25-30 yaşında olan erkekler neden kendilerine hala çocuk gözüyle bakıyor, şu Ortadoğu'da neden zor erkek yetiştirmek
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Üniversite Tercih
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 25-30 yaşına gelmiş bir erkeğin hâlâ “Ben çocuğum, annem babam halleder, sorumluluk başkasının işi” kafasında yaşaması normal değildir. Yaşının büyümesi onu otomatik olarak erkek yapmaz; sorumluluk almak, kendi kararının arkasında durmak, çalışmak, sözünün eri olmak ve gerektiğinde bedel ödemek olgunlaştırır.“Daha çocuğum” bahanesi 20 yaşında anlaşılabilir. 30 yaşına gelip hâlâ aynı cümleye sığınıyorsan mesele çocuk olmak değil, çocuk kalmanın konforundan vazgeçmek istememektir. Çünkü yetişkinlik özgürlük kadar sorumluluk da ister. Bir de her şeyi “Ortadoğu'da erkek yetişmiyor” diye açıklamak kolaycılık. Öncelikle burası Ortadoğu diye geçiştirilecek bir yer değil; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Türkiye'nin kendi tarihini, toplum yapısını, aile düzenini ve kültürel meselelerini başka bir coğrafyanın etiketiyle açıklamak, sorunu anlamak değil, üzerini örtmektir.
Evet, Türkiye'de bazı aile ve toplum yapıları erkek çocuklarını gereğinden fazla koruyabiliyor; ev işini, duygusal sorumluluğu ve hayatın yükünü kadınların üzerine bırakabiliyor. Bunun sonucunda da yaşça büyümüş ama hayat becerileri gelişmemiş yetişkinler ortaya çıkabiliyor. Fakat bunun adı “erkeklerin doğası” değil, yetiştirilme biçimidir. Olgun erkek bulmanın zor gelmesinin bir nedeni de şudur: Olgunluk gösteriş yapmaz. Her tartışmada son sözü söylemeye çalışmaz, sürekli “erkeklik” ispatlamaz, başkasını ezerek güçlü görünmeye çalışmaz. Kendi hayatını yönetir, verdiği sözün arkasında durur, karşısındaki insanın sınırlarına saygı duyar ve hata yaptığında “ama” diye kıvırmadan sorumluluğunu alır.
Kısacası mesele 25 mi, 30 mu, 35 mi değil.
Mesele yaş değil, karakter. Kimse bir erkeğe sırf erkek olduğu için madalya takmak zorunda değil. Yetişkinlik doğum günlerinde değil, sorumluluk aldığın gün başlar. “Ben daha çocuğum” diyerek yetişkinliğin yükünden kaçan biri, kaç yaşında olursa olsun sadece büyümüş bir çocuktur.
Toplumsal beklentilerin gecikmesi ve sorumluluk alma yaşının yükselmesi, yetişkinliğe geçişi erteliyor 🧠. Erkeklerin üzerindeki koruyucu aile tutumları veya duygusal olgunlaşma süreçlerinin ötelenmesi de bu durumu besliyor 🔍. Olgunluk yaşla değil, bireyin kendiyle yüzleşip sorumluluk almasıyla başlar ✨. Sen çevrendeki erkeklerde en çok hangi davranışın olgunluktan uzak olduğunu hissediyorsun? ☕
Cevap
14Cevap
Aplaaaa topum bahçeye kaçtı onu bi atsana bizee hehuuhuhu
Hahah o anlamda değil
Heheh anladım anladım elbette. Bu sorun da benim olgunluğun yaşla alakalı olmadığı düşüncemi onaylıyor. Bence de haklısın.40-45 yaşına gelmiş hala olgunlaşmamış çok fazla insan görüyorum. Sanırım olgunlaşmak için belli başlı sıkıntıları yaşamış olması gerekiyor insanın. Tam olarak senin istediğin anlamda bir olgunluktan bahsediyorum elbette.
30 yaşına gelmiş ama hala karı kız peşinde koşuyor korkunç bir sey
Niye o slkk anneleri hala sen çocuksun diye büyütüyorlar sonuç? Hiiç
Sonrada elin kızının üstüne atıyorlar
Asıl erkek ortadoğuda yetişiyor boş konuşma
25,30 yaşında erkekler hiö utanmıyorlar hala babalarından para dilenenleri saymıyorum bile
Olgunluk fikirlerde
Davranışlarda ele veriyor emin ol sen
Bak ben çalıştığım her parayı aileme veririm 9 yaşında beri daha yeni yeni cebim para gördü bu zamana dek ailemden parayı gidip komşudan alacak halim yok
tamam anladım seni de bazıları çok beter kızlardan kredi isteyen para isteyen adamlar (!) var
Onlara başka bir şey denir
Belki de yanlış durakta bekliyorsun
Haklısın Ortadoğu'da erkek mi varki demem kabahat hepsi 30 yaşında hiç utanmıyorlarda annelerinin yanlarındalar
Ya Sitem Etme bence Nazire et bir şey demem Ama sence kendinle alakalı birtakım şeylerin de eksik olma durumu söz konusu değil mi Belki o yüzden senden uzak duruyorlardır ve çocuklar seni buluyordur
Ya uzak dursunlar durmasınlar banane bu konu nerden çıktı bunun için yazmadım ki genel olarak kızlardan beter oldular engelli gibiler
Yaşla değil kafayla olur olgunluk
Olgunlaşmak zordur
Oğlak burcu erkek hayatına girmemiş demekki
Ne yazık ki çok bebe var
Herkes Olgun Olamaz
Olgun değil 25,30 yaşında olup hala çocuk görmeleri kendilerini komik çok evlenseler 20 lerde 10 yaşında çocukları olacak erkekler hala babalarından para dileniyot
Çünkü piremsesler
Ben öyle değilim yaş 35
baskın ve olgun olmak daha guzel
yooo
Yaşlı kurttan kork
Sen olgun musun
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?