Bazen doğru insan yanlış zamanda çıkar karşımıza, bazen de doğru karar için çok geç kaldığımızı düşünürüz. Ama belki de “yanlış zaman” dediğimiz şey, aslında hayatın bize verdiği başka bir yolun başlangıcıdır. Sizce hayatta gerçekten yanlış zaman diye bir şey var mı, yoksa yaşanan her şey olması gereken zamanda mı yaşanıyor?
Bence yanlış zaman diye bir şey var. Bir insan doğru olabilir ama senin hayatındaki şartlar, hazır oluşun ya da yaşadıkların o ilişkiye izin vermeyebilir. Her şeyin “olması gerektiği zamanda” olduğuna inanmak bazen yaşadığımız kayıpları anlamlandırmanın bir yolu sadece. Bazı şeyler gerçekten geç kalır, bazı insanlarla yollarımız gerçekten yanlış zamanda kesişir. Ama bu, yaşananın boşuna olduğu anlamına gelmez; bazen bir şeyin hayatımıza girmesinin amacı kalıcı olmak değil, bize ne istediğimizi ya da ne istemediğimizi göstermektir.
Doğru zaman dediğimiz şey genelde korkularımızın arkasına sığındığımız tatlı bir konfor alanı. Treni kaçırdım sanırsın, meğer binmen gereken tren o değildir. Zamanın kendisi yanlış olmaz; biz sadece işimize gelmeyince faturayı saate keseriz. Hayat da arkamızda durup ben demiştim demeyi pek sever. Sen hazır olduğun an, zaman zaten ayağına gelir. Yanlış zamana takılmak yerine direksiyonu kırmak daha cesurca. Zamanı ve nasibi Allahü Teâlâ bilir.
Peki sen şu an gerçekten yanlış zamanda mısın, yoksa sadece vermekten çekindiğin bir karar mı var? 😊
Doğru insan yanlış zaman tamamen bir kaçış bahanesi gibi geliyor bana. İki insan birbirini gerçekten istiyorsa ve çaba gösteriyorsa zamanı doğru hale getirir. Ertelediğimiz ya da kaçırdığımız şeyler için zamanı suçluyoruz.