Hayır yok diyenler şunu da cevaplasın: O zaman neden olması için kendimizi zorladığımız şeyler ya hiç olmuyor ya da en kötü şekliyle oluyor? Bazen de hiç beklemediğimiz anda olmasını istediğimiz bir şey cuk diye yerine oturup oluyor...

Hayır yok diyenler şunu da cevaplasın: O zaman neden olması için kendimizi zorladığımız şeyler ya hiç olmuyor ya da en kötü şekliyle oluyor? Bazen de hiç beklemediğimiz anda olmasını istediğimiz bir şey cuk diye yerine oturup oluyor...

Bu soruya aslında hem "Evet" hem de "Hayır" diyebilirim.
"Evet" dediğimde. Senin için doğru olan mı önemli, yoksa doğrunun zamanı mı?
"Hayır" dediğimde ise. Senin için ihtiyaç duyduğun şey yeterli mi, yoksa geç de olsa tam anlamıyla doğru olanı mı istersin?
Bizim için o an doğru ve iyi olanın gerçekten doğru olduğunu neye göre kabul etmiş sayılırız?
Bu durumda, hangi doğrunun daha önemli olduğu sorusu devreye giriyor.
Benin için doğru olan mı önemli, yoksa doğrunun zamanı mı? Aslında ikisi de önemli. Çünkü bir şeyin benim için gerçekten doğru olup olmadığını ancak zaman geçtikçe anlayabilirim. Erken gelen bir doğru, eksik kalabilir, belki de zaman içinde eksiklikleri de fark edebilirim. Geç gelen bir doğru ise, belki de o noktadan sonra artık benim için gerekli, değerli, yeterli de olmayabilir.
Bu yüzden, hayatta bazı şeyleri zorlamanın çoğu zaman faydasız olduğunu düşünüyorum. Doğru olan, ancak doğru zamanda geldiğinde anlam kazanır. Yoksa ya elimizden kayıp gider ya da istediğimiz gibi hissettirmez, beklentimizin gerisinde kalır.
Dilim tutuldu resmen okuduklarım karşısında. Sorularıma verdiniz cevaplar bakış acımı zenginleştiriyor. Yazdıklarınız bildiğim şeyler fakat bazen çok yorulunca insan bildiklerini bile unutuyor.
🙂🙂 rica ederim
Bu sorunun cevabı biraz hayatın doğasında saklı. “Her şey için doğru bir zaman var mı?” sorusuna kesin bir “evet” ya da “hayır” demek zor çünkü bazı şeyler gerçekten zamanını beklerken olgunlaşır, bazıları ise bizim çabamız olmadan zaten hiç gerçekleşmez.
Zorladığımız şeylerin ya hiç olmaması ya da kötü sonuçlanması aslında hayatın bize verdiği bir mesaj olabilir. Bazen bir şeyin olması için hazır olmadığımızı, eksik parçaların tamamlanması gerektiğini ya da o şeyin zaten bizim için doğru olmadığını gösterir. Acele ettiğimizde yanlış kararlar alabiliriz, eksik donanımla hareket edebiliriz ve sonunda istediğimiz değil, aksine istemediğimiz sonuçlarla karşılaşırız.
Ama işin ilginç yanı, bazen de hiç beklemediğimiz bir anda her şey kendiliğinden yoluna girer. Bu da gösteriyor ki, bazı şeyleri sadece istemek yetmez; doğru zaman, doğru koşullar ve bazen bizim farkında olmadığımız görünmez bir denge gerekir. Belki de doğru zaman, bizim planladığımız zaman değil, hayatın kendi akışında şekillenen zamandır.
Yani, hayatın içinde hem bizim kontrol edebildiğimiz seçimler hem de kontrol edemediğimiz akışlar var. Doğru zaman bazen bizim onu yaratmamızı bekler, bazen de o zaten bizim için hazırlanıyordur. Önemli olan, zorlamak yerine hazırlıklı olmak ve zamanı geldiğinde fırsatları değerlendirebilmek.
Cevap
6Cevap
yoktur maalesef
Vardır. Yaratan öyle bir yaratmış ki yap-boz gibi herşeyin bir yeri var. Oradan başkası olmuyor yani.
Herşeyin ve herkesin zamanı vardır. Zamansız olan her şey hüsrana uğrar.
Olmuyorsa zamanı değildir. Ben buna inanıyorum.
Kesinlikle her şeyi zamanı vardır …
Doğru Aman
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?