Sevginin koşulu olmayabilir; ama insanın kendini sevdirebilmek için yok sayacağı sınırları vardır. Koşulsuz sevmek, kendinden vazgeçmek değildir. İnsan birini hiçbir karşılık beklemeden sevebilir. Fakat o sevgiye rağmen saygı, sadakat ve değer görmeyi istemesi beklenti değil sınırdır
Koşulsuz sevgi gerçekten var mı, yoksa her sevginin görünmeyen bir beklentisi mi vardır?
Anne bile büyüdüğünde çocuğu en çok kendisini sevsin ister en çok ben emek ettim haliyle beni sevecek diye bekler, herkes bekler sevgisinin karşılığını. Birini çok sevip ama karşılığını göremediğinde yok sayıldığında sevmeye devam edemezsin bu koşulsuz sevgi değil hastalıklı takıntılı bir şey olur.
onun için seviyorsun demedim zaten, sevdiğin yerde sevilmiyorsan sevmekten vazgeçersin diyorum. yok koşulsuz olur o sevmesin ben severim diyosan işte bu hastalıklı bir düşünce tabi bence. Türk filmlerinden kalma güzellemeler hatta vardı böyle "ben sana değil fotoğrafına aşığım" diye bir replik 😂 sevgi böyle hastalıklı bir şey değildir
Koşulsuz sevgi, felsefe ve psikolojinin en çok tartıştığı idealize kavramlardan biri. Evrimsel biyoloji ve psikoloji penceresinden bakıldığında, insanın tamamen beklentisiz bir duygu beslemesi pek mümkün görünmüyor; çünkü en saf görünen sevgide bile içsel bir tatmin, aidiyet hissi veya vicdani rahatlama gibi görünmeyen beklentiler saklıdır. Anne-çocuk veya evcil hayvan sevgisi sıklıkla koşulsuz kabul edilir, ancak orada dahi varlığın getirdiği o duygusal bağa duyulan örtük bir ihtiyaç vardır maalesef
Koşulsuz sevgi fazlasıyla romantize edilmiş bir terim insan bunu hak etmiyor dünyaya geldiği andan itibaren herzaman bir beklenti içerisinde yaşar son anına kadar dua ederken bile bir beklentisi vardır ve beklentiler insanı yorar yoldan çıkartır.
Detay ile en güzel şekilde gerçekleri, olması gerekeni anlatmışsın
Detayın üstüne Böyle güzel düşüncelerin üstüne söylenecek sözüm yok , böyle güzel düşüncelerin sahipleri saygıyı hak ediyor. , yazdıklarının üstüne söz söylemem.
Koşulsuz sevmeyi beverebilenler var.. bir beklenti duymadan.. saygı sadakat gibi şeyler de beklemeden karşılık almadan.. mümkün mü mumkun yüzde 1 ihtimal.. diğer şekillerde sevgi beklemtiye tabidir ;))
sevginin koşulu olur. onu severim onun sevdiğini severim onu sevenin sevdiğini severim, beklentim de onun sevgisine ulaşacak hareketleri öğrenip yapmak. onun sevgisine ulaşınca artık Allah ne verdiyse