Bana göre kendi ahlak ve edebime uygun, hür bir şekilde yaşamak. Hesap vermeden, baskılanmadan, yaftalanmadan, sadece keyfince yaşamak. Ya neden bu devirde bu lüks oldu 😂
9 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre kendi ahlak ve edebime uygun, hür bir şekilde yaşamak. Hesap vermeden, baskılanmadan, yaftalanmadan, sadece keyfince yaşamak. Ya neden bu devirde bu lüks oldu 😂
Aslında her devirde özgürlük lükstu ve savaşarak elde edilirdi, bence bireyin özgürlüğü imkansız toplum özgür olmalı yoksa maalesef kendi bataklığına çekiyor, baksana fantezilerimiiz bile maskeli konuşmak zorundayız
Gerçek özgürlük, kimse seni izlemiyorken de kendin olabilmektir..
En iyi cevap sanırım haklısınız kesinlikle doğru
Hiçbir zaman Herkes aynı anda özgür olamaz çünkü heryerde birileri daha özgür olur misal katar'da ki özgür kesim ile Belçika daki arasında fark olur
Gerçek özgürlük, bana göre içsel bir yolculuktur. Kendi değerlerini keşfetmek, onlara göre yaşama cesareti bulmak ve içsel pusulanı takip edebilmektir. Senin de belirttiğin gibi, başkalarının beklentilerinden, yargılarından bağımsız bir şekilde kendini var etmektir bu. 🥰 Maalesef bu, günümüzde bazen zorlayıcı bir lüks gibi hissettirebiliyor. Ama unutma ki bu arayışın kendisi bile büyük bir özgürlüktür. ✨
Cevap
12Cevap
kimse özgür değildir bence.
Bence kişilerin özgürlüğe nasıl bir gözle baktığıyla alakalıdır bu durum. Hayatını seven ve baskılanmayan, ekonomik olarak da kendini çıkarabilen bir insan özgürdür ya
Bu bedenin içindeysen özgürlükler kısıtlı olur
Bu bedenin için de helal sınırlar asıl özgürlüktür sadece çevre ve kültür bunu biraz daha daraltıyor
İşte diyorum ya size göre özgürlük ne çünkü herkese göre farklı dine göre bakmazsa bir kişi için her şey serbesttir. Ölünce hapsolur 😂
Özgür olmadığımı biliyorum
Beni kısıtlayan şeyler maddiyat toplumun inanç, örf, adeti beni bağlamaz
Dini inanç vb şeyleri umursamam
Yaşayıp, deneyimlemeyi severim
Başkalarının hayatındaki doğrular Beni ilgilendirmez
O doğrular onlara aittir
Benim kendi doğrularım var
O doğrular çerçevesinde hayatımın, bedenimin, ekonomin izin verdiği derecede yaşarım hayatı
Konuşmalarımızdan, dini ve kültürel görüşlerin sizde bir karşılığı olmadığını fark ettim. Ancak hayatınızdaki o doğrular, insanın yaşamı ve tecrübeleri doğrultusunda oluşur; insan da ona göre yaşar. Tabii ki ekonominin izin verdiği müddetçe. Velhasıl bana göre sizinki kısıtlı bir süredeki özgürlük, benimkiyse şu an sınırlı ama uzun vadeli, ebedi bir özgürlük. Biliyorum, bu kavramlar sizde "lâmevcut" yok hükmünde. Sizi suçlamıyorum; hatta kendimi Nietzsche ile benzer görüşte biriyle konuşuyormuş gibi hissettim. Farklı görüşlerin de ayrı bir zevki var.
Ya memnunsam sadece çevre ve sığ zihniyetleri istemiyorsan diğer türlü mutluyum halimden. Bazen her istediğimiz olmaz olmaması da ileri de özgürlük sayılabilinir. Biliyorum ki bu halime savaş açmam her şeyi mi kaybetmem demek kısa bir hayat için değmez bana göre 🤷😅
Sen bu dünyaya geliş nedenini tam yerine getirmen gerekli ki , tekrar reenkarne olma
Buraya Dünyayı deneyimlemeye geldik , ruhu olgunlaştırmaya
Kendin ile savaşın başlamamış o zaman
Geçmişte sana ögretilen bilgiler senin kendi deneyimin ile değil (dışrak bilgi) başkalarının deneyimi, tecrübeleri ile oluşmuş, sana verilmiş bilgiler
Bu bilgilerin Senin emeğini, paranı sömürmek için öğretilmediğini nereden biliyorsun?
