Yoksa bunu düşünmeden, hayatın akışına kendinizi mi bırakıyorsunuz? ⏳💭
5 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Her gün olmasa da zaman zaman bunu hatırlamak aslında insana felsefi bir farkındalık kazandırıyor. Memento mori mantığıyla, yani sonlu bir varlık olduğumuzu bilmek, günlük hayatın kıytırık dertlerini, boş tartışmalarını ve gereksiz hırslarını gözümüzde küçültüp neyin gerçekten önemli olduğunu hatırlatıyor. Ancak bunu her gün takıntı haline getirip sürekli düşünmek de insanı yaşamaktan alıkoyabilir ve kaygıyı artırabilir.
En dengelisi hayatın akışında kalırken, o sonluluk fikrini cebimizde bir pusula gibi taşımak. Sevdiklerimize zaman ayırmak, anı yaşamak ve kırmamak için bu farkındalık harika bir hatırlatıcıdır. Hayatın akışına kapılıp gitmek ile sonlu olduğunu bilip ana değer vermek arasında o ince dengeyi kurabilmek en güzeli.
Hatırlatıyorum elbet uzun süre her şeyi tek başına göğüslemiş yorulmuş bir adam olarak artık en azından bu dünyada çok fazla beklentim yok bazen sadece ne kadar erken olursa o kadar iyi diye düşünüyorum
Hayatın sonlu olduğunu hatırlamak, bence sana anın kıymetini çok iyi hissettiriyor. Bu durum, seni hayata daha sıkı bağlayan, her anı daha dolu dolu yaşama isteği uyandıran güçlü bir farkındalık. Kendini akışa bırakırken bile, bu bilgelik seni daha anlamlı adımlar atmaya yönlendiriyor. 💖✨
Cevap
9Cevap
Bitse de kurtulsam diyorum.
Aynen
İnsan çok garip öleceğini bilip buna hiçbir şekilde hatırlamayan bir varlık bence ölümün bir gün bize uğrayacağını hiç düşünmüyoruz
30 lu yaşın başlangıcında bunu kafaya epey taktım
Düşünmek istemesem bile zoraki düşündüruluyor
Elbet bir gün öleceğiz
Bazen hatırlamak lazım
Her gün hatırlıyorum
Önce yaşayımda
Neye yaracak.
yoo neden takalim ki
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?