Size göre gerçek özgürlük nedir?
Ne olursa kendinizi gerçekten özgür hissedersiniz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Size göre gerçek özgürlük nedir?
Ne olursa kendinizi gerçekten özgür hissedersiniz?
Gerçek özgürlük, bilmektir bence..
"İnsan, bilmediği ve yetişemediği şeyin düşmanıdır." der Bediüzzaman..
Bunu şöyle benzetirsek; iki yolcu var. İkisi de aynı yollardan geçecek farklı zamanlarda. Ya da paralel zamanlarda. Biri talimli, tedrisatlı bir asker, diğeri hiçbir şeyi olmayan, yayan bir adam..
Bir ormana girdiklerini varsayalım.. Asker olan yolun nereye varacağını biliyor. Diğeri bilmiyor..
Asker olan yolda nelerle karşılacağını tahmin ediyor. Diğeri bilmiyor.
Asker olan, gözlendiğini, sınandığını ve tatbikat olduğunu biliyor. Diğeri bilmiyor.
Normalde bu hikayenin daha uzunu Risale-i Nur'da "Sekizinci Söz'de" detaylı anlatılır.
Kısa kesmek lazım burada.
"Bilenle bilmeyen hiç bir olur mu?" (Zümer/9)
Zihnimdeki özgürlük kavramlarından biri de buydu. 1 ay sonra bu cevabı görmek güzel oldu.
:))
Bu kadar eski bir soruyu cevaplamak nereden aklınıza geldi?
Profilinize girip, sorduğunuz sorulara baktım. Diğerlerine de fırsat buldukça cevap vericem.
Teşekkür ederim.
Ne demek..
Merhaba
Özgürlük mutlak kapsamıyla alınmayan bir şeydir. Anlaşmalar olduğu sürece, şartlara uymak kaydıyla sonsuz görevleri kendi zevkimize göre yapmaya teşvik ediliyoruz,
Aklıma gelen şey ifade özgürlüğü. Herkes bunu tanımlamak istiyor. İfade özgürlüğü yalnızca kabul ettiğiniz ifadeyse... özgürlük bu değildir.
Dolayısıyla toplumda yeteri kadar özgürlük yoktur
Bugün aklımdan geçen bir soruydu sorma fırsatı bulamadım ve kendimce cevapladım. Cesaretin kadar varsın hayatta... Ne kadar cesursan onkadar özgürsün diye düşünüyorum ben yani cesaret orani = özgürlük oranı.
kişinin başkasına zarar vermeden insnalık dışına çıkmadan istediğini yapabilmesi. ve seçeneklere bağlı kalmaması ya da zorlanmaması demektir benim için.. ama bu dünyada kimsenin özgür olduğunu sanmıyorum.
Cevap
13Cevap
Bana göre mecburiyetlerinin olmaması, sonuçlarını düşünmeden istediğin gibi hareket edebilmek.
Gerçek özgürlük istediğin zamanda uyanıp istediğin zamanda uyuyup istediğin şeye istediğin an ulaşabilmektir
Özgürlük, kendi zincirlerimizi seçebilme gücüdür.
İstediğin gibi hareket etme, konuşma ya da düşünme gücü veya hakkı
Ormanda yururen gokyuzune bakabilmek ve vucudun kus gibi hafif olmali.
Sadece her istediğini yapabilmek değil başkalarının haklarına da saygı duymaktır.
Gerçek özgürlük şöyle güzel bi uyku çekmektir
İstediği herşeyi yapabilen özgürdür
Yani hiçbirimiz özgür değiliz
Kimseyi rahatsız etmeden dilediğim gibi yaşayabilmek
Gidalarda katkı maddesi olmadan beslenmek öZgğrlğk olurdu
Başkası ya da başkaları beni kısıtlamaya çalışmadığı sürece kendimi özgür hissederim
Kişinin kendiyle barış imzalaması ?
Hiçbir şeye bağlı kalmamaktır
Ertesi günü hiç düşünmeden uyuyabilmektir.
Özgürlük candır gerisini boş ver 👍
Uçmak
ekonomik özgürlük
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?