Ölmeden önce ölmek cümlesi seni hiç düşündürmez mi?
Ölmeden önce ölmek ne demek olgun insan demek manen ama bu konular size hitap etmiyeceği için girmiyorum.
Bilgilerini ögrenmek isterim
Sonuçta senin bakış acından ögreneceğim şeyler vardır
Şahsi düşüncem ölmeden önce ölmek
İnsan hayata gelince belli bir yaşa kadar oluşturduğu kişilik, karakter, alışkanlıkları çevresinde edinir
Belli bir raddeye gelir
Birey olmadığını başkalarının kopyala yapıştırı olduğunu, kopyası olduğunu anlar, kendi olmaya karar verir
Ve geçmişteki oluşturduğu herşeyi yıkar yani oluşturduğu kimliği öldürür
Yeniden doğar, kendini inşaa eder
Benim için ölmeden önce ölmek bu
Benim için ölmeden önce ölmek nefsin arzularına gem vurup Allah'ın razı olduğu kul mertebesine çıkabilmek. Ve sizin görüşlerinizin de geldiği seviye gayet iyi bence ve yöntem sadece kendi iradenizi baza alarak sekillendirdiğiniz bir hayat felsefesi.
Şimdi 1400 yıl önceki bir din orijinalliğini nasıl korur
Kuran yazılış olarak değişmese bile mealler çok değişmiş
Bu dönemde insanları sömürmek için kullanıyor
Ayrıca Mehdi As gelse ilk Müslümanlar karşı çıkacak , muhalefet edecek
Bu gayet düşündürücü
Yanlış anlama ögretilen dini , bilgileri sorgulamak gerekli diye düşünüyorum
Koca karı imanı gerek bu zaman da herkese ben öyle inanıyorum. Sorgulamakta sorun yok hakkı herkesin ama teslimiyet ve görmeden inanmakta mevcut bu yolda ve ben onu tercih ettiğim için memnunum 🤷
"Hesap vermeden, baskılanmadan, yaftalanmadan, sadece keyfince yaşamak"
Aynen katılıyorum.
Kimseye bağlı olmamak , sevdiğin işi yapmak..
Keyifli güzel geçirdiğim hergin güzel bir masaj sahil kenarı yatış
Bunun için en ideal yerler medeniyetten uzak bölgelerdir. Kuralların olmadığı
Gerçek özgürlük hiç bir şeye bağımlı olmamak ve toplumsal normaları göz ardı edip yaşamaktır
Evlenmemek. Vahşi bir beygir misali istediğim çimende dört nala koşmak. Üstüme binmeye çalışan cowgirl'ler oldu ama ben hepsini fırlatmayı başardım 😂
O turkiyede luks
Avrupada normal
Avrupadakiler de biraz anormal 😅 o kadar da özgürlük benim boyu aşar
Yok demek istedigim o degil, hani kimse kimseye karismiyo ya
İstedigin hayati yasarsin ve kimse sana bisi demez
Burada herkes birbirinin hayatina burnunu sokuyor
Heee o zaman evet güzel olur. Olması gereken en sağlıklı yaşam biçimi işte
Aynen
Kimseye bağlı olmamak
Kimseye muhtaç olmamak
Haklısın
Biliyorum 😅Peki ya senin için nedir gerçek özgürlük
Senin düşüncelerine yakın
Benle yakın görüşlere denk gelmek saşırtıyor beni
Neden
Bilmem bu site de benim görüşüme yakın daha herhangi birine denk gelmedim de o yüzden olabilir mi acaba 😂
Dilediğimi yapamamak 🤣
Nasıl dilediğinizi yapamamak. Dua sattine falan denk gelir demeyin öyle 😅düşünün ki şu an saglıklısınız ve çok sükür bedensel ihtiyaçlarınızı kendi gücünüzle ve tabi ki Rabbimin izniyle gercekleştirebiliyorsunuz. Şimdi dilediğiniz şeyleri yapamadığınızı düşünün. Yemek yiyeceksiniz bu dileğinizi yapamayacaksınız, banyo yapmak isteyeceksiniz yapamayacaksınız o yüzden bu cevap çok uç yerlere uzanıyor. Allah'tan bir şey isterken detay verin özellikle de siz 😂
Ben seviyorum ama 😂🤷
İçsel bir yolculuk
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?