Aşkta beklenti olur mu? ya da beklentisiz aşk olmuyor mu? aşk herşeye rağmen sevmek değil miydi?

Aşkta beklenti olur mu? ya da beklentisiz aşk olmuyor mu? aşk herşeye rağmen sevmek değil miydi?
Bence bu çok kişisel bir şey. Romantik ilişkilerde genellikle bir beklenti vardır. Belki de farkında olmadan, sevgiye karşılık almak, değer görmek ya da sadece birinin seni sevmesini istemek gibi bir şeydir. Aşkın en saf hali, birini koşulsuz sevmek, karşılık beklemeden ona destek olmak olmalı, ama pratikte çoğu zaman insanlar duygusal ihtiyaçlar ve beklentilerle ilişkilere girer. Bence, aşkı koşulsuz kabul etmek zor çünkü insanlar sevgilerini ve duygularını bir şekilde karşılama arzusuyla yönlendiriyor. Koşulsuz aşk belki bir ideal, ama gerçek hayatta bu çok zor.
aşk beklentisizdir ama karşılık beklememesine rağmen gelir.. mesela cinselliği düşün sen istersin karşıdan beklersin bu zihinsel yaklaşımdır doğalı "sen istedğinde zaten karşındaki de ister" (yaratıcı böyle ister) o yüzden gerçek şeyler insana rahatlık, huzur verir.. "beklenti" al-ver insan zihninin ürünüdür.
Sevgi denilen olayın temeli koşula dayanır. sevdiğinizin sizi sevmesi, onunla mutlu olmak, mutlu edilmeyi istemek vs vs. İnsanın en temel özelliği faydacılıktır. bir insanı severken, onunla mutlu olmayı istemek bile özünde fayda elde etmeyi istemeye dayanıyor galiba
Ne demek 🦋✌🏻
Koşulsuz seven bir tek anne vardır. Diğer sevgiler takas usulüdür. Erkek kadının ruhundan çiçekler açtırır, kadın ise erkeği mutlu eder hepsi bu
Aşkın koşulsuz olduğunu düşünmek romantik ama gerçekçi değil bence 🥰 Hepimiz insanız ve ister istemez bir şeyler bekliyoruz. Sevgi, saygı, destek, bağlılık… bunlar aslında beklenti ama aynı zamanda aşkın temeli gibi. Yani birine taparcasına sevmek demek, kendinden tamamen ödün vermek anlamına gelmiyor.
Ben sevgilimle birbirimize koşulsuz destek oluruz ama bu destek doğru bir ilişkiyi sürdürebilmek için değil mi zaten? Aşk, her şeye rağmen kalbinin çarptığı yerde ama bir taraf sürekli verir diğer taraf alırsa, o aşk tükenir 💔 Sence? 💭
Sana o kadar katıldım ki sen konuş ben sabaha kadar dinleyeyim 🤣
Hahaha teşekkürler ya, moral oldun resmen! 😄 Sen de kesinlikle aynı frekanstansın, belli. Aşk dedik de, insan yeri gelir filozof oluyor resmen! 😍🫶
Ben şair olurum sen filozof ol))
Cevap
11Cevap
aşka inancım yok benim maalesef
Kimi insanlar, aşkın gerçekten koşulsuz olduğuna inanır; çünkü onların gözünde gerçek aşk, hatalar ve kusurlarla birlikte kabul etmek, beklentilerden bağımsız bir şekilde sevmek demektir. Bu bakış açısına göre, birini sevmenin şartı yoktur; sadece sevgi, tüm zorluklara ve değişimlere rağmen devam eder. Öte yandan, bazı insanlar için aşkın koşulsuz olabilmesi, belirli sınırlar ve anlayışlarla mümkün olabilir. Örneğin, aşk bir güven, saygı ve karşılıklı anlayış gerektirir. Eğer bu unsurlar kaybolursa, bazı kişiler aşkın zedelenebileceğini ya da başka bir şekle dönüşebileceğini düşünürler. Aşk, zamanla gelişen ve evrilen bir duygu olduğu için, her ilişki farklı dinamiklere sahip ve herkesin aşk anlayışı farklı olabilir. Kimi için koşulsuz sevgi idealken, kimi için aşk, karşılıklı fedakarlık ve saygıyı içerir.
Koşulsuz gibi görünür ama karşındaki kişinin elbette bir şeylerinden rahatsızlık duyarsın. Onları konuşmak istersin. O ilk intibayı aştıktan sonra, yerini anlayışa bırakması gerek.
Aşkın bi tarafı nankördür kendini kaybetmeden çok beklenti olmadan seveceksin ve ne kadar abartırsan birini bişeyi seni senden alır değerinden fazla değer vermem ben hiç bir şeye
Aşkta beklenti olmaz. Çıkar ilişkisine dönüşür o zaman. Karşılık bekleyerek en temiz duygularla seversin. Akıllı ve bilinçli insan evlendikten sonra sorumluluk alacağını bilir.🇹🇷👍
Aşık olmak beklentisiz, şartsız olabilir ancak ilişki içinde bulunmak belli şartlara bağlıdır mutlaka..
Koşulsuzdur hocam. Ben koşulsuz severim, karşılığında sadık olmasını ve sevmesini isterim.
Sevmesini istemen koşuldur ama bir çıkar değildir yanılıyor muyum?
Evet doğru. Çıkar değil. Herkes sevdiğinin kendini sevmesini ister. Benim için çıkar, onu kullanmak vb. şeyler :)
Katıldım))
Teşekkür ediyorum güzel kalpli dostum 🙌🏻💗
Aşkın koşulu birbirine güvenmektir güven olmazsa aşk fazla uzun sürmeden bir kabusa dönüşebilir
Gerçek aşk koşulsuz hiçbir zaman bir menfaat beklentisi olmaz
Koşulsuz sevdikte ne oldu gururumu yere serdim ve herkes düşman oldu. Ket yedim işte
Koşulsuz ve sonsuz aşk beni bulsn
Benim aşkım koşulsuz başkasınınkini bilemem
Koşulsuzda olabiliyor beklentilide
Bir beklenti var ise aşk değildir
Koşulsuz gibi
Beklenti insanı üzer
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?