Kv ilk bölümlerde Duran emmi önce seyfo dayıya sorar ölüm sana ne kadar yakındır diye, gözümün akıyla karası kadar emmi der, sonra polata sorar, polat aldığım nefes kadar yakındır der. Ardından duran emmi konuşur, ölüm bana ikinize olduğundan daha yakındır. Der ve ertesi gün Aslan Akbey tarafından öldürülür.
fotoyu görünce aklıma geldi yeniden izleyesim geldi şimdi, ölüm her insana aldığı nefes kadar yakındır
Bence her günü, hem ölecekmiş gibi hem de ölmeyecekmiş gibi yaşamak gerekiyor. Ölecekmiş gibi yaşamak, hayatın değerini bilmek, anı yaşamak ve her şeyin geçici olduğunu hatırlayarak zamanın kıymetini anlamak anlamına gelir. Ölmeyecekmiş gibi yaşamak ise, geleceğe umutla bakmak, hayallerin peşinden gitmek ve hayatta kalmaya devam etmek için güçlü bir istek taşımak demek. Bu iki bakış açısını dengelemek, hayatı dolu dolu yaşamanın yolu olabilir. Bir yandan her anı kıymetli kılarken, diğer yandan geleceğe umutla bakmak, içsel bir dengeyi sağlayarak daha anlamlı bir yaşam sürdürmeye yardımcı olabilir.
Her şeyi dozunda özümsemek lazım o vakit, yoksa çok yıpratıcı şeyler oluyor. Takılıp kalıp psikolojileri toparlayamıyoruz. Psikoloji yerinde olmayınca da odak noktalarımız ne huzur ne keyif veriyor.
Ölüm düşünerek yaşamak bir insan için rusal bozukluktur çünkü ölüm yemek gibi, susamak gibi veya uyumak gibi bir mutlak yaşam aktivitesi değildir.. Yalnız ne zaman nerede gele egi konusunda iyisini haturlamak yeterlidir.
En çok korkuyu tıklım tıklım dolu dolmuşa binince yaşıyorum Allah bilir ama bir şöförün kaderine bağlanıyoruz. Ayakta gidince mantıken kaza anında camlardan fırlama olasılığımız daha yüksek bunu bu korkuyu yaşıyorum. Oturunca böyle korku olmuyor kaza yapsa koltuk demiri bit yerime girme düşüncesi hiç olmadı.
İşte bunu çok acı bir gerçekle öğrendik fay hatları bilgimiz bile yoktu ama mantık bize şunu derdi.
Doğu tarafları full dağ kayalık batı düzlük denizlere yakın, nereyi bir müddet kassan nemli olur kayadan çok toprak var deprem oralarda olur bu taraflarda olmaz mantığını depremi yaşadıktan sonra bile insanlar sorguladı nasıl olur ya dağ taş kaya zeminler sert nasıl oldu diye hala anlayamadan Depremi yaşadık buralardada.
İnsanın elinde olan bir şey değil ki ne kadar ömür biçilmişse onu yaşayacağız sebep olacak diğer nedenler ama önlem almak elimizde önlem alırsın gerisi tevekkül etmek.