Lisede çokça arkadaşım vardı. Mezunken sadece derse odaklanmaktan konuşmayı unuttum. Beni geriyor, hazırlık olsun okul olsun. Gruplardan birisiyle tanışmak da istemiyorum. Fakat bu konuşma stresini yenmeliyim. Neler denemeliyiz?
12 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Lisede çokça arkadaşım vardı. Mezunken sadece derse odaklanmaktan konuşmayı unuttum. Beni geriyor, hazırlık olsun okul olsun. Gruplardan birisiyle tanışmak da istemiyorum. Fakat bu konuşma stresini yenmeliyim. Neler denemeliyiz?
En yakın arkadaşın veya sevgilin olsa konuşurdun kendini daha rahat ifade ederdin. Bunu ben de yaşıyorum. Arkadaşım olmadığı için sadece annemle konuşuyorum, bazen de monolog yapıyorum ama yeterli olmuyor. Tek çaresi diksiyon eğitimi almak.
üniversitede maks. 2 haftaya açılırsın bence, ki zaten mimarlık bölümünde cana yakın insanlar olur diye düşünüyorum
Mezuniyet süreci insanı kendi kabuğuna çekilmeye zorlayarak sosyal becerileri geçici olarak paslandırabilir 🧠 Çok normal bir durum. Birden büyük gruplara girmek yerine, günlük hayatında fırıncıyla veya bir mağaza görevlisiyle yapacağın iki cümlelik küçük sohbetlerle sesini ve zihnini yeniden sosyal moda alıştırabilirsin ✨ Kendine baskı yapmayı bırak, bu beceri sende zaten var sadece biraz tozlandı 👁️ Sohbet başlatırken seni en çok zorlayan düşünce tam olarak ne oluyor? ☕
Cevap
4Cevap
Muhtemelen bir travman var bilinçaltında kaynaklı olabilir..
Lisede her yerden arkadaş edinmem kolaydı. Sanırım şu an arkadaşlarım üniversite bitirirken üniversiteye gitmek beni geriyor. Daha da içime kapandım
boş ver onları hayatına bak, belki daha onları hiç görmeyeceksin bile, 60 yaşında üniversiteye gidenler var yahu..
Doğrudur teyzem 2007li cocuklarla okuyor
O zaman daha niye stres yapıyorsun hayatına bak boş ver salla milleti yaaa
Sen kaç yaşındasın?
Keske oyle olsa ya biraz sosyalleşsem geçer sanırım. Kütüphane dışında bir yere gitmek garip geliyor
Kaç yaşındasın nerede yaşıyorsun?
23 yasındayım İstanbuldayım. Üniversiteye evden gidicem
Daha çok gençsin yaaa ne güzel bu ne karamsarlık
Maalesef. :)
Konuşmak ister misin?
Samşmi kendn mi arkadaslarla konuşarak iyi olur.. sıralaman kaçtı
ehliyet al bi özgüven kazan önce
Ehliyet var manuel, a1 falan. Güncel trafiğe de 5 yıldır çıkıyorum ama inanın orada da minimum iletişim. 3 yıldır ev kütüphane arasında gezindim. Akrabalar arkamdan yabani diyor :(
Var da ben İstanbuldayım onlar İzmir'de görüşmüyoruz. Suanlık planım eski arkadaşlarımı darlamak, sence nasıl
Tek sans üniversite grupları sanırım (korkunç)
Çok o tür sohbetleri sevmem. Mecbur üniversitede bir süre yalnız kalıcam :=
Benimle yenebileceğini düşünüyorum
Sanal olarak konuşuyorum ya yüzyüze pek sohbet muhabbet dönmüyor
Nerde yaşıyordun
İstanbul
O zaman güzel bende İstanbul'dayım. Sanal olarak başlarız güvenirsen içine sinerse yüzyüze de şansımız olur. Arabayla gezmeyi çok seviyorum hem bana eşlik etmek istersin belki 😃
Yok sağolun iyi niyetiniz için teşekkürler ama
En azından takipte kalsaydık d m kutun kapalı sanal muhabbet ederdik
Tanımayınca sanal sohbetler beni yüzyüzeden daha çok geriyor, travmalar var biraz.
Gererse İstanbul'da yaşadığımız için yüz yüze görüşme şansimiz da var sonuçta sıkıntı yok. Senin istediğin güvende hissedeceğin bi yerde görüşme şansımız olur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?