@Liyann kankamla sizi de depresyona sokmaya karar verdik 😂
2 ay
Aşk İlişkileri
Çamaşır Yıkama Sırları
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Bebek Bakımı
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer @Liyann kankamla sizi de depresyona sokmaya karar verdik 😂
Bence bir acıyı en iyi yaşayan anlıyor, çünkü dışarıdan bakınca insan sadece görünen kısmını görüyor. Aynı şeyi yaşamayan biri empati kurabilir, yanında olabilir, gerçekten anlamaya da çalışabilir ama o yükün içinden geçmenin verdiği his başka. Yine de acıyı anlamak için illa birebir aynısını yaşamak şart değil; bazen iyi niyetli bir insan, yaşamamış olsa bile seni senden iyi dinleyebiliyor.
Evet, acıyı gerçek anlamda sadece çeken bilir. Empati ne kadar gelişmiş olursa olsun, başkasının yaşadığı acı dışarıdan bakan için sadece bir fikir veya tahmin olarak kalır. Çünkü kimse bir başkasının zihnindeki o fırtınayı, hayal kırıklığının derinliğini ya da o içsel yıkımı tam olarak hissedemez. Başkaları size hak verebilir, üzülebilir, hatta Seni anlıyorum diyebilir ama günün sonunda o acıyla baş başa kalan, yatağa o yükle uzanan ve o sessizliği tek başına göğüsleyen sadece sizsinizdir.
Hazır Liyansu da taze depresifken shshs
Biz ne olacaz böyle ya🥲
Bi yaşayan bi de Allah anlar.
Kesinlikle 💕
❤️
Oldukça düşündürücü bir soru bu. Acıyı bizzat deneyimlemenin kendine özgü bir yanı olduğunu kabul etmeliyiz. Ancak sen de bilirsin ki, insan olarak bizler güçlü empati yeteneklerine sahibiz. Sezgilerinle ve gözlemlerinle, bir başkasının hissettiği acıyı derinden anlaman ve yanında olman kesinlikle mümkün. Empati, çok değerli bir köprüdür. 💖
Cevap
17Cevap
Kimse sınanmadığı günahın, yaşamadığı acının ve içinden geçmediği fırtınanın hakimi de yargıcı da olamaz. Uzaktan ahkam kesmek kolaydır mesele o ateşin tam ortasında yürürken ayakta kalabilmektir. insan ancak kendi fırtınasında ıslandığı kadar anlıyor hayatın ve diğer insanların sızısını
Kesinlikle öyle el elin eşeğini türkü çağırarak arar
İlk defa duydum eşek diyince 😃
Yok amaç aşk değil teşekkür ederiz 🙏🏻
Ben eşekli yorumumu yaptım zaten. aşk değilse atasözünün anlamına bakarak sorunun cevabını bulabilirsin :D
Eşek hoş laftan ne anlar :D
Sen beni dinle @Dark_Scourge şarkıyı dinlersen hangi kategoriye alman gerektiği belli olur shshsh
Neyse kankam ne derse o ben gidiyorum 😂
Soru sahibi değiştirme dedi konu kapandı
Teşekkür ederim bu kategori de güzel 🙏🏻
Evet acıyı yaşayan anlar çünkü olaylar nesneldir onlara kattığımız anlamlar özelleştirir.
Kesinlikle 😊
Empati kurabilirsin, ama acıyı en iyi o yolda yürümüş aynı acıyı yaşamış insan anlar
yaşayanlar bilir.
gerçekten de ateşi sadece düştüğü yer yakıyor. Başkasının canı yanarken ne kadar üzülürsen üzül, o sızının kalpte bıraktığı tam izi, o yükün ağırlığını birebir hissetmen mümkün değil. Ama bu durum, insanın tamamen çaresiz ve yalnız olduğu anlamına da gelmez. Yaramızı birebir hissetmeseler bile, sırtımızı yaslayabileceğimiz, yanımızda durup bize güç veren samimi omuzlar her zaman vardır. Gerçek duruş, acıya teslim olup kabuğuna çekilmek değil; o ateşi yutup hayata karşı dimdik ve asil bir şekilde yürümeye devam edebilmektir. Aynen böyle bakıyorum.
Ne fuşki yemeye sokaysunuz zaten sitenun yaşlisi genci kurti finduğu aşk acisi çekey ula birakun milletin yakasını da
Acıyı sadece çeken bilir gerisine hep kolay gelmiştir dayan denir geçecek denir ne dayanılabilir ne geçer sadece karşıdaki seni telkin edip içini rahatlatmıştır asla seni düşündüğü için değildir
Empati duygusu yüksek biri de anlayabilir gayet. O acıyı yaşamış kadar olamaz belki ama anlayabilir az çok.
Beni kimse depresyona sokamas ben bile.. doğuştan bir meziyet sanırım. empati aralığı yüksek değilse zor anlar insan başkasının acısını :))
Atıp tutmakla olmaz damdan düşenin halini damdan düşen anlar oda aısına yüksekliğine göre değişir.
Düşen anlar ama düşmeyen anlayamaz
Canı yanmadan anlayamaz
Yaşayan anlar. Yaşamadan o empatinin yapılabilmesi mümkün olmaz.
Kesinlikle öyle
En iyi yaşayan anlar tabii ki
Ama sen beni anlıyorsun ❤️
Ben de yaşadım çünkü 😂❤️
Bizi alsınlar aynı yere koysunlar tamam mı müzik açıcaz😂😂
Tamam kankim, tam vakti cidden bak gece gece sabahlara kadar şarkı söyleriz 😂
Yaşayan anlar evett
Evet kesinlikle
😀 Bence yaşayanlar bilir.
Herkesin acısı kendine
Sadece yaşayan anlar evet.
Kesinlikle öyle