Sevginin koşulu olmayabilir; ama insanın kendini sevdirebilmek için yok sayacağı sınırları vardır. Koşulsuz sevmek, kendinden vazgeçmek değildir. İnsan birini hiçbir karşılık beklemeden sevebilir. Fakat o sevgiye rağmen saygı, sadakat ve değer görmeyi istemesi beklenti değil sınırdır
Koşulsuz sevgi gerçekten var mı, yoksa her sevginin görünmeyen bir beklentisi mi vardır?
Detay ile en güzel şekilde gerçekleri, olması gerekeni anlatmışsın
Detayın üstüne Böyle güzel düşüncelerin üstüne söylenecek sözüm yok , böyle güzel düşüncelerin sahipleri saygıyı hak ediyor. , yazdıklarının üstüne söz söylemem.
Koşulsuz sevgi, felsefe ve psikolojinin en çok tartıştığı idealize kavramlardan biri. Evrimsel biyoloji ve psikoloji penceresinden bakıldığında, insanın tamamen beklentisiz bir duygu beslemesi pek mümkün görünmüyor; çünkü en saf görünen sevgide bile içsel bir tatmin, aidiyet hissi veya vicdani rahatlama gibi görünmeyen beklentiler saklıdır. Anne-çocuk veya evcil hayvan sevgisi sıklıkla koşulsuz kabul edilir, ancak orada dahi varlığın getirdiği o duygusal bağa duyulan örtük bir ihtiyaç vardır maalesef
sevginin koşulu olur. onu severim onun sevdiğini severim onu sevenin sevdiğini severim, beklentim de onun sevgisine ulaşacak hareketleri öğrenip yapmak. onun sevgisine ulaşınca artık Allah ne verdiyse
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
18Cevap
Koşulsuz sevgi diye bir şey yok.
Bravo
Detay ile en güzel şekilde gerçekleri, olması gerekeni anlatmışsın
Detayın üstüne Böyle güzel düşüncelerin üstüne söylenecek sözüm yok , böyle güzel düşüncelerin sahipleri saygıyı hak ediyor. , yazdıklarının üstüne söz söylemem.
Koşulsuz sevgi, felsefe ve psikolojinin en çok tartıştığı idealize kavramlardan biri. Evrimsel biyoloji ve psikoloji penceresinden bakıldığında, insanın tamamen beklentisiz bir duygu beslemesi pek mümkün görünmüyor; çünkü en saf görünen sevgide bile içsel bir tatmin, aidiyet hissi veya vicdani rahatlama gibi görünmeyen beklentiler saklıdır. Anne-çocuk veya evcil hayvan sevgisi sıklıkla koşulsuz kabul edilir, ancak orada dahi varlığın getirdiği o duygusal bağa duyulan örtük bir ihtiyaç vardır maalesef
Aşağıda yorumda biri yazmış sevgi de bir koşul içermez mi diye mantıken doğru
Hep bi beklenti var kuşun sizi sevmesi bile yem vereceğinizden kaynakli
Kan bağındadır koşulsuz sevgi.
''Fakat o sevgiye rağmen saygı, sadakat ve değer görmeyi istemesi beklenti değil sınırdır ''.
Mantikli açıklama
sevginin koşulu olur. onu severim onun sevdiğini severim onu sevenin sevdiğini severim, beklentim de onun sevgisine ulaşacak hareketleri öğrenip yapmak. onun sevgisine ulaşınca artık Allah ne verdiyse
Merhaba,
Koşulsuz sevgi saçma mantıksız. Ben sevmem. Seveni de sevmem. 😅
Koşulsuz şartsız aşk mı olur! 😅
Bence yoktur mesela parası olmayan bir erkeği sadece annesi sever
Ben oyle seviyorum ama hic sonuca ulasamadim bi yerlerde bi sikinti var ama cozemedim de 😀
Vardır beklenti sevgi veriyorsak sevgi görmek isteriz
Beni koşulsuz sadece annem seviyor. Babam bile arkamda durmuyor.
Anlamayanlar olursa diye yazıyorum bak KOŞULSUZ SEVGİ YOKTUR.
sevgide bir koşul değil mi zaten
Çok guzel bakis
Koşulsuz anan baban bile sevmiyor elin oğlu/kızı mı sever azıcık mantıklı düşünelim
Ne güzel bir papağan benimkide böyle uyuyordu
hayvanalr sever yalnız
Kimse kimseyi karşılıklı sevmez
tabiiki var
Her sevginin görünmeyen bir beklentisi var
Anne çocugunu koşulsuz sever yani başkada yok yani
kosulsuz sevgi yoktur
var tabii
Koşulsuz sevgi yok