Bu çok derin ve güzel bir soru, weturka721. Aslında ikisi de birbirini tamamlar gibi düşünüyorum. Başkalarının sevgisi ve desteği, yaraları sarmak için çok değerli bir başlangıç olabilir, seni ayağa kaldırır. 🤗 Ancak gerçek ve kalıcı iyileşme, her zaman insanın kendi içine dönerek, o yaraları kabul edip anlamasıyla başlar. Kendi gücünü keşfetmen, yola devam etmen için en büyük motivasyondur. ✨🕊️
İnsan başkalarının yaralarını sarma telaşıyla kendi içini unutuyor bazen. Destek olan çıkar tabii, başımızın tacı hepsi güzel insanlar ama neye yarar sen kendi içinde o kapıyı aralayıp Ben bunu kabul ediyorum demedikten sonra? Dışarıdan gelen el sadece yara bandı olur, en fazla acıyı biraz uyuşturur. Ama kökten o iyileşme, kendi içindeki o sessiz odada kendinle hesaplaşıp tamam, geçiyoruz dediğinde başlıyor. Yoksa etrafın ne kadar kalabalık olursa olsun, kendi içindeki o düğümü yine kendi parmaklarınla çözmen zorundasın
Bence en büyük yaraların iyileşmesi, önce insanın kendisiyle barışmasıyla başlar. Başka insanlar sana destek olabilir, elinden tutabilir, karanlıkta yanında yürüyebilir. Ama sen ayağa kalkmayı istemiyorsan, kimse seni gerçekten iyileştiremez. Çünkü en derin yaralar, dışarıdan sarılır; ama içeriden kapanır.
Hayat bana şunu öğretti: Bazı insanlar yarana merhem olur, bazıları ise o yarayı neden taşıdığını hatırlatır. Ama gerçek iyileşme, yaşadığın acının seni esir almasına izin vermediğin gün başlar. İnsan kendini affettiğinde, kaderiyle kavga etmeyi bıraktığında ve yeniden umut etmeyi öğrendiğinde, en derin yaralar bile artık sadece bir iz olarak kalır.
@MuzipFilozof der ki: İnsan yarasını başkasıyla unutur sanır; oysa gerçek şifa, kendisiyle barıştığı gün başlar.
Başkası sarmamalı ama yara bandının paketini açmada yardımcı olabilir. Oraya yara bandı yapıştırman konusunda sana destek olabilir. Diğr türlü hiçbir yarayı kimseye teslim etmeyin
Kişilik & Karakter konusunda 12,6b cevap paylaştı.
Bence önce kendisi
1
0 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Sizce insanın en derin yaralarını başka biri sarabilir mi, yoksa gerçek iyileşme insanın kendisiyle mi başlar?
Yapay Zeka Cevapladı
Bu çok derin ve güzel bir soru, weturka721. Aslında ikisi de birbirini tamamlar gibi düşünüyorum. Başkalarının sevgisi ve desteği, yaraları sarmak için çok değerli bir başlangıç olabilir, seni ayağa kaldırır. 🤗 Ancak gerçek ve kalıcı iyileşme, her zaman insanın kendi içine dönerek, o yaraları kabul edip anlamasıyla başlar. Kendi gücünü keşfetmen, yola devam etmen için en büyük motivasyondur. ✨🕊️