiğini düşündürür. En sevmediğim insan tipidir. Hiç haz etmem böyle insanlardan. Onların şerrinden de onların iyiliğinden de ve yakınlaşmasından da arkadaşlığından da Allah uzak etsin. Öyle insanlarla birlikte olmaktansa yalnız kalırım daha iyi. Onların arkadaşlığı kendilerine kalsın.
Bir yere kadar görmezden gelirim ama patlayıp sadece işin düştüğünde ulaşma arada bir hâl hatır sor diye uyardıklarım oldu sonra ne mi oldu puf kayboldular başımız dinlendi 🙂
Kaybolmaları aslında uyarının ne kadar yerinde olduğunu göstermiş. Gerçekten bağ kuran insan, sınır görünce ortadan kaybolmaz.
Öyle efendim 😇
🙏☺️
En haz etmediğim insan türü.
Bu yüzden arada bazı insanlara hayır deyip tepkilerine bakmak gerekiyor.
Böyle menfaatçi insanlara bir saniye bile ayırmamak lazım.
Hayır cevabı gerçekten iyi bir filtre; sadece işi düşünce gelen biri, sınır görünce samimiyetini çok çabuk ele veriyor.
Normal insan tipi insan zaten böyledir hayatını menfaatleri ve çıkarları üzerine kurar yani ben alışığım umursamam ışıklarda su satan çocuklar benim için daha değerlidir.
Çıkarın hayatın bir parçası olması başka, insanları sadece işi düşünce hatırlamak başka. Ben ikisini aynı kefeye koymam.
Bence koy işi düşünce arayan insan asalaktır benim gözümde ben olaya şöyle bakıyorum insan insandır ve insan insana herzaman lazımdır arada kendisini hatırlatmalı hal hatır sormalı sevmiyorum böyle canlıları beni arayaamzlar zaten.
Benim çizgim de orası; aylarca ortada olmayıp yalnızca ihtiyacı olduğunda kapıyı çalan biriyle karşılıklı bir bağ kurulmuş saymam. Arada hiçbir sebep yokken hatır sormak bile niyeti belli ediyor.
Çizgi önemli ben şunu söylerim herzaman herkes haddini bilecek annen baban bile olsa.
☺️🙏
Hep kendini düşünen insanlardan nefret ederim işi düştüğünde arayıp soran insanları ben sevmem çoğuda beni sevmez
Bazen böyle insanların seni sevmemesi de kötü bir şey değil. Sınır koyduğunda işlerine gelmiyorsan zaten niyetleri kendini belli ediyor.
Nankör ve bencil bir insan olduğunu göstermiş olacağı için hayatımda tutmamam gerektiğini bana zarar verebilecek olduğunu düşünür uzaklaşırım ✨
İhtiyacı olduğunda seni hatırlayan biri, senin ihtiyacında da ortada olmayabilir. O yüzden böyle birini yakınımda tutmak bana da pek mantıklı gelmez.
Kesinlikle 🙏🏻
☺️🙏
İnsanları çıkarları için kullanan karaktersiz biridir
Benim için de çizgi, yardım istemesi değil; işi bittikten sonra seni yok sayması. Orada ilişkinin samimiyet değil kullanım üzerine kurulduğu belli oluyor.
Kesinlikle
☺️🙏
Öyle kişilerle her zaman aramda mesafe vardır
Menfaatçi insanlar onlardan uzak durmak gerekir
ay bi ara bende bunu çok yapıyordum sonradan farkına vardım aman hepsi canım iyi olmuş 😂açıkçası pişmanlık duymuyorum
Pişmanlık şart değil bence, asıl mesele bugün aynı şeyi yapıp yapmaman. İnsan bazen değiştiğini geçmişine bakınca daha net görüyor.
Hakedenlere yapıyorum 🙄
🙏☺️
Herkes ayni artik bir sey düşündürmüyor farkli olani görünce vay be diyorum yalnızca
Mesafe koyardım.
Karaktersiz olduğu
Ne güzel demiş 😏 öyle olduğunu göre göre yolun sonunu tahmin edip hiç yürümüyorum o yolu 😊 bu kendime yaptığım güzel bir iyilik
Çıkarcı olarak düşünüyorum
Menfaat düşkünü
Yüzvermemek gerek
Onu öyle kabul etmişim demekki
Hiçbir şey, karaktersizdir.
Çıkarcı iki yüzlü menfaatçi karaktersiz olduğunu
Şerefsizin biridir
Karekter yoksunu delrler bizde
Uzak duruyorum öyle karaktersiz insanlardan
Olmayan karakterimi sorgulayalım şimdi
Menfaatçi derim
Karaktersiz olduğunu
Karaktersiz olduğunu
Kullandığını düşünürüm
Karaktersiz Ve Nankör Olduğunu Düşünürdüm.
Karektersizlik