Ne kadar eğilip bükülmüşüz şu hayatta, öyle ki bizden geriye bir şey kalmamış.

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Ne kadar eğilip bükülmüşüz şu hayatta, öyle ki bizden geriye bir şey kalmamış.

“Çoğu zaman evet, kendim gibi yaşamayı seviyorum; herkes ne düşünür, kim ne der diye sürekli kendimi kısıtlamak bana göre değil. Fikir dinlerim, gerektiğinde kendime de bakarım ama son kararı yine ben vermek isterim. Bazen fazla düşünüp kafamda büyüttüğüm şeyler oluyor, o ayrı 😄 ama en sonunda yine kendi bildiğim yoldan giderim. Sırf birileri memnun olsun diye kendimden ödün vermeyi hiç sevmem, beni seven zaten olduğum halimle sever. Hayat benim hayatım, başkasının istediği gibi yaşamaya çalışırsam kendim olmaktan çıkarım.
Bütün hayallerimi ve isteklerimi gerçekleştiremesem de evet, kendim olarak yaşayabiliyorum. Yanlışa yanlış, doğruya doğru diyorum. Sevilmeyeceğimi bile bile insanların karşısında dik duruyorum. Herkes beni sevsin ya da kabul etsin diye kendimden ödün vermiyorum. Bazen kendi yolumdan çıkmış olsam da ben olarak kalmaya devam ediyorum. Hatalarım da doğrularım da bana ait. Hayatımı başkalarının istediği gibi değil, kendi doğrularımla yaşamayı tercih ediyorum. Çünkü kendim olmaktan vazgeçerek kazanacağım hiçbir şeyin benim için bir anlamı yok.
Hayatımı sadece kendim gibi yaşıyorum zaten, kendi isteklerim, sınırlarım, çizgilerim, hayallerim. Ben seviyorsam her şeye eyvallah, ben istiyorsam tamamdır. Tek bir Allah'ın kuluna hiçbir konuda borcum yok.
Teşekkür ederim:)
Rica ederim :))
Eğilip bükülmüyorum. Hayatımı yaşıyorum.
Atarlı giderli görüyoruz efendim :)
Öyle diyorsan öyle olsun. Keyfime bakıyorum kimse için yaşamıyorum. Minnet etmiyorum. Bu atar giderse öyle olsun.
Günümüz gençlerinin altı boş hallerini saymazsak atarlı giderli olmak iyidir, güçlü bir profil çizer. Doğrusunu yapıyorsun.
Thanks
de nada
Teşekkür ederim
Rica ederim
Cevap
12Cevap
Büyük ölçüde evet. Herkesin beklentisine göre şekil almaktansa kendi doğrularımla yaşamayı tercih ediyorum. Tabii hayatın bazı sorumlulukları insanı sınırlandırıyor ama en azından kararlarımda kendime yabancılaşmamaya dikkat ediyorum.
Hayır maalesef 😌 ya başkalarının mutluluğu için ya da elalem ne der diye yaşadım
Kendim olarak ama hep başkaları için yaşadım
Hayatımı sadece kendim gibi yaşıyorum evet.
Evet tam da görseldeki gibi yaşıyorum...
Belki tamamen değil insan kendisi olmayı öğrenirken biraz da başkalarının beklentilerinden sıyrılıyor. Ben hâlâ kendi sesimi, kalabalığın sesinden ayırmaya çalışıyorum. Kendin olabilmek herkesi memnun edememeyi göze aldığın gün başlıyor o evreye kıyısından bucağından girme çabasındayız efendim 🌸
Tam anlamıyla kendim olarak yaşadığımı söyleyemem. Hayat bazen insanı mecbur bırakıyor, susuyor, alttan alıyor, bazı yanlarını geri plana atıyorsun. Ama insanın kendinden tamamen vazgeçmemesi gerekiyor. Çünkü ne kadar eğilip bükülsek de, içimizde hâlâ ‘ben buyum’ diyebilen bir taraf kalmalı.
"Bizden geriye bir şey kalmamış" tespiti, hayatın insanı kendi özünden nasıl adım adım uzaklaştırdığını özetleyen çok vurucu bir itiraf... Gibi bence
Tam anlamıyla olmasa da, en azından el âlem ne der diye yaşamıyorum. Kendi kararlarımı başkalarının beklentilerine göre şekillendirmemeye çalışıyorum.
Başkalarının beklentilerine göre değil kendi doğrularıma göre yaşamaya çalışıyorum Her zaman kolay değil ama en azından kendimden vazgeçmiyorum
Yaşayamıyorum yasamaya çalışıyorum sorumluluklarım var
Sorumluluklarım var. Hayatımı kafama göre yaşayamıyorum ne yazık ki.
Öyle olduğunu düşünüyorum.
Sadece sevdiklerime karşı sorumluluklarım var.
Valla yaşıyoruz bi şekilde kolumuz kanadımız kırık..
Çok şükür elimden geldiğince yaşıyorum
Çok şükür tam da öyle yaşıyorum.
Ebet
Evet şükür
Evet
param olursa evwt
Evet
Evettt
Yaşayabiiliyorm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?