Mutlu musunuz?
Mutluluğunuzun önündeki en büyük engel nedir?

Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mutlu musunuz?
Mutluluğunuzun önündeki en büyük engel nedir?

Ahmet Şerif İzgören’in Avucunuzdaki Kelebek kitabında iki küçük ikiz kız kardeş vardır. Bilge dedenin her soruya cevap vermesinden sıkılırlar ve bir gün onun bilemeyeceği bir soru bulmaya karar verirler. Bir kelebek yakalayıp birinin avucuna alırlar. Bilge dedeye, “Sence elimizdeki kelebek canlı mı, ölü mü?” diye sorarlar. Canlı derse kelebeği sıkıp öldürecek, ölü derse avuçlarını açıp uçuracaklardır. Bilge dede birkaç saniye düşündükten sonra, “Sizin ellerinizde yavrum, yaşatmak da sizin elinizde, öldürmek de.” der.
Bence mutluluk da biraz böyle. Mutlu olmak da mutsuz olmak da her zaman bizim elimizde olmasa da, hayata nasıl bakacağımız ve neyi büyüteceğimiz çoğu zaman bizim elimizde.🦋
Ne hoş bir hikaye 🦋
Değildir. Mutluluk bakış açısını değiştirmeyi seçmekle ilgili olabilir ama mutsuzluk çoğu zaman hayatın getirdiği ağır yüklerin, çaresizliğin ya da yorgunluğun doğal bir sonucudur; kimse bile isteye mutsuzluğu seçmez. Katlanmak zorunda kaldığın şeyler için "sen seçtin" demek, insanın yaşadığı acıya ve emeğe haksızlık etmekten başka bir şey değil.
Mutluyum, huzurluyum. Mutsuzluk, insanın bile bile yanlışın içinde kaybolmasıdır. Mutsuz olduğunu bile bile o yerde kalmaya devam ederse insan, mutluluğu bulamaz. İnsanın mutluluğu da mutsuzluğu da kendi seçimlerinden ibarettir.
Katılıyorum 🌸
☺️🌸
Hayatımızda her şey bir seçim ile başlar
Seçtiğin iş, seçtiğin aile, doğduğun yer vb
Mutlulukta seçilir
Mutsuzluk ta
Biz buraya seçimlerimizi, düşüncelerimizi deneyimleyip
Doğru düşünmeyi ögreniyoruz
Gelişmemiz gereken konular var
Kesinlikle bahsettiğim seçim de buydu :)
Matrix te Kahin ın dediği gibi o seçimi neden yaptığını ögrenmek için buradasın diyor ya biraz onun gibi
Şunu fark ettim
Burada başkalarına kuracağın cümle , diyaloglar bile başka birinin hayatına dokunduğu gibi ilerdeki Sana dokunuyor
Bir zaman aralığı var
Mesela düşünüyorsun ama o birden maddeleşmiyor, tezahür etmiyor
Belki bir zaman geçiyor
O zaman da geçmişteki bilinçli ektiği olayı yaşayınca ona göre tepki veriyorsun
Ben ağzımızdan çıkan herşeyin, vakti zamanı gelince bize geri döndüğüne şahidim. O yüzden ağzımızdan çıkan kelamlara dikkat etmeli.
Level atlsmaya artık dermanım yok😂
Cevap
27Cevap
Evet, bence insan mutlu olmak isterse her yerde her halde mutlu olabilir 🙄
Kesinlikle yeter ki istesin
İlla bir bahane buluruz biz, sağlıklıyızdır, sevdiklerimiz yanımızdadır, iyilerdir vs
Mutluluk seçilebilir bir şey değildir. mutlu olmak hayatın elinde sunduğu imkanlara bağlı.
Mutluluğu herşeyden vazgeçtiğinde kazanırsın
Mutluluk seçilebilir bir şey olsaydı herhalde herkes mutluluğu seçerdi mutluluk bakış açısı sayesinde daha yakına çekilebilir ancak tümü ile mutlu olmak çoğu insan için çok uzak bir ihtimaldir insan herşeyi isteyen bir canlı on dileği varsa 9 u onun olsa o olmayan 10. Dilek için karalar bağlar
Evet ikisi de seçim tabi ama çoğu insan bunun farkında değil duygular renk seçer gibi seçilmez senin kendi farkındalığına ve hayata bakışınla alakalı bir seçimdir.
Aslında bir bakıma mutlu olmak da, mutsuz olmak da bizim seçimlerimizde gizli.
Kesinlikle ve nedense bir çok duygu olmasına rağmen çoğunlukla mutluluk ve mutsuzluk üzerinde duruyoruz ve burad bir ironi ortaya çıkıyor. Mutluluk istemekle elde edilir mi?
Bunun için şartlamamak gerek.
Peşinde de koşmamak gerek yani biz insanız üzülücez tabi mutsuz da olucaz bazen özlicez bazen canımız çok yanacak çünkü biz buyuz.
İnsanı insan yapan zaten duygularıdır :)
Evet cidden bazen aciz hissetmek gerekiyor ya başka güçlüyüm demekle güçlü olunmuyor ki hep ben haklıyım diyince haklı olmuyorsun insan olmak bazen haksız ve kusurlu olmak ağlayabilmektir ve bunu sadece kabullenmek.
Kesinlikle 🌸
Yani kimse mutlu olmak için arabesk dinlemez
Arabeski yaşam felefesi yapanlar mutsuz mu yani?
Evet bu kötü bişey değil ki kimilerine mutsuzluk huzur verirken kimilerine mutluluk huzursuzluk verebilir herkesin zihnini ve bedenini dinlendirme şekli farklıdır biri mutlu görünür ama değildir kimi mutsuz görünür ama değildir illa etrafına neşe saçması gerekmiyor içi öyle berrak öyle rahattır ikisi de insanın kendi tercihidir
Yanlış anlamayın arabesk hiç dinlemediğim müzik değil ama bana genelde depresik ya da melankolik hallerde dinlenir gibi geliyor.
Görsele katılmakla birlikte evet mutsuz olmakta bir seçimdir ve bence herkesin mutsuz olmayada hakkı vardır
Hiç yani herkes mutlu mu olmak zorunda 😏
youtube.com/shorts/lTkZT2H5Jeg?si=Wb7umC-6rLjmsQfd
Aklıma bu geldi :)
Fakat Müzeyyen🥹
Bu derin bir tutku 🫠
🥹
🥹🥹🥹
Aslında bir seçimdir mesela efkarlaniriz hüzünlü şarkılar dinleriz çünkü hayat bazen gerçeklerle yüzleşmek ve acıları yaşamaktır
Kesinlikle 😌
Mutsuz olmak da seçim evet ama yanlış seçim yanlış beklenti yanlış yerde arama gibi bişi, kendinde aramadığı sürece kimse mutlu olamaz olmazda olmadı da 😊
Bende onu diyorum. Eğer bizi mutsuz edeceğini bildiğimiz şeyleri seçersek mutsuzluk kaçınılmazdır:)
👍
Bilmiyorum hicbir fikrim yok cehalet mutluluk ise mutluyum o zamn 😅
😅
Ne biliyorsun belki delidirler ala ala kkfjfnf
Fjfjf
içerde geçirdiğimiz sürede da mutlu olursak ekstra yargılanır mıyız
Bilmiyorum hücre hapsi olabilir belki
cazip gelmesi daha mutlu ediyor djdkkd
İzole hayat mı istiyorsun djf
onun da beni istemesi lazım djdj yoksa çekilmez hiç 🤣
Başbaşa mutluluğunuzu yaşarsınız djfj
düşününce içim pır pır etti resmen
Arkadaşı hemen TCK217/A'dan alalım içeri😂😂
sjsjsk
Kesinlikle öyle. İnsanlar mutsuz olmak için bir ton sebep sıralarken mutlu olmak için çok uçuk hayaller kurup kendilerine hayatı zindan ediyor yapacak bir şey yok. Herkes kendi algıladığı kadar
Değildir.
Fıtratı gereği iyi olanı ister insan. Mutsuzluk payımıza düşendir çoğu zaman.
Her zaman değil. İnsan bazen elinden geleni yapsa da zor şeylerden geçebiliyor. Ama toparlanmayı seçmek insanın elinde.
bu aralar ınsanlar mutsuz olsun mu istiyorsun ((: yok de hayır de
Evett evett evettt ((:
Aslı kim oluyor ((:
Neyse konumuz zaten mutsuzluk ((: mutluluk nasıl ki bulaşıcı, mutsuzluk neden bulaşmasın ki ((:
Daha önce hiç demedin ((:
Halbusii sabah bir kedi sevip tüm negatif enerjimi almıştı üzerimden ((: demek ki yeterince gitmemiş kötülük ((:
Çok kötüsün lenii ((:
Bulaşmış bulaşmış ((:
Kontrollü mutsuzluk oldukça haz verici bir duygu, öbür türlüsü işkence
Pek çok zaman mutsuzluğu seçiyoruz ama farkında değiliz
Mutsuz olmak da bazen bir seçimdir
Diğer insanlarda bunu net bir şekilde gördüm
Valla gram derdim tasam yok gerçekten de mutluyum djdnnd
Mutluluk seçilen bir şey değil kendimizi kandırmayalım
Aslında mutluluk bir başkasına imrenmekten ziyade elindeki ile mutlu olmak bence
Mutluyum daha da mutlu olacağım
İnşallah efenim
🍀
Yok yok az 8lur 214/2 olsun 😊
Olsun seni mi kırcam😂
Sen niye mutsuzsun kuş
Hangi birine söyleyim ki🥲
İşin maddi boyutunu geçeli çok oldu 🥲
Ben mi ürkeğim😂😂
Kişiye özel değildir geneldir😂
Nice senelere o zaman😂😂
Değişemem huyum kurusun😂😂