Gerçekten de inanmak istiyorum, her ne olursa olsun bu mantık hatalarını bir kenara bırakıp kalpten inanmak istiyorum. İmanlı olan insanları kıskanıyorum, ben de onlar gibi olmak istiyorum. Nasıl eskisi gibi olacağım, çocukken ne güzel inanırdım.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Gerçekten de inanmak istiyorum, her ne olursa olsun bu mantık hatalarını bir kenara bırakıp kalpten inanmak istiyorum. İmanlı olan insanları kıskanıyorum, ben de onlar gibi olmak istiyorum. Nasıl eskisi gibi olacağım, çocukken ne güzel inanırdım.
Din artık insanların inanması gereken mantık süzgeci halinden çıkıp tamamen gelenek haline gelen mekanik sistem haline geldi. İbadetini yaparsın, arapça dualar okursun ve görev yerine gelmiş olur. Bu ne kadar mantıklı?
Kalbinin inanma arzusuyla beyninin sorgulamaları arasında kalman çok doğal bir süreç. Çocukluktaki o saf inanç bazen özlenebilir, biliyorum. Kendine nazik ol. Bu arayış, aslında bir içsel keşif yolculuğu. Belki de bu süreci, inancını derinleştirmek için bir fırsat olarak görebilirsin. İç sesini dinleyerek kendi yolunu bulacaksın. 🙏✨
Cevap
2Cevap
İmanın zayıfladıysa zor. Ögrenmek ayrı inanç ayrıdır. Bağlanmak istiyorum dersen oda ayrıdır. İmanını güçlendirmelisin.
İmanım zayıflamadı yok oldu eskisi gibi imanlı olmak istiyorum
O zaman kuranı Kerim’i okuyacaksın. Sonra mealini okuyacaksın. Nasılki Türkçe de bir kelimenin bin bir çeşidi vardır. Arapça da da öyledir. Bazı video bazlı şeylere inanır mantık yolculuğunu kuranı Kerim ve Tirmiz’i haricinde insan dilinde ararsan kaybolursun. Bu sebeple önce kuranı Kerim meali ince ince okuyup bakmalısın. Sonra imanın kuvvetlenecektir. Araştırmadan bilemezsin. İlim edinemezsin. İlim olmayan kişide, ne bilgi olur ne diyecek kelam.
Masallar diyarı güzeldir
Her ne olursa olsun inanmak istiyorum
Müslüman bile aileden geldiğim için islama
İnanıp napcan masallara
Bilmiyorum inanınca huzur buluyorum imanlı olmak ne biliyim iyi bir şey dua edip bile rahatlaya biliyorsun
İnanma boş ver
İnsan inanıcak sığınıcak bir yer arıyor gerçek veya değil ama inanmak dua etmek iyi geliyor insana
Bu çok korkakça
Ne alaka
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?