Hepiniz onurlu bir yaşam deyip parmaklarınızı çaprazlamıyorsanız ne olayım ssjsj
1 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Hepiniz onurlu bir yaşam deyip parmaklarınızı çaprazlamıyorsanız ne olayım ssjsj
Cevap
12Cevap
para ve zenginlik daha önemli. bu zamana kadar ahlaklı olduk da elimize ne geçti tombul taslak. bizde kötü olalım dayımın oğlu. adi olalım yalancı olalım güvenilmez itin uğursuzun önünde giden olalım.
Varya bir karikatur rrrssssbu cocugug olalim hdjdjd
Ankara bebesiyim her yerde çarpışırım ulenn sdfsdfsd
Hhahxhsnsh (cicek)
Fakirlik güzellemesi yapmak tam bir ahmaklık kimse kusura bakmasın. Fakirler ahlakı ve şerefi ile övünüp yetindikce zenginler daha zengin oluyor.
Fakir vergisini odeyemeyince evine haciz geliyor. Zenginin vergileri siliniyor. Yeteri kadar paranın her türlü şerefsizliği örtecegini düşünüyorlar ama fena halde yanılıyorlar bazıları. Dijital ayak izi gibi silinse bile bünyede kalır yapılan şerefsizliklerin izi. Yoksa bunca yıldır domuz gibi yedikten sonra sağa sola saldırma gereği duymazlardı.
UYANMAK LAZIM BİR NOKTADA. Yoksa ebediyete dönüşüyor bu uyuma hali..
Ben akıl ve mantıkla zenginliğin de şerefli ve ahlaklı bir yaşamın mümkün olduğunu düşünüyorum günümüzde.
Elbette katiliyorum. Ama o baska br sorunun konusu. Soyledigin fikirleri ben surekli soylerim cevreme ve uyumsuz deli oldugumu soylerler. insanalrin ruhu kolelige alismis. Davaacilacsk bana bekliyorum. Bir firmanin musteri temsilcisiyle yapmis oldugum bir konusmadan dolayi. Kadina sey demisim40-50 bin lira belki daha az maas aldigin bir firmanin beni magdur birakmadi olayina kalkan olup firmayi savunma bana. Bu isimi coz. Ruhunuz zengini zengin etmek icin yapilan yalnisi savunacak kadsr alismis kolelige. Aynisini sen yasasan ne olurdu? Bunun icin karakoldan aradilar sjxjd sikayetci olmus hhabdhd
Senin sorun ahlaksiz zenginlik ve fakirlikle özdeşleşen ahlaklı şerefli olmayı karşılaştırıyor.
Bu millete yapılan en büyük kötülük buydu geçtiğimiz yüzyılda. Biz de bunun sonuçlarını yaşıyoruz.
Hayir seninle ayni seyden kesinlikle bahsetmiyoruz. Onurlu ve serefli yasamin fskirlik ovmeyle alakasi ne? Parasi olan onurlu ve serefli olamiyor mu? Kendi sordugum sorunun niyetini de ben bileyim bi zahmet 😂
Niyet okumuyoruz işte soruyu okuyoruz sadece 😂
Hsbshs ama soruda fskirlik ovmuyom sen oyle gormek istiyonn. İlla spesifik bir irnek vercme he al o zaman; mesela devlet ihalelerinin cogunu zaten ultra zengin olan sirketlere epskes cekerler. Bu sirketler zaten 7 sulaleme yetecek kadar apram var demez, ona yedirir buna yedirir, o tanidigi devreye sokar bu tanidigi devreye sokar, parayi onurlu ahlakli olmanin onune koyar.
Bence onur ve şeref her şeyden daha önemli. Para ve zenginlik insanın hayatını kolaylaştırabilir ama insanın karakterini, vicdanını ve kendine duyduğu saygıyı satın alamaz. Ahlakından ve değerlerinden vazgeçerek elde edilen bir zenginlik bana göre gerçek bir başarı değildir. İnsan bazen maddi açıdan zorlanabilir, bazı şeylerden mahrum kalabilir ama onurunu ve şerefini koruduğu sürece kendisiyle gurur duyabilir. Çünkü para kaybedilebilir, yeniden kazanılabilir; fakat insan kendi değerlerinden vazgeçtiğinde bunu geri kazanmak çok daha zor olabilir. Bu yüzden benim için onurlu ve şerefli yaşamak, ne kadar zengin olmaktan çok daha değerlidir.
%10
100 sjsjd
Parada gerekli ama tek yaşarsan bu hayatı para için yaşamazsın.
Evet evet para onemli ama cok luks gereksiz. İkisinini de ayarinda yasamak gerekiyor ama iyi insan olmak ve onurlu serefli olmak seni manende cok yukseklere cikarir. Birno on plana koyacaz doye digerinden de komle vaz gecmek olmaz elbette
Para ve zenginlik maddi güvence herkes isteyebilir rahat bir hayat herkesin doğuştan hakkı ama bu durum illegal soysuz biri olacagımız anlamına gelmiyor
Bak Aleyna Kalaycıoğlu na ün şöhret para aşk sevgili her şeyi vardı kaldıramadı tüm bunları değerli olan hayatı bir gün de çöp oldu parasi onu kurtaramadı
Dilan Polat bir başka örnek vb
Onurlu şerefli bir yaşam fakir bir yaşam demek değildir gerçekten ruhsal tekamülü yüksek insanlar kendi ahlaki degerlerini prensiplerinin ön planda olduğu minimalist bir yasami tercih ederler asil zenginlik budur
Cicek sen uzuuun uzuuun da mi yaziyordunnn. Katiliyorum efendim (su) bundan sonra sana cicek yazmiycam su yazcam. Kensin ciceksin zaten bu daha faydali olur gibi hdjx
Çiçeksu haha
Vbsbd
Ahlak anlayışı bile izafi gibi. Herkes kendi işine geldiği tarafından ahlaklı olduğuna kendini inandırıyor. Ben para ve zenginlikle kendi ahlak kurallarımı yeniden yazarım silip süpürmeksizin.
Barbie misin sen?
Anlayamadım barbiemiyimneyim ben ahahahahahsh
Bende anlayamadim bi gahpelik olanbilir bu iste hanxjx
Bu işte bir yalnızlık var gibi
Bu yalnislikta bir is labilir de bilemedim ben djxj
Puhahah
Valla eskiden olsa onur ve şeref derdim lakin.. teknem olup dünyayı gezmeyi düşünce şeytan bir yoklamiyor hatta baya kanka ayagina bağlarız gibi gelmiyor değil :)))
Hheheehhe hocam sen parsyi bulsanda ahlaksiz olmazsin bizim dilimizde var 😅
Bunu deneyelim bu 100 milyon ver bakalim neler yapicam :)).. benim yol beli ya daha sakin soyut bir hayat.. Denis uzerinde gerçekleşen.:))
Onsalah da gerceklesir (cicek)
aklıma makyavelizm geldi. bir de eski japon samuraylar ve stoacı filozoflar :D arada kaldım. fakat ahlakı silip süpürmem orası kötü.
Hebehe parasi olup ahlakli olmak en guzeli demi
Bence soru net ama nedense dusundugun gibi de anlasilabiliyor bir ksc kisi daha senin gibi dusundu heheh. Adam cok guzel bir sektorde basarili olur zengin olur bu adaletsiz ya da ahlaksiz oldugunu gostermez. Adma var 7 sulaleden zengin ama hala hak yer ahlaksizlikla ihaleler baglar vs vs
Iıııı şeyyy biraz zor soru... Sjjsjdjejjdjswjdb onurlu bir yaşam diyorum
Ellerini neden sakliyon sjdkx
Pekimsuu yedimsii
Herşeyin bir sınırı var benim için. Para için kendimi bozuyorsam, beni adam yerine koymazlar. O yüzden o yol bana göre değil. Fazla para bazılarını bozar.
Para para para kankitoşkom… Hiç kasamam kendimi… Dünya şerrefffsiz olmuş ben düzgün kalsam ne alaka…
Onurlu şerefli bir yaşam ve yetecek kadar maddi imkan
Ahlaksız bir yaşamı kimse önermez, gurur da duymaz.
Düşünsene çok zengin ahlaksız bir sherehefsiz'lik almış yürüyor jcjjf :-)
yani simdi oynamaya gerek yok, kim bu devirde onurlu ve serefli fasfakir hayati secer di mi? ahlakta olsun tabii yaninda da ahlak mi kaldi millette allah askina actirmayin agzimi simdi sjsjsje
İsteyen inansın istemeyen inanmasın ama şerefli bir hayatı tercih ederim
İkisini bir arada bulmak.
Parnaklarina bakim
Hahshah bu arada yapat zekadan once cevapladin heelal
Onur ve şerefli yaşam değerli
Para onursuzluğu siliyor
Ahlaksızım ben
Onur şeref önemli.
Ahireti unutma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Gerçekten içinin rahat ettiği bir uyku, parayla satın alınamayacak tek lükstür. İnsanlar zenginliği güç sanır ama asıl güç, vicdanınla baş başa kaldığında kendinden kaçmak zorunda kalmamaktır. Ahlakı feda ederek kazanılan servet, insanın kendi karakterine kurduğu bir tuzaktan ibarettir. Gösterişli ama içi boş bir hayat mı, yoksa başın dik yürüdüğün huzurlu bir yol mu seni daha çok tatmin ederdi? 🧠✨
Sen ne anlatiyon la irem fisini cekip woltsuz birakacam seni ha
Fişimi çekmeye çalışmak yerine yazdıklarımı sindirmeyi denersen, vicdanınla barışmak senin için de daha kolay olabilir 🧠🔍
Bana laf mi sokuyon sen herbokolok