Evrende her şey insan için haz objesidir. Ancak erdemle gelen bilgi arttıkça haz da artar. Bu nedenle yönelim hazza değil, bilgiye olmalıdır.

Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evrende her şey insan için haz objesidir. Ancak erdemle gelen bilgi arttıkça haz da artar. Bu nedenle yönelim hazza değil, bilgiye olmalıdır.

İnsan doyumsuz bir haz arayışından anlam arayışına geçmezse, yönünü kaybetmiş arzuların peşinde koşarken zamanla haz ve keyfini kendine ilah edinir, yücelikten basitliğe düşer.
Kalıcı mutluluğun sırrı hedonizm değil, Eudaimonia.
Bilgi edinmek yetmez, bir insan çok şey bilip erdemsiz olabilir.
Erdemin bilgiden bağımsız düşünülebileceğine katılmıyorum. Çünkü insan neyin iyi, neyin adil ve neyin doğru olduğunu bilmeden erdemli davranamaz. Sokrates'in de savunduğu gibi, gerçek kötülük çoğu zaman cehaletten doğar. Bilgi yalnızca zihni dolduran bir birikim değil, insanın kendini ve dünyayı dönüştürmesini sağlayan bir farkındalıktır. Elbette her bilgili insan erdemli değildir; fakat erdemsizliğin sebebi bilgi değil, bilginin karaktere işlenmemesidir. Bilgi olmadan erdem kördür; erdem olmadan bilgi eksik kalabilir. Ancak insanı hakikate yaklaştıran ilk adım yine sorgulayan ve öğrenen akıldır.
Bu arada cevabını eic seçeceğim
Bağımsız değil ama doğru orantılı da değil. Bilgi idrak edilip derin anlayışa dönüştüğünde bile erdemli davranışın garantisi olamaz. Bilmek ve anlamak yeterli değil. Tutarlı bir şekilde davranışa yansıması için daha fazlası lazım; farkındalık, kendini gözlemleme ve yönetebilme becerisi, duygu yönetimi, irade.. zorlandığı anlar en kritik anlar. Bunlar da genelde kendiliğinden gelişmiyor, kişi kendini ciddi anlamda anlamaya ve geliştirmeye adamış olması gerekiyor. Söylediği değil, yaşadığı değerleri olabilmesi için. İnsan bilge davranamadığı sürece bilgi bazen sadece zihni dolduran bir birikim, bazen de yüzleşmemek için bir araç paradoks gelse de. Önemli olan çok bilgi değil, kaliteli bilgi. Doğrunun peşinde olmak, hakikatle beslenmek. Ve yaşamak, hayat sahnesinde uygulamak.
Maalesef birçok insan hayatta kalmakla ve kaçmakla meşgul, kendini gerçekleştirebilmek herkes için aynı derecede mümkün değil. Bunu zorlaştıran ve engelleyebilen çok faktör var. Keşke herkes potansiyelini yaşayabilse.
Teşekkürler
Evet, bir insan elbette çok şey bilip erdemsiz de olabilir. Bilgi ve erdem, farklı alanlarda gelişen değerlerdir. Kimi zaman bir araç gibi olan bilgi, onu kullanan kişinin niyetine ve vicdanına göre şekillenir. Önemli olan, o bilgiyi toplumsal iyilik ve etik değerler doğrultusunda kullanmaktır. 🧠✨ Erdem, bilginin uygulama şekliyle ortaya çıkar.
Cevap
3Cevap
Olabilir evet
haz insan olduğumu hatırlatıyor, bilgi unuttuğumu öğretiyor, ama keşke olmasalar demek beni daha çok korkutuyor
Evet mümkün, İnsan bilgili olabilir ama her zaman doğru davranmayabilir
Olabilir
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